Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

TRUST
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la TRUST » 28 avg 2012, 00:18

sad kad legenda pocne pisat velike postove poslije tekme i skroz naslijedi nenu, mozda neno nece imat prilike da se vreti na prijasnje mjesto na ovim temam Kosarke jer legenda suvjereno vlada :D

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 28 avg 2012, 00:35

legenda reala@ ja sam vec lovu ostavio sa strane za eurobasket samo cekam izvlacenje grupa da vidim u kojem gradu cemo igrati da se znam organizovati imam neke familije u SLO pa ako te bude zanimalo javi se pa cemo dogovoriti i smijestaj naravni i neno#4@ dolazi u obzir :D :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 avg 2012, 00:57

Ma vidjećemo, duga je godina, a imo bi želju otići, ako budem finansijski najbolji, zašto ne 8-)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 28 avg 2012, 01:53

legendo, mogu li i ja s tobom :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 28 avg 2012, 09:48

effe_sa je napisao/la:Nego recite vi meni, jeste li vi dobro izračunali, ustvari jel bilo ko :) , jesu nam 2 pobjede dovoljne za prolaz na Eurobasket? Mislim ovo što je danas Aco pričao...Dobro optimista sam ja da možemo biti i prvi i drugi, ali da vidimo dal se moramo opšte sekirat ili ne??? :)
trebale bi biti. u ostalim grupama su treceplasirane ekipe mahom one koje vec imaju omjer 2/2. znaci sa 5/3 bi trebalo biti dovoljno za prolaz.
u svakom slucaju ja se ne bih na to oslonuo, nego gledo da dobijemo ili gruziju ili latviju na strani. i oni igraju jos jedan medjusobni duel, tako da ce ili latvija ili gruzija imati takodje 3 poraza. malo bi nas zezali medjusobni dueli, zato sto smo latviju dobili sa samo 3 razlike, a ako izgibimo od gruzije, oni bi sa istim omjerom pobjeda i poraza bili ispred nas. tako da je jos uvijek zeznuta situacija.
bitno je ne kiksati u zadnje dvije domace tekme. vjerujem da mozemo dobiti i latvijce i gruzijce na strani, jer ocito igramo rasterecenije

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 28 avg 2012, 12:15

Ja mislim da možemo dobiti jednu od te dvije gostujuće ali mi je realnije izgledalo da dobijemo Gruziju?

Nadao sam se da će Gruzija pobjediti sve do kraja pa da će rasterećno igrati protiv nas, zato sam mišljenja da poraz od Holandije možda baš i nije toliko pomogao nama, no opet sve zavisi od susreta Latvija-Gruzija.
Zadnja izmjena: Batko, dana/u 28 avg 2012, 14:51, ukupno mijenjano 1 put.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 28 avg 2012, 13:20

Ovako se priča na press konferenciji! Aferim Aco, selektore!! ;)

[youtube][/youtube]
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Fanfara
Kontakt:

Post Postao/la Fanfara » 28 avg 2012, 13:23

Nebitan je međusobni duel ,gleda se koš razlika.Trenutno smo prvi na tabeli,imamo omjer 3/1 kao i Gruzija a izgubili smo od njih.Mi imamo +25,a oni +17.Trebalo bi napucati ove Holanđane i Rumune da još nabijemo tu koš razliku i onda samo dobiti Gruziju i prvi smo .. Ili dobiti Latviju a da Latvija na svom terenu dobije Gruziju sto je vrlo realno i opet smo prvi .. Uglavnom najvece sanse imamo , a kao treci bi isli sigurno s omjerom 5/3 .. Jer upravo gledam ovaj poredak treceplasiranih , Latvija prva sa omjerom 2/2 ..

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 28 avg 2012, 13:35

Fanfara je napisao/la:Nebitan je međusobni duel ,gleda se koš razlika.Trenutno smo prvi na tabeli,imamo omjer 3/1 kao i Gruzija a izgubili smo od njih.Mi imamo +25,a oni +17.Trebalo bi napucati ove Holanđane i Rumune da još nabijemo tu koš razliku i onda samo dobiti Gruziju i prvi smo .. Ili dobiti Latviju a da Latvija na svom terenu dobije Gruziju sto je vrlo realno i opet smo prvi .. Uglavnom najvece sanse imamo , a kao treci bi isli sigurno s omjerom 5/3 .. Jer upravo gledam ovaj poredak treceplasiranih , Latvija prva sa omjerom 2/2 ..
Što neko reče ranije, veće su nam šanse dobiti Gruziju nego Latviju, jer nama očito ne odgovaraju takve reprezentacije tipa Finska, Latvija..koje stalno drže visok ritam igre, tj. trče kao navijeni i uz to svi od playa do centra petice pucaju trice.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 28 avg 2012, 13:41

Odmorni smo,mozemo dobit Latviju..Zna li neko sta je sa Bawom i Naleteliceem treba nam jedan???kakav je omjer na kladionici..
SLOBODA NAVIJAČIMA

