Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
- storm_raider
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Jos se ne zna. 90% da ce biti.
Sport je lijek za tijelo i duh.
hvala. znaci, kao sto sam i mislio i kako je i logicno kos razlika iz medjusobnih duela igra uloguamho je napisao/la:pravila su dostupna ovdje:Sapce je napisao/la:u to bas nisam siguran. a ne mogu nigdje da nadjem pravila, kako je u slucaju kada dvije ili vise ekipa imaju isti omjer.Fanfara je napisao/la:Nebitan je međusobni duel ,gleda se koš razlika.Trenutno smo prvi na tabeli,imamo omjer 3/1 kao i Gruzija a izgubili smo od njih.Mi imamo +25,a oni +17.Trebalo bi napucati ove Holanđane i Rumune da još nabijemo tu koš razliku i onda samo dobiti Gruziju i prvi smo .. Ili dobiti Latviju a da Latvija na svom terenu dobije Gruziju sto je vrlo realno i opet smo prvi .. Uglavnom najvece sanse imamo , a kao treci bi isli sigurno s omjerom 5/3 .. Jer upravo gledam ovaj poredak treceplasiranih , Latvija prva sa omjerom 2/2 ..
http://www.fibaeurope.com/cid_LMxmiQIlH ... dyEZ2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tacka 18. 'FIBA EUROPE pravila' kaze:
The classification of teams shall be made according to the Official Game Procedures as provided for in the Official Basketball Rules currently valid.
poglavlje D 'Zvanicnih pravila kosarke' kaze:
D.1 Procedure
Teams shall be classified according to their win-loss records, namely two (2) points
for each game won, one (1) point for each game lost (including lost by default) and
zero (0) points for a game lost by forfeit.
D.1.1 If there are two (2) teams in the classification with equal points, the result(s) of the
game(s) between the two (2) teams involved will be used to determine the placing.
D.1.2 If the points and the goal average in the games between the two (2) teams are still
the same, the classification will be determined by the goal average of all the games
played in the group by each team.
D.1.3 If there are more than two (2) teams in the classification with equal points, a second
classification will be established, taking into account only the results of the games
between the involved teams.
@sapce - citaj pazljivo : D.1.1 If there are two (2) teams in the classification with equal points, the result(s) of the game(s) between the two (2) teams involved will be used to determine the placing.
kakva koš razlika....jedino ako nas latvija dobije istim rezultatom,razlikom, u Latviji,onda ce se gledati kos razlika. Ali ako se desi da Mi,Latvija i Gruzija,imamo svi isti omjer...i da svako od te TRI reprezentacije ima u medjusobnim duelima po jednu pobjedu i poraz (da ti ne opisujem,ko ce koga pobijedit)...onda ce se "zatvorit" krug izmedju te tri rep. i gledat ce se koš razlika .... u zdravlje !
kakva koš razlika....jedino ako nas latvija dobije istim rezultatom,razlikom, u Latviji,onda ce se gledati kos razlika. Ali ako se desi da Mi,Latvija i Gruzija,imamo svi isti omjer...i da svako od te TRI reprezentacije ima u medjusobnim duelima po jednu pobjedu i poraz (da ti ne opisujem,ko ce koga pobijedit)...onda ce se "zatvorit" krug izmedju te tri rep. i gledat ce se koš razlika .... u zdravlje !
Kindže, kindže...
pa mislio sam izmedju ostalog i na kos razliku iz medjusobnih duela.Adibhf88 je napisao/la:@sapce - citaj pazljivo : D.1.1 If there are two (2) teams in the classification with equal points, the result(s) of the game(s) between the two (2) teams involved will be used to determine the placing.
naravno da je prije svega omjer iz medjusobnih duela odlucujuci.
Zadnja izmjena: Sapce, dana/u 28 avg 2012, 15:55, ukupno mijenjano 1 put.
Ima li kakva kladionica,ko sljedeci gubi dokumenta

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Ni iz Latvije nema prijenosa jel? Sramota...
SI AMO CONte!!!
Al gledo sam tabelu na kojoj smo prvi , ispred Gruzije.. a dobili su nas .. zbog tog sam mislio .. Al nema,to je odmah napad kao on pametan ja glup .. BRAVO MAJSTORE ! kolko fakulteta imaš ? NULA jelde,al znaš otić na FIBA-inu stranicu 
BHT prenosi u cetvrtak utakmicu , sa početkom od 18:20 h ....
Kindže, kindže...
Hvala druze obradovao si meAdibhf88 je napisao/la:BHT prenosi u cetvrtak utakmicu , sa početkom od 18:20 h ....
SI AMO CONte!!!
Kome ovo on govoriFanfara je napisao/la:Al gledo sam tabelu na kojoj smo prvi , ispred Gruzije.. a dobili su nas .. zbog tog sam mislio .. Al nema,to je odmah napad kao on pametan ja glup .. BRAVO MAJSTORE ! kolko fakulteta imaš ? NULA jelde,al znaš otić na FIBA-inu stranicu
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
pojma nemam. nije ni bitno.zizu1991 je napisao/la:Kome ovo on govoriFanfara je napisao/la:Al gledo sam tabelu na kojoj smo prvi , ispred Gruzije.. a dobili su nas .. zbog tog sam mislio .. Al nema,to je odmah napad kao on pametan ja glup .. BRAVO MAJSTORE ! kolko fakulteta imaš ? NULA jelde,al znaš otić na FIBA-inu stranicu
forum je tu za diskusiju i za sirenje tacnih informacija
Ja sam pominjao FIBA oficijelnu stranicu, i za njima sam se " ponio " zato što smo tamo prvi na tabeli, pa sam mislio da je koš razlika najbitnija, nisam to iz svoje glave iznio..a ove ostale atribute što ističe, ne bih da komentarišem 
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
reci mu da imas 10 fakulteta i da ohladizizu1991 je napisao/la:Ja sam pominjao FIBA oficijelnu stranicu, i za njima sam se " ponio " zato što smo tamo prvi na tabeli, pa sam mislio da je koš razlika najbitnija, nisam to iz svoje glave iznio..a ove ostale atribute što ističe, ne bih da komentarišem
Malo je off topic,evo gledam Srbiju i ne mogu da vjerujem kako su losi!!U zadnjih 10 godina nisam vidio goru Srbiju..
Da se Aco nije provocirao na addeco kupu i da nije boga opsovao sudiji, i da se nisu sudije prepale da ce srbi izgubiti od nas (6 poena smo im poklonili tada)dobili bi ih, a rezultat je bio 4 razlike za njih 2 min do kraja... realno i mi bi je dobili sta je tu cudnolumani je napisao/la:Malo je off topic,evo gledam Srbiju i ne mogu da vjerujem kako su losi!!U zadnjih 10 godina nisam vidio goru Srbiju..
Zadnja izmjena: reptil, dana/u 28 avg 2012, 23:38, ukupno mijenjano 3 puta.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Srbija se čak suočava sa ispadanjem.Valjda će Šalićima i drugim kvazibosancima biti jasno da je vlastita avlija najbolja.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Ma Srbija je preopusteno usla u ove kvalifikacije, ali ne sumnjam da ce oni proci. Vise se brinem za nas ako izgubimo od Latvije sad vise od 3 razlike bit ce belaj, valja onda uzet Gruziju u gostima, a kakve smo srece spast cemo na to da molimo Boga da ce 3. iz nase gruppe ici dalje 
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!
Boston Celtics !!!
aco je vec rekao da je dovoljno 5 pobjeda, i kad se pogledaju tabele drugih grupa to i jeste tacno.
turci vec imaju 2 poraza, ali docekuju kuci talijane i cehe, medjutim oni su se mucili sa svim protivnicima do sada ako nastave tako sigurno su iza nas. poljaci isto imaju 2 poraza moraju u goste fincima i belgijancima od kojih su porazeni kod kuce, ako favoriti budu dobili poljaci ce imati 4 poraza na kraju i tako isto biti iza nas. madjari isto imaju 2 poraza, ocekivati je da izgube od hrvatske jos jednom, koja ih je oderala u prvoj utakmici. docekuju kuci ukraince od kojih su porazeni na strani i moraju u goste austrijancima koje su jedva dobili kuci. i onda ima tu jos dvije skupine gdje 3 ekipe imaju po 2 poraza, gdje je vrlo vjerovatno da ce treceplasirana imati 4 poraza i tako biti iza nas ako dobijemo kuci rumune i holandjane.
nama je dovoljno da samo 2 treceplasirane ekipe budu iza nas a najvjerovatnije je da ce biti tu 4-5 ekipa iza nas
ali to su sve kalkulacije, idemo dobiti latviju nakon ovog odmora i onda nemoramo vise nikako racunati
turci vec imaju 2 poraza, ali docekuju kuci talijane i cehe, medjutim oni su se mucili sa svim protivnicima do sada ako nastave tako sigurno su iza nas. poljaci isto imaju 2 poraza moraju u goste fincima i belgijancima od kojih su porazeni kod kuce, ako favoriti budu dobili poljaci ce imati 4 poraza na kraju i tako isto biti iza nas. madjari isto imaju 2 poraza, ocekivati je da izgube od hrvatske jos jednom, koja ih je oderala u prvoj utakmici. docekuju kuci ukraince od kojih su porazeni na strani i moraju u goste austrijancima koje su jedva dobili kuci. i onda ima tu jos dvije skupine gdje 3 ekipe imaju po 2 poraza, gdje je vrlo vjerovatno da ce treceplasirana imati 4 poraza i tako biti iza nas ako dobijemo kuci rumune i holandjane.
nama je dovoljno da samo 2 treceplasirane ekipe budu iza nas a najvjerovatnije je da ce biti tu 4-5 ekipa iza nas
ali to su sve kalkulacije, idemo dobiti latviju nakon ovog odmora i onda nemoramo vise nikako racunati
problem kod srbije je sto imaju u timu skoro 2 podjednako jake ekipe od 1-5 onda se svi rotiraju i nemaju žara u igri nisu uigrani po meni su najjaci trenutno od svih balkanskih rep. i nemaju amerikanca ko ostale..
[quote="zgembo89"]problem kod srbije je sto imaju u timu skoro 2 podjednako jake ekipe od 1-5 onda se svi rotiraju i nemaju žara u igri nisu uigrani po meni su najjaci trenutno od svih balkanskih rep. i nemaju amerikanca ko ostale..[/quote
Od Balkanskih da,ali daleko od vrha Europe..Cini ti se to,za 2 ekipe,Duda ih jede,pojedince ce otpisati posle kvali..
Inace nasi su vec u Rigi ,danas 2 treninga a sutra po bodove!!!

Od Balkanskih da,ali daleko od vrha Europe..Cini ti se to,za 2 ekipe,Duda ih jede,pojedince ce otpisati posle kvali..
Inace nasi su vec u Rigi ,danas 2 treninga a sutra po bodove!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.