Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Sapce
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Sapce » 29 avg 2012, 16:33

zizu1991 je napisao/la:Evo sam vidio, veliki dobitak za nas :)
A gdje ti vidje da stavljaju djeca po Širokom na fb profil slike Teletovića ? :lol: ozbiljno te pitam, al zaista mi ispade smiješno, za ne povjerovati
neki forumas iz hercegovine je to spomenuo. sad ne znam koliko je to istina. al eto mic po mic i igraci sirokog igraju za bih.
lagano i sa saburom ;-)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 avg 2012, 16:37

Ajd nek' se napreduje, to mi je drago čuti, pa na kakav - takav način
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 29 avg 2012, 16:53

voltron30 je napisao/la:
Ispast će rasistički, ali hajd' realno..Turci ne bi nikada bili ništa u košarci da nemaju slavenske genetike među igračima. I to igrača kojima korijeni vode s područja Balkana prvenstveno. A počeli su igrati značajniju ulogu u košarci baš s pojavom tih igrača, prvenstveno Turkoglua (Sandžak), Jahovića (Sandžak), Bešok (iJope Sandžak), Paščanović (tuzlak)...Ovi mi samo trenutno padaju napamet, ali činjenica stoji, pa ti sada skontaj da li je u pitanju koincidencija, ili gentika ipak ima neke veze s nekim sportovima.
4 igrača? znači ja ti nabrojim 3 Amera koji su igrali za nas i kažem da uopšte nemamo talenta i da bi bili rupa da nemamo u ekipi afro-američku genetiku (šta god to značilo).to su samo četvorica, Turci imaju 50 000 košarkaša. i neće ispasti rasistički, nego jest rasistički...

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 29 avg 2012, 19:52

NE INTERESUJU ME SRBIJA I TURSKA tema je BIH!!!! :oops:

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 29 avg 2012, 19:57

maximusdecimus je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
Ispast će rasistički, ali hajd' realno..Turci ne bi nikada bili ništa u košarci da nemaju slavenske genetike među igračima. I to igrača kojima korijeni vode s područja Balkana prvenstveno. A počeli su igrati značajniju ulogu u košarci baš s pojavom tih igrača, prvenstveno Turkoglua (Sandžak), Jahovića (Sandžak), Bešok (iJope Sandžak), Paščanović (tuzlak)...Ovi mi samo trenutno padaju napamet, ali činjenica stoji, pa ti sada skontaj da li je u pitanju koincidencija, ili gentika ipak ima neke veze s nekim sportovima.
4 igrača? znači ja ti nabrojim 3 Amera koji su igrali za nas i kažem da uopšte nemamo talenta i da bi bili rupa da nemamo u ekipi afro-američku genetiku (šta god to značilo).to su samo četvorica, Turci imaju 50 000 košarkaša. i neće ispasti rasistički, nego jest rasistički...
Zašto je rasistički ako je neka nacija talentovana za neki sport??? Može li ijedan bijelac parirati nekom crncu u šprintu??? Može li ijedan crnac parirati nekom bijelcu u hokeju??? Ne glumi mi nekog politički korektnog ljevičara, jer ovo nema veze s nekim rasističkim teorijama, nego je jednostavno evolucija i način života kroz hiljade generacija učinila da su neki ljudi, pod određenim životnim okolnostima jednostavno bolji u nekim stvarima. I ne miješaj kruške i jabuke, sa spominjanem naturalizovanih igrača, ja govorim o Turcima kojima su roditelji porijeklom s Balkana, a ti lupaš! I kada si već spomenuo tih 50 000 turskih košarkaša, zašto onda do izražaja dolaze samo ovi ''naši'', od tolikog broja??? Malo više logike, a malo manje glumatanja ''demokrate'' i doći ćeš do zaključka!!!

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 29 avg 2012, 20:12

gazda664 je napisao/la:NE INTERESUJU ME SRBIJA I TURSKA tema je BIH!!!! :oops:
Slazem se !!! - Spamate temu dzaba...otvorite sebi temu "smrdija" i pisite koliko hocete.

Sutra prizeljkujem kao i svi VI pobjedu,ali isto tako i neke promjene u timu. Zelim Nurkica da vidim barem 2-3 minuta,al sumnjam, iako je ACO veliki govornik kada su u pitanju intervju-i ,ali kao sto je rekao da ce svi imati priliku da igraju, tako isto sam vidio da to nije istina.
Kindže, kindže...

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 29 avg 2012, 20:23

voltron30 je napisao/la: Zašto je rasistički ako je neka nacija talentovana za neki sport??? Može li ijedan bijelac parirati nekom crncu u šprintu??? Može li ijedan crnac parirati nekom bijelcu u hokeju??? Ne glumi mi nekog politički korektnog ljevičara, jer ovo nema veze s nekim rasističkim teorijama, nego je jednostavno evolucija i način života kroz hiljade generacija učinila da su neki ljudi, pod određenim životnim okolnostima jednostavno bolji u nekim stvarima. I ne miješaj kruške i jabuke, sa spominjanem naturalizovanih igrača, ja govorim o Turcima kojima su roditelji porijeklom s Balkana, a ti lupaš! I kada si već spomenuo tih 50 000 turskih košarkaša, zašto onda do izražaja dolaze samo ovi ''naši'', od tolikog broja??? Malo više logike, a malo manje glumatanja ''demokrate'' i doći ćeš do zaključka!!!
znači logika je da ti i ja, koji smo rođeni u BiH(valjda si rođen ovdje) imamo više talenta za košarku od nekog Turčina samo zato što smo rođeni u BiH, a on u Turskoj. :o vidiš, da sam to znao, trenirao bih košarku i danas u NBA umjesto Ilyasove uzimao milione.ili možda čak umjesto Nowitzkog, jer sam ja kao Bosanac veći talenat od njega Švabe. da ti čiko nešto objasni, to što si rođen u istoj zemlji kao i Mirza Delibašić ne znači da možeš igrati i košarku kao on, taman da ste rođeni u istoj ulici. talenat se nikada ne pripisuje naciji, nego individuama. da je suprotno, imali bi sada u timu 12 Teletovića.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 avg 2012, 20:59

voltron30 je napisao/la: Zašto je rasistički ako je neka nacija talentovana za neki sport??? Može li ijedan bijelac parirati nekom crncu u šprintu??? Može li ijedan crnac parirati nekom bijelcu u hokeju??? Ne glumi mi nekog politički korektnog ljevičara, jer ovo nema veze s nekim rasističkim teorijama, nego je jednostavno evolucija i način života kroz hiljade generacija učinila da su neki ljudi, pod određenim životnim okolnostima jednostavno bolji u nekim stvarima. I ne miješaj kruške i jabuke, sa spominjanem naturalizovanih igrača, ja govorim o Turcima kojima su roditelji porijeklom s Balkana, a ti lupaš! I kada si već spomenuo tih 50 000 turskih košarkaša, zašto onda do izražaja dolaze samo ovi ''naši'', od tolikog broja??? Malo više logike, a malo manje glumatanja ''demokrate'' i doći ćeš do zaključka!!!
znači logika je da ti i ja, koji smo rođeni u BiH(valjda si rođen ovdje) imamo više talenta za košarku od nekog Turčina samo zato što smo rođeni u BiH, a on u Turskoj. :o vidiš, da sam to znao, trenirao bih košarku i danas u NBA umjesto Ilyasove uzimao milione.ili možda čak umjesto Nowitzkog, jer sam ja kao Bosanac veći talenat od njega Švabe. da ti čiko nešto objasni, to što si rođen u istoj zemlji kao i Mirza Delibašić ne znači da možeš igrati i košarku kao on, taman da ste rođeni u istoj ulici. talenat se nikada ne pripisuje naciji, nego individuama. da je suprotno, imali bi sada u timu 12 Teletovića.
Sine dragi,talenat se itekako pripisuje naciji,samo talenat kao talenat danas nije dovoljan,jer je uz njega, potreban i mukotrpan rad...Upravo je taj kvalitetan i strucan rad ono sto nama fali,pa nemamo 12 Teletovica...Osvrni se oko sebe,pogledaj momke u svojoj ulici(siguran sam da ih ima)koji su propali iz ovih ili onih razloga,a itekako su talentovani,dok npr. bi nijemci takve cuvali 'kao malo vode na dlanu'...Rijetko koja nacija na svijetu ima onaj nas 'vic' za kojeg nema objasnjenja,ali se osjeti u samoj igri,bilo kojeg sporta...Najbolji ti je primjer bivsa Yuga,koja da danas postoji bi bila favorit u valjda svakom iole poznatijem ekipnom sportu na svijetu(malo je kosarka u padu na ovim prostorima,ali bi i tu opet bili medju favoritima),a kad pogledas zemlja ima 22mil stanovnika sto je u svjetskim okvirima 'smijesno'...I onda dodjes i kazes da nije to talentovanost nacije...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 avg 2012, 21:14

TOPIC JE REPREZENTATIVACA I POTENCIJALNIH REPREZENTATIVACA BIH

SLJEDECI KOJI POSTA NESTO VAN TEME IMA BESPLATAN PUT U BANOVICE
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 avg 2012, 21:17

nerminh74 je napisao/la:TOPIC JE REPREZENTATIVACA I POTENCIJALNIH REPREZENTATIVACA BIH

Izvinjavam se,jer sam i sam postao izvan teme...Inace,u koliko tacno je tekma sutra?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 avg 2012, 21:35

NEZALAGANJE je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:TOPIC JE REPREZENTATIVACA I POTENCIJALNIH REPREZENTATIVACA BIH

Izvinjavam se,jer sam i sam postao izvan teme...Inace,u koliko tacno je tekma sutra?
http://www.eurobasket2013.org/en/cid_8X ... amID_.html" onclick="window.open(this.href);return false;
njihova zona je +1 sat

http://mojtv.hr/kanal/tv-program/24/bht1/sutra.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 avg 2012, 21:43

nerminh74 je napisao/la:

http://www.eurobasket2013.org/en/cid_8X ... amID_.html" onclick="window.open(this.href);return false;
njihova zona je +1 sat

http://mojtv.hr/kanal/tv-program/24/bht1/sutra.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvala! ;)

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 30 avg 2012, 01:06

Sine dragi,talenat se itekako pripisuje naciji,samo talenat kao talenat danas nije dovoljan,jer je uz njega, potreban i mukotrpan rad...Upravo je taj kvalitetan i strucan rad ono sto nama fali,pa nemamo 12 Teletovica...Osvrni se oko sebe,pogledaj momke u svojoj ulici(siguran sam da ih ima)koji su propali iz ovih ili onih razloga,a itekako su talentovani,dok npr. bi nijemci takve cuvali 'kao malo vode na dlanu'...Rijetko koja nacija na svijetu ima onaj nas 'vic' za kojeg nema objasnjenja,ali se osjeti u samoj igri,bilo kojeg sporta...Najbolji ti je primjer bivsa Yuga,koja da danas postoji bi bila favorit u valjda svakom iole poznatijem ekipnom sportu na svijetu(malo je kosarka u padu na ovim prostorima,ali bi i tu opet bili medju favoritima),a kad pogledas zemlja ima 22mil stanovnika sto je u svjetskim okvirima 'smijesno'...I onda dodjes i kazes da nije to talentovanost nacije...
oprostite na off topicu...pravo ime ersana ilyasove je arsen ilyasov i on je iz uzbekistana. nowitzki je rodjeni njemac, ali porjeklom je iz poljske

i nije nikakva tajna da vecina turskih reprezentativaca vuce korjene iz nasih krajeva

nije to nista rasisticki nego cinjenica i to ne slucajna. na podrucju dinarskih alpi prosjecna visina je 185., najveca prosjecna visina na svjetu, a same zemlje bivse juge su u vrhu ....nije to nikakva tajna.. malo gdje na svjetu je rodjeno toliko vrhunskih kosarkasa od zadra do mostara pa preko crne gore po glavi stanovnika

nema to veze s rasizmom nego je cinjenica da iz nekog razloga da na dinarskom kamenjaru raste hrpa visoke djece i ne cudi toliki broj kosarkasa bilo rodjenih ili porjeklom iz nasih krajeva

eto ispricavam se na off topicu, ali htio sam dati neke informacije

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 30 avg 2012, 01:26

Ne bih s tobom ulazio u raspravu, ali primjetno je da ti je logika slabija strana pa bih ti toplo preporučio da se ne pozivaš na logiku u svoji argumentacijama.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 avg 2012, 02:10

Evo statistika kaze da smo na tri gostovanja u Latviji dolazili do pobjede. Stoji da to nije neka velika kos razlika, ali pobjeda je pobjeda.

Inace, sutra odnosno danas ocekujem borbu do samog kraja i vjerovatno pobjednika nece odluciti vise od 5 poena razlike.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 30 avg 2012, 08:13

bhsport je napisao/la:Jel igra Naletilic?
ne, ozlijeđen je..eo ga tu u Širokom, za njega je nastup u kvalifikacijama gotov
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 30 avg 2012, 08:46

Kevin je napisao/la:
ne, ozlijeđen je..eo ga tu u Širokom, za njega je nastup u kvalifikacijama gotov
ja ne znam zasto vec danima pitaju, hoce li on igrat. koliko se sjecam, nakon sto se povrijedio, odmah je receno da su kvalifikacije za njega zavrsene i da je napustio reprezentaciju. ili?
steta, dobro bi nam doso

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 30 avg 2012, 08:47

Sapce je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
ja ne znam zasto vec danima pitaju, hoce li on igrat. koliko se sjecam, nakon sto se povrijedio, odmah je receno da su kvalifikacije za njega zavrsene i da je napustio reprezentaciju. ili?
steta, dobro bi nam doso
bilo je receno 7 dana pauza i propust utakmice sa rumunjskom ali izgleda da je teza povreda nego se mislilo
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 30 avg 2012, 08:57

Kevin je napisao/la:
bilo je receno 7 dana pauza i propust utakmice sa rumunjskom ali izgleda da je teza povreda nego se mislilo
Bravo Kevine, bas je tako bilo, da imamo njega u sastavu, bio bih siguran da uzimamo Latviju, ovako su sanse 80% za nas. Valjda se Bavcic vrati.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 30 avg 2012, 09:01

OK. vidis nisam to onda dobro upratio. svejedno je steta.
danasnja kvota na bwin
latvija 1,65
bih 2,10

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.