U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

gringobih
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la gringobih » 30 avg 2012, 10:40

Livnjak je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Na osnovu jednog posta ti zakljucujes tako kako zakljucujes,nisam to od tebe ocekivao iskreno jer si dosta realan decko i vidi se da volis sport.Evo ja recimo da ikako mogu bi Suareza iz Liverpoola nabio nogom opet u Uruguay nakon onoga sa Evrom,ali ne zato sto je iz Urugvaja vec sto volim sport a onakvim debilima nije mjesto u sportu.Iskreno ovo sto je Mile uradio je u najmanju ruku na istoj razini sa Suarezovim potezom.Isto bih pisao da je ovo uradio neki igrac druge nacionalnosti,jer ipak ovo je bukvalno bio pokusaj nanosenja teskih povreda svom kolegi.
nisam to zakljucio jednim postom, vec ponajvise izjavom BH Fanaticosa, i poznavanjem isti, jer sam davno bio dio toga, dok nisam skuzio koliko rasista medju njima ima:

"selektoru bi možda bilo najbolje da dotičnog udalji što je dalje moguće od svetog nam dresa za sva vremena jer neke stvari su neoprostive a Miletu Peharu poručujemo kada se već smatra mangupom, da za sve ima vrijeme i mjesto."
Definitivno Miletu se trebalo suditi za pokusaj ubistva i pomaganje huliganima...
Sto znaci da je taj trebao biti zauvjek sklonjen iz sporta uopste ...
I za manje stvari su ljudi odstranjivani iz sporta na duze vrijeme...Primjer igranje kladionice itd sto je u usporedbi sa pokusajem ubistva zaista smijesno...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 30 avg 2012, 10:43

gringobih je napisao/la:Definitivno Miletu se trebalo suditi za pokusaj ubistva i pomaganje huliganima...
I za manje stvari su ljudi odstranjivani iz sporta na duze vrijeme...Primjer igranje kladionice itd sto je u usporedbi sa pokusajem ubistva zaista smijesno...
pokusaj ubistva? :roll: :roll: :roll:

Da je recimo Pepe nas, vi branitelja sportskog duha bi se naravno svakom snagom borili da isti neigra za Reprezentaciju? Jer ovo sto je Pepe uradio, to je puno gore od onong sto je Pehar napravio!

[youtube][/youtube]

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 30 avg 2012, 10:49

Pa da je uspio u svojoj nakani, ko zna kako bi se onaj covjek proveo. Definitivno odstraniti iz reprezentacije.
Sport je lijek za tijelo i duh.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 30 avg 2012, 11:05

Livnjak je napisao/la:
gringobih je napisao/la:Definitivno Miletu se trebalo suditi za pokusaj ubistva i pomaganje huliganima...
pokusaj ubistva? :roll: :roll: :roll:

Da je recimo Pepe nas, vi branitelja sportskog duha bi se naravno svakom snagom borili da isti neigra za Reprezentaciju? Jer ovo sto je Pepe uradio, to je puno gore od onong sto je Pehar napravio!

[youtube][/youtube]
Pa da krenuli huligani da pomiluju igrace veleza inace poznati su po tom :roll: ...Kako da to ne primjetim...
Uredu je druze vidim ja da ti nisi nikad imao gazanje od samo dva covjeka pa ne znas kako bi prosao covjek kojeg bi gazalo 50-100 ljudi...
Vidim da ti je logika jaca strana pa me zaobidji u vezi ovog... ;)
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 30 avg 2012, 11:18

gringobih je napisao/la:Pa da krenuli huligani da pomiluju igrace veleza inace poznati su po tom :roll: ...Kako da to ne primjetim...
Uredu je druze vidim ja da ti nisi nikad imao gazanje od samo dva covjeka pa ne znas kako bi prosao covjek kojeg bi gazalo 50-100 ljudi...
nekuzite vi mene! Vama bosnjacima i hrvatima je ta utakmica Zrinjskog i Veleza neki simbol, i u toj utakmici su jedni na ovoj i jedni na drugoj strani, i napad na jednog "svog" se smatra kao napad na svoj identitet! Bosnjaci pljuju po Peharu, a hrvati po tim igracima Veleza koji su provocila navijace Zrinjskog "jeb... im mater ust....), i kauzalno izazvali taj incident!

Ja nekazem da je Pehar svetac, nego samo da bi prica bila drugacija sa suprotne strane, bilo bi ono, dobro momak je napravio gresku, odradio kaznu,.... ili kod oni radikalniji bi bilo: sto ga nije savladao, oce on navijacima veleza "jeb... mater bal...."

toliko od mene na ovu temu

Ja sam iz reda ostali, ali blizi sam hrvatima od ta 3 konstitutivna naroda, i navijam svim srcem za BIH, ali se nikako nemogu identificirati sa navijacima na reprezentativnim utakmica, jer su to za mene u najmanju ruku 50% fundamentalni bosnjaci, a ne fundamentalni bosanci i hercegovci,...

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 30 avg 2012, 11:22

Šta sve čovjek neće pročitati, kakve gluposti valjate, doduše za neke mi i nije čudo. Vlado je pogriješio što ga je zvao, malo me iznenadio, al sad tražiti njegovu ostavku mogu samo imbecili. Čovjek je napokon posložio neke stvari u mladoj reprezentaciji, jer svakakvi su kvazi selektori vodili istu, ismijavali naš nogomet, i sad kad smo došli na prag baraža, treba Vladi dati otkaz, koji debilizam.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 30 avg 2012, 11:23

Livnjak je napisao/la:
gringobih je napisao/la:Pa da krenuli huligani da pomiluju igrace veleza inace poznati su po tom :roll: ...Kako da to ne primjetim...
nekuzite vi mene! Vama bosnjacima i hrvatima je ta utakmica Zrinjskog i Veleza neki simbol, i u toj utakmici su jedni na ovoj i jedni na drugoj strani, i napad na jednog "svog" se smatra kao napad na svoj identitet! Bosnjaci pljuju po Peharu, a hrvati po tim igracima Veleza koji su provocila navijace Zrinjskog "jeb... im mater ust....), i kauzalno izazvali taj incident!

Ja nekazem da je Pehar svetac, nego samo da bi prica bila drugacija sa suprotne strane, bilo bi ono, dobro momak je napravio gresku, odradio kaznu,.... ili kod oni radikalniji bi bilo: sto ga nije savladao, oce on navijacima veleza "jeb... mater bal...."

toliko od mene na ovu temu

Ja sam iz reda ostali, ali blizi sam hrvatima od ta 3 konstitutivna naroda, i navijam svim srcem za BIH, ali se nikako nemogu identificirati sa navijacima na reprezentativnim utakmica, jer su to za mene u najmanju ruku 50% fundamentalni bosnjaci, a ne fundamentalni bosanci i hercegovci,...
A de ti livnjak zamisli da su ga sustigli ??? Sta bi bilo sa cericem da ga je ovaj oborio?? De skontaj malo...

Zamisli sad ti u Hrvatskoj ligi neki reprezentativac da je to napravio sta bi bilo...

BHFANATICOSI ima i katolika i pravoslavaca i muslimana... tako da to nema veze , koliko vole SASU PAPCA nije normalno ... to nek ti bude jasno ... a sta je sasa papac?? KATOLIK... al Papac ima karakter , pehar to nema... sjecam se transparenta na tekmi sa turskom BHF podigao parolu SVI SMO MI SASA PAPAC... i ti ces pricati nesto...
>>No body likes us but we dont care<<

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 30 avg 2012, 11:24

E ja sigurno nisam na strani Bosnjaka nego Bosanaca i Hercegovaca svim srcem...
Ali ovo sto je Mile uradio je POKUSAJ UBISTVA I POMAGANJE HULIGANIMA U IZVRSENJU NAKANE...
Ne bitno taman da je bilo obrnuto da su navijaci Veleza utrcali a neki Haso podapeo Ivana ja bih ovo isto pisao jer su to fakti... ;)

<3 LiMes <3 je napisao/la:Šta sve čovjek neće pročitati, kakve gluposti valjate, doduše za neke mi i nije čudo. Vlado je pogriješio što ga je zvao, malo me iznenadio, al sad tražiti njegovu ostavku mogu samo imbecili. Čovjek je napokon posložio neke stvari u mladoj reprezentaciji, jer svakakvi su kvazi selektori vodili istu, ismijavali naš nogomet, i sad kad smo došli na prag baraža, treba Vladi dati otkaz, koji debilizam.
Ma nije ovdje Vlado bitan, Vlado treba igrace i radi dobro svoj posao...Po meni je problem sto taj Mile uopste vise igra fudbal i sto ga se nije krivicno procesuiralo...

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 30 avg 2012, 11:42

Moje refernca je uspjeh reprezentacije. Ljudi prave gluposti, kasnije se kaju zbog jedne nepromišljenosti, ali ne treba tek tako otpisati ljude za sva vremena. Bio je otpisan i mali Suljić, pa ga je vratio i još nekoliko igrača. Mislim da svako zaslužuje drugu šansu, nije bitno koje je nacionalnosti. Momak je napravio veliku glupost i svi će ga pamtiti po tom, bez obzira kakav uspjeh napravio u karijeri, ali treba svakom dati šansu. Sjetit će se svako onog kad je Džeko psovao majku onom djetetu iz doma, da nije Spahića bila vjerovatno bi ga i udario, pa na to niko nije reagovao. Džeko se poslije toga pokajao jer je svjestan da je pogriješio,te kao sportista ne smije sebi dozvoliti takve stvari, ljudi griješe, svi griješimo. Vladi ne smije niko da zamjera, sve što čovjek radi, radi za dobrobit našeg sporta i naše države, malo je takvih sportskih radnika.
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 30 avg 2012, 11:48

<3 LiMes <3 je napisao/la:Moje refernca je uspjeh reprezentacije. Ljudi prave gluposti, kasnije se kaju zbog jedne nepromišljenosti, ali ne treba tek tako otpisati ljude za sva vremena. Bio je otpisan i mali Suljić, pa ga je vratio i još nekoliko igrača. Mislim da svako zaslužuje drugu šansu, nije bitno koje je nacionalnosti. Momak je napravio veliku glupost i svi će ga pamtiti po tom, bez obzira kakav uspjeh napravio u karijeri, ali treba svakom dati šansu. Sjetit će se svako onog kad je Džeko psovao majku onom djetetu iz doma, da nije Spahića bila vjerovatno bi ga i udario, pa na to niko nije reagovao. Džeko se poslije toga pokajao jer je svjestan da je pogriješio,te kao sportista ne smije sebi dozvoliti takve stvari, ljudi griješe, svi griješimo. Vladi ne smije niko da zamjera, sve što čovjek radi, radi za dobrobit našeg sporta i naše države, malo je takvih sportskih radnika.
Kakvo djete iz doma lik je prosijak i alkoholicar. I BRAVO DZEKO!! Oni skupljali pare da mu dadnu on psuje dzeki mater.. i trebo ga je nabit sakom...

Al ovo brate je ispod svake granice... On umjesto da svom kolegi fudbaleru pomogne on leti da ga obori da ga ovi namlate... E FUKAROO JEDNA!! Doci cu na tekmu mlade repke i 90 min hebavat PEHARU sve po spisku
hebo vas on... fukara i to je to
>>No body likes us but we dont care<<

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 30 avg 2012, 11:58

Niko nema pravo tebi to zabraniti, imaš svoje mišljenje, možeš da radiš šta hoćeš, na kraju krajeva Pehar me ne zanima. Mene jedino iritira ovo što ljudi napadaju Vladu, i to nije dobro, a s Peharom radite šta hoćete, to mi je najmanja briga.

oscar
Kontakt:

Post Postao/la oscar » 30 avg 2012, 15:00

pehar ne bi trebao biti clan repke
http://hr.wikipedia.org/wiki/Heraldi%C4%8Dki_ljiljan

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 avg 2012, 15:11

Livnjak je napisao/la:Ja nekazem da je Pehar svetac, nego samo da bi prica bila drugacija sa suprotne strane, bilo bi ono, dobro momak je napravio gresku, odradio kaznu,.... ili kod oni radikalniji bi bilo: sto ga nije savladao, oce on navijacima veleza "jeb... mater bal...."
Pa cak ti nemogu protivrijeciti da nebi bilo takvih, koji bi to pravdali. Sto je naravno kraj krajeva. Ali za mene je on prvo *urac od covjeka, pa onda Hrvat. Jer to sto je uradio nije bagatela, kao sto neki pokusavaju predstaviti. Da mi je otac rodjeni, to je obicno sran*e. E sad sto ti hoces da okrenes citavu pricu na nacionalnu kartu. Ok. Jeli Cartman koji to pravda isto Hrvat ili? Mozda zato jer bi Cartman isto nekom postavio nogu bez problema. :D
Livnjak je napisao/la:ali se nikako nemogu identificirati sa navijacima na reprezentativnim utakmica, jer su to za mene u najmanju ruku 50% fundamentalni bosnjaci, a ne fundamentalni bosanci i hercegovci,...
E i ti ga brate pretjera. Eto naprimjer kada sam bio na utakmici u Svicarskoj protiv Brazila, misljenja sam, da je tu bilo najmanje 30%-50% zestokih morona, koji su zvizdali i urlikali na himnu i igracima Brazila na jednoj prijateljskoj utakmici sa drzavom koja je protiv nas jos 90tih igrala. Pri tome navijanje 0 osim BHF. Kao na kakvoj festi. Tu se bas nisam nesto mogao identifikovati sa tim dijelom navijaca. E sad dali su 50% "fundamentalni Bosnjaci"... :roll:

Sto se tice Vlade. On mi se cini kao dosta umiren, rezonovan i pametan covjek. Skoro svaka recenica ima mjesto. Ali kada pozove ovog odrona i jos jednog drugog kolegu mu, a kaze kako nema mjesta u ekipi za nove, bolje igrace, a bogami imamo jacih igraca od ovih, e onda mi to ne pase i to cu kritikovati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 30 avg 2012, 15:15

Vidim neka poredjenja tipa Pepe-ovih startova ili nekih drugih mesara sa ovim sto je ovaj Pehar uradio. Pa za mene je to van svake pameti. Porediti neki start u zaru borbe, pa cak i slucaju loma noge, sa ovim pokusajem nanosenja tjelesnih ozljeda suprotnom igracu tako sto ce ga razularena rulja stic i namarat je smijesno. Ovakvim ljudima kao sto je Pehar nije mjesto na sportskim terenima pa taman da je Marsovac. Tako bih pisao da je bilo ko u pitanju. Vise bih ga cijenio da je u nekom ostrom startu nekom nogu slomio nego nakon ovoga. Ovakve stvari su za mene neoprostive za jednog 'sportistu'...

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 30 avg 2012, 15:20

<3 LiMes <3 je napisao/la:Niko nema pravo tebi to zabraniti, imaš svoje mišljenje, možeš da radiš šta hoćeš, na kraju krajeva Pehar me ne zanima. Mene jedino iritira ovo što ljudi napadaju Vladu, i to nije dobro, a s Peharom radite šta hoćete, to mi je najmanja briga.

pa Vlado je glavni krivac, ne pozivam ja igrace vec doticni gospodin., kad poslije svega pozoves igraca koji je uradio ( svi znamo sta) takvo nesto covjek pomisli da je to nagrada, trebaju i ostali momci pokusati masakrirati svoje kolege te ce dobiti poziv u rep., posebno stoperi jer treneri izgleda vole ubice na terenu...

Mile PEHAR I Toni Markic OUT, NE ZELIMO VAS U REPREZENTACIJI BIH

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 30 avg 2012, 15:40

soko je napisao/la:
Dado je napisao/la:Gledao sam raspored drugoplasiranih i ovo mi je ispalo (nadam se da je ispravno)

bod g/r # utakmica preostalo
Turska 15 +6 0
Armenija 14 +6 1
Rusija 13 +9 (Poljska, Moldova)
Svicarska 13 +8 (Spanija, Estonija)
Norveska 13 +5 (Belgija, Engleska)
Danska 12 +8 (Srbija, Sjeverna Irska)
Slovenija 11 +2 1
Rumunija 11 +1 1
Skotska 10 +5 (Luksemburg, Austrija)
BiH 10 +4 2

Po ovome cak i ako pobjedimo Grcku i Njemacku trebace nam sretan splet okolnosti u ostalim grupama da prodjemo u baraz. Rekao bih da su nam sanse mozda 20%
Sve ce se znati poslije ove prve tekme.
Mi mozemo imati 16 bodova maksimum. Npr. Sloveni i da pobjede ovu zadnju mogu imati samo 14 bodova.
Armenija moze imati 17, ali oni igraju protiv CG u gostima, mislim da ce im biti tesko a to im je zadnja tekma.
Grupa 4, Srbija treba uzeti Dansku u gostima da budu prvi u grupi, ako ne onda su drugi sa 17 bodova, ako Srbija uzme Dansku onda su Danci drugi sa maks 15 bodova.
Uglavnom, mi ako ne uzmemo Grcku Stevanovic treba da predje u A repku sto je sigurno.
U principu ovako stoji. Sa dvije pobjede prelazimo Tursku a najvjerovatnije i Sloveniju, Armeniju i Rumuniju. To nas stavlja na 6. mjesto. Od ostalih 5, Rusija ima najjednostavniji raspored tako da ocekujem njihov lak prolaz. Svicarskoj je dovoljna pobjeda protiv Estonije jer imaju jaku gol razliku (ukoliko je ne upropaste protiv Spanije u sta sumnjam). Skotska moze nabiti dobru gol razliku protiv Lux-a a pobjedom i protiv Austrije ulaze u kombinaciju.

Norveska i Danska su nam mozda jedine slabije karike. Dansku zbog boda manje mozda i mozemo preskociti ukoliko izgubi od Srbije. Norveska ima posebno tezak raspored jer ako prospe bodove protiv Belgije tesko ce to nadoknaditi protiv Engleske.

Trebace dakle pratiti Skotsku, Dansku i Norvesku i to ukoliko se zvijezde poklope i nekim cudom pobjedimo obe preostale utakmice sto je, kako neko rece, ravno SF-u.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 avg 2012, 17:45

Principatus je napisao/la:
Livnjak je napisao/la:Ja nekazem da je Pehar svetac, nego samo da bi prica bila drugacija sa suprotne strane, bilo bi ono, dobro momak je napravio gresku, odradio kaznu,.... ili kod oni radikalniji bi bilo: sto ga nije savladao, oce on navijacima veleza "jeb... mater bal...."
Pa cak ti nemogu protivrijeciti da nebi bilo takvih, koji bi to pravdali. Sto je naravno kraj krajeva. Ali za mene je on prvo *urac od covjeka, pa onda Hrvat. Jer to sto je uradio nije bagatela, kao sto neki pokusavaju predstaviti. Da mi je otac rodjeni, to je obicno sran*e. E sad sto ti hoces da okrenes citavu pricu na nacionalnu kartu. Ok. Jeli Cartman koji to pravda isto Hrvat ili? Mozda zato jer bi Cartman isto nekom postavio nogu bez problema. :D
Sta znas, ipak sam ja 'ercegovac. :D

Nego ne opravdavam, samo kazem da je lik odradio kaznu i gotovo je. Treba zapamtit da je to mlad igrac i da je bio vruce glave. Siguran sam da nije ponosan na to sto je uradio.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 avg 2012, 18:14

Takvi kod mene nemaju mjesta rece Jagodic i opet pozva ovog.
Da je kojim slucajem to ucinio onaj iz starije repke,sad bi indijanci vec lupali po tam tam bubnjevima i spremali totem za mucenje doticnom,nebi li ga manitu uzeo sebi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 30 avg 2012, 18:18

harishp je napisao/la:Takvi kod mene nemaju mjesta rece Jagodic i opet pozva ovog.
Da je kojim slucajem to ucinio onaj iz starije repke,sad bi indijanci vec lupali po tam tam bubnjevima i spremali totem za mucenje doticnom,nebi li ga manitu uzeo sebi.
[youtube][/youtube]

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 30 avg 2012, 18:32

Ispravka, tek sad sam primjetio da je Urajina sa Maltom igrala nerjeseno tako da gube samo jedan bod iz njihovog zbira.

bod g/r # utakmica preostalo
Turska 15 +6 0
Armenija 14 +6 1
Rusija 13 +9 (Poljska, Moldova)
Svicarska 13 +8 (Spanija, Estonija)
Ukrajina 13 +8 (Svedska)
Norveska 13 +5 (Belgija, Engleska)
Danska 12 +8 (Srbija, Sjeverna Irska)
Rumunija 11 +1 1
Skotska 10 +5 (Luksemburg, Austrija)
BiH 10 +4 2

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: aezakmi, IgmanskiVukovi i 12 gostiju.