Znači Reus i Schmelle najbolji u Elf-u. Fino, fino. Još da su ostali bili na nivou...rio_Ferdy88 je napisao/la:Ocjene Kickera, za sinoćnji duel sa Gaučosima![]()
Reprezentacija Njemačke - Elf
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: Reprezentacija Njemacke - Elf
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Bravo Sammer-u, jos jedan nakon Kahn-a koji je imao mu.da progovoriti i ne trazi izgovore za NEUSPJEH kao sto radi modni-guru i njegova kompanija. Nadam se da ce 2014 dovesti trenera koji ce biti sposoban odvesti Elf na vrh svijetskog ili evropskog krova."Koja je to naša filozofija igre? Ja je ne vidim. Ako je netko vidi, volio bih da mi je objasni", izjavio je legendarni njemački nogometaš, danas sportski direktor minhenskog Bayerna, Mathias Sammer...
Njegova je izjava reakcija na novi posrtaj njemačke nogometne reprezentacije, i to u prijateljskoj utakmici protiv Argentine u Frankfurtu, koju su Messi i društvo dobili 3-1.
"Ima li njemačka nogometna reprezentacija nogometni identitet u ovom trenutku? Nešto iznad mantre o dobrim mladim nogometašima koji dolaze u valovima. Ne vidim ga. Ja u ovom trenutku ne mogu definirati naš nogomet", rekao je dojučerašnji sportski direktor u Njemačkome nogometnom savezu (DFB) zadužen za rad mlađih selekcija, inače najzaslužniji za pokretanje nogometnih akademija koje su generirale golem individualan talent kod velikog broja mladih njemačkih nogometaša.
"Imamo dobre mlade igrače, ali bismo, kad je u pitanju naš nogometni identitet, morali početi raditi od nule."
"Moramo pogledati realnosti u oči. Što mi to zapravo igramo? Možemo prepoznati što igra Španjolska, kao i Italija, možda i neke druge nacije. No, ne možemo definirati Njemačku. Za što se zauzimamo, koji je naš stil?"
"I dalje mislim da generalno idemo u dobrom smjeru, no moramo skupiti hrabrosti početi raditi na tim elementarnim stvarima kojih nismo svjesni."
Sammer je prije 10-ak godina bio najperspektivniji mladi trener u Njemačkoj. Sa samo 33 godine, malo nakon što je zbog ozljeda morao prekinuti karijeru, osvojio je 2002. godine bundesligaški naslov s dortmundskom Borussijom, posljednji prije početka još uvijek aktualne, Kloppove ere, odnosno naslova u posljednjim dvjema sezonama.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Kakva crna mudda, ispao je teska pichketina. Pa prije mjesec i po, dok je bio dio sve te price, sutio je k'o zaliven, i sad, kad je van svega i zasticen Encinim golemim dupetom, se latio kritickog palamudjenja.amerosm je napisao/la:Bravo Sammer-u, jos jedan nakon Kahn-a koji je imao mu.da progovoriti i ne trazi izgovore za NEUSPJEH kao sto radi modni-guru i njegova kompanija. Nadam se da ce 2014 dovesti trenera koji ce biti sposoban odvesti Elf na vrh svijetskog ili evropskog krova.
Motzki je kreator citavog koncepta, s ovim je pojeo sopstveno gofno. Po uzoru na Encinu omiljenu zivinu.
Olliju svaka cast, lafac bio i ostao.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Ne znam koliko pratis desavanja unutar Elf-a i cistas izvjestaje sa sjednica, ali Sammer nikad nije simpatisao Loew-a i uvijek je imao drugacije misljenje. Pa kada je Sammer trebao preuzeti funkciju u HSV-a Loew i Bierhoff su bili za njegov odlazak dok su Niersbach i Zwanziger istog htjeli zadrzati. Isto tako kada je postavljen Rainer Adrion za selektora U-21 reprezentacije doslo je do sukoba, jer ga Loew nije zelio na toj poziciji i nakon sto je DFB stao na stranu Sammer-a nastala je frka oko produzenja ugovora sa Loew-om kojeg je uspjesno SP ostavilo na klupi, jer mu se vec u slucaju neuspjeha bio spremao odlazak.Hare_BvB je napisao/la:Kakva crna mudda, ispao je teska pichketina. Pa prije mjesec i po, dok je bio dio sve te price, sutio je k'o zaliven, i sad, kad je van svega i zasticen Encinim golemim dupetom, se latio kritickog palamudjenja.amerosm je napisao/la:Bravo Sammer-u, jos jedan nakon Kahn-a koji je imao mu.da progovoriti i ne trazi izgovore za NEUSPJEH kao sto radi modni-guru i njegova kompanija. Nadam se da ce 2014 dovesti trenera koji ce biti sposoban odvesti Elf na vrh svijetskog ili evropskog krova.Licemjer.
Motzki je kreator citavog koncepta, s ovim je pojeo sopstveno gofno. Po uzoru na Encinu omiljenu zivinu.![]()
Olliju svaka cast, lafac bio i ostao.
Sammer je napravio revolucuju u omladinskom pogonu, postrijio kriterije koje moraju zadovoljti klubovi i Njemacka godisnje izbaci veliki broj talentovanih igraca, ali to struka predvodjna Loew-om nije u stanju da iskoristi.
Znam da se ne smekaju bas najbolje, ali Motzki je trebao ranije o ovome progovoriti. Ovako je ispalo jadno i licemjerno. Uvijek je imao jace zaledje i veca ovlastenja od Jegonje i cudi pa ranije nije izasao s ovako ostrom kritikom kad vec misli tako. Kao sto vec rekoh, covjek je prije samo mjesec-dva bio dio te price kao jedan od glavnih likova, no sutio je ko zaliven i sad se latio kritikovanja kad je na sigurnom odstojanju. Njegov doprinos u kompletnom projektu je nemjerljiv, to je neupitno,
ali ovaj njegov postupak je tezak oblik licemjerstva.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Hare_BvB je napisao/la:
Kakva crna mudda, ispao je teska pichketina. Pa prije mjesec i po, dok je bio dio sve te price, sutio je k'o zaliven, i sad, kad je van svega i zasticen Encinim golemim dupetom, se latio kritickog palamudjenja.Licemjer.
Ma Sammer je trebao o nekim stvarima progovorit, ali opet s druge strane možda nije htio dizat prašinu, vladala je euforija pred EURO, nadao se da će se završit na najbolji mogući način.
@amerosm: I ja jesam sad pesimističniji po pitanju Elf-a, ali nemojmo gubit nadu da će možda već i u Brazilu uzet titulu s Loewom. Ne mora to biti zbog Jogijevih sposobnosti, nego zbog toga što je ova ekipa super jaka. Mislim da oni koji dovoljno ne prate njemački fudbal, nisu ni svjesni kakva moć, kakav potencijal ima u ovoj reprezentaciji, ma ne samo u A reprezentaciji, nego u svim ovim i mlađim selekcijama, nevjerovatan broj talenata i toliko , toliko potencijala. Pa koliko samo potencijala nije izvučeno do kraja iz igrača koji su nastupali na zadnjem EURO-u.
Loew jeste dobar trener, ali isto ko da mu fali ono nešto, a i previše je nekad egoista, premalo samokritičan, smao svoje puca. Kad bi se malo promijenio, sve bi još bolje bilo. Čovjek sebe previše cijeni, a ja jesam zato da sebe cijenis, samo moraš brate nekad biti i samokritičan i uvažit tuđe mišljenje. A oni se sad udružili, sve fini , uglađeni, dobri dečki (Loew, Bierhof, Dutt, Flick) drže se zajedno i ne daju drugima ni primirisat.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
@ Hare
poenta je sto Sammer nije u projektu kojim upravlja Loew. Naime Loew ima svoje osobe vezane za skauting, analizu protivnika itd itd. Sammer jeste nominalno bio sportski direktor, ali on je imao kontrolu na pogonima od U-21 pa nanize, a za A reprezentaciju se nije nista pitao.
Evo potvrde o ovome sto sam iznad napisao:
Onda se isto tako moze pitati sta je Kahn cekao sa svojom kritikom ? Znalo se od Svicarske da je odbrana suplja, da se protivniku ostavlja dosta prostora itd itd. No ovo i nije kljuc problema, vec je kljuc problema kao sto je @effe_sa napisao da se u svakom porazu trazi alibi i sto je Loew dobio i cetvrtu priliku iako jos nista nije osvojio, a to pobjednicki mentalitet Sammer-a, Kahn-a i ostalih ne moze podnijeti.
@ effe_sa
ja licno mislim da nema sanse da Elf osvoji titulu i mislim da je maksimum sto mogu 1/2 finale. Jednostavno i kod igraca je stvrio takav mentalitet da kritike smatraju nepozeljnim i da takodjer traze alibi u porazima sa vec standardnom pricom.
Ja licno mislim da se blizi njihov kraj i da su zgurani u cosak. Ne mogu vise prodavati mudda pod bubrege i navijaci i javnost su okrenuli ledja prema njima.
poenta je sto Sammer nije u projektu kojim upravlja Loew. Naime Loew ima svoje osobe vezane za skauting, analizu protivnika itd itd. Sammer jeste nominalno bio sportski direktor, ali on je imao kontrolu na pogonima od U-21 pa nanize, a za A reprezentaciju se nije nista pitao.
Evo potvrde o ovome sto sam iznad napisao:
http://www.spox.com/de/sport/fussball/d ... ammer.html
Onda se isto tako moze pitati sta je Kahn cekao sa svojom kritikom ? Znalo se od Svicarske da je odbrana suplja, da se protivniku ostavlja dosta prostora itd itd. No ovo i nije kljuc problema, vec je kljuc problema kao sto je @effe_sa napisao da se u svakom porazu trazi alibi i sto je Loew dobio i cetvrtu priliku iako jos nista nije osvojio, a to pobjednicki mentalitet Sammer-a, Kahn-a i ostalih ne moze podnijeti.
@ effe_sa
ja licno mislim da nema sanse da Elf osvoji titulu i mislim da je maksimum sto mogu 1/2 finale. Jednostavno i kod igraca je stvrio takav mentalitet da kritike smatraju nepozeljnim i da takodjer traze alibi u porazima sa vec standardnom pricom.
Ja licno mislim da se blizi njihov kraj i da su zgurani u cosak. Ne mogu vise prodavati mudda pod bubrege i navijaci i javnost su okrenuli ledja prema njima.
@amerosm: U cijeloj stvari i jeste dobro što se sad vrši pritisak i dobro će biti ako se to nastavi i tokom kvalifikacija.
Par igrača u Elfu koji i jesu rođeni pobjednici, postaju mekušsci jer su uljuljkani i razmaženi vremenom i jer stručni štab i sebi i njima daje alibije. E zato neko od igrača treba malo sve razdrmat, malo napravit da tako kažem frku, a jedan od kandidata je Khedira. Neuer je isto jedan od kandidata, jer za njih dvojicu sam najviše ubjeđen da ne žele se zadovoljit polufinalima, drugim, trećim mjestima, nego žele titule.
A Sammer sad ima šansu da vrati Bayernovim igračima onaj puni pobjednički mentalitet, onda će odmah i ti igrači dolazit s drugim pristupom u Elf i na tom SP 2014. god, imati drugačiji pristup. Sami igrači će se nadam se drznut i napravit još jedan korak i sebe natjerat da naprave još trunčicu naprijed i onda da se uzme trofej.
Par igrača u Elfu koji i jesu rođeni pobjednici, postaju mekušsci jer su uljuljkani i razmaženi vremenom i jer stručni štab i sebi i njima daje alibije. E zato neko od igrača treba malo sve razdrmat, malo napravit da tako kažem frku, a jedan od kandidata je Khedira. Neuer je isto jedan od kandidata, jer za njih dvojicu sam najviše ubjeđen da ne žele se zadovoljit polufinalima, drugim, trećim mjestima, nego žele titule.
A Sammer sad ima šansu da vrati Bayernovim igračima onaj puni pobjednički mentalitet, onda će odmah i ti igrači dolazit s drugim pristupom u Elf i na tom SP 2014. god, imati drugačiji pristup. Sami igrači će se nadam se drznut i napravit još jedan korak i sebe natjerat da naprave još trunčicu naprijed i onda da se uzme trofej.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Slazem se s tobom i mislim da treba prepustiti kapitensku traku Khediri ili Neueru, jer i pored toga sto smatram Lahma najboljim bekom na svijetu mislim da on nije za te funkcije, nema ono nesto sto se kaze. Kahn je bas sinoc opisao problem Elf-a koji je nastao zahvaljujuci modnom-guru-u:effe_sa je napisao/la:@amerosm: U cijeloj stvari i jeste dobro što se sad vrši pritisak i dobro će biti ako se to nastavi i tokom kvalifikacija.
„Ich kann doch als Spieler nicht immer ... l ärgern.“
A znaš šta je još problem kod Loewa? Oni njega ne mogu ni otpustit lako, kad nemaju prave osnove. Da je Loew s Elfom ispao u prvom krugu, to bi bila druga priča, javnost to ne može podnijet da tako rano Njemačka ispadne. A on ev stiže s reprezentacijom stalno najmanje do polufinala i to ovako gledajući nije neuspjeh, isto ko što zaista u njegovom radu ima dosta toga dobrog. Ali reprezentacija se s druge strane ne pomjera, na 3 zadnja takmičenja nikako da napravi odlučujući korak i dođe do titule, a uz to još Jogi naivno izgubi od Španaca, pa sad i protiv Talijana, u te 2 bitne utakmice biva totalno nadmudren i odjednom tu pokazuje određene nedostatke, kukavičluk.
E sad ovakav izbor sportskog direktora, dodatno samo stvar čini lošijom, jer tu nije došla osoba s petljom, pravi vatreni Nijemac poput Kahna, koji bi sve razdrmao i to bi bio impuls da se uzme titula. A za svoje prilike , Nijemci ipak dugo čekaju na titulu, neće valjda još ko Englezi počet čekat.

E sad ovakav izbor sportskog direktora, dodatno samo stvar čini lošijom, jer tu nije došla osoba s petljom, pravi vatreni Nijemac poput Kahna, koji bi sve razdrmao i to bi bio impuls da se uzme titula. A za svoje prilike , Nijemci ipak dugo čekaju na titulu, neće valjda još ko Englezi počet čekat.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Nisam stigao prokomentirati jučerašnji nastup repke.
Gledao sam samo sve skupa nekih 30 minuta ( ipak moram gledati svoju repku
) no to mi je bilo dovoljno da vidim da se ništa nije promijenilo.
Neću sad filozofirat što ne valja jer se sve vidi.
@ Hare, potpuno se slažem sa tobom. Trebao je Sammer progovoriti dok je još bio tamo jer bi onda mogao nešto i promijeniti a ovako se te njegove opaske sada samo odbijaju od DFB-a i cijelog tima.
Potpuno licemjerno ponašanje a to nikako ne volim. Trebao je onda udriti "šakom o stol" i reći kako stvari stoje, što ne valja, što treba popraviti itd.... Dobro kažeš, lako je sada kritizirati sa "udaljenosti".
Nego, kakav nastup Olivera Kahna. Čudo si od čovjeka. Ova voditeljica mu je fino "smjestila" kad je došao Low.... Ali, onako hladno i smireno ponoviti Lowu što misli..........