A jeste li vi ko mali jeli pjesak
Bilo ih je vala svakakvih, jeli pijesak,zemlju,zidove/fasadu.Ja hvala Bogu nisam ništa![]()
Nego jel se igralo "čele" ?(tako se barem kod nas zvalo/zove)
Ja sam kada sam bio mali ( 1-2 godine mozda imao ) lizao dzonove od patika , cipela...legenda reala je napisao/la:Većinu tih serija/crtanih sam gledo![]()
A jeste li vi ko mali jeli pjesak![]()
to je bilo u modi, kad se igraj autića, nama jedan pojedi sav onaj pjesak
![]()
![]()

Sta ti bi da to radis ?ZZtop10 je napisao/la: Ja sam kada sam bio mali ( 1-2 godine mozda imao ) lizao dzonove od patika , cipela...Dodju gosti ja odpuzem do hodnika i lizem .

ZZtop10 je napisao/la: Ja sam kada sam bio mali ( 1-2 godine mozda imao ) lizao dzonove od patika , cipela...Dodju gosti ja odpuzem do hodnika i lizem .
Narin je napisao/la:Bila je ona Britanska serija na OBNU,sa onom starom babom i mužem njenim,ali se ne mogu sjetiti imena..

strašna igra, pogotovo ako stavimo "kantu" na neko brdo, i ako je ne čuva dobro nabijemo mu je traži je pola sataGaziHusrevbeg je napisao/la:Mi smo igrali i kante ili flaše, zavisi kako ste zvali.![]()
Igra slična žmiri. Jedan žmiri i čuva flašu ili kantu i logično mora sve tuspasiti. Ako mu neko u međuvremenu nabije kantu ili flašu, onda sve ispočetka.
koji kraljElegant je napisao/la:Sta ti bi da to radis ?ZZtop10 je napisao/la: Ja sam kada sam bio mali ( 1-2 godine mozda imao ) lizao dzonove od patika , cipela...Dodju gosti ja odpuzem do hodnika i lizem .
Ja sam to radio sa onim baterijama pa pecka po jeziku, ali ne kontam tebe sto cipele ?![]()
Svakakvih sam pizdaria radio ...
To se kod nas zvalo "žmire na loptu". Jedan "žmiri", prije toga svi se iskupimo oko lopte, odluči se ko će je nabiti što dalje, to bolje.GaziHusrevbeg je napisao/la:Mi smo igrali i kante ili flaše, zavisi kako ste zvali.![]()
Igra slična žmiri. Jedan žmiri i čuva flašu ili kantu i logično mora sve tuspasiti. Ako mu neko u međuvremenu nabije kantu ili flašu, onda sve ispočetka.
valjda Aberečke abertude ?BaDa12 je napisao/la: Mi smo još igrali klasične igre: Džami, Lozinke, Zemalja, Abaratučke abaratačke, Limun i po narandže su samo neke od njih..
Ne, kod nas se to ovako zove.anonimni je napisao/la:valjda Aberečke abertude ?BaDa12 je napisao/la: Mi smo još igrali klasične igre: Džami, Lozinke, Zemalja, Abaratučke abaratačke, Limun i po narandže su samo neke od njih..
a ovo se kod nas zvalo "karuma"BaDa12 je napisao/la: To se kod nas zvalo "žmire na loptu". Jedan "žmiri", prije toga svi se iskupimo oko lopte, odluči se ko će je nabiti što dalje, to bolje.Dok je ovaj nađe, svi se posakrivaju. Mora loptu vratiti na to mjesto i tražit ostale, usput neko može dotrčati i nabiti opet loptu, tad se vraća sve na nulu. Joj...
![]()
Skines patiku i stavis je negdi iza ugla da malo viriGaziHusrevbeg je napisao/la:Ja sam jednom kantio čitavu noć dok me mama nije zvala u kuću.![]()
![]()
Mi smo igrali na ulici, a i nikad nismo igrali s loptom, već uvijek s flašom, napunimo je malo pijeskom i udaraj.![]()
Glavna fora je bila zamjeniš majicu s jaranom pa ovaj što kanti polupa lončiće pa opet ispočetka mora kantiti, a imali smo i neku gas masku, ona bila glavna atrakcija, vidi te, a ustvari ne vidi.