FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

neOX
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la neOX » 03 okt 2009, 21:03

sad sa tekme...odlicna igra u prvom poluvremenu, u drugom malo opao tempo "sa razlogom".....prezadovoljan sam tekmom....sto se tice igraca svi su dobro odigrali...po meni najbolji je bio Stanic, extra je odigrao, svaka mu cast, treba mu davati sto vise sansi....o Coci i netreba govoriti, Simic koji je napokon dobio sansu dobro iskoristio i ima mjesta u ekipi za njega 99%...

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 03 okt 2009, 21:07

amerosm je napisao/la:Konacno i mi poceli davati golove. Moralo je nekad i nas krenuti. U drugom poluvremenu samo tako nastavite.

ta ce bolan sloboda :D ;)

maximus_genius

Post Postao/la maximus_genius » 03 okt 2009, 21:08

joj ja sam zbog polsa otiso sa neke 25 minute moro se vratit kuci zbog **** papira(nesto oko polsla) al mi zao sto nisam vidio kako plava masina gazi :cry:

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 03 okt 2009, 21:10

Odlicna partija posebno u prvom poluvremenu.Svi su dobro odigrali,a Stanic je napredovao i bio je najbolji.Coca je odigrao dobro za prvi gol je kriv,ali se kasnije iskupio golom.Kada se uzme u obzir da nam fali 4 dosta bitna igraca i Visca koji je odlican onda je ovo veceras predobro.5000 navijaca,kop odlicno popunjen,a i koreografija je bila za 10 odavno na nasim terenima nisam bolju vidio.Fukare nisu dosle na stadion.
AMAR OSIM!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 okt 2009, 21:15

Odlična predstava, svi su dobro odigrali. Sloboda nije imala šanse u ovoj utakmici. Coca ponekad neodlučan, ali postigao je veoma bitan gol, Alen klasa, napokon rutinska pobjeda.

Manijaci fenomenalni, ponovo veoma dobra posjeta.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 03 okt 2009, 21:26

Virtu4l je napisao/la:Odlična predstava, svi su dobro odigrali. Sloboda nije imala šanse u ovoj utakmici. Coca ponekad neodlučan, ali postigao je veoma bitan gol, Alen klasa, napokon rutinska pobjeda.

Manijaci fenomenalni, ponovo veoma dobra posjeta.

Ja zaboravi Alena zbio je gol,imao asistenciju i odlicno igrao.Izasao je u 60 minuti,Lazar je usao i ponovo sve prisutne iznervirao.
AMAR OSIM!

TRIP
Kontakt:

Post Postao/la TRIP » 03 okt 2009, 21:28

Konačno da i Stanić zabije, fenomenalan gol

za pola sata 4 gola :twisted:

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 03 okt 2009, 21:33

Ako nije frka nek se stavi slika koreografije :!: :idea:

ultra manijak
Kontakt:

Post Postao/la ultra manijak » 03 okt 2009, 21:38

U okviru 9. kola PL BiH Željezničar je na Grbavici nadigrao Slobodu (4:1). Gosti su poveli u 3. minuti preko Hasića, a Željo onda od 10. do 41. minute postiže četiri pogotka (Cocalić, Stanić, Mešanović, Radovanović).
VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
U solidnoj fudbalskoj predstvi pred oko 5.000 gledaoca Željezničar je konačno zaigrao onako kako velika vojska njegovih navijača očekuje i sasvim zasluženo pobijedio Slobodu.

Utakmica nije ni praktično počela, a na Grbavici "hladan tuš". Igrala se 3. minuta kada Sloboda nakon jedne polukontre dolazi u vodstvo. Strijelac je bio Hasić.

Od tog trenutka na terenu je postojala samo jedna momčad. Rano vodstvo nije demoralisalo igrače Željezničara i nakon pritiska pred golom Slobode već u 10. minuti preko Cocalića uspjevaju izjednačiti. Samo tri minute kasnije Grbavica je "proključala". Željezničar preko Stanića dolazi u vodstvo.

I nakon ovog pogotka Plavi su nastavili sa opsadom gola Tuzlaka, a njihova sjajna igra urodila je plodom u 35. minuti kada je Mešanović povisio na 3:1. Pogodak za konačnih 4:1 postigao je Radovanović u 41. minuti susreta.

U drugom dijelu utakmice sarajevska momčad kontrolirala je igru te je rutinskom igrom sačuvala stečenu prednost i na kraju sasvim zasluženo slavila.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Željezničar - Sloboda 4:1 (Cocalić 10', Stanić 13', Mešanović 35', Radovanović 41'/Hasić 3')

Željezničar: Šehić, Šimić, Radovanović, Bajić, Cocalić, Selimović, Bekrić, Stanić, Bešlija (Muharemović), Mešanović (Popović), Bučan (Svraka). Trener: Amar Osim

Sloboda: Mujkić, Kuduzović, Jogunčić, Prodanović, Trkulja (Memišević), Hasić, Okanović, Slomić, Andžić, Bekić, Joksimović. Trener: Nermin Hadžiahmetović :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ZBOG TEBE RODJEN I S TOBOM CU DA UMREM
I MOJE SRCE TEBI PRIPADA,
JA ZAUVJEK SA TOBOM CU DA BUDEM,
JER BEZ TEBE NEMOGU NIKADA

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 03 okt 2009, 21:53

ultra manijak je napisao/la:U okviru 9. kola PL BiH Željezničar je na Grbavici nadigrao Slobodu (4:1). Gosti su poveli u 3. minuti preko Hasića, a Željo onda od 10. do 41. minute postiže četiri pogotka (Cocalić, Stanić, Mešanović, Radovanović).
VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
U solidnoj fudbalskoj predstvi pred oko 5.000 gledaoca Željezničar je konačno zaigrao onako kako velika vojska njegovih navijača očekuje i sasvim zasluženo pobijedio Slobodu.

Utakmica nije ni praktično počela, a na Grbavici "hladan tuš". Igrala se 3. minuta kada Sloboda nakon jedne polukontre dolazi u vodstvo. Strijelac je bio Hasić.

Od tog trenutka na terenu je postojala samo jedna momčad. Rano vodstvo nije demoralisalo igrače Željezničara i nakon pritiska pred golom Slobode već u 10. minuti preko Cocalića uspjevaju izjednačiti. Samo tri minute kasnije Grbavica je "proključala". Željezničar preko Stanića dolazi u vodstvo.

I nakon ovog pogotka Plavi su nastavili sa opsadom gola Tuzlaka, a njihova sjajna igra urodila je plodom u 35. minuti kada je Mešanović povisio na 3:1. Pogodak za konačnih 4:1 postigao je Radovanović u 41. minuti susreta.

U drugom dijelu utakmice sarajevska momčad kontrolirala je igru te je rutinskom igrom sačuvala stečenu prednost i na kraju sasvim zasluženo slavila.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Željezničar - Sloboda 4:1 (Cocalić 10', Stanić 13', Mešanović 35', Radovanović 41'/Hasić 3')

Željezničar: Šehić, Šimić, Radovanović, Bajić, Cocalić, Selimović, Bekrić, Stanić, Bešlija (Muharemović), Mešanović (Popović), Bučan (Svraka). Trener: Amar Osim

Sloboda: Mujkić, Kuduzović, Jogunčić, Prodanović, Trkulja (Memišević), Hasić, Okanović, Slomić, Andžić, Bekić, Joksimović. Trener: Nermin Hadžiahmetović :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Procitali smo ne brini :arrow: :mrgreen:

ljožee
Kontakt:

Post Postao/la ljožee » 03 okt 2009, 21:59

Sad svi u utorak protiv veleza da napunimo grbavicu :!:

Majka Grbavica
Kontakt:

Post Postao/la Majka Grbavica » 03 okt 2009, 22:26

ne pamtim bolju utakmicu na grbavici u zadnjih nekoliko godina...navijanje fkt na nivou manijaci svi ko jedan veceras,koreografija je perverzija prava bila vidjecete...sloboda u kantonalnu ligu jer osim je rekao kome damo dva gola ispada iz lige a mi zabili 4 znaci... :lol: :lol:
picke moderatori

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 03 okt 2009, 22:34

Sve je bilo vrh veceras,zeljo je napokon razvalio nekoga!Idemo dalje,!
AMAR OSIM!!!

harinjo
Kontakt:

Post Postao/la harinjo » 03 okt 2009, 23:01

ovu utakmicu sam otišao na zapad baš na miru da pogledam tekmu :!: mislim da je ŽELJI puno pomogao rano primjen go to ih je pokrenulo :!: coca bezveze kikso ali se iskupio :mrgreen: definitivno lazar popović nije igrač za ŽELJU :!: stanić je puno napredovovao :!: bučan dobar :!: bešlija jedan od najboljih :mrgreen: bekrić nije bio loš al što može peglat loptu to je drama :!: bajić super odigro :!: mešanović standardo udarna igla :!: :mrgreen: mislim u utorak protiv veleža kad se vrate rova,ćulum i višća da će to biti još bolje :!: još jednom svaka čast na današnjoj tekmi koreografija manijaka fenomenalna baš kao i navijanje VOOOOLIMMMMMMMM TEEEEEE ŽEELJOOOOO :!: :!:

Majka Grbavica
Kontakt:

Post Postao/la Majka Grbavica » 03 okt 2009, 23:29

ja bi prije selimovica ostavio nekoga culuma ubacio u igru...simic sjajan bajic isto tako a stanic vrh veceras ;)
picke moderatori

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 03 okt 2009, 23:56

Veceras je bilo lijepo biti na Grbavici i gledati rapsodiju u plavom. Sve je funkcionisalo savrseno, navijaci i igraci, skoro pa sinhronizovano.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Har3
Kontakt:

Post Postao/la Har3 » 04 okt 2009, 00:12

Auuu, beton tekma veceras, nisam mogao da vjerujem da smo im zabili 4 gola i to poprilicno dobra gola, sve je imalo smisla i imali smo cak i dobre akcije. Navijanje je bilo poprilicno dobro.

slika

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 04 okt 2009, 00:17

Cestitke na pobjedi... kor. strasno izgleda svaka cast.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 04 okt 2009, 00:26

nikad_izvini je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Možda ne znam, možda samo nemam razlog nikome da mažem oči ;) Ako misliš da ŽELJI fali samo realizacija, slobodno svrati na Grbavicu, pa sam gledaj agoniju u pokušaju stvaranja šanse ;) S tim da se naravno nadam da to više nećemo morati gledati, te da ćemo pročepiti nekim čudom.
Bosna Sarajevo + Rudar Prijedor = 3 šanse uz mangupsko sudijsko navlačenje!

Alen Mešanović na pres konferenciji pred utakmicu: "Dotjerali smo cara do duvara!"
Nama realno fali kompletna ofanzivna linija. Znači četiri igrača, ako uzmemo da je Serdarević povrijeđen i da smo s njim u ekipi odigrali vjerovatno i najbolju utakmicu ove godine u Lukavici, da je taj Višća navodno solidan, Stanić počinje dobro da igra, Rovčanin je i dalje povrijeđen, ispada da nam realno fale dva igrača i da imamo dobru ekipicu sa beton odbranom. To što ti nisi bio na Želji od Newcastle-a ili što imaš viziju da bi trebali igrati ko Barsa je tvoj problem i veze nema sa realnošću

ps borbenijeg Želju nisam gledao ima, hm, 5-6-7 godina sigurno. Meni je to dovoljno. Neka se bore i trče, to je sve što tražim.
I šta ćemo sad :roll: :mrgreen: Koliko nam beše igrača fali, ja odgovorno tvrdim da nam fali jedan napadač i jedan veznjak ;)

PS čekam nazovi navijače( ne mislim na tebe) da se jave, tipa Ayana i tako tih koji svake godine po jednu utakmicu koji odgledaju.

Ako ovako nastavimo, biće nešto od nas. Možda ne ove sezone, naredne sigurno.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 04 okt 2009, 01:20

Vidim da se nedovoljno hvali partija Stanića za kojeg sam do ovih zadnjih 5 utakmica smatrao da se ne zna hljeba najest', kao i mnogi. Jednostavno nije ni pokazivao suprotno.
Elem, Srđane Staniću, SVAKA TI ČAST!!!
Moram i da Cocu pohvalim za fantastičnu reakciju u najtežoj mogućoj situaciji! Mangup!
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.