OFK Gradina Srebrenik

Moderator/ica: GracanicaAA

Brcko87
Kontakt:

Re: OFK Gradina Srebrenik

Post Postao/la Brcko87 » 27 avg 2012, 23:53

Luka je napisao/la:
Brcko87 je napisao/la:Prihvaćena ostavka Adanalića

Nakon ponuđene ostavke Samira Adanalića na mjestu šefa Stručnog štaba, ona je i prihvaćena na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Gradine. Tako će u narednom periodu ekipu voditi Adanalićevi saradnici Nedžad Bajrović i Mersudin Džafić, a rukovodstvo Gradine kreunulo je u potragu za Adanalićevim nasljednikom. Ostvareni su i kontakti sa nekolicinom stručnjaka koji su trenutno bez angažmana a za kojeg će se trenera u Gradini odlučiti, bit će poznato vrlo brzo, s obzirom da je želja čelnih ljudi Gradine da novi "coach" vodi ekipu već u Trebinju, kako bi se iskoristila reprezentativna pauza za mini pripreme i izlazak iz krize.

Većina bh.medija je danas započela sa špekulacijama o mogućem nasljedniku Samira Adanalića, a navodila su se imena Sredojevića, Malkočevića, Musemića, Odovića, Ninkovića, Varešanovića..., ali Klub ne želi izlaziti sa imenima s kojima se razgovara, s obzirom da se u miru želi pokušati pronaći najadekvatnije rješenje, koje bi najbolje djelovalo, kako bi se ekipa pokušala dignuti iz letargije u koju je zapala.
Zao mi je Gilija,on je ulozio dosta truda i napora u ovu ekipu Gradine..nadam se da ce dobit neku poziciju u klubu jer zasluzio je to..
I meni ga je žao..al mislim da je to dobra odluka..treba ovoj ekipi osvježenje..treba čovjek s autoritetom,neko koga će igrači poštovat..
kako bi nam Gaši dobro došao..Naš čovjek,nebi puno tražio a po meni ima znanje i autoritet..
OFK Gradina Srebrenik

PirloSTB
Kontakt:

Post Postao/la PirloSTB » 28 avg 2012, 00:43

Benjo počni naplaćivati informacije

maneo
Kontakt:

Post Postao/la maneo » 28 avg 2012, 00:50

Brcko87 je napisao/la:
kako bi nam Gaši dobro došao..Naš čovjek,nebi puno tražio a po meni ima znanje i autoritet..[/quote]

Ma kakav crni Gasi, samo neko sa strane i sa znanjem. Mislim da Gasi nije ni politicki podoban za ovu upravu. :D

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 28 avg 2012, 00:53

maneo je napisao/la:
Brcko87 je napisao/la:
kako bi nam Gaši dobro došao..Naš čovjek,nebi puno tražio a po meni ima znanje i autoritet..
Ma kakav crni Gasi, samo neko sa strane i sa znanjem. Mislim da Gasi nije ni politicki podoban za ovu upravu. :D[/quote]
Baš Gaši nema znanje?? :D To jest,nije politički podoban..nažalost..
OFK Gradina Srebrenik

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 28 avg 2012, 00:53

Gdje igrate utakmice sada, Orasje ??

maneo
Kontakt:

Post Postao/la maneo » 28 avg 2012, 00:56

Brcko87 je napisao/la:
maneo je napisao/la:
Brcko87 je napisao/la:
Ma kakav crni Gasi, samo neko sa strane i sa znanjem. Mislim da Gasi nije ni politicki podoban za ovu upravu. :D
Baš Gaši nema znanje?? :D To jest,nije politički podoban..nažalost..[/quote]

Bio izvrstan nogometas, pogotovo u tandemu s Ibrakovicem, mozda njegove najbolje utakmice. Nedokazan je kao trener. Isto kao Gili. Treba neko strucan, ko je dugo u premijer ligi, smeker od trenera da izvuce od ovih momaka maksimum. Ja bih volio vidjet Malkocevica, svidjala mi se igra slobode dok ih je on vodio.

Respect
Kontakt:

Post Postao/la Respect » 28 avg 2012, 01:00

Brcko87 je napisao/la:
maneo je napisao/la:
Brcko87 je napisao/la:
Baš Gaši nema znanje?? :D To jest,nije politički podoban..nažalost..[/quote]

Gradini treba trener koji ima i iskustvo i znanje.Gaši je vodio koliko znam ekipe u kantonalnoj i drugoj federalnoj ligi. Cujem da je trener u Bijeloj. Gradini se nude dva-tri prava trenera samo ne znam mogu li to oni platit. Ovaj Adanalić treba ostat da bude pomoćnik i da uči od iskusnog trenera.

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 28 avg 2012, 01:04

maneo je napisao/la:
Brcko87 je napisao/la:
maneo je napisao/la:
Bio izvrstan nogometas, pogotovo u tandemu s Ibrakovicem, mozda njegove najbolje utakmice. Nedokazan je kao trener. Isto kao Gili. Treba neko strucan, ko je dugo u premijer ligi, smeker od trenera da izvuce od ovih momaka maksimum. Ja bih volio vidjet Malkocevica, svidjala mi se igra slobode dok ih je on vodio.
Jedan od najbolji fudbalera Slobode poslije rata..Dugogodišnji kapiten ekipe sa Tušnja..U Gradini igrao u tri navrata..
U onoj generaciji Ciceta,Omera Joldica,Bajrovića..u paketu Otišli u Slobodu..
Nastupao za Gradinu u sezoni koju spominješ,kad je Ibrak bio..i nastupao za naš tim kad je završavao karijeru..u drugoj sjever..bio igrač i trener..meni se tad pokazao kao dobar trener,ne samo meni već i većini koji su pratili Gradinu tih godina..
Ima autoritet,kod njega igrači moraju dat 100% sebe..
Jest da nema PL iskustva..
OFK Gradina Srebrenik

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 28 avg 2012, 01:08

Respect je napisao/la:
Brcko8 7 je napisao/la:
maneo je napisao/la: Ma kakav crni Gasi, samo neko sa strane i sa znanjem. Mislim da Gasi nije ni politicki podoban za ovu upravu. :D
Gradini treba trener koji ima i iskustvo i znanje.Gaši je vodio koliko znam ekipe u kantonalnoj i drugoj federalnoj ligi. Cujem da je trener u Bijeloj. Gradini se nude dva-tri prava trenera samo ne znam mogu li to oni platit. Ovaj Adanalić treba ostat da bude pomoćnik i da uči od iskusnog trenera.
ma nude se oni svi al za velike pare..baš me zanima ko bi mogao preuzet tim..možda Malkočević je neka najrealnija opcija..
slažem se da Adanalić treba ostat pomoćni..nek ima ko da nas vodi kad se vratimo u federalnu..ipak je on ispekao tu ligu.. :lol:
OFK Gradina Srebrenik

role
Kontakt:

Post Postao/la role » 28 avg 2012, 08:17

uh,steta a lagano sam sada mogo ja to preuzet al et zeznu se.........

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 28 avg 2012, 09:31

Prije svega treba trener sa karakterom i koji nije u prijateljskim odnosima sa igračima jer se tako ne može raditi. Na dosadašnjim treninzima nije bilo discipline od mnogih igrača prema trenerima , nešto se nadgovaraju svađaju.

Baš se pitam da li će proći to kog novog trenera, zagalami i napolje ;)
PirloSTB je napisao/la:Benjo počni naplaćivati informacije
:mrgreen:
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

PirloSTB
Kontakt:

Post Postao/la PirloSTB » 28 avg 2012, 12:32

Gaši bi bio dobra opcija. Sigurno bi tražio puno manje nego ovi sa strane. A ima i ogroman autoritet, vraga bi se kod njega ko zezao na treninzima, a za utakmice da i ne govorim.
Ali kao što već neko reče, nije politički podoban :)
A i svi znamo ko kod nas kroji i oblači ekipu

blue815
Kontakt:

Post Postao/la blue815 » 28 avg 2012, 15:56

ja mislim da je red doso da i Gasi pokaze svoje znanje..mislim da mu treba dati priliku ipak ima premijerligaskog iskustva jbg ....

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 28 avg 2012, 17:04

Turbić: Nedostaje nam patriotskog duha
Gradina u Orašju!!

Press-konferencija Gradine danas je održana bez, već sada bivšeg trenera Samira Adanalića, čiju je ponuđenu ostavku prihvatio Izvršni odbor Srebreničana. Na njoj se pojavio v.d.šefa Stručnog štaba Nedžad Bajrović, strijelac jedinog pogotka protiv Veleža Alen Turbić te direktor Ibro Ibrić. Bajrović se ukratko osvrnuo na dešavanja sa utakmice kontra Veleža gdje je kazao:

- Mislim da je utakmicu prelomilo isključenje Alića jer je to očito više pogodovalo Mostaricima nego nama. Prebacivanjem Salihbašića na taj desni bok izgubili smo agresivnost u veznom redu. Husejnbašić jeste bio u početku opasan ali kasnije je griješio i nije djelovao dobro pa smo se zato odlučili da ga mijenjamo, kaže Bajrović koji će voditi ekipu do imenovanja novog trenera.

Turbić smatra kako je ipak ključni momenat bio izlazak Kataneca koji je dobio sunčanicu i nalazi se u varaždinskoj bolnici, jer je tada pomjerena kompletna zadnja linija, ali i još neke stvari.

- Nakon što smo primili dva gola, naša igra se raspala. Pojedinci su djelovali kao da im je svejedno hoćemo li izjednačiti ili ćemo primiti još dva gola. Ja sam bio spreman sve učniti da osvojimo bod. Mislim da nam nedostaje taj patriotski duh. Nisam povrijeđen što sam ušao s klupe, jer rezultat je najbitniji od svega. Mislim da se trebamo okrenuti utakmici u Trebinju i da angažovanom igrom možemo do pozitivnog rezultata, kaže Turbić.

Bajrović je također kazao kako ekipa ima snage da se vrati iz letargije u koju je zapala, a na Policama neće moći računati na kartoniranog Alića, ali da vjeruje kako će Novaković imati pravo nastupa, na što se nadovezao direktor Ibrić.

- Iskreno vjerujemo kako će Novaković imati pravo nastupa. Što se tiče narednih domaćih utakmica zvaničan stav Izvršnog odbora je da više nećemo igrati svoje utakmice u Gradačcu i da se selimo najvjerovatnije u Orašje a jedan od razloga je finansijski aspekt a drugi je što našim najvatrenijim navijačima "Apachima" ne možemo obezbijedit besplatan ulaz, kaže Ibrić.
OFK Gradina Srebrenik

zuka_TM
Kontakt:

Post Postao/la zuka_TM » 28 avg 2012, 17:30

I ja bi volio da bude Gasi mada mozda i nije on bas dobar za ovu sitaciju,nama sad treba neki trener koji ima iskustva u borbi za opstanak,i covjek koji ima nekog uticaja i kod sudija i neke svoje veze :) Gasi nek bude pomocni,da samara koji nece trcati :D I nek su promijenili da se ne igra vise u Gradaccu pogotovo poslije ove utakmice,vidio sam kakvi su to ljudi,svaka cast pojedincima al neki su stvarno :shock:

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 28 avg 2012, 17:36

zuka_TM je napisao/la:I ja bi volio da bude Gasi mada mozda i nije on bas dobar za ovu sitaciju,nama sad treba neki trener koji ima iskustva u borbi za opstanak,i covjek koji ima nekog uticaja i kod sudija i neke svoje veze :) Gasi nek bude pomocni,da samara koji nece trcati :D I nek su promijenili da se ne igra vise u Gradaccu pogotovo poslije ove utakmice,vidio sam kakvi su to ljudi,svaka cast pojedincima al neki su stvarno :shock:
Mos mislit kako ce vam dole bit bolje.... doduse prije utakmice na bazene i onda posle podne na tekmu :D :D :D

Luka
Kontakt:

Post Postao/la Luka » 28 avg 2012, 18:10

Tkanton je napisao/la:
zuka_TM je napisao/la:I ja bi volio da bude Gasi mada mozda i nije on bas dobar za ovu sitaciju,nama sad treba neki trener koji ima iskustva u borbi za opstanak,i covjek koji ima nekog uticaja i kod sudija i neke svoje veze :) Gasi nek bude pomocni,da samara koji nece trcati :D I nek su promijenili da se ne igra vise u Gradaccu pogotovo poslije ove utakmice,vidio sam kakvi su to ljudi,svaka cast pojedincima al neki su stvarno :shock:
Mos mislit kako ce vam dole bit bolje.... doduse prije utakmice na bazene i onda posle podne na tekmu :D :D :D
tonemo sve dubljei dublje..cuj sad u orasje..
MOdric..MOdric..MOdric..

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 28 avg 2012, 18:34

Tkanton je napisao/la:
Sigurno će bit bolje nego u Gradačcu..nemogu svatit neke ljude iz Gradačca da mogu izdvojit vrijeme,pare za kartu i sve to da bi mogli doć na utakmicu Gradine..da bi mogli navijat protiv Gradine..nebitno jel bio Gošk,Olimpik,Velež..samo nek je kontra Gradine..
Na utakmici protiv Veleža momak pita ovog iz Gradačca, kakvi ste vi ljudi pa dodjete navijat protiv Gradine..on poče nešto bajezga..
Jest da je Orašje daje al barem ovi što budu išli neće se osjećat kao u Gradačcu..kod njih se čovjek osjeća kao kod kuće i kad se gostuje njihovoj ekipi NK Orašja..
OFK Gradina Srebrenik

dilber
Kontakt:

Post Postao/la dilber » 28 avg 2012, 18:38

Pravi razlog mijenjanja terena je to što ljudima tipa husare nije dozvoljen ulazak u službene prostorije kao i nemogućnosti vršenja pritiska na sudije kao što se to radilo u Srebreniku. U svlačionu ulazío ko god je stigo

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 28 avg 2012, 18:39

dilber je napisao/la:Pravi razlog mijenjanja terena je to što ljudima tipa husare nije dozvoljen ulazak u službene prostorije kao i nemogućnosti vršenja pritiska na sudije kao što se to radilo u Srebreniku. U svlačionu ulazío ko god je stigo
Kao što radi svaka ekipa kad igra na domaćem terenu..:p
OFK Gradina Srebrenik

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.