Zenica ima rukometnu publiku i vrsne poznavaoce rukometa, ali nije rukometni grad. još će mu dugo trebati da to postane, ako ikad zaista postane. to da nismo rukometna sredina valjda najbolje potvrđuje to da se nikad nije skupilo više od 2500 do 3000 ljudi na prvenstvenoj utakmici. više od pola i onih koji uđu, uđu na pozivnicu, tj. đaba. da se na utakmici rukometne reprezentacije skupilo najviše 4500 ljudi, iako smo cijelo vrijeme pričali: "dajte nam reprezentaciju pa da vidite". da nismo rukometni grad također potvrđuje i to da je već drugu godinu PONOVO ugašen ženski rukometni klub. uvijek je rukomet bio na trećem mjestu i tako bi bilo i ove godine da košarkaši nisu u qrcu, i da se raja nije zasitila nogometa. Zenica je uvijek bila nogometni grad, pa košarkaški, pa tek onda rukometni. rugby je naravno posebna kategorija, jer se uglavnom samo tu igra u BiH već više od 40 godina.
ja prvi nisam ubjeđen u dugoročni uspjeh(volio bih da se varam) rukometaša, al' dok smo tu, pa da i uživamo. nisam ubjeđen kad znam da je Pane "Zavala" glavni, kad znam da je direktor firme gdje ja radim u upravnom odboru. kad/ako se raspadnemo, opet ćemo naći neku drugu zanimaciju i to je to...