M4kaveli je napisao/la:Kako nije potreban ?
Pa to je taj ofanzivni vezni koji je najpotrebniji Bayernu.
Ne mora to biti Sneijder, ali takav tip igraca.
Npr. Silva ili Fabregas bi ovakav Bayern ucinili duplo boljim klubom ¨!
Bi jedan Sneijder koristio Bayernu, radi se o jednom od najboljih kreativaca, ali stvar je u tome da se filozofija igre gradi na drugi način. Stručni štab ima druge zamisli i meni se ova zamisao s Martinezom sviđa, jer moguće je da će on sam preuzet šesticu, a Schweini će biti ofanzivniji. Ja ne vidim pravu potrebu za desetkom u ovom sistemu igre, gdje su krila jaka. A uvijek se može igrat s nekim polušpicem ili hajd da nazovemo improvizovanom desetkom, jer jedan Shaqiri može desetku odradit, a npr Muller kad igra, onda je za njega pravi izraz polušpic, a ne desetka. Znači s Martinezom bi se samo uspostavio još fleksibilniji način igre i zato bi on bio pun pogodak. Dobivaju se tad nove dimenzije u igri i mogučnosti. Pisali smo o tome već ovde.
A jest ovo sve ludo postalo oko Martineza, mediji se natječu ko će ponudit ekskluzivu i zato sviju izluđuju. Teško je i pronaći najtačniju informaciju, ali mislim da će on stići tokom sedmice u Munchen. Do petka i mora stići, ako će prelazit, a i dalje očekujem da će se transfer realizovat. Bila bi baš luda i totalno neobična situacija da se ne realizuje.

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland