Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

harishp
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la harishp » 01 sep 2012, 20:00

Zato je potreban jak i jedinstven savez,a ne da na svakoj sjednici podrivaju i upropastavaju ono sto se nije zayeb...ovaj upropastilo.Pola ih je iz mog potpisa,tako da ta prica o vrbovanju igraca iz inostranstva i nema previse podloge.A ciscenje terena iz temelja je gotovo utopija.
Kuzite decki,ne :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 sep 2012, 11:48

"Igracu dalje za Kanadu, neznam ni bosanski jezik." Rece Begovic za kanadske medije nekoliko dana prije nego sto je presao u nasu repku.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 02 sep 2012, 11:53

Po ovom intervju se iz aviona vidi da će igrati za BiH?

Sta ste očekivali da kaže drugo?

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 02 sep 2012, 12:03

Principatus je napisao/la:"Igracu dalje za Kanadu, neznam ni bosanski jezik." Rece Begovic za kanadske medije nekoliko dana prije nego sto je presao u nasu repku.
Bravo druže ..upravo sam to htio spomenuti. Ovo je samo šminka i predstava za švicarske medije, naravno da će igrati za BiH.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 02 sep 2012, 12:07

Principatus je napisao/la:"Igracu dalje za Kanadu, neznam ni bosanski jezik." Rece Begovic za kanadske medije nekoliko dana prije nego sto je presao u nasu repku.
da Bog da bila ista priča kao i za Begovića, ali da na kraju igra za našu repku.
DRUG NEBI TI PUNCA

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 02 sep 2012, 12:17

Ima jedna velika razlika u te dvije situacije.
Begović bi bio jedna od najvećih zvijezda reprezentacije Kanade,dok bi Hajrović teško uopće izborio mjesto u reprezentaciji Švicarske.

Lično mislim da su nam od "Švicaraca" potrebniji Izetov mlađi brat Sead Hajrović te Haris Seferović.
Da napišem malo o Seadu
slika

Rođen je 04.06.1993-eće,igra na poziciji stopera.
Njegov prvi klub je Grasshoppers,sa 13 godina igra za ekipu U16,a kao 14-godišnjaka trener Hanspeter Latour ga priključuje treninzima prve ekipe.
Njegovi nastupi za omladinske selekcije Grasshoppersa privlače pažnju te je navodno odbijena ponuda Fiorentine od 50 000 eura.
Postaje standardan u U17 timu Švicarske u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo,ali nakon oporavka od povrede Frederica Veselia gubi mjesto u timu.
Navodno ga selektor nije ni planirao zvati za svjetsko prvenstvo,ali nova poreda Veselia tjera Debonnaira da ga pozove.
Takav status u nacionalnome timu bio je dobrano uzrokovan medijskim pisanjama koji su optuživali Hajrovića za manjak patriotskog zanosa(svojevremeno se odbio odazvati u reprezentaciju rekavši da ima bitnijih stvari za raditi tj. ima neodgodivih školskih obaveza),vjerujući da koristi nastupe u omladinskim selekcijama Švicarske kako bi došao do poziva za BiH reprezentaciju.
Međutim na svjetskome prvenstvu je začepio usta svima,gdje biva jedan od najboljih igrača,neprelazan u odbrani,pogotovo se ističe dominacijom u skoku,te čak i kao stoper uspjeva upisati 2 asistencije,a ironično da je "plaćenik" kako su ga nazvali mediji bio jedan od najborbenijih igrača ekipe koja je postala svjetski prvak.
U maju 2009-te Arsene Wenger dovodi dvojicu mladih Švicarskih stopera,u Arsenal prelaze Martin Angha te Sead Hajrović,za koga Grasshoppers dobija 300 000 eura.
Nastupa za omladinske selekcija Arsenala,rezervnu ekipu te jedno vrijeme na posudbi u niželigašu Barnetu.
Nažalost,imao je dosta problema sa povredama od dolaska u Englesku.
Znam da većina navijača BiH želi da igram za "zmajeve" i drago mi je zbog toga. No, već u nekoliko intervjua, a između ostalih i vama, rekao sam da me niko iz NSBiH nije kontaktirao. Situacija se nije promijenila. Stičem utisak da me ne žele u reprezentaciji BiH. Pa da je drugačije valjda bi me do sada neko pozvao i razgovarao sa mnom. S druge strane, u nacionalnoj vrsti Švicarske sam kapiten, iako nisam Švicarac. Izuzetno su pažljivi prema meni.
Ne znam kakav je njegov status u Arsenalu danas,Wenger priključuje prvom timu dosta mladih igrača iz akademije,Hajrovića se ne spominje u tom kontekstu,trebao bi neki navijač Arsenala znati kakav je njegov status u klubu :?
Mada i ako nije kvalitet za prve ekipe Arsenala,nek zaigra u nekoj od zadnjih ekipa Premiershipa nama bi dobro došao.

Ovdje ima još informacija o njemu
http://www.mbal.org.uk/2010/09/09/arsen ... /#comments" onclick="window.open(this.href);return false;
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 02 sep 2012, 17:09

buric odlican danas za lech. steta sto nikad nece dobiti poziv za repku..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 sep 2012, 17:23

Jel istina sto je bilo napsiano da jedan od Hajrovica i Hadzic papire zavrsavaju sad nekad u septembru ili je jos jedna suplja, kao da gleadam da nisu nista ni poceli ?! Koji od brace Harjrovic, jer ima jedan sto zeli a drugi ne zeli da igra za reprezentaciju BiH ili kako vec. Pored njih ko jos ima da nema drzavljanostvo ali "zeli" da igra ili bi dobrodosao ?

Nakon ove dvije utakmice (Lihtenstajn, Lativja), traba sastavit tim za gostovanje u Grckoj. Inace klupa nam je slaba, treba to pojacat za naredne utakmice.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 02 sep 2012, 22:59

Zukanovic danas donio pobjedu Kortrijku. Osim sto odlicno obavlja posao u defanzivi, veoma dobro skace i u protivnickom sesnaestercu. Susic ga je trebao zvati u ovim pripremnim utakmicama, ali mislim da bi on bez problema mogao uvijek uskociti u reprezentaciju.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 02 sep 2012, 23:10

Stoper, ma jok, koji će nam virac, imamo mi koliko hoćeš takvih?

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 02 sep 2012, 23:18

Elegant je napisao/la:Jel istina sto je bilo napsiano da jedan od Hajrovica i Hadzic papire zavrsavaju sad nekad u septembru ili je jos jedna suplja, kao da gleadam da nisu nista ni poceli ?! Koji od brace Harjrovic, jer ima jedan sto zeli a drugi ne zeli da igra za reprezentaciju BiH ili kako vec. Pored njih ko jos ima da nema drzavljanostvo ali "zeli" da igra ili bi dobrodosao ?

Nakon ove dvije utakmice (Lihtenstajn, Lativja), traba sastavit tim za gostovanje u Grckoj. Inace klupa nam je slaba, treba to pojacat za naredne utakmice.
sead hajrović (19) igra za juniore arsenala, dok izet (21) igra za grasshoppers. hadžić se već neko vrijeme pegla oko papira jer ima austrijsko državljanstvo, dok izet ima švicarsko i obojica su igrali za juniorske selekcije ove dvije zemlje. izet će donijeti odluku za koju repku želi igrati, ali ja mislim da neće ništa biti od seada, ništa se ne spominje da bi se mogao pridružiti našoj reprezentaciji. ali tek mu je 19 godina, treba vidjeti kako će mu se karijera razvijati, pričekati godinu-možda dvije, da vidimo dokle dogura :)
Odlazi Safete.

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 02 sep 2012, 23:21

fakat mi nije jasno što ne pozove ovog zukanovića. dugo vremena se spominjao da bi mogao preći u anderlecht, jedan od najperspektivnijih štopera u belgiji. a uz to i vrijedi 1.3 m. isto tako bi trebao i višću pozvati, redovno je asisten u istanbulu bb, a i vrijedi 2.2 m. :) tu je i amir spahić koji igra za slask wroclaw, gordan bunoza iz wisla krakow, već pomenuti burić... :)
Odlazi Safete.

kamen
Kontakt:

Post Postao/la kamen » 03 sep 2012, 12:05

AeGon099 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Jel istina sto je bilo napsiano da jedan od Hajrovica i Hadzic papire zavrsavaju sad nekad u septembru ili je jos jedna suplja, kao da gleadam da nisu nista ni poceli ?! Koji od brace Harjrovic, jer ima jedan sto zeli a drugi ne zeli da igra za reprezentaciju BiH ili kako vec. Pored njih ko jos ima da nema drzavljanostvo ali "zeli" da igra ili bi dobrodosao ?

sead hajrović (19) igra za juniore arsenala, dok izet (21) igra za grasshoppers. hadžić se već neko vrijeme pegla oko papira jer ima austrijsko državljanstvo, dok izet ima švicarsko i obojica su igrali za juniorske selekcije ove dvije zemlje. izet će donijeti odluku za koju repku želi igrati, ali ja mislim da neće ništa biti od seada, ništa se ne spominje da bi se mogao pridružiti našoj reprezentaciji. ali tek mu je 19 godina, treba vidjeti kako će mu se karijera razvijati, pričekati godinu-možda dvije, da vidimo dokle dogura :)
- sead hajrovic se malo "izgubio" tako da je arsenal samo jedna zelja
- izet hajrovic bi rado do bih reprezentacije iako bi, mirne duse to mogu da kazem, vise volio svajcarski dres obuci, sad koketira sa bih jer ch selektor hitzfeld na njega ne racuna (na raspolaganju ima dovoljno daleko boljih fudbalera nego sto je izet hajrovic), ne bi bilo zgoreg kada bi novinari i(li) drugi konzumenti ovog portala prosarali malo net-om i vidjeli da li je i kada izet igrao za mlade ch selekcije - jednom je bio na okupljanju bh mladica i vratio se nezadovoljan otvoreno govoreci da je za njega i njegove roditelje "bih samo mrtva prica"
- haris seferovic je zglajzao u pozudi za lovom, umjesto da se razvijao u ch otisao je u italiju i sad je drugoligaski fudbaler

...o "patriotizmu" trojke navedenih bi se moglo pricati - bih im treba jer ne mogu uspjeti uci u ch sastav, sjetiti se treba primjera eldina jakupovica - trojka je vjerna kopija kako se on ponasao
...u ch i evropi/ svijetu ima dovoljno talentovanih mladih fudbalera kojima je bih svetinja i kojima treba pruziti prednost i priliku u odnosu na lazne patriote

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 03 sep 2012, 13:18

Stvarno ne razumijem sto ne uputi sada naknadni poziv Zukanoviću, kada vec Pandža ne moze zaigrat..opet cemo izvisit na štoperskim pozicijama..
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 03 sep 2012, 18:35

Zasto Zukanovic? Samo sto je jedan od najboljih stopera Belgije? U istoj ligi u kojoj Pandza igra, kojem bi onda po nekoj logici Zukanovic mogao biti zamjena.I samo sto imamo perverzan deficit na toj poziciji?

Pa imamo Mujdzu. Dovoljno, igrao je u vrticu tu poziciju, no sikiriki.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 03 sep 2012, 18:43, ukupno mijenjano 2 puta.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 sep 2012, 18:41

Principatus je napisao/la:Zasto Zukanovic? Samo sto je jedan od najboljih stopera Belgije? I samo sto imamo perverzan deficit na toj poziciji?

Pu' yebem ti corave skaute jedan od najboljih stopera Belgija a ovaj jos u Kortrijku.
Mujdza?nikad taj izvor o tom ne izadze na vidjelo.Nego otkad su Vranjes i Sunjic otisli u napadace,ili su ipak stoperi.
Da gluho nebilo nisu pozvani.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 03 sep 2012, 18:50

harishp je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Zasto Zukanovic? Samo sto je jedan od najboljih stopera Belgije? I samo sto imamo perverzan deficit na toj poziciji?

Pu' yebem ti corave skaute jedan od najboljih stopera Belgija a ovaj jos u Kortrijku.
Mujdza?nikad taj izvor o tom ne izadze na vidjelo.Nego otkad su Vranjes i Sunjic otisli u napadace,ili su ipak stoperi.
Da gluho nebilo nisu pozvani.
Ja bas krenuo to da komentarisem :lol: . Nije vise ni branjenje Susica, nego je postalo zamorno koliko se nasi igraci dizu u nebo, pomislio bi covjek da smo velesila. Cuj jedan od najboljih stopera lige, a ekipe koje su nesto u toj ligi, nisu prepoznale taj potencijal (C. Brugge, Anderlecht, Standart, Gent). Stvarno nisam cuo za tog igraca, ali citajuci komentare, najbolji stoper, proglasavan najboljim stoperom Belgije itd. ukucah na google da vidim gdje igra, jer kontam on u Anderlechtu ili Standardu, kad ono u Kotrljiku :lol: .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 03 sep 2012, 18:53

Popravio sam jos nesto u svom postu. Sto se tice scouta, nemoze, zauzeti su scoutiranjem Vranjesa, Vrancica, Vrsajevica i drugih. Posebo im tesko ovog prvog uloviti sad kako je bez kluba.

A ovi drugi scouti sto dovedose Kolasinca u Schalke su budale, kao i trener Stevens mu.
Pa ih zato necu navoditi.

Ali evo malo logike:
  • Pandza igra u Belgiji.
  • Zukanovic igra u Belgiji.
  • Zukanovic odlikovan jednim od najboljih stopera u Belgiji.
  • Pandza ne.
  • Pandza je pouzdan stoper u repci.
  • Attention, sad dolazi Susiceva logika: Zukanovic nemoze biti zamjena Pandzi.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 03 sep 2012, 18:56

Ma bolan @princi, glavni razlog sto zukanovic ne dobija poziv je taj sto igra..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 sep 2012, 18:58

Neka se odrekne drzavljanstva i neka izgubi mjesto u prvih 11, i odma ce se javit Susic.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, DeeWa, Futbol, HariTz, LeCoq, tuzlanskinacin i 56 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []