Ma bolan ublehaElegant je napisao/la:Eh da smo znali sta nosi budcnost...

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Ma bolan ublehaElegant je napisao/la:Eh da smo znali sta nosi budcnost...
za modrica je istina... bio je na probi zelje i nije zadovoljio... zamisli te nase fudbalske umove iz tog perioda...Rios je napisao/la:Ama kakav Yaya Toure,kakav Modric?? Il ja ne kontam ove sale ili ovi sto pisu o tome pisu ozbiljno..
Ja se ne sjecam da je Modric bio kod nas na probi ikad..Koliko znam on je kao posudjen igrac Dinama bio jednu sezonu u Zrinjskom i to je totm84 je napisao/la:za modrica je istina... bio je na probi zelje i nije zadovoljio... zamisli te nase fudbalske umove iz tog perioda...Rios je napisao/la:Ama kakav Yaya Toure,kakav Modric?? Il ja ne kontam ove sale ili ovi sto pisu o tome pisu ozbiljno..
Vjeruj da nije jedino da nije dosao na jedan sat pa otiso.tm84 je napisao/la:za modrica je istina... bio je na probi zelje i nije zadovoljio... zamisli te nase fudbalske umove iz tog perioda...Rios je napisao/la:Ama kakav Yaya Toure,kakav Modric?? Il ja ne kontam ove sale ili ovi sto pisu o tome pisu ozbiljno..
takva su vremena bila,ali yaya toure nije bio na probi u zelji,jer je igrao u ukrajini u to doba i da je dosao bio bi vec provjereno pojacanje,a osim toga kad je to zeljo imao crnca da nije valjao?DzoleZeljo je napisao/la:Mnogi od vas zoboravljaju da upravo period od 2004 pa do 2009 je u Zelji bio veoma oscilirajuci period. Period u kojem jedno Zepce kojeg su svi kantali, pobijedi Zelju, period u kojem je pobjeda u gostima postala SF film, period u kojem su svi ti ajde nazovimo ih kvazi navijacima pokusalavi da vode klub, period u kojem su igrali igraci, takozvani babini sinovi, uz par zaista kvalitetnih izuzetaka.
To je bio period u kojem su momci poput Dzeke, Modrica (pod ?), Yaya Toura (pod ?), itd nasli na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme, a na njihovu srecu uspjeli su se skrasiti u drugim timovima koji su ih kasnije uspjeli probititi u samu elitu evropskog nogometa. Imali smo igraca koji su cak i uspjeli zadovoljiti apetite nasih strucnih ljudi u tom kobnom periodu, a oni su: Sanel Jahic, Semir Stilic, Bubakar Dialiba, Admir Vladavic, a kasnije iz ovih generacija su isplivali golman Sehic, Cocalic... Dakle Zeljo je imao, bolje receno dolazio nam je kapital pred nos, bilo nam je sve servirano. Kao i u vecini Bh klubova, nas mentalitet je uradio 90% posla, jer ako nisi babin, ili dobar prijatelj babe nisi ni mogao zaigrati, sto je i dan danas politika Bh timova...
Na nasu srecu povratkom Amara, koji je i sam prepoznao bio Dzeku u prvom mandatu, ali splet okolosniti je ucinio svoje, za nas klub su dosli bolji dani. Nema vise babine djeca, doduse u 2009 je bilo pokusaja ali brzo se sve to rijesilo...
Postavlja se pitalje, sta da su i prosli Modric i Yaya i da su zaigrali za prvi tim? Bi li ikada dobili sanse da igraju medu elitnim razredom u evropi ili bolje receno bi li ikada postali ono sto su danas? Za uspijeh nogometasa treba mnogo, treba i splet okolnosi da odradi svoje. Jedan dobar prijemjer to najbolje opisuje, Samuel Etto nije uspio zadovoljiti u Realu iz Madrida, ode u Mallorcu, Barcu, Inter, Anci i postane igracina i ima najveca primanja na svijetu....
Brazilac Da Silva koji je dosao iz makedonije.... Dao jedan gol i to bila odbica......Za citavu polusezonu....3r0X je napisao/la:takva su vremena bila,ali yaya toure nije bio na probi u zelji,jer je igrao u ukrajini u to doba i da je dosao bio bi vec provjereno pojacanje,a osim toga kad je to zeljo imao crnca da nije valjao?DzoleZeljo je napisao/la:Mnogi od vas zoboravljaju da upravo period od 2004 pa do 2009 je u Zelji bio veoma oscilirajuci period. Period u kojem jedno Zepce kojeg su svi kantali, pobijedi Zelju, period u kojem je pobjeda u gostima postala SF film, period u kojem su svi ti ajde nazovimo ih kvazi navijacima pokusalavi da vode klub, period u kojem su igrali igraci, takozvani babini sinovi, uz par zaista kvalitetnih izuzetaka.
To je bio period u kojem su momci poput Dzeke, Modrica (pod ?), Yaya Toura (pod ?), itd nasli na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme, a na njihovu srecu uspjeli su se skrasiti u drugim timovima koji su ih kasnije uspjeli probititi u samu elitu evropskog nogometa. Imali smo igraca koji su cak i uspjeli zadovoljiti apetite nasih strucnih ljudi u tom kobnom periodu, a oni su: Sanel Jahic, Semir Stilic, Bubakar Dialiba, Admir Vladavic, a kasnije iz ovih generacija su isplivali golman Sehic, Cocalic... Dakle Zeljo je imao, bolje receno dolazio nam je kapital pred nos, bilo nam je sve servirano. Kao i u vecini Bh klubova, nas mentalitet je uradio 90% posla, jer ako nisi babin, ili dobar prijatelj babe nisi ni mogao zaigrati, sto je i dan danas politika Bh timova...
Na nasu srecu povratkom Amara, koji je i sam prepoznao bio Dzeku u prvom mandatu, ali splet okolosniti je ucinio svoje, za nas klub su dosli bolji dani. Nema vise babine djeca, doduse u 2009 je bilo pokusaja ali brzo se sve to rijesilo...
Postavlja se pitalje, sta da su i prosli Modric i Yaya i da su zaigrali za prvi tim? Bi li ikada dobili sanse da igraju medu elitnim razredom u evropi ili bolje receno bi li ikada postali ono sto su danas? Za uspijeh nogometasa treba mnogo, treba i splet okolnosi da odradi svoje. Jedan dobar prijemjer to najbolje opisuje, Samuel Etto nije uspio zadovoljiti u Realu iz Madrida, ode u Mallorcu, Barcu, Inter, Anci i postane igracina i ima najveca primanja na svijetu....
Bio je onaj AmonakaHypnose je napisao/la:Brazilac Da Silva koji je dosao iz makedonije.... Dao jedan gol i to bila odbica......Za citavu polusezonu....3r0X je napisao/la:takva su vremena bila,ali yaya toure nije bio na probi u zelji,jer je igrao u ukrajini u to doba i da je dosao bio bi vec provjereno pojacanje,a osim toga kad je to zeljo imao crnca da nije valjao?DzoleZeljo je napisao/la:Mnogi od vas zoboravljaju da upravo period od 2004 pa do 2009 je u Zelji bio veoma oscilirajuci period. Period u kojem jedno Zepce kojeg su svi kantali, pobijedi Zelju, period u kojem je pobjeda u gostima postala SF film, period u kojem su svi ti ajde nazovimo ih kvazi navijacima pokusalavi da vode klub, period u kojem su igrali igraci, takozvani babini sinovi, uz par zaista kvalitetnih izuzetaka.
Zatim rodjak od Dialibe, Mousa Diabang......
Onda Diatta za kojeg smo morali platiti ebeno obestecenje ili nesto dr..... Uglavnom su nas tuzili....
Bilo je sigurno jos promasaja samo se ne mogu sjetiti....
Sigurno u historiji PL niko nije imao dugu loptu kao sto je on znao poslati.... Al' jbg covjek je igrao u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu tj. u tadasnjem Zelji.... Sve bih dao da ga imamo sad na zadnjem veznom i da loptama pita Adila i nasa krila.... Ionako dajemo najvise golova a sa njim bi davali jos vise, a jos k tome mogao je trcati kao navijen.... jednostavno predobar vezni za nase Lige....arelinho je napisao/la:sjecal se ko nila wooda ?? HAHAHAHAHA
Slazem se..Bio je odlican stoper..Visok,korpulentan,jak u duelu..Ali tad su u Zelji bila teska vremena i vrlo vjerovatno da je otisao zbog love..Bilo bi ga dobro sad vidjeti u nasem dresu,ako igra fudbal uopsteHypnose je napisao/la:Bravo, bio je i Kenijac Amanaka, al' on je bio najbolji stoper Lige(nije sigurno bio promasaj), samo ne znam sto je otisao iz Zelje, meni se cini da mu nisu redovno placali i da se je on zato pokupio......
Gdje li je on uopste sad i da li igra fudbal ili trci 5 i 10000m na OI....
Al' pored ovih crnaca imali smo i tonu bijelih stranaca koji su isto bili teske krampe......
Neil Wood, Erkan Sulejmani, onaj Rus cak je i prosao Amarovu probu i potpisao ugovor, Filipovic koji je bio Njemac, Svedjanin Hardaga mozda je jos neki bio.....Rios je napisao/la:Slazem se..Bio je odlican stoper..Visok,korpulentan,jak u duelu..Ali tad su u Zelji bila teska vremena i vrlo vjerovatno da je otisao zbog love..Bilo bi ga dobro sad vidjeti u nasem dresu,ako igra fudbal uopsteHypnose je napisao/la:Bravo, bio je i Kenijac Amanaka, al' on je bio najbolji stoper Lige(nije sigurno bio promasaj), samo ne znam sto je otisao iz Zelje, meni se cini da mu nisu redovno placali i da se je on zato pokupio......
Al' pored ovih crnaca imali smo i tonu bijelih stranaca koji su isto bili teske krampe......![]()
Od ostalih svakako tu je legendarni igrac Man Utd Wood![]()
![]()
Uz Da Silvu je bio jos jedan brazilac,desni bek,al on je doslovno pobjegao nakon mjesec dana
A i bio je krampa
I to je to koliko mene pamcenje sluzi..Nije bilo vise nekih stranaca,ako izuzmemo srbijance i hrvate
Wooda sam napisaoHypnose je napisao/la:Neil Wood, Erkan Sulejmani, onaj Rus cak je i prosao Amarovu probu i potpisao ugovor, Filipovic koji je bio Njemac, Svedjanin Hardaga mozda je jos neki bio.....Rios je napisao/la:Slazem se..Bio je odlican stoper..Visok,korpulentan,jak u duelu..Ali tad su u Zelji bila teska vremena i vrlo vjerovatno da je otisao zbog love..Bilo bi ga dobro sad vidjeti u nasem dresu,ako igra fudbal uopsteHypnose je napisao/la:Bravo, bio je i Kenijac Amanaka, al' on je bio najbolji stoper Lige(nije sigurno bio promasaj), samo ne znam sto je otisao iz Zelje, meni se cini da mu nisu redovno placali i da se je on zato pokupio......
Al' pored ovih crnaca imali smo i tonu bijelih stranaca koji su isto bili teske krampe......![]()
Od ostalih svakako tu je legendarni igrac Man Utd Wood![]()
![]()
Uz Da Silvu je bio jos jedan brazilac,desni bek,al on je doslovno pobjegao nakon mjesec dana
A i bio je krampa
I to je to koliko mene pamcenje sluzi..Nije bilo vise nekih stranaca,ako izuzmemo srbijance i hrvate
Uglavnom meni je ovo jedna od drazih tema tj. sjecanja na igre stranih igraca... Ne znam sto mi je to draga tema al' jeste...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.