Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 25 avg 2012, 23:19

I ja mislim isto da Vidal treba pucati penale, sreća naša pa se ovaj promašaj nije toliko odrazio na rezultat.

Najbitnije od svega je ova pobjeda, tek je početak sezone, rano je da se igra i igrači kritikuju, izuzev Bonuccija. :mrgreen: :lol:
mdss je napisao/la: Ma normalno je necemo odmah biti u top formi sezona je duga plus LP Conte je to ciljano i radio da se iz kola u kolo polako dize forma jer ipak mi smo 8 igraca imali na EP i oni nisu prosli prvi dio priprema i Conte ih dozira da budu kad je najbitnije u top formi i naravno tu je iskustvo uigranost ekipe i sad mozemo i bez 100% fizicke spreme pobjediti na kvalitet i iskustvo :D :D :D :D
Evo šta ti Carrera kaže:

slika

:lol:
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 25 avg 2012, 23:22

mdss je napisao/la:Oxy@ evo BIABIANY rece za SKY da je Giovinco dosao u svlacionicu i pozdravio se sa njima i rekao da sve u redu sa ozljedom tj nista strasno :D :D :D :D
Sada sam pročitao, znači da sam dobro pretpostavio da je u momentu bilo jako bolno, dobro je, lakše dišem. :)
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 25 avg 2012, 23:26

Jedina stvar koja me je razočarala večeras je posjeta na stadionu, onaj pljusak je baš došao u nezgodnom trenutku. :mrgreen:
Željezničar ale!

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 25 avg 2012, 23:29

Beg@ druze nemoj da moram Husrefa@ zvati da rijesi neke stvari :lol: :lol: ;)

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 25 avg 2012, 23:30

Klasicna rutinska pobjeda, sjajno doslo za moral igraca i navijaca :D

Mislim da bi puno ljepse igrali u 4-3-3 sa Vuckom i Giovincom kao krilnim igracima i Matri kao centarfor. Asamoah na lijevog beka, stoperi zna se, desno Licht. MVP je najjaci u toj formaciji, a Pirlo pogotovo dolazi do izrazaja. Samo nema od ovog nista :D , dok se nismo nikako uigravali u ovog formaciji. Jos da nam dodje Top gdje bi nam kraj bio :D

Idemo dalje, sve cemo biti jaci i jaci, kako igrom tako i psihom :D

Kad se vracaju Gigi i Chiellini?
Kad se nastavlja sudjenje?

Forza Juve!
Forza Marotta!
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 25 avg 2012, 23:30

Samo, šteta što su priznati gol, jer Galiani bi sad gol Pirla nosao na mobitelu :x :mrgreen:

Dobro je da je sve uredu sa Giovincom, uskoro se nadam debiju Isle, kao i povratak Caceresa, Pepea , isto tako i prvu utakmicu ove sezone za Chiellinia, ako sve bude uredu već protiv Udinesea.

[youtube][/youtube]

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 25 avg 2012, 23:35

Chiellini mora igrati protiv Udinesea, onu današanju grešku Bonuccija Udinese bi sigurno iskoristio.

Igrači još uvijek nisu dovoljno spremni da bi igrali 4-3-3 formaciju, ja mislim da je to glavni razlog zašto ne igramo tu foramciju. Sami znate kako brzo igramo u toj formaciji, a samim tim i igrači se više i brže troše. S obzirom na trenutnu kondiciju naši igrači bi mogli odigrati samo prvo poluvrijeme u 4-3-3 formaciji.
Željezničar ale!

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 25 avg 2012, 23:36

[youtube][/youtube]
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 25 avg 2012, 23:38

Očekujem burnu slijedeću sedmicu. Puno odlazaka i par dolazaka. Nadam se da će doći taj napadač koji nam je jako potreban.

Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 25 avg 2012, 23:41

S obzirom da smo odigrali dovoljno mečeva, mora se reći da bi prije svega Giovincu, ali i Vučiniću odgovarala 4-3-3.

Za sada vrlo loše radimo tu igru prema naprijed, odnosno lopte prema napadu, veznjaci priđu i kruže okolo, a tada je vrlo teško Giu i Vučku.

Kod 4-3-3, Giovinco bi uvijek dobijao loptu na krilo, bilo od veze, bilo od lijevog beka i onda bi krenuo okomito ka golu, ista situacija bi bila na desnom krilu i tu je osnovna razlika između ovih koncepta igre.

Tu bi napadači bili maksimalno iskorišteni i ona stalna ubacivanja veznjaka iz drugog plana, sada to dosta manje viđamo, mora se na tome raditi, to je jedno od najjačih oružja ekipe.

Nadam se da će Conte u ovako zatvorenim mečevima, kod kuće pogotovo koristiti 4-3-3 i da se neće striktno držati jedne formacije.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 25 avg 2012, 23:43

Ma napadač nam je neophodan, to se i večeras vidjelo, ovako nema smisla igrati ovu 3-5-2 formaciju. Da smo mi imali pravog napadača zabili bi mi gol i ranije.

Doduše i mi kritikujemo večarašnju igru, a s pola snage pobjedimo ekipu koja je prošle sezone bila 8. :mrgreen:

Večeras kapiten imao par dobrih poteza i prodora. :mrgreen:

slika
Željezničar ale!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 25 avg 2012, 23:50

Conte je i prošle sezone krenuo krenuo sa jednom formacijom 4-2-4 pripreme i početak sezone i onda shvatio da neće ići i prešao na 4-3-3, pa kasnije i na 3-5-2, nadam se i ove sezone da će biti tako, samo da se ne čeka nekoliko kikseva pa onda mijenja formacija. Jeste da igrači danas nisu bili na 100% , ali ponovo je bilo primjetno da su Vučinić i Gio bili odsječeni, i sa onim dugim loptama Bonucci-Pirlo prema Vučinić-Gio ne može se ništa napraviti, za takvo nešto je potreban Džeko/Llorente.

Ja se nadam uskoro povratku na 4-3-3, jer ne želim u LP gledati 3-5-2 :mrgreen:

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 25 avg 2012, 23:56

Ne znam šta bih rekao, Giovinco nije dovoljno fizički jak da igra u sredini, bilo je par situacija, Vučinić izađe odigra na prvu Giovincu koji ne uspije da se zagradi i onda izgubimo loptu, primjetili ste da je Giovinco igrao može se slobodno reći centralnog napadača što njemu nikako ne odgovora.

U 3-5-2 formaciji uglavnom forsiramo igru kroz sredinu terena što Giovincu nikako ne odgovora zato mislim da je u on u ovoj formaciji višak.

Za nadati se da igrači što prije nabiju kondiciju da možemo igrati 4-3-3. U 4-3-3 formaciji ne bi bio loš trio Gio - Vučinić - Pepe.
Željezničar ale!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 25 avg 2012, 23:58

Naravno da mu ne odgovara ali on svojim potezom moze napraviti visak i zbog toga bi bilo steta da sjedi na klupi. Vucinic da trci i da se zalaze kao ostatak tima bio bi klasa a ovako... :roll:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 26 avg 2012, 00:03

A opet ispadne da kritikujem Giovinca i da imam nešto protiv njega, a sami ste vidjeli, evo i večeras, a i protiv Napolija da je u 3-5-2 formaciji beskoristan. Ne može on ništa uraditi kad prima loptu okrenut leđima protivničkom golu.

Ja sam znao da će se ovo desiti, tj. da će Giovincova igra ispaštati zbog ove formacija koja je prilagođena Pirlu.
Zadnja izmjena: GaziHusrevbeg, dana/u 26 avg 2012, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar ale!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 26 avg 2012, 00:03

Slažem se za varijantu Gio - Vučinić - Pepe sa Matriem koji uvijek može pogoditi sa klupe, ali vidjet ćemo, bit će sigurno solucija.

Činjenica je da je naša formacija 3-5-2 i da se i mercato tome podredio, mi puno filozofiramo, sve će biti jasnije dok se svi oporave i uđu u ritam mečeva, te pojedini shvate kretnje u napadu koje Conte želi.

Takođe, s obzirom da Contea nema, Carerra ne može mijenjati formaciju, osim ako se ne dogovore ranije o nekim solucijama kada ne ide ekipi.

" onclick="window.open(this.href);return false;

Jasno se na klipu vidi Miranteovo vraćanje lopte iz gola i onda pokazuje kao da je na liniji.
No, da se ne osvrćemo na suđenje, stvarno je to dosadno postalo.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 26 avg 2012, 00:06

GaziHusrevbeg je napisao/la:A opet ispadne da kritikujem Giovinca i da imam nešto protiv njega, a sami ste vidjeli, evo i večeras, a i protiv Napolija da je u 3-5-2 formaciji beskoristan. Ne može on ništa uraditi kad prima loptu okrenut leđima protivničkom golu.

Ja sam znao da će se ovo desiti, tj. da će Giovincova igra ispaštati zbog ove formacija koja je prilagođena Pirlu.
Ma ne ispadne, pogodio si sve. To i jeste problem sto su on i Vucko isti tip napadaca ali samo zato sto je Vucko robusniji trebao bi da odigra tu ulogu CF-a i da se ne izvlaci toliko vec da to prepusti Giu.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 26 avg 2012, 00:13

Ja sam isto primjetio da Vučinić i Giovinco nekako u igri izbjegavaju jedan drugog, međusobno se dodaju baš kad moraju.
Arrigo Sacchi a Lichsteiner: "Voi giocate un calcio superiore a quello del calcio Italiano"
8-)
Željezničar ale!

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 26 avg 2012, 00:43

@beze prevodite to nekad i za nas smrtnike :D

Ja bas nekako mislim da 3-5-2 nije podredjena Pirlu jer on u toj formaciji igra u liniji sa Marchisiom i Vidalom, cak nekad i sa krilima, za razliku od 4-3-3 gdje ona uzme loptu i lopta ide najcesce krilnim napadacima, a Marchisio i Vidal iz drugog plana dolaze na sesnaesku. Cak cesce salje one svoje lopte u 4-3-3, jer Marchisio i Vidal navuku na sebe igrace sto mu daje mnogo vise prostora.

U 3-5-2 Vucinic i Giovinco se ne nadopunjuju bas najbolje jer su slican tip igraca, poluspicevi po prirodi, a ne oni klasicni sto ce razbiti stopere i zabijati. Puno bi to izgledalo drugacije sa jednim od Vucinic/Giovinco i jednim klasicnim napadacem gdje bi ovaj prvi cinio jacu vezu izmedju sredine i te prima punte.

Haajde Marotta obraduj me za rodjendan!
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 26 avg 2012, 00:51

Protivnicima je mnogo lakše markirati Pirla u 4-3-3 formaciji jer ga mogu duplirati, a ovako u 3-5-2 foramciji mi uglavnom imamo viška čovjeka u sredini o kojem protivnik mora voditi računa i samim tim Pirlo ima više slobodnog prostora i obično ostaje jedan protivnički igrač na njemu kojeg se on lahko riješi. Pirlu je mnogo lakše organizovati napad u 3-5-2 foramciji jer ima više rješenja nego u 4-3-3 formaciji.
Željezničar ale!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []