FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

anonimni
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 28 avg 2012, 19:19

jesu l' to fakat neki naši bolesni ?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 28 avg 2012, 19:21

Rios je napisao/la:
Paranoja je napisao/la:Amonaka :lol: :lol:

Da nije mozda Amanakwa ;)
Tako ti je to kad se pravis pametan a ne znas ni ti :lol: :lol: :lol: Igrac se zove punim imenom i prezimenom ZABLON DAVIES AMANAKA ;)
Posljednji klub mu je bio La Passe u sezoni 2009-2010 sa Sejsela :mrgreen: Trenutno nije poznato za koga nastupa..
onaj rus se zvao edward toguzov
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 28 avg 2012, 19:23

Nedimko je napisao/la: Jasta..Husejinovic najpravilnije :lol: :lol:
Dobro on je iznimka može da jede šta hoće jer je zvijezda ostali strogi režim.[/quote]
Strogi rezim na virslama :lol:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 28 avg 2012, 19:24

A sta je sa onim Kolobovom ( Rus ) :?:
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

amidza_idriz
Kontakt:

Post Postao/la amidza_idriz » 28 avg 2012, 19:24

barbarez je napisao/la:
Rios je napisao/la:

Tako ti je to kad se pravis pametan a ne znas ni ti :lol: :lol: :lol: Igrac se zove punim imenom i prezimenom ZABLON DAVIES AMANAKA ;)
Posljednji klub mu je bio La Passe u sezoni 2009-2010 sa Sejsela :mrgreen: Trenutno nije poznato za koga nastupa..
Onako korpulentan nešto ala Ćutuk, jednom igrao u gostima i jednom ušao sa klupe u Dolini. Šef ga vječito "zagrijavao" zajedno za Sahmirom "Peđom" Garčevićem (a dok oni trče Žera klošar puši ispod zapada). :roll: :lol:

Rios

Post Postao/la Rios » 28 avg 2012, 19:25

barbarez je napisao/la:
Rios je napisao/la:

Mislim da je to taj iz prve Osimove ere :D
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 28 avg 2012, 19:56

Ne znam jel bilo, obrište ako jeste

Povodom nedavno održanog sastanka vladajućih struktura i delegacije Komiteta za normalizaciju, te predstavnika BH Telecoma, a na temu obnove stadiona Grbavica, posjetili smo danas načelnika opštine Novo Sarajevo, Nedžada Koldžu, jednog od glavnih inicijatora same ideje, koji nas je detaljno upoznao sa cijelom procedurom najavljene rekonstrukcije Željinog i, najvjerovatnije, novog doma reprezentacije BiH.

Nemam ništa protiv Zenice, ali mislim da bi reprezentacija utakmice sa velikom posjetom ipak trebala da igra u Sarajevu i od toga je krenula ideja o rekonstrukciji Grbavice. Naravno, samoj inicijativi su sigurno doprinijeli i odlični rezultati Željezničara. Na tom stadionu smo već izgradili najkvalitetniju rasvjetu na prostoru bivše Jugoslavije, vodeći računa o svim uslovima FIFA-e i UEFA-e za potrebe međunarodnih utakmica. No, sam stadion ne ispunjava ni minimalne uslove, riječi su bivšeg člana uprave Željezničara, koji je istu napustio zbog mogućeg sukoba interesa.

Ovime prije svega rješavamo pitanje igranja reprezentacije u Sarajevu, pa tek onda i nastupe Željezničara u Evropi, a zašto ne i Sarajeva?! Imamo i Koševo, koje ima veći kapacitet, ali se radi o atletskom i olimpijskom stadionu, za čiju rekonstrukciju bi trebao ogroman novac, koji, vjerujem, niko ovdje nema. Grbavica je mnogo kompaktniji i jednostavniji stadion, pogotovo jer postoji projekat iz 1967. godine, po kojem je napravljena sjeverna tribina. Suština cijelog projekta je da svih pet nivoa vlasti uzmu učešće, gdje bi se kreditno zadužili po 2 miliona KM. Tih desetak miliona bi po svim procjenama bilo sasvim dovoljno da se tribine Istok i Zapad, sa dijelom Juga, rekonstruišu onako kako je to definisao projekat iz '67. godine. Ono što je najvažnije je da u ovom trenutku ne postoji nijedan tehnički, odnosno pravno nerazjašnjen detalj, što nije bio slučaj ni sa jednim ranijim rješenjem za Grbavicu. Stadion će, naravno, ostati Željin i klub će vjerovatno njime i upravljati.

Pored svih nivoa vlasti, veliko ohrabrenje predstavlja i uključenje BH Telecoma u cijeli projekat.

Podržao nas je i Telecom, koji je vrlo ozbiljan partner. Još nije definisan način njihovog učešća, ali bi u narednih par dana idejnom projektantu, firmi Ideja, koja je radila i stadion na Otoci, trebali dostaviti svoje zamisli, kojima bi se prilagodio sam projekat. Ljudi iz Željezničara su već održali sastanak na istu temu i dostavili svoje prijedloge po pitanju klupskih prostorija, svlačionica, te očekujemo za nekih 25 dana završen idejni projekat.

U medijima je najviše odjeknula špekulacija da bi Grbavica mogla postati Telecom Arena. Naš sagovornik tvrdi da je ta mogućnost tek usputno spomenuta na ranijem sastanku o sponzorstvu Premijer lige od strane Telecoma, te dodaje:

Najmanji je problem kako će se stadion zvati. Najbitnije je da što prije zaokružimo finansijsku konstrukciju. Opština Novo Sarajevo, za početak, finansira izvedbu idejnog projekta, koji košta oko 10.000 KM i nastojat ćemo sponzorisati i izradu izvedbene dokumentacije, koja bi bila oko 100.000 KM.

Prema riječima načelnika Koldže, usvojen je prijedlog eksperta za infrastrukturna pitanja pri NSBiH, Nihada Hodžića, da se izgradi stadion četvrte UEFA kategorije, koja bi dozvolila klubovima i reprezentaciji igranje svih međunarodnih utakmica, izuzev finala najvećih evropskih takmičenja, koja su rezervirana za takozvanu elitnu kategoriju. Novi kapacitet bi iznosio 20.000 sjedećih mijesta, a cijeli proces izgranje bi mogla ubrzati i UEFA.

Delegacija UEFA-e, sa kojom je gospodin Ivica Osim u izuzetnim odnosima, dolazi uskoro u Sarajevo i biće im prezentiran projekat, kako bi se i oni finansijski uključili u realizaciju, kao što je to bio slučaj u Orašju, Zenici...

Na kraju, kad saberemo sve rokove, Grbavica bi novo ruho mogla i trebala dobiti već u narednoj godini.

Nakon idejnog projekta slijedi analiza od strane stručnog tijela, te izvedbena dokumentacija, za koju je potrebno dva mjeseca. To znači da bi do kraja godine svi papiri trebali biti kompletirani, a najkasnije do februara naredne, nakon svih potrebnih revizija. Naravno, obzirom da se sve radi po Zakonu o javnim nabavkama, uvijek su moguće famozne žalbe, koje bi prolongirale date rokove. Godinu i pol dana smo izgubili i na izgradnji velike dvorane na Grbavici iz istih razloga. Građevinski radovi bi trajali maksimalno godnu dana, pa bi, prema tehnološkim rokovima, sve kako smo zamislili trebalo biti gotovo do kraja naredne godine, najavio je načelnik Koldžo za kraj našeg intervjua.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 28 avg 2012, 20:03

u PM ja obećanja!

Pa haj mu sad ne vjeruj! :roll:

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 28 avg 2012, 20:47

" onclick="window.open(this.href);return false;
Obavezno pogledati ovo,gledam i ne vjerujem,lik se ubija od smijanja,a u isto vrijeme veliki Željovac !!
U svakom slučaju pregledati

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 28 avg 2012, 20:49

Sad sa treninga.

Za nadati se da sve bude ok s nalazima u protivnom vrlo lahko bi se moglo desiti da protiv Slavije ne zaigra 6 prvotimaca.

Treba sačekati @Acu, on zna bolje od mene kakva je situacija. :D

Kerla normalno trenirao i igrat će protiv Slavije, to je ono što raduje.

Smajića očekujem nakon reprezentativne pauze, još uvijek udara loptu nekako sramežljivo ljevicom koju je i povrijedio.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 avg 2012, 21:13

Kazu Antolovic nije trenirao?? Il sam ja corav il su bukvica produzili i ofarbali u crno za ovaj trening :lol: :lol: :lol:

elem,ono malo sto sam gledao,rezerve nam nabusise prvi tim :mrgreen: ,japanac dezorjentisan definitivno,zaleti se ko raketa,al kad ispadne treba mu padobran da se zaustavi.sto ce on amaru,nije mi jasno,da mu nije kakav vanbracni iz japana jedino ... :lol: :lol: :lol:

kerla djeluje skroz oporavljeno,smajke takodjer,za ocekivati je da zaigra ubrzo. steta,taman sam pomislio da ce u zadnjoj liniji zaigrati kerla - cutuk/vasa ,kad ono sracka uhvatila ostatak ekipe :mrgreen:

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 28 avg 2012, 21:30

Sto se stadiona tice, nekako mi ovo sve djeluje najrealija opcija od ovi svih sto su do sada bile. Nervima me sva ova prica oko papirologije, pa ako su trebali graditi "takozvane arene sa svim pratecim objektima", zar nisu ovu papirologiju trebali davno obezbijediti? Imam osjecao kao da neko stalno kupuje vrijeme sa tim.. Vidjet cemo, do sada po meni najozbiljini projekat ujedno kako sam naveo ranije i najrealniji opcija bez nekih famoznih gradnji ogromnih stadiona, centara, itd.... ;)

Sto se tice nasih igraca, valjda nisu samo majonezu hapali na ovoj vrucini, jer to zna biti pravo gadno...

Deriguz
Kontakt:

Post Postao/la Deriguz » 28 avg 2012, 22:08

Sad i Viole skandiraju UEFA Mafia hahahaha :mrgreen:

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 28 avg 2012, 22:10

Deriguz je napisao/la:Sad i Viole skandiraju UEFA Mafia hahahaha :mrgreen:
furaju se na nas :lol:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 28 avg 2012, 22:15

Kako im sudija uze cist gol...Nevjerovatno :lol:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 28 avg 2012, 22:16

anonimni je napisao/la:
Jestel culi ovog Kristica fakina? Kaze sada Viole skandiraju UEFA mafija... to su culi od navijaca Zeljeznicara...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 28 avg 2012, 22:17

HAHAHHA kopiraju nas, uzeli ritam od ale ale ale ooo :D HAHA..

lev77
Kontakt:

Post Postao/la lev77 » 28 avg 2012, 22:28

anonimni je napisao/la:
sta ces svi bi voljeli biti kao mi :D
al ne mozee pasa nikako, svi se furaju 8-)

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 28 avg 2012, 22:40

zubanovic89 je napisao/la:Ne znam jel bilo, obrište ako jeste

Povodom nedavno održanog sastanka vladajućih struktura i delegacije Komiteta za normalizaciju, te predstavnika BH Telecoma, a na temu obnove stadiona Grbavica, posjetili smo danas načelnika opštine Novo Sarajevo, Nedžada Koldžu, jednog od glavnih inicijatora same ideje, koji nas je detaljno upoznao sa cijelom procedurom najavljene rekonstrukcije Željinog i, najvjerovatnije, novog doma reprezentacije BiH.

Nemam ništa protiv Zenice, ali mislim da bi reprezentacija utakmice sa velikom posjetom ipak trebala da igra u Sarajevu i od toga je krenula ideja o rekonstrukciji Grbavice. Naravno, samoj inicijativi su sigurno doprinijeli i odlični rezultati Željezničara. Na tom stadionu smo već izgradili najkvalitetniju rasvjetu na prostoru bivše Jugoslavije, vodeći računa o svim uslovima FIFA-e i UEFA-e za potrebe međunarodnih utakmica. No, sam stadion ne ispunjava ni minimalne uslove, riječi su bivšeg člana uprave Željezničara, koji je istu napustio zbog mogućeg sukoba interesa.

Ovime prije svega rješavamo pitanje igranja reprezentacije u Sarajevu, pa tek onda i nastupe Željezničara u Evropi, a zašto ne i Sarajeva?! Imamo i Koševo, koje ima veći kapacitet, ali se radi o atletskom i olimpijskom stadionu, za čiju rekonstrukciju bi trebao ogroman novac, koji, vjerujem, niko ovdje nema. Grbavica je mnogo kompaktniji i jednostavniji stadion, pogotovo jer postoji projekat iz 1967. godine, po kojem je napravljena sjeverna tribina. Suština cijelog projekta je da svih pet nivoa vlasti uzmu učešće, gdje bi se kreditno zadužili po 2 miliona KM. Tih desetak miliona bi po svim procjenama bilo sasvim dovoljno da se tribine Istok i Zapad, sa dijelom Juga, rekonstruišu onako kako je to definisao projekat iz '67. godine. Ono što je najvažnije je da u ovom trenutku ne postoji nijedan tehnički, odnosno pravno nerazjašnjen detalj, što nije bio slučaj ni sa jednim ranijim rješenjem za Grbavicu. Stadion će, naravno, ostati Željin i klub će vjerovatno njime i upravljati.

Pored svih nivoa vlasti, veliko ohrabrenje predstavlja i uključenje BH Telecoma u cijeli projekat.

Podržao nas je i Telecom, koji je vrlo ozbiljan partner. Još nije definisan način njihovog učešća, ali bi u narednih par dana idejnom projektantu, firmi Ideja, koja je radila i stadion na Otoci, trebali dostaviti svoje zamisli, kojima bi se prilagodio sam projekat. Ljudi iz Željezničara su već održali sastanak na istu temu i dostavili svoje prijedloge po pitanju klupskih prostorija, svlačionica, te očekujemo za nekih 25 dana završen idejni projekat.

U medijima je najviše odjeknula špekulacija da bi Grbavica mogla postati Telecom Arena. Naš sagovornik tvrdi da je ta mogućnost tek usputno spomenuta na ranijem sastanku o sponzorstvu Premijer lige od strane Telecoma, te dodaje:

Najmanji je problem kako će se stadion zvati. Najbitnije je da što prije zaokružimo finansijsku konstrukciju. Opština Novo Sarajevo, za početak, finansira izvedbu idejnog projekta, koji košta oko 10.000 KM i nastojat ćemo sponzorisati i izradu izvedbene dokumentacije, koja bi bila oko 100.000 KM.

Prema riječima načelnika Koldže, usvojen je prijedlog eksperta za infrastrukturna pitanja pri NSBiH, Nihada Hodžića, da se izgradi stadion četvrte UEFA kategorije, koja bi dozvolila klubovima i reprezentaciji igranje svih međunarodnih utakmica, izuzev finala najvećih evropskih takmičenja, koja su rezervirana za takozvanu elitnu kategoriju. Novi kapacitet bi iznosio 20.000 sjedećih mijesta, a cijeli proces izgranje bi mogla ubrzati i UEFA.

Delegacija UEFA-e, sa kojom je gospodin Ivica Osim u izuzetnim odnosima, dolazi uskoro u Sarajevo i biće im prezentiran projekat, kako bi se i oni finansijski uključili u realizaciju, kao što je to bio slučaj u Orašju, Zenici...

Na kraju, kad saberemo sve rokove, Grbavica bi novo ruho mogla i trebala dobiti već u narednoj godini.

Nakon idejnog projekta slijedi analiza od strane stručnog tijela, te izvedbena dokumentacija, za koju je potrebno dva mjeseca. To znači da bi do kraja godine svi papiri trebali biti kompletirani, a najkasnije do februara naredne, nakon svih potrebnih revizija. Naravno, obzirom da se sve radi po Zakonu o javnim nabavkama, uvijek su moguće famozne žalbe, koje bi prolongirale date rokove. Godinu i pol dana smo izgubili i na izgradnji velike dvorane na Grbavici iz istih razloga. Građevinski radovi bi trajali maksimalno godnu dana, pa bi, prema tehnološkim rokovima, sve kako smo zamislili trebalo biti gotovo do kraja naredne godine, najavio je načelnik Koldžo za kraj našeg intervjua.
Pricajte vi sta hocete, ali ja mislim da od ovaga nesto i moze biti. Razlog tome je upravo ovo boldirano. Ako nista, projekat ce biti zavrsen prije izbora... Ste se tice Viola, oni su i u Sarajevu sa nama zajedno skandirali UEFA MAFIJA samo u molo drugacijem ritmu, imate na yt video :D
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

Nedimko
Kontakt:

Post Postao/la Nedimko » 28 avg 2012, 22:42

pile87 je napisao/la:
Kako im sudija uze cist gol...Nevjerovatno :lol:
Uzeo je i dinamu
Bayern Munchen i FK Sarajevo.Senijad Ibričić mama i tata fudbala.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino i 25 gostiju.