FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

GAL
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la GAL » 29 avg 2012, 12:33

sta reci no fantasticno mada jos nije formalno gotovo eto braco bavarci da vam cestitam jer smo dobili ono sto nam je nedostajalo onaj mali dio slagalice da bi smo dobili tim samo za vrh finala na svim frontovima mada je i ova sadasnja ekipa vrh .def.je jasno da smo sa martinezom dobili po meni njaci vezni red svincek ce biti puno ofanzivniji a usto tu je gustavo koje ce voditi zestoku bitku sa martinezom za prvu postavu gustavo je fanastican zesto ce biti borba nemora da znaci ako je 40mil.placen da ce sig.igrati sve po zaslugama i zalaganju neko mora na klup bas zato stosam ubedjen da ce krosonja sigurno igrati u prvoj post. recimo gustava ubaciti da igra kada je tekma gdje treba cuvati rezultat a martineza kada se napada svim silama :) izgleda da se isplatilo ono moje upozorenje martinezu da ce mu marija najebati kad ono jutros imam sta vidit doso martinez na med.preglede :lol:

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 29 avg 2012, 12:36

jedva cekamtekmu protiv stutgarta bice pakleno borba za prvu postavu uhh

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 avg 2012, 12:53

http://derbayernblog.wordpress.com/2012 ... -martinez/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://spielverlagerung.de/2012/08/17/k ... -martinez/" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo ovde 2 super linka koja dosta govore o Martinezu. Naime u prvom je stranica Der Bayern Blog obavila intervju sa Rene Marićem, momkom koji na stranici spielverlagerung.de vrši fantastične taktičke analize utakmica. Rene u ovom intervjuu govori dosta o Martinezu. Svi koji znaju njemački trebaju svakako pročitat, a ja mogu samo neke sad za sad krakte stvari reči koje je on tu rekao.
Naime on kaže za Javija, da je jako inteligentan igrač koji sjajno čita igru i da je to njegova i najveća prednost. Prednost njegovu u odnosu na Gustava vidi i u tome što Javi osvaja lopte bez faula često i isto tako često prekida protivničke akcije na taj način što loptu ne ispucava u aut, nego osvajanjem lopte vrši brzu transformaciju prema naprijed. Isto tako Rene kaže da Martinez strateški dobro dijeli lopte prema naprijed. Govori da je dosta sličan tip igrača Carricku i Busquetsu, isto tako navodi da i pored svoje izrazite visine, Javi je dosta dobro pokretljiv na zemlji.
To bi bilo ukratko, možda poslije ak zatreba prevedem još neke stvari iz ovog teksta, a inače onoliko koliko poznajem igru Martineza, s dosta stvari se gore mogu složit, ali ovaj Rene je to dosta bolje još pratio i izučavao i što se analiza utakmica tiče, taktički analiza, lik je stvarno vrh, vrhova.

U drugom tekstu Rene na svom siteu analizira i upoređuje Martineza i Gustava. Oboje vrijedi pročitat. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 avg 2012, 12:56

[youtube][/youtube]
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 29 avg 2012, 12:58

Hvala Bogu pa je riješene ova saga o Martinezu.Mislim da dugo nismo imali ovako mlad a usput i kvalitetan igrački kadar.Uprava je dovela odlična pojačanja,iskusnog gomana Toma Starkea,
čak smo i tu pomladili ekipu(Butt imao 37),u napadu smo doveli mladog Manđžukića,
koji je već pokazao da bi trebao biti veliko pojačanje za našu ekipu.
Pored njega doveden je povratnik Pizzaro koji je nekoliko godina igrao odlično u Bundesligi.
Pored Bayerna igrao je dobro i za ekipu Werdera.O odbrani ne treba puno trošiti riječi.
Fenomenalna!Doveli smo još Dantea, a kada se još vrati Alaba i Contento trener Yupp će imati itekako težak posao kako posložiti momčad u odbrani.
Sredina terena, također fenomenalna.Čini se da Anatoliy više neće imati mjesta u Bayernu(spominje se Shahtar),
a i bez njega tu smo prejaki.Pojačanja fantastična:dva mlada igrača Shaqiri i Martinez sa Schweinsteingerom i Gustavom, te ofanzivnim veznjacima poznatijim kao tandem Robbery.Nema mjesta na kojem Bayern nije popunjen,
sve izgleda sjajno. Počeli smo dobro te osvojili Superkup i ako bog da osvojićt ćemo ih još :mrgreen:
Pošto je ovo moj prvi post na ovoj temi, pozdravljam sve Bavarce i želim Bayernu dosta trofeja u predstojećoj sezoni :)

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 29 avg 2012, 12:58

Omerbavarac je napisao/la:[youtube][/youtube]
Herzlich Willkommen Javi

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 29 avg 2012, 13:00

@GAL
dobio si sliku,svaka cast!!!

Ko ce igrati u prvoj postavi,stvarno blage veze nemam,ali sam 100% siguran da je ovo jedan od najjacih sastava koje je Bayern Munchen ikada imao! I ukoliko ih don Jupp uspije sve uigrati kako treba,ne treba bjezati od uloge favorita na sva tri fronta,recimo da se moze bezobrazno reci da smo odmah iza Barcelone!!!

Jedva cekam tekmu sa Stuttgartom,kao i LP
Stern des Südens

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 29 avg 2012, 13:06

proFCB je napisao/la:@GAL
dobio si sliku,svaka cast!!!

Ko ce igrati u prvoj postavi,stvarno blage veze nemam,ali sam 100% siguran da je ovo jedan od najjacih sastava koje je Bayern Munchen ikada imao! I ukoliko ih don Jupp uspije sve uigrati kako treba,ne treba bjezati od uloge favorita na sva tri fronta,recimo da se moze bezobrazno reci da smo odmah iza Barcelone!!!

Jedva cekam tekmu sa Stuttgartom,kao i LP
Ja sam ubijedjen za Noera i Dr. Lahma,za ostale je upitno :mrgreen:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 29 avg 2012, 13:12

A Robbery?
Stern des Südens

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 29 avg 2012, 13:37

Nekako sam ubijedjen da ce celavi Niskozemac opet imat' problema sa povredama,msm volio bih da je zdrav cijelu sezonu da se razumijemo a Bilal je uvrsten u dream tim Baye svih vremena.On je sugurica,samo kad nije preehladjen :D
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 avg 2012, 13:46

Iskreno govoreći, očekiv'o sam nešto slično od Bayerna. Ništa se ne smije prepustit' slučaju nakon dvije sezone bez trofeja pa makar pogazili neke svoje osnovne principe i tako iskeširali ogroman novac za jednog igrača.

Tako je Bayern nakon prošle sezone i potrošenih 50-ak miliona na pojačanja, ove godine otiš'o korak dalje i potrošio 65-70 mil (uključujući Martineza) i tako su nakon PSG-a potrošili najviše na svijetu.
Ulli je spreman na sve samo da vrati titulu prvaka u Munchen. Vidjet' ćemo hoće li uspjeti u tome. 8-)
Centre forward je napisao/la:Eto ga! 40 il' 46 milki,puno je brate puno.Nadam se da je decko svjestan da se za njegove novce mog'o dovest Fabregas,Falcao,Toure,Xabi alonso i 75 % Dortmunda!
:lol: :roll:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 29 avg 2012, 13:54

konacno je i to gotovo..dobili smo veliko pojacanje a i sada ce schweini konacno dobiti malo ofenzivniju ulogu...imamo jaku momcad i ove sezone titulu vracamo u Munchen

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 29 avg 2012, 14:01

Ti Ingram-boy fkt dezuras ovdje 8-) .Nisam mislio bas 75 postotaka al' tu ti je to, jedan gore-dole,manje-vise :? .Otidji malo na fuka, ako u Srebreniku nema dodji dvajstčetvorkom ima ih stalno :P
A i nekako sam znao da ces ti prvi progovorit.Ybg,shvatam je da ste vi skontali da od titule nece bit' nista,da u LP necete maknut' ,onako kako to vi i najbolje znate.Hajd,bice bolje dogodine ;)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Nedimko
Kontakt:

Post Postao/la Nedimko » 29 avg 2012, 14:16

badstuber je napisao/la:konacno je i to gotovo..dobili smo veliko pojacanje a i sada ce schweini konacno dobiti malo ofenzivniju ulogu...imamo jaku momcad i ove sezone titulu vracamo u Munchen
8-)
Bayern Munchen i FK Sarajevo.Senijad Ibričić mama i tata fudbala.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 avg 2012, 14:17

Ti dečko obriši nos i slobodno nastavi da pokušavaš da provociraš niskim udarcima, jer samo to i umiješ, ali ti ne uspijeva. Vidim nešto prozivaš i moj Srebrenik stalno i pokušavaš da me nekako uvrijediš, ali samo ispadaš djetinjast i smiješan. Vjeruj mi. ;) Svaki put provališ neku glupost i kad neko reauguje, ti pokušavaš da na bilo koji način spustiš (meni lično, ne BVB-u) kao kakva ženturača od 70 godina. :roll:

75 % je presmiješno što si napisao. Mi sad imamo makar 3 igrača koje možemo prodat' za približnu cifru. Mada gledajući sa druge strane malo je i tragikomično da klub koji vrijedi 40-ak miliona (po tvojim riječima) dominira ligom dvije godine i pravi petarde,qurčeve, palčeve... 8-)

Opusti se. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 29 avg 2012, 14:27

Despite spending a reported €30.3 million ($37.8 million) on five new players in the off-season, Bayern is prepared to smash its record €30 million ($37.4 million) paid for Stuttgart striker Mario Gomez in 2009 to land the 23-year-old Spaniard and take its overall spending to €70.3 million ($87.7 million).

Bayern has only twice spent more - €88.2 million ($110 million) in 2007 when the players included Franck Ribery and Miroslav Klose, and €74.7 million ($93.2 million) in 2009, according to German transfer listing website transfermarkt.de.

toplo preporucujem clanak
http://www.brandonsun.com/sports/soccer ... html?thx=y" onclick="window.open(this.href);return false;

slika

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 29 avg 2012, 14:38

http://www.athletic-club.net/web/main.a ... 2404&idi=2" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovdje na zvanicnoj stranici Atletica pise koliko sam mogao procitati uz pomoc Google Translejta kako Javiju nije data dozvola za put u Minhen i da ce biti kaznjen od kluba. Opet izgleda ovi iz Atletica zele da seru
Na stranici Wikipedije u rosteru ekipe Atletica nema vise Javija
http://en.wikipedia.org/wiki/Athletic_Bilbao" onclick="window.open(this.href);return false;

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 29 avg 2012, 14:48

Pozdrav raja, izvinjavam se sto nisam upucen, ali procitah da je Alianz arena bogatija za 2000 sjedecih mjesta. Zna li neko kako su to prosirili i gdje su ugurali te nove stepenice. Poz
Volim te Zeljo!!!

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 29 avg 2012, 14:53

Skontajte vec jednom da wikipediju svako mzoe editovati!
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 29 avg 2012, 15:06

Bilbao pokrece disciplinski postupak protiv Martineza,zbog njegovog dolaska u Minhen bez njihove saglasnosti.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []