ko ovdje spominje BiH, prvo pročitajte post,pa onda komentarišite.......
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - opcenito
dečko je napisao: Klub sa najvise evropski trofeja sa balkana = ČELIK
he he he .."u sridu"...bravoVanBasten je napisao/la:Koga boli k za Zvezdom?
Jel oni igraju u PLBiH?!
YES.WE.DID.
Željooooo je napisao/la:Payton,ne, ne pogrešno si me razumio ,ne ljutim se na onoga što je postavio ovo ,vec na lika ispod koji je napisao komentar,citiram:Najbolji BIH klub 14 mjesta ispred kluba brke Osima i babe mu Ivice.NEPROCJENJIVO.,lik to hladno ispali,a Željo nije ni klub u Amarovom ni u Ivicinim vlasništvu..i ja se nikad necu spuštati na njegov nivo,jednostavno mogu i ja prema činjenicama napisati po cemu je to Sarajevo najbolji klub po trofejima možda,al necu, to je nešto što nikad ne mogu uraditi,ok rivalitet i to al jednostavno ja sam u kontaktu svakodnevno sa navijačima Sarajeva,brat mi je Pitar itd.. i ja njega treba da vrijeđam, i omalovažavam klub za koji on navija,jednostavno ne mogu ,zadnji derbi bilo nas je koji navijamo i za Želju a bilo je onih koji navijaju za Sarajevo i normalno je da smo se prije tekme podjebavali do nekih granica,,bili u kaficu zezali se a poslije tekme,opet u isti kafic otišli i prepricavali svaku moguću šansu,i to je bit derbija..malo sam otišao predaleko,al jbg,ima ljudi prije bih rekao djece koji su toliko optereceni ne svojim nego klubom kojeg kao mrze pa samo pricaju o tom klubu a nikako o svom klubu ..
da pitam navijače Čelika koje su ekipe učestvovale u tim kupovima ako neko može da mi objasni,kad je Čelik te kupove osvajao,nije provokacija ,volio bih to da znam..
ok do mene je sorry..kod mene je u familiji-porodici jos gore..jedan vas (cimbenik
ocigledno si normalan lik i da je vise takvih
javi se na pp..puno pozz
YES.WE.DID.
Upravo takoVanBasten je napisao/la:Koga boli k za Zvezdom?
Jel oni igraju u PLBiH?!
SAMIR NUHANOVIĆ 66'
Čelik 1971. godine po prvi put učestvuje u Srednjoevropskom kupu i odmah ga osvaja. U prvom kolu Čelik je eliminirao italijansku Kataniju. Na stadionu u Blatuši bilo je 3:0, dok je u gostima Čelik izgubio 1:0. Nakon toga Čelik je pobijedio i mađarski Diósgyör (0:1, 4:1), te u polufinalu MTK (1:0, 1:1). U finalu ekipu Čelika čekala je Austrija iz Salzburga na neutralnom terenu u italijanskoj Gorizi. Rezultat je bio 3:1. Tako je Čelik po prvi put osvojio Mitropa Cup.Željooooo je napisao/la:da pitam navijače Čelika koje su ekipe učestvovale u tim kupovima ako neko može da mi objasni,kad je Čelik te kupove osvajao,nije provokacija ,volio bih to da znam..
U 1972. godini u istom kupu Čelik je savladao Spartu iz Praga, te Honved iz Mađarske. U finalu sastaje se sa Fiorentinom iz Firenze. 23. augusta 1972. Čelik igra 0:0 u Italiji, a 4. oktobra na novom stadionu savladava Fiorentinu 1:0 i tako po drugi put osvaja Srednjoevropski kup. Godine 1973. Čelik ponovo nastupa u Mitropa Cupu, ali ovaj put gubi u finalu. Replika pehara kojeg je Čelik osvojio u Srednjoevropskom kupu i danas krasi stadion Bilino polje.
U sezoni 1974./75. Čelikovi omladinci osvajaju kup Jugoslavije pobjedivši Hajduk sa 2:0. Bila je to jos jedna afirmacija kluba, jer nekoliko igrača Čelika je zaigralo u reprezentativnim dresovima.
Tih godina Čelik učestvuje u novom evropskom takmičenju koje je nazvano Rapan Cup ili Intertoto Kup. U prvom kolu Čelik je eliminirao švedski Elsburg. Na Bilinom polju bilo je 2:0 za Čelik, dok je u Švedskoj bilo neriješeno 1:1. Slijedeći protivnik Čelika bio je portugalski Setubal. U Portugalu bilo je 1:0 za Setubal, a na Bilinom Polju 2:0 za Čelik. Čelik je osvojio prvo mjesto u grupi i u svoju vitrinu je dodao još jedan evropski trofej.
Republika Zenica
ove sezone ce se oboriti po prvi put magicna cifra od 1000 bodova na vjecnoj tabeli premijer lige bih...
pitanje je samo koji ce to tim biti?
sarajevo ima 958, a zeljo 946 bodova.
sta vi mislite, koji ce tim prije dostici 1000 bodova i kada?
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
- Ultras1921
- Kontakt:
Ako je ovakva situacija, mada sam ja vidjo druge tabele gdje Zeljo prvi sa ekih 700 bodova onda ce Sarajevo. Ipak ih necemo sticitm84 je napisao/la:ove sezone ce se oboriti po prvi put magicna cifra od 1000 bodova na vjecnoj tabeli premijer lige bih...![]()
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
Zeljeznicar
<3 C H E L S E A L O N D O N <3 EDEN HAZARD 17
<3 B O R A C B A NJ A L U K A <3
<3 BLUE ARMY <3
<3 LESINARI BL <3
<3 B O R A C B A NJ A L U K A <3
<3 BLUE ARMY <3
<3 LESINARI BL <3
ovo je tabela od 1995. to sto ti vidio je os 2000.Ultras1921 je napisao/la:Ako je ovakva situacija, mada sam ja vidjo druge tabele gdje Zeljo prvi sa ekih 700 bodova onda ce Sarajevo. Ipak ih necemo sticitm84 je napisao/la:ove sezone ce se oboriti po prvi put magicna cifra od 1000 bodova na vjecnoj tabeli premijer lige bih...![]()
ali mi smo minule sezone 17 bodova napravili plus... znaci nije nemoguce... mada ako sarajevo bude igralo ovako kao do sada, tesko cemo stici prvi kroz cilj
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
- SarajlijaTM
Ti kupovi sto spominjes,u to doba su bili,na nivou danasnjih bajramskih i bozicnih turnira sto organizuje braco - gumena glavadubioza je napisao/la:Čelik 1971. godine po prvi put učestvuje u Srednjoevropskom kupu i odmah ga osvaja. U prvom kolu Čelik je eliminirao italijansku Kataniju. Na stadionu u Blatuši bilo je 3:0, dok je u gostima Čelik izgubio 1:0. Nakon toga Čelik je pobijedio i mađarski Diósgyör (0:1, 4:1), te u polufinalu MTK (1:0, 1:1). U finalu ekipu Čelika čekala je Austrija iz Salzburga na neutralnom terenu u italijanskoj Gorizi. Rezultat je bio 3:1. Tako je Čelik po prvi put osvojio Mitropa Cup.Željooooo je napisao/la:da pitam navijače Čelika koje su ekipe učestvovale u tim kupovima ako neko može da mi objasni,kad je Čelik te kupove osvajao,nije provokacija ,volio bih to da znam..
U 1972. godini u istom kupu Čelik je savladao Spartu iz Praga, te Honved iz Mađarske. U finalu sastaje se sa Fiorentinom iz Firenze. 23. augusta 1972. Čelik igra 0:0 u Italiji, a 4. oktobra na novom stadionu savladava Fiorentinu 1:0 i tako po drugi put osvaja Srednjoevropski kup. Godine 1973. Čelik ponovo nastupa u Mitropa Cupu, ali ovaj put gubi u finalu. Replika pehara kojeg je Čelik osvojio u Srednjoevropskom kupu i danas krasi stadion Bilino polje.
U sezoni 1974./75. Čelikovi omladinci osvajaju kup Jugoslavije pobjedivši Hajduk sa 2:0. Bila je to jos jedna afirmacija kluba, jer nekoliko igrača Čelika je zaigralo u reprezentativnim dresovima.
Tih godina Čelik učestvuje u novom evropskom takmičenju koje je nazvano Rapan Cup ili Intertoto Kup. U prvom kolu Čelik je eliminirao švedski Elsburg. Na Bilinom polju bilo je 2:0 za Čelik, dok je u Švedskoj bilo neriješeno 1:1. Slijedeći protivnik Čelika bio je portugalski Setubal. U Portugalu bilo je 1:0 za Setubal, a na Bilinom Polju 2:0 za Čelik. Čelik je osvojio prvo mjesto u grupi i u svoju vitrinu je dodao još jedan evropski trofej.
A naziv tog kupa je "Kup sajamskih gradova" ,za koji su bile potrebne odredjene kvalifikacije,a to je da grad iz kojeg dolazi klub ima razvijenu i dobro opremljenu pijacu
mada mislim da su i tad naljepsi treneri sa najboljom frizurom hodali kroz nicaze
Ove godine moja prognoza:
1. Sarajevo
2. Zeljeznicar
3. Zrinjski
4. Celik
Tako sljedece godine napokon bez Borac i Sirokog u Europi
1. Sarajevo
2. Zeljeznicar
3. Zrinjski
4. Celik
Prognoza luda, pronalazi se svuda, daj malo pojasni na čemu temeljiš svoju prognozu, na pijesku ili ?aS_Roma je napisao/la:Ove godine moja prognoza:
1. Sarajevo
2. Zeljeznicar
3. Zrinjski
4. Celik
![]()
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Ma da je mahalski turnir organizovan u skolskom dvoristu njega je celik osvojio, sto se za tvoj klub ne moze reciSarajlijaTM je napisao/la:Ti kupovi sto spominjes,u to doba su bili,na nivou danasnjih bajramskih i bozicnih turnira sto organizuje braco - gumena glava
A naziv tog kupa je "Kup sajamskih gradova" ,za koji su bile potrebne odredjene kvalifikacije,a to je da grad iz kojeg dolazi klub ima razvijenu i dobro opremljenu pijacu![]()
mada mislim da su i tad naljepsi treneri sa najboljom frizurom hodali kroz nicaze
Republika Zenica
Pa komsija mislim da je red da ove godine mi osvojimoEngland je napisao/la:Prognoza luda, pronalazi se svuda, daj malo pojasni na čemu temeljiš svoju prognozu, na pijesku ili ?aS_Roma je napisao/la:Ove godine moja prognoza:
1. Sarajevo
2. Zeljeznicar
3. Zrinjski
4. Celik
![]()
Budite vi sretni da uhvatite finale kupa i tamo izgubite, a o Čeliku ne želim ni razgovarati, njihovi temelji nisu čvrsti.aS_Roma je napisao/la:Pa komsija mislim da je red da ove godine mi osvojimoEngland je napisao/la:Prognoza luda, pronalazi se svuda, daj malo pojasni na čemu temeljiš svoju prognozu, na pijesku ili ?aS_Roma je napisao/la:Ove godine moja prognoza:
1. Sarajevo
2. Zeljeznicar
3. Zrinjski
4. Celik
![]()
Tako sljedece godine napokon bez Borac i Sirokog u Europi, mislim imamo finu ekipu i dobar rapored sto bi trebalo iskoristiti, Zeljo ce pratilac biti do zadnjeg kola 100 %, tako da neko od ova dva tima uzima titulu, Zrinjski ima bolju ekipu od Sirokog i Borca ove godine, a i vrijeme je da izadju u europu nisu odavno, a Celik ce iznenaditi ove godine tako da ce biti prvi vrhu
.. moje misljenje naravno svako ima svoje
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
- MinjonKocka
- Kontakt:
Omalovazava dosta ljudi i uspjehe mog/njegovog kluba pa se ne treba nazivati bolesnikom. Ti si fino trebao navesti argumente zasto ti turniri nisu bili kao bajramski, a ne citav post citirati i napisati bolesnik, kao i kolega gore sto je napisao. Idem offtopic, ali samo jos da naglasim da smo svi dosad skontali da su fukare i robijasi braca poderanih gaca, neka nesto napises protiv celika ili slobode, skoci citava tuzla i zenica da ga napadne. Skontali smo, malo je postalo gay, pa smirite dozivljaj
Manijače izdrži!
Zolotić Nermin
Zolotić Nermin
ne znam koliko su tacni ovi podatci,ali od kad se igra zajednicka liga zeljo ima 5 bodova vise.tm84 je napisao/la:ovo je tabela od 1995. to sto ti vidio je os 2000.Ultras1921 je napisao/la:Ako je ovakva situacija, mada sam ja vidjo druge tabele gdje Zeljo prvi sa ekih 700 bodova onda ce Sarajevo. Ipak ih necemo sticitm84 je napisao/la:ove sezone ce se oboriti po prvi put magicna cifra od 1000 bodova na vjecnoj tabeli premijer lige bih...![]()
ali mi smo minule sezone 17 bodova napravili plus... znaci nije nemoguce... mada ako sarajevo bude igralo ovako kao do sada, tesko cemo stici prvi kroz cilj
dodajmo tu 2 sezone kad smo bili prvaci 2001 i 2002,gdje smo im pobjegli sigurno 20 tak bodova,imamo i sezonu play offa gdje su oni imali 5 bodova vise ,tako da mi je cudno da su mogli u 2 sezone napraviti 35 bodova,jer znamo da je celik dominirao
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
@babrarez
95/96: +3 za sarajevo
96/97: +12 za sarajevo (+15 ukupno)
97/98: +4 za sarajevo (+19)
98/99: +24 za sarajevo (+43)
99/00: +1 za zeljeznicar (+42)
00/01: +10 za zeljeznicar (+32)
01/02: +15 za zeljeznicar (+17)
02/03: +13 za zeljeznicar (+4)
03/04: +3 za zeljeznicar (+1)
04/05: +6 za zeljeznicar (-5)
05/06: +20 za sarajevo (+15)
06/07: +13 za sarajevo (+28)
07/08: +3 za sarajevo (+31)
08/09: +7 za sarajevo (+38)
09/10: +11 za zeljeznicar (+27)
10/11: +2 za sarajevo (+29)
11/12: +17 za zeljeznicar (+12)
nadam se da je jasnije malo
sarajevo je nakon prvih 4 sezone imao 43 bodova prednosti nad zeljom, da bi narednih 6 sezone zeljo zabiljezio +44 vise od sarajeva i tako poveo na kraju sezone 2004/05 na vjecnoj tabeli sa 5 bodova razlike. onda opet 4 godine suse za zelju, gdje zelju gubi 43 boda i zaostaje opet sa -38 u odnosu na sarajevo. a zadnje tri godine zeljo je smanjio prednost sa +26 i sada je trenutno -12 u odnosu na sarajevo. ili u brojkama, 958 za sarajevo, 946 za zelju.
95/96: +3 za sarajevo
96/97: +12 za sarajevo (+15 ukupno)
97/98: +4 za sarajevo (+19)
98/99: +24 za sarajevo (+43)
99/00: +1 za zeljeznicar (+42)
00/01: +10 za zeljeznicar (+32)
01/02: +15 za zeljeznicar (+17)
02/03: +13 za zeljeznicar (+4)
03/04: +3 za zeljeznicar (+1)
04/05: +6 za zeljeznicar (-5)
05/06: +20 za sarajevo (+15)
06/07: +13 za sarajevo (+28)
07/08: +3 za sarajevo (+31)
08/09: +7 za sarajevo (+38)
09/10: +11 za zeljeznicar (+27)
10/11: +2 za sarajevo (+29)
11/12: +17 za zeljeznicar (+12)
nadam se da je jasnije malo
sarajevo je nakon prvih 4 sezone imao 43 bodova prednosti nad zeljom, da bi narednih 6 sezone zeljo zabiljezio +44 vise od sarajeva i tako poveo na kraju sezone 2004/05 na vjecnoj tabeli sa 5 bodova razlike. onda opet 4 godine suse za zelju, gdje zelju gubi 43 boda i zaostaje opet sa -38 u odnosu na sarajevo. a zadnje tri godine zeljo je smanjio prednost sa +26 i sada je trenutno -12 u odnosu na sarajevo. ili u brojkama, 958 za sarajevo, 946 za zelju.
Ti kupovi sto spominjes,u to doba su bili,na nivou danasnjih bajramskih i bozicnih turnira sto organizuje braco - gumena glava
A naziv tog kupa je "Kup sajamskih gradova" ,za koji su bile potrebne odredjene kvalifikacije,a to je da grad iz kojeg dolazi klub ima razvijenu i dobro opremljenu pijacu
Pa ni bajramski turnir ne mozes bolan organizovat na danasnjoj Grbavici
Kakve uslove imate
2012 god. a vidi im stadiona
21 vijek
Svasta...
Pa ni bajramski turnir ne mozes bolan organizovat na danasnjoj Grbavici
2012 god. a vidi im stadiona
::::SAMO ČELIK::::
- Alfa_Muzijak
- Kontakt:
Kakvi su to kupovi
Celik u bivsoj drzavi ono sezona sto je igrao nikad nije bio 5. ja mislim a igro te neke kupove. Upravu je covjek, na nivou bajramskih.
NEW YORK - PARIS - PECKHAM
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.