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 28 avg 2012, 14:00

kokakolas je napisao/la:Ovako se priča na press konferenciji! Aferim Aco, selektore!! ;)

[youtube][/youtube]
Koja je divota slušati ovog čovjeka! Sretno ti bilo, Aco!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 28 avg 2012, 14:08

Fanfara je napisao/la:Nebitan je međusobni duel ,gleda se koš razlika.Trenutno smo prvi na tabeli,imamo omjer 3/1 kao i Gruzija a izgubili smo od njih.Mi imamo +25,a oni +17.Trebalo bi napucati ove Holanđane i Rumune da još nabijemo tu koš razliku i onda samo dobiti Gruziju i prvi smo .. Ili dobiti Latviju a da Latvija na svom terenu dobije Gruziju sto je vrlo realno i opet smo prvi .. Uglavnom najvece sanse imamo , a kao treci bi isli sigurno s omjerom 5/3 .. Jer upravo gledam ovaj poredak treceplasiranih , Latvija prva sa omjerom 2/2 ..
u to bas nisam siguran. a ne mogu nigdje da nadjem pravila, kako je u slucaju kada dvije ili vise ekipa imaju isti omjer.

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 28 avg 2012, 14:24

Sapce je napisao/la:
u to bas nisam siguran. a ne mogu nigdje da nadjem pravila, kako je u slucaju kada dvije ili vise ekipa imaju isti omjer.
glupost, naravno da se na kraju gleda medjusobni rezultat, i po njemu se gleda ko je prvi i ko drugi itd.!!!!

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 28 avg 2012, 14:25

Medjusobni duel je najbitniji. Pobjeda nad Latvijom nam nece biti dovoljna za prvo mjesto, ali bi zato osigurali drugo.

Pobjeda nad Gruzijom (i uz poraz nad Latvijom) bi trebala biti dovoljna za 1. mjesto uz uslov da Gruzija dobije Latviju. Tad bi i mi i Gruzija bili na istom omjeru i gledao bi se medjusobni, a tu cemo mi biti u prednosti, jer smo izgubili samo jedan razlike. Ukoliko Latvija savlada Gruziju za prvo mjesto odlucivat ce medjusobni izmedju nas i Latvije.

PS Sve gore navedeno je uz pretpostavku da cemo i mi i Gruzija i Latvija dobiti jos po jednom Rumuniju i Holandiju.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 avg 2012, 14:26

Fanfara je napisao/la:Nebitan je međusobni duel ,gleda se koš razlika.
Upravu je čovjek, na oficijelnoj FIBA stranici smo prvi u grupi, na tabeli, ispred Gruzije.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 28 avg 2012, 14:28

zizu1991 je napisao/la:
Fanfara je napisao/la:Nebitan je međusobni duel ,gleda se koš razlika.
Upravu je čovjek, na oficijelnoj FIBA stranici smo prvi u grupi, na tabeli, ispred Gruzije.
Vjecito je u toku natjecanja bitnija kos razlika, ali na kraju kad svi odigraju planiran broj susreta medjusobni omjer ima glavnu rijec. 8-)

teletovic12
Kontakt:

Post Postao/la teletovic12 » 28 avg 2012, 14:30

BHT konacno otkupio prava za latviju :DD jer da nisu zgradu bi im zapalili

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 28 avg 2012, 14:36

Sapce je napisao/la:
pravila su dostupna ovdje:
http://www.fibaeurope.com/cid_LMxmiQIlH ... dyEZ2.html" onclick="window.open(this.href);return false;

tacka 18. 'FIBA EUROPE pravila' kaze:

The classification of teams shall be made according to the Official Game Procedures as provided for in the Official Basketball Rules currently valid.

poglavlje D 'Zvanicnih pravila kosarke' kaze:

D.1 Procedure
Teams shall be classified according to their win-loss records, namely two (2) points
for each game won, one (1) point for each game lost (including lost by default) and
zero (0) points for a game lost by forfeit.
D.1.1 If there are two (2) teams in the classification with equal points, the result(s) of the
game(s) between the two (2) teams involved will be used to determine the placing.
D.1.2 If the points and the goal average in the games between the two (2) teams are still
the same, the classification will be determined by the goal average of all the games
played in the group by each team.
D.1.3 If there are more than two (2) teams in the classification with equal points, a second
classification will be established, taking into account only the results of the games
between the involved teams.

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 28 avg 2012, 14:50

Sapce je napisao/la:

Gleda se medjusobni duel,ukoliko 2 reprezentacije imaju isti omjer . A ukoliko bi TRI reprezentacije imali isti omjer npr. 5-3, i ako bi te tri reprezentacije imale u medjusobnim susretima po jednu pobjedu i poraz....gledala bi se koš razlika.
Kindže, kindže...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 28 avg 2012, 14:52

Bavčić?

Spreman, DA ili NE?

:roll:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.