KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Ma kad vidim ovako neke slike iz boljih vremena dođe mi da zaplačem vjeruj mi. Šta su uradili od kluba g*ovna jedna obična 
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
- elninho_resTO
- Kontakt:
Eeeh i mene u tugu baci danasnja atmosfera na tekmi repke , ovolko raje u skenderiji sam zadnji put vidjao na mecevima bosne sa Partizanom i Cibonom... 
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
Ima..Melo15 je napisao/la:@neno#4 ima li ista od ovogodisnjeg turnira MD?koje bi ekipe mogle ucestvovati? u kakvom bi sastavu mogli izaci??
Ima li ista od tog spajanja sa sparsima?
Ko je ostao od igraca od prosle sezone?ko je dosao od novih?(osim lerica)??![]()
Uputi nas malo,ko ce ako neces ti
Igrat' ce Buducnost, Split i ja kako sam cuo neko Skoplje..Pomislio sam odmah na MZT, ali su mi rekli da nije. Kad danas Jesenkovic u avazu kaze da je u pitanju MZT. Vidjet cemo kome vjerovati
Hasandic se prikljucio ekipi, Dino ide u Sparse, Avdibegovic bi trebao ostati. Srdjan i Marko su na postedi zbog juniora.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Igrao za nas u Ligi6, odlican igrac, mislio sam da ce u inostranstvo.neno#4 je napisao/la:Hasandic se prikljucio ekipi
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
Velibor Dunjic 1985-2014
elninho_resTO je napisao/la:Eeeh i mene u tugu baci danasnja atmosfera na tekmi repke , ovolko raje u skenderiji sam zadnji put vidjao na mecevima bosne sa Partizanom i Cibonom...
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Samo pod uslovom da ga vezes na 2 ili 3 sezone moze biti koristan. U biti za Bosnu je trenutno Michael Jordan.DejaNMG je napisao/la:Igrao za nas u Ligi6, odlican igrac, mislio sam da ce u inostranstvo.neno#4 je napisao/la:Hasandic se prikljucio ekipi
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Kod nas je dosao samo za Ligu6 tako da je uzimao najmanje 6 trica po mecu, atraktivan igrac, zbog toga sam ga najvise volio.neno#4 je napisao/la:Samo pod uslovom da ga vezes na 2 ili 3 sezone moze biti koristan. U biti za Bosnu je trenutno Michael Jordan.
Blue is the colour, football is the game
Velibor Dunjic 1985-2014
Velibor Dunjic 1985-2014
- Freddy Krueger
- Kontakt:
Nemanja Pavlović, bivši reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama, inače rođen u Bratuncu, došao je na probu u redove Bosne ASA BH Telecoma. Pavlović (rođen 1991. godine, visok 200 centimetara) igra na poziciji krila, jučer je počeo trenirati sa sarajevskim "Studentima", koji se pripremaju na Vlašiću.
- Dobio sam uvjeravanja da je Pavlović izuzetan potencijal, ali u to se želim lično uvjeriti. Ako se to potvrdi kroz pripreme, mogli bismo dobiti jako bitnog igrača. Bio sam blizu da dovedemo još jedno solidno pojačanje, no zbog već poznate zabrane registriranja košarkaša iz inozemstva, ta je mogućnost propala. S druge strane, u slučaju Pavlovića ne postoje takve zapreke - kaže Emir Halimić, šef stručnog štaba Bosne.
Halimić dodaje da je sa ekipom na Vlašiću i bek Feđa Vuleta, koji je nekada igrao za mlađe kategorije Bosne, a čije će mogućnosti struka "Studenata" testirati tokom priprema.
Status bek Dine Hodžića, jednog od glavnih igrača iz prošle sezone, i dalje je upitan.
- Bilo bi glupo da kažem da nam on nije potreban, ali njega nema na pripremama. Da li će nam se i kada priključiti zavisi od toga šta će se dogovoriti sa klupskim rukovodstvom - kaže Halimić.
- Dobio sam uvjeravanja da je Pavlović izuzetan potencijal, ali u to se želim lično uvjeriti. Ako se to potvrdi kroz pripreme, mogli bismo dobiti jako bitnog igrača. Bio sam blizu da dovedemo još jedno solidno pojačanje, no zbog već poznate zabrane registriranja košarkaša iz inozemstva, ta je mogućnost propala. S druge strane, u slučaju Pavlovića ne postoje takve zapreke - kaže Emir Halimić, šef stručnog štaba Bosne.
Halimić dodaje da je sa ekipom na Vlašiću i bek Feđa Vuleta, koji je nekada igrao za mlađe kategorije Bosne, a čije će mogućnosti struka "Studenata" testirati tokom priprema.
Status bek Dine Hodžića, jednog od glavnih igrača iz prošle sezone, i dalje je upitan.
- Bilo bi glupo da kažem da nam on nije potreban, ali njega nema na pripremama. Da li će nam se i kada priključiti zavisi od toga šta će se dogovoriti sa klupskim rukovodstvom - kaže Halimić.
"Welcome to prime time, bitch!"
-
vlada u sjeni
- Kontakt:
Freddy Krueger je napisao/la:Nemanja Pavlović, bivši reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama, inače rođen u Bratuncu, došao je na probu u redove Bosne ASA BH Telecoma. Pavlović (rođen 1991. godine, visok 200 centimetara) igra na poziciji krila, jučer je počeo trenirati sa sarajevskim "Studentima", koji se pripremaju na Vlašiću.
Malo je reći da nerviraju ove izjave, npr.htjeli smo ali nismo mogli zbog ovoga ili onoga.Ako je to sve što ima reći onda je bolje da šuti.Rezultat je na kraju nula,ovakve izjave samo iritiraju istinske naviječe kluba.
04. 09. 2011 - Alytus
Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
http://www.hronika.ba/sport/kosarka/ite ... 4%87u.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Realnost je borba za opstanak. Haj sve uredu, nema para, nemas kvalitet, ali onda odjednom Fedja Vuleta kao na probi, a plus imas Damjanovica i Residovica. A Avdibegovic bi trebao ostati, plus Hot. I naravno tu je sada vec legendarni Sindis Demic. Ali, nema veze Admir Bukva ce vec da nadje rjesenje za to. Jer nema niko bolji od njega za tu poziciju

P.S. Ni slucajno se raspitati npr. za statuse igraca tipa Dejan Jeftic, Miralem Halilovic ili slicno. Nemoj.
Realnost je borba za opstanak. Haj sve uredu, nema para, nemas kvalitet, ali onda odjednom Fedja Vuleta kao na probi, a plus imas Damjanovica i Residovica. A Avdibegovic bi trebao ostati, plus Hot. I naravno tu je sada vec legendarni Sindis Demic. Ali, nema veze Admir Bukva ce vec da nadje rjesenje za to. Jer nema niko bolji od njega za tu poziciju
P.S. Ni slucajno se raspitati npr. za statuse igraca tipa Dejan Jeftic, Miralem Halilovic ili slicno. Nemoj.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- storm_raider
- Kontakt:
Fedja Vuleta, prije par godina velika nada Bosne, zadnjih par godina se najvise mogao vidjeti na jakim basketima na Staroj Breci i ispred Trece Gimnazije. Slomio jednom nogu na Staroj Breci, pa pola godine nije mogao igrati. Eto prilike da svi oni propali talenti, koji nisu uspjeli zbog pehova, vlastite neozbiljnosti ili jer nisu imali "jaka ledja" u klubu, da sada igraju tamo. Fedja, iako nije dugo igrao ozbiljnu kosarku u ovoj danasnjoj Bosni moze sigurno nesto i odigrati. U slobodno vrijeme pusi i pije, al' hajd. 
Sport je lijek za tijelo i duh.
-
vlada u sjeni
- Kontakt:
O kvaliteti Hodžića se može rapravljati ali je činjenica da je on prošle sezone bio jedan od boljih igrača.Očekivao sam ove godine daljnji napredak ali on će se očito dokazivati sada u drugom klubu.Još jedan primjer kako Bukva i ljudi u klubu nemaju nikakave dugoročne strategije.Počneš stvarati igrača i kada očekuješ da da određeni doprinos predaš ga drugom klubu.Jedan je Ado Bukva,genijalac
.
04. 09. 2011 - Alytus
-
vlada u sjeni
- Kontakt:
Vuković,Damjanović,Dino Hodžić se pridružili ekipi na Vlašiću.Na pozicijama jedan i dva još imamo: Hot,Hasandić,Demić S.,Avdibegović(nadam se da će ostati),Rešidović,Čamac kada se oporavi.Skoro čitav roster sastavljen od pozicija 1 i 2
.Ko će ići out?Dao bih Sparsima odmah Hota i S.Demića.Ovi ostali neka se bore za mjesto među 12.Smatram da su Rizvić,Buza,Demić A. i Lerić neupitni.S tim da bi i visoke pozicije trebalo pojačati,u skladu sa mogućnostima.
04. 09. 2011 - Alytus
fino je neno rekao sto ne pogledaju sta je sa jefticem, halilovicem i po meni pogotovu da vide sta je sa miljanom markovicem iz heliosavlada u sjeni je napisao/la:Vuković,Damjanović,Dino Hodžić se pridružili ekipi na Vlašiću.Na pozicijama jedan i dva još imamo: Hot,Hasandić,Demić S.,Avdibegović(nadam se da će ostati),Rešidović,Čamac kada se oporavi.Skoro čitav roster sastavljen od pozicija 1 i 2.Ko će ići out?Dao bih Sparsima odmah Hota i S.Demića.Ovi ostali neka se bore za mjesto među 12.Smatram da su Rizvić,Buza,Demić A. i Lerić neupitni.S tim da bi i visoke pozicije trebalo pojačati,u skladu sa mogućnostima.
mogla bi se napraviti veoma dobra ekipa sa malo love i nasim igracima
a naravno da se slazem sa tobom, hot i demic bi trebali letiti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
Larry Bird
- Kontakt:
Koliko ja znam,Bosna ima zabranu od Fibe da dovodi igrace iz drugih drzava,zbog dugovanja,tako da moze samo koji su igrali u BiH.tako da prica sa ovim imenima ne pije vode,a mozda bi oni to i uradili.Nije mi jasno kako nisu uzeli Hrncica ili mozda Misu Tanasilovica. koji mogu pokriti visoke pozicije.A valjda su pametni da nadju neki mali klub u BiH koji bi mogao dovesti igraca iz vana a onda preci kod njih.(rupa u zakonu ) 
moze dovoditi bosance i hercegovce ali ne i strance!Larry Bird je napisao/la:Koliko ja znam,Bosna ima zabranu od Fibe da dovodi igrace iz drugih drzava,zbog dugovanja,tako da moze samo koji su igrali u BiH.tako da prica sa ovim imenima ne pije vode,a mozda bi oni to i uradili.Nije mi jasno kako nisu uzeli Hrncica ili mozda Misu Tanasilovica. koji mogu pokriti visoke pozicije.A valjda su pametni da nadju neki mali klub u BiH koji bi mogao dovesti igraca iz vana a onda preci kod njih.(rupa u zakonu )
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
a sta je trenutno Bosna, samo je ime velikoLarry Bird je napisao/la:Koliko ja znam,Bosna ima zabranu od Fibe da dovodi igrace iz drugih drzava,zbog dugovanja,tako da moze samo koji su igrali u BiH.tako da prica sa ovim imenima ne pije vode,a mozda bi oni to i uradili.Nije mi jasno kako nisu uzeli Hrncica ili mozda Misu Tanasilovica. koji mogu pokriti visoke pozicije.A valjda su pametni da nadju neki mali klub u BiH koji bi mogao dovesti igraca iz vana a onda preci kod njih.(rupa u zakonu )
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
14. i 15. Turnir Mirza Delibasic
Valjda ce biti trecina publike koja prati repku
Vuleta zadovoljio a ceka se Avdibegovic i mozda jos jedan centar..kako pise u avazu...
vidicemo na sta ce to sve da lici...
Vuleta zadovoljio a ceka se Avdibegovic i mozda jos jedan centar..kako pise u avazu...
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
zimic je otisao u slovenijuMelo15 je napisao/la:14. i 15. Turnir Mirza Delibasic![]()
![]()
vec sam pomenuo markovica (jeste 4, ali moze i malo na 5 pogotovu u ovoj nasoj ligi) iz heliosa, ali to je mentalno tezak zadatak za nasu upravu
da trener ne zaigra? xDnerminh74 je napisao/la:zimic je otisao u slovenijuMelo15 je napisao/la:14. i 15. Turnir Mirza Delibasic![]()
![]()
vidicemo na sta ce to sve da lici...![]()
vec sam pomenuo markovica (jeste 4, ali moze i malo na 5 pogotovu u ovoj nasoj ligi) iz heliosa, ali to je mentalno tezak zadatak za nasu upravu
ili aco?? sa sinom da igra