Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

suicidesquad
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la suicidesquad » 30 avg 2012, 01:01

MaGiCa je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Magica, Magica, pa za ovakav scenario se skoro i znalo nakon prvog meca. Gladbach je vec bio otpisan a takvi kao ti su se mnogo nasladili.

Ne zaboravljas da je u igri jos uvijek 3 Njemacka predstavnika, pazi tri, brojevima (3), za razliku od potonulog broda zvanog Mafija A, koji visi na tankoj niti i koji bi vrlo lako mogao ostati i bez ono malo nade koju im pruza Juventus i rasprodati Milan.

Izvinjavam se za offtopic.

I od ta tri, jedan moze nesto da napravi - taj sa tvog avatara. Ostala dva ce biti samo prolaznici, iako bih voleo da BvB uradi nesto vise, jer su mi simpa.

A Mafia A je mnogo zilavo "bice", da bi tako lako nestalo. Videcete to ako se Bayern Monaco ili neki drugi BuLi klub susretne sa Juventusom, Interom ili Napolijem. Milan jeste u kanalu, no i takav je pojam za Svabe. Jedino sa Laziom i Udinama se dade izaci lako na kraj, jer su to klubovi koji EL igraju sa drugim postavama.

Morao sam i ja u off, da ti ne bi ostao post nerepliciran. Izvinjavam se @pale-u i ostalim gladbachovcima na tome. 8-)
A koji to klub iz Serije A može nešto napraviti u LP? Milan? Milan cijenim kao klub zbog tradicije i svega što su napravili u LP, ali oni maksimalno po meni mogu do 1/8 finala s ovom ekipom. Milan sa Ibrahimovićem i Silvom nije bio blizu osvajanja LP, a ne sada. Juve? Svaka čast za prošlu sezonu bez poraza, ali oni se tek sada trebaju dokazati u Evropi. Zbog slabog koeficijenta dobit će tešku grupu. Uskoro ćemo viditi šta može ova ekipa Juventusa. Mogli bi i Milan i Juve vrlo lako biti samo prolaznici jer ima mnogo boljih ekipa od njih. Inter? Inter koji gubi od Hajduka na svom stadionu 0:2 je sramota stavljati u istu rečenicu sa Bayernom. Dortmund je trenutno jača ekipa i od Intera i od Milana. Schalke je nekoliko puta u zadnjih 5 godina igrao 1/4 finala LP, a uz malo sreće to bi i ovaj put mogli napraviti. Ako budu 3. u grupi imaju lijepu priliku da opet našamaraju Inter.
Bayern je jači i od Juventusa i od Milana - uz Barcu i Real najbolja ekipa u Evropi. Ove sezone su pojačali i prvi tim i klupu - uz dvojac iz Španije glavni favoriti za osvajanje LP.
Udinese nije ništa više pokazao od Gladbacha u ovim kvalifikacijama. Ja sam siguran da bi Gladbach prošao da je dobio lakšeg protivnika. Meni bi bilo drago da je Udinese prošao dalje. Prošle sezone su isto dobro igrali protiv Arsenala u kvalifikacijama, ali su na kraju ispali. Sad na penale. Malo mi ih je žao jer su zaslužili da opet igraju u grupnoj fazi.
Seria A je zasluženo izgubila predstavnika u LP. U zadnjih 5 godina klubovi iz Bundeslige imaju bolji međusobni skor u odnosu na timove iz Serije A i u LP i u EL. Pored Bayerna ima još nekoliko njemačkih klubova koji su Bundesligi donijeli fin broj bodova u LP. Bezobrazno je tvrditi da je Bundesliga samo zbog EL dobila 4. predstavnika u LP.
http://www.5-jahres-wertung.de/APD/Online/5JW.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Znam da ne volite koeficijente, ali to se jedino pika. Seriji A se ne piše dobro jer će ih, ako ovako nastave, uskoro prestići Portugal i Holandija - od sezone 15/16 Seria A bi trebala biti 6. liga u Evropi. Dosta dobrih igrača je u zadnje 2 sezone napustilo Italiju. Ti kažeš da Seria A napreduje, a ovdje konstantno pada!? Mora da je zbog toga što im se ne igra EL, a ostalim timovima se igra. :mrgreen:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 avg 2012, 01:22

O ovome sam ja pisao prosle sedmice...neiskustvo ima odredjenu ulogu u ovoj prici ali pristup je najvazniji.

Gladbach je u ovaj mec usao sa namjerom da pobjedi 3-0,bez prevelikog respekta prema protivniku...i na 1-0 su nastavili da igraju za razliku od onog prvog meca u kojem su bili impresionirani samom himnom lige prvaka a onda poslije 1-0 kontali su da su nesto posebno napravili.Da su u taj prvi mec usli sa namjerom da rijese sve pred revans vjerovatno bi sutra od 18.00 cekali protivnike...

S druge strane ocigledno je da imaju kvalitet,mogli bi daleko u europskoj ligi...nek' im je sa srecom.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 avg 2012, 01:37

MaGiCa je napisao/la:
@gruezi

Italijanski klubovi vec deceniju igraju EL preko one stvari i u kombinovanim sastavima, te su zato izgubili 4. predstavnika u LS - zbog losih igara u LE, a ne u samoj LS.
Izgubili su jedno mjesto u Ligi prvaka jer talijanski klubovi nekoliko godina zaredom ne prolaze pretkolo u Ligi prvaka. Prolazak dodatne ekipe u grupnu fazu nosi 4 boda, samo protekle 2 godine je prosuto kod Talijana 8 bodova, plus ova sad 4. Nijemci redovno prolazili pretkolo u protekli par godina. Ovo je jedan od bitnih razloga što je Serie A izgubila to mjesto. Nećemo se valjda pravit ludi, kad je bolje da budemo normalni. :)

A što se večerašnje utakmice tiče i ovog cjelokupnog duela, jača, kvalitetnija ekipa je ispala i Dynamo se na kraju provukao. Da je Gladbach odmah na početku zabio, bilo bi sjajno, al njihova igra, prije svega želja , htijenje svih 90 minuta i to neodustajanje me zaista oduševilo. Ovo je bilo ispadanje uzdignute glave, zato i ti @Pale glavu gore, sad ima da gazite u EL, a ako Bog da i u Ligi prvaka. Veliki je potencijal u ovoj ekipi. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 30 avg 2012, 04:09

Odakle je dosao Ring ? Dobar je igrac pravo .. svidilo mi se njegovo igranje :D .
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 30 avg 2012, 04:23

Maestro^^ je napisao/la:Odakle je dosao Ring ? Dobar je igrac pravo .. svidilo mi se njegovo igranje :D .
HJK Helsinki. U Gladbachu je na posudbi. Igra za reprezentaciju Finske.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 30 avg 2012, 09:30

Znači ispali su onak da se pobljuješ, kao bolja ekipa tipično švapski, nezasluženo?

Pale žao mi je, no to je uvijek tako kod njemaca! predobri su i prekvalitetni. Moraju malo gnoja mati u sebi, ali što ćeš kad tako švapski klubovi nefunkcioniraju!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 30 avg 2012, 09:36

pale, zao mi je. sinoc je ispala bolja ekipa. al, glavu gore. bitno je da u ligi izborite jedno od prva 4 mjesta, uigrate ove momke, mozda dovedete jos koje pojacanje, pa da prodjete u grupnu fazu lige prvaka.

sta velis gero, gicama jope dohvatio gusle :)
geronimo je napisao/la:Slab si ti u tome, vidjet ces kada ti Secko smisli odgovarajuce rime. :D
jesi li mislio na nesto ovak :?
slaba mu je m(j)uza, zateras... i tak dalje, i tak blize :)
jok ba, vis da nea kapciteta.
nego, jesi li za to da jos jednom nadjemo neku koru od banane preko koje bi se ona momcina ponovo smandrljala u banovice :?
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 avg 2012, 10:11

secer je napisao/la: nego, jesi li za to da jos jednom nadjemo neku koru od banane preko koje bi se ona momcina ponovo smandrljala u banovice :?

Cekaj malo, lo zucchero. Zar nisi ti "posten covek iz naroda" :?: Kako sada neke kore od banane pominjes? Ne ide li to uz prevrtljive ljude, kojih se ti zgrazavas?

Ili protivurecis samome sebi ili ti je postenje poprilicno "fleksibilan" termin. ;)

@ostali

Ok, videcemo tu mocnu BuLi i slabu Serie A u novoj sezoni. Nema potrebe da se vise nastavljamo ovde, na temi o klubu.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 30 avg 2012, 10:43

MaGiCa je napisao/la:Cekaj malo, lo zucchero. Zar nisi ti "posten covek iz naroda" :?: Kako sada neke kore od banane pominjes? Ne ide li to uz prevrtljive ljude, kojih se ti zgrazavas?
mozes li, molim te, biti malo precizniji?
cemu ta sumnjicenja, cemu poturanja?
dalje, najostrije se osudjuju i s gnusanjem odbbacuju insinuacije kako je drug secko taj koji nekome ´radi o glavi´smajliandjeoskoglica
uostalom, zasto se osvrces na dio posta koji je namijenjen nasem cijenjenom moderatoru, a govori o trecoj osobi?!
e moj magica, nikad od tebe coveka :lol:
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 30 avg 2012, 12:42

Steta @Pale,jbg,sad treba u EL dogurati sto dalje(to je sigurno moguce) pa sljedece godine pokusati nesto u LP,sa iskusnijim igracima(ove godine ce steci iskustvo u Evropi!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 30 avg 2012, 13:13

hvala svima na komplimentima...

komplimenti klubu stižu sa svih strana, veliki je broj ljudi iznenađen i oduševljen kako se Borussia trsila do kraja i nije se predavala...

Na press konferenciji je Favre od strane svih novinara dočekan aplauzom, a jedan je novinar Favreu na kraju press-ice poručio da jako rijetko dođe neka ekipa u Kiew i da ovako nadigra Dynama na njihovom stadionu i da rijetko ko nosi pobjedu sa ovog stadiona...

Sutra je ždrijeb EL, startamo u jednom od zadnja dva šešira zbog lošeg koeficijenta tako da nas čeka minimalno dva yebačka protivnika... Bit će zanimljivo...
Agieren statt reagieren

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 30 avg 2012, 13:40

U klinac, koja steta. Kijevljani osutaju dvaput u prvom mecu i zabiju tri komada ni iz cega. :evil: Ybna nepravda.

Fohleni odlicni sinoc, da su zabili u prvom halfu, kao sto su trebali, prolaz ne bi izostao. Hermann me razocarao, u par situacija je bio presebican i bukvalno corav, mali je neprepoznatljiv od proklete povrede. De Jong zasad nista nije pokazao. Inace sam sumnjicav prema napadacima iz Eredivisie, no pricekajmo jos malo razvoj situacije. Xhaka je odlicno pojacanje.

M'gladbach se isprsio i pokazao veliki kvalitet. Kao sto Adnan napisa, respekt i rezeviranost su ih kostali u prvom mecu, a tim musicama nema mjesta u Europi. Favre je odlican strucnjak i sigurno mu se vise nece potkrasti takva greska. Ovaj tim moze jako mnogo u EL. I dalje ih vidim kao legitiminog kandidata za TOP 4 u BuLi.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 30 avg 2012, 22:55

8-)

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 31 avg 2012, 15:17

Gruppe C:
Olympique Marseille
Fenerbace Istanbul
Borussia Mönchengladbach
Limassol FC

Nije baš da nas je pomazila sreća opet u ždrijebu ali opet bilo je i gorih protivnika i gorih grupa za uletit, ali ne puno...

Grupa se može proći svakako, OM i Fener nisu oni klubovi od prije par sezona kada su imali odličan igrački kadar i pružali dobre partije dok su mi ciprani totalna nepoznanica... Uglavnom vjerujem da će biti dosta borbe i da će biti odličnih utakmica ali duboko vjerujem da možemo ostvariti prolaz... Taman će se ekipa još kvalitetnije uigrati za koju sedmicu te će i partije u Evropi biti i bolje... prošli smo školu sa Dynamom, sada idemo dalje...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 31 avg 2012, 16:23

20. September (19 Uhr) in Limassol
4. Oktober (21.05 Uhr) gegen Istanbul
25. Oktober (21.05 Uhr) gegen Marseille
8. November (19 Uhr) in Marseille
22. November (21.05 Uhr) gegen Limassol
6. Dezember (19 Uhr) in Istanbul

sviđa mi se raspored, lipo u prva tri kola uzeti 9 bodova 8-)
Agieren statt reagieren

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 31 avg 2012, 18:02

Dobra grupa, itekako prolazna. Najbitnije je satrati Kiprane na pocetku i uhvatiti dobar lauf.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 31 avg 2012, 19:04

Moglo je i bolje,ali i gore...Sve u svemu,mislim da @Paletovi puleni mogu proci dalje ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 sep 2012, 01:49

Licno mislim da u Gladbachu mogu biti zadovljni grupom i da ce zajedno sa Fenerom u drugi krug takmicenja. Evo sada sam gledao roster ekipa i po kvaliteti Gladbach i Fener tu negdje, dok je OM po meni za nijansu slabiji, a takodjer Gladbach ima ogromnu prednost na trenerskoj poziciji.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 sep 2012, 11:41

Fantastična grupa, taman za ispat, napravit euforiju, zaradit pareod marketingai gledatelja! :mrgreen: Svega će tu biti, a ozbiljnih komentara tek malo kasTnije 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 sep 2012, 17:30

rajnski derbi, a ujedno i derbi kola. očekujem odličnu tekmu danas i naravno pobjedu moje Borussie, nadam se da će biti u elementu... odoh se pripremat :mrgreen:
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.