Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

LarryDavid
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la LarryDavid » 28 avg 2012, 20:09

Navijam za Everton da iznenadi ove godine i ode u LP
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 29 avg 2012, 15:34

LarryDavid je napisao/la:Navijam za Everton da iznenadi ove godine i ode u LP

Nemoj me lozit ba, vec evropa udarila u glavu :lol:
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 29 avg 2012, 23:23

haha :D :D ;) -ma ložiona potencijalna,moja stara cittadelo-hehe. Ali,ali...nadati se je ljudski-jer tim je zaista vrhunski,mislim ono, kao ekipa između sebe...ono raja su među sobom,koliko se da vidjeti iz svega...a u prvedodu i jeste to to...Everton FC ,The People Club= Everton Klub Raje ;) :D ;) :lol: :lol:(ono slobodni ,po Vuku , prevod ;) )
Novost je da su na svome Goodisonu tukli trečeligaša Leyton Orient sa 5:0 ( dva gola novajlije Mirallesa, te Osman, Guye i Anichebe)...sutra izvlačenje trečeg kola (32 kluba).
Mladi M'Baye Niang umjesto u Evertonu ,karijeru nastavlja u Milanu. :roll:
Adams (Liverpool FC) ponovo "u igri" :roll: :(
...a ja bih volio da nepotpišu nikog valjda (možda neke "akademce", ali su mi nešto tanki) Do petka i ponočnjeg zatvaranja "transfer bajki",pa čemo vidjeti hočeli maestro David Moyes izvuči još nekog aduta iz rukava
Sljedeči West Bronwich Albion...nastavak serije ili prvi izgubljeni bodovi??
Iskreno...drugog septembra čemo imati 9 bobi na kontu ;) :D :lol: :twisted:
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 30 avg 2012, 05:55

Rutinski protiv niželigaša. Pet komada. :)
Bit će pravo nezgodno kod WBA, djeluju kao opasna ekipa. A možda je to početna sreća.

Ne znam stvarno bi li ikoga više volio vidjeti u Evertonu. Normalno, od ovih do kojih se može s malom parom.
Who dares, wins !

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 30 avg 2012, 13:49

NeToBoLa je napisao/la:Rutinski protiv niželigaša. Pet komada. :)
Bit će pravo nezgodno kod WBA, djeluju kao opasna ekipa. A možda je to početna sreća.

Ne znam stvarno bi li ikoga više volio vidjeti u Evertonu. Normalno, od ovih do kojih se može s malom parom.
Doyle iz Wolvesa je blizu prelaska u Everton,a odustali ste od Owena,to je nesto zadnje sto sam procitao,a sto se tice Evertona.Doyle mozda ne bi bio lose pojacanje..

anfield
Kontakt:

Post Postao/la anfield » 30 avg 2012, 14:19

slika
LIVERPOOL YNWA

"Ako nisi u stanju da nas podržavaš kada gubimo, ne treba da nas podržavaš ni kada pobeđujemo" BIL ŠENKLI

"Kad mi je dosadno, ja otvorim novine i bacim pogled na dno tabele, da vidim gde se nalazi Everton" BOB PEJSLI

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 31 avg 2012, 13:42

Bryan Oviedo iz Kopenhagena stiže na Goodison. Na Bainesovoj poziciji igra, neće valjda ovaj negdje ići ? :|
Who dares, wins !

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 31 avg 2012, 13:55

Ma nema sanse. Oviedo moze igrati i lijevog veznog tako da ce praviti konkurenciju Bainesu i Pienaaru.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 31 avg 2012, 15:46

obi-punk-kenobi je napisao/la:haha :D :D ;) -ma ložiona potencijalna,moja stara cittadelo-hehe. Ali,ali...nadati se je ljudski-jer tim je zaista vrhunski,mislim ono, kao ekipa između sebe...ono raja su među sobom,koliko se da vidjeti iz svega...a u prvedodu i jeste to to...Everton FC ,The People Club= Everton Klub Raje ;) :D ;) :lol: :lol:(ono slobodni ,po Vuku , prevod ;) )
Novost je da su na svome Goodisonu tukli trečeligaša Leyton Orient sa 5:0 ( dva gola novajlije Mirallesa, te Osman, Guye i Anichebe)...sutra izvlačenje trečeg kola (32 kluba).
Mladi M'Baye Niang umjesto u Evertonu ,karijeru nastavlja u Milanu. :roll:
Adams (Liverpool FC) ponovo "u igri" :roll: :(
...a ja bih volio da nepotpišu nikog valjda (možda neke "akademce", ali su mi nešto tanki) Do petka i ponočnjeg zatvaranja "transfer bajki",pa čemo vidjeti hočeli maestro David Moyes izvuči još nekog aduta iz rukava
Sljedeči West Bronwich Albion...nastavak serije ili prvi izgubljeni bodovi??
Iskreno...drugog septembra čemo imati 9 bobi na kontu ;) :D :lol: :twisted:
COYB
Ma zapalit cu se je kad zatreba a do tada "no sikiriki be hairli" hehe. To za Nianga pih da je zadovoljio ostao bi on sigurno a ovako ma bjazi ba mali ma bjazi :lol: .

Blues Sign Oviedo
Everton have completed the signing of FCK left wing back Bryan Oviedo for an undisclosed fee.

Everton have drawn Leeds United at Elland Road in the third round of the Capital One League Cup.

Kilmarmock manager Kenny Shiels has branded Everton as disrespectful, accusing Everton of making a derisory bid forward Matthew Kennedy

Kenny Shiels: [It] was disrespectful to the club and unsettled the player, which I wasn´t happy about.
"We don´t know if Everton will come in with a new offer,"
"We want to keep him and believe staying at the club would be better for his development as a footballer.
"The window shuts tomorrow and hopefully Kennedy will still be a Kilmarnock player.

Ima li neko vise info-a o ovome decku??
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 31 avg 2012, 16:33

Samo da se ne desi sad kakav BUM pa da ode neko važan ( Jags, Fela, Jela, Baini ) u ovim poslijednjim satima i minutama.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 31 avg 2012, 19:34

Da, kako i zeljocity kaza-Bryan Oviedo (polivalentni igrač ljeve strane) je u EFC za nekih 5m. funti (rekla -kazala) i najvjerovatnije ostaje samo dobijanje radne dozvole i sutra /prekosutra vidječemo fotku njega sa Evertonovim plavim dresom i Davidom Moyesom sa njim :lol: ;) (koji broj če nositi na dresu,živo me interesuje :D )
da i na Evertonovim stranicama i forumima se pojavila bojazan da nije netko (Baines -zbog dolaska Oviede su vidjeli kao znak toga .) na putu prelaska-ali Stevie Round (desna ruka Moyesa) je samo rekla "Departures!??? No departures at all!" Ufff :roll: :) znači ,NO BUUM , moj Muxonja :lol:
*Sutra WBA. Nezgodan protivnik,ali i Everton ima svoje ciljeve,tako da tri bobe idu sa Hawthorna kuči na Goodison.
*Leeds Utd. u trečem kolu CapitalOne Cupa (liga kup) 25.09. u 20:45 (CET)-moglo je i puno gore/teže biti.
COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 01 sep 2012, 12:44

´jutro Evertonians...ipak je bio BUuuM :D
Everton je u potpisao Ovieda (CopenhagenFC) za nekih 2m.funti
Mladog Mathew Kennedeya iz Killmarrocka za kikiriki (desni krilni)
i zadnje je da je na Goodison došao (još jedan ;) :lol: ) Belgijanac Vadis Odjida Ofoe (ClubBrugge) na seasone-long loan sa pravom otkupa na kraju sezone.(vezni)
Moyes još jednom brilijantno odigrao prelazni rok :D
COYB

Katamaran
Kontakt:

Post Postao/la Katamaran » 01 sep 2012, 15:24

Pozdrav svima.Srce mi je puno kada vidim da liverpulski gigant ima ovako obojenu temu i na ovom forumu.Nisam stigao sve da prelistam,pa ne zamerajte ako je već bila...priča o okupljenim simpatizerima Evertona sa ovih prostora.Grupa nije velika ali je izrazito zaljubljena :D
Cela priča počinje 2006 godine kada je omanja grupa entuzijasta iz Srbije pokrenula prvu web stranicu posvećenu Evertonu.Bez previše internet iskustva ali uz veliku pomoć ljudi iz Engleske pokrenut je forum,istina tada minijaturnog oblika ali je i kao takav u mnogome pomogao na polju širenja kontakata i ličnog upoznavanja.Sa mizernom brojkom ljudi kompletna ideja biva osuđena na propast i sve do sada već miljene jeseni 2008-e između navijača Evertona iz Srbije ne postoji nikakva povezanost.

slika

Da kuriozitet bude još veći,novi forum biva bačen u etar 13 septembra 2008-e,što je ujedno i datum kojim obeležavamo nastavak jedne odlične ideje.Kako to obično biva,početnih par meseci uhodavanja nisu bili najsjajniji no već u smiraju godine javljali su se novi-stari članovi prepuni oduševljenja i velike želje da pomognu ceo projekat.Kolika je količina elana i želje tada kružila stranicama ovog foruma,najbolje govori i podatak da smo već početkom naredne godine odradili zvanične dukseve udruženja.Naš premijerni artikal urađen je u dve varijante (sa i bez šnira) a posebne reči hvale dobili smo ni manje ni više nego od navijača sa ostrva kod kojih je završilo par primeraka.Pored dukseva na marketinškom planu pažnja je posvećana majicama i nalepnicama.

slika

slika

Tokom 2009-e Everton ostvaruje odlične rezultate u FA kupu,te sve veći broj navijača navraća na forum.Studioznim radom potrudili smo se da na okupu zadržimo isključivo kvalitetne forumaše,iako nikada nismo bili kategorični pa je svaki navijač kako tada tako i sada dobrodošao na forum.Upravo za taj period vezano je priključenje nekoliko važnih ljudi iz Hrvatske i BIH zbog čega se odlučujemo da celu priču proširimo postavljajući isključivo Everton kao vodilju u svemu.

Nisu prošle ni pune dve godine kako EFCS postoji a jedan naš član,i pored raznih poteškoća,overava ''Gudison park''.Aprila 2010,naizgled običan okršaj sa Fulamom pratili smo ''drugim očima'' znajući da imamo predstavnika tik uz travnati tepih.Bio je to veliki korak napred za sve nas,obzirom da smo uglavnom uskraćeni za sreću kada je u pitanju blizina evropskih protivnika i sl.

slika

slika

Uspeli smo da ''pošaljemo'' čoveka u Liverpul,oduševimo engleze duksevima,dobijemo pohvale na račun foruma ali iako su se mnogi od nas poznavali međusobno držali smo kolektivno okupljanje po strani.Oktobra meseca 2010 godine,na zvaničnom turniru fan klubova na Adi Ciganliji,okupili smo se zvanično pod imenom Everton-Serbia.Raseljenost,privatne obaveze taj dan nisu mogle da odlože naš dolazak na turnir,gde smo branili kraljevske boje najtradicionalnijeg liverpulskog kluba.

Danas naše malo udruženje sve više liči na dobro organizovan kolektiv.Držimo se čvrsto osnovnih ideja,tu smo da se družimo,zezamo i budemo u dobrom odnosu sa svim fan klubovima kako iz Srbije tako i iz okruženja.Među nama ima i navijača domaćih klubova ali i onih koji prate isključivo Everton.Ne bavimo se kuloarskim pričama,ovde smo zbog Evertona!
Ovo je naša sezona.
COYB
Ja želim tako smešno malo
u par lakih golova sve bi stalo
samo nemoj reći da tražim sve.

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 01 sep 2012, 17:24

e sta profula felaini?!!

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 01 sep 2012, 17:28

LarryDavid je napisao/la:e sta profula felaini?!!
i odma kazna, ma tesko je ovo gostovanje, dobar bi bio i bod
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 01 sep 2012, 18:03

WBA koban za klubove iz Liverpoola :?
Nisam gledao utakmicu pa ne mogu dati neki veći sud o svemu, mada sumnjam da su vas nešto 'nadigrali'...
Više sreće u nastavku sezone i da na kraju budete, odmah iza nas :mrgreen:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 01 sep 2012, 22:10

Uuuh :? :( koji bed kad s posla se vratiš i ono stoji WBA-Everton 2:0...kako netko u postu gore reče-sumnjam da su nas nadigrali, ali rezultat je tu-katastrofalan( highlight če biti sutra na oficijalnim stranicama pa čemo vidjeti kako je to sve se odigralo :oops: ). Imamo dvije hefte za presabrati se-pauza zbog kvalifikacija i obaveza prema državnim reprezentacijama- a tog 15.09 čekamo NUFC i nadati se je da če se ponoviti ono majsko veče i posljednja utakmica iz sezone 2011/2012 :roll: :twisted: .
Ok, idemo dalje.
I naravno pozz Evertoniensima iz Srbije...ništa ,razbu,sjedi pa malo pročitaj i ti malo o nama...nismo povezani, niti itko ikog poznaje "u glavu" (bar ja u svoje ime govorim) možda Sarajlije se poznaju-no volimo ,navijamo i želimo Everton da iduče ljeto igra Evropu ;) . A ima i moči i goriva za to.
BTW: i ovaj forum je "overio" Goodison Park jednog kasnog januarskog dana-dan kad smo tukli šampiona (kasnije če se to pokazati ;) :lol: ) predstavili Jelu i smrznuli se k'o guzice tu noč, ali srce ko Bosna i Hercegovina veliko (ono pogledaš kako BiH izgleda na karti i vidiš sličnost :D ) od sreče. Ima o tome u nekim postovima iz tog perioda.
tol'ko
COYB

Katamaran
Kontakt:

Post Postao/la Katamaran » 01 sep 2012, 23:54

I nisu nadigrali,ali bleda je to uteha kada kući odeš sa duplex-om u grlu.E sad,sve to došlo je i kao logičan sled događaja,ako u obzir uzmemo prethodno propuštene zicere plavih (pre svega Fele u naletu levicom) i tradicionalnu nezgodu zvanu WBA,koja meni lično mnogo smeta.Al' šta ću.Ipak,kod ove ekipe serije i uticaj prethodnih događaja ne mere mnogo,tako da se možemo nadati pozitivizmu već posle pauze.

Da se nadovežem i na ovu priču o simpatizerima sa ovih prostora.Nas par pokretača jeste iz Srbije,ali nam se kroz godine priključivao manji ali kvalitetan broj ljudi iz susedsta.Sećam se kad smo probili ta vrata interneta,sa natucanim forumčićem, da su pridošli Englezi bili danima u šoku,da tamo neki gmizavci iz njima slabije poznatih delova Evrope simpatišu Everton.Kasnije sam krenuo da čačkam razne ljubitelje fudbala i drugare sa utakmica i naletao isključivo na oduševljenja.Nadam se najviše toj Evropi,radi nekog ozbiljnijeg odlaska na putovanje.Atinu smo onomad glupo propustili,ne znajući kakvi smo maleri :o
Ja želim tako smešno malo
u par lakih golova sve bi stalo
samo nemoj reći da tražim sve.

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 02 sep 2012, 00:29

Katamaran je napisao/la:ako u obzir uzmemo prethodno propuštene zicere plavih (pre svega Fele u naletu levicom)

to je bio kljucni momenat i momentum je tada otisao na stranu wba

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 02 sep 2012, 05:52

Ma WBA je samo iskoristio prilike i to je to. Slaba reakcija odbrane kod prvog gola, između dva igrača njihov n' akav posprema loptu u mrežu a drugi gol glavom, onako ono šamar odmah nakon prvog gola. Da se ne bi razigrali. Posjed lopte na strani plavaca, Everton u prvom dominirao i da je više sreće bilo mogla se tada i utakmica riješiti. WBA prečku samo imao tada. Drugo poluvrijeme sam u hodu gledao, ali čini mi se da je WBA htio više pobjedu a ovi se previše uživili u mrtvo, drugo, poluvrijeme. Nema veze, gledati da se ta stara boljka iz dana u dan ispravlja jer ovako bez kontinuiteta dobijanja malih ekipa, ne treba računati na bilo kakav veći uspjeh.
Who dares, wins !

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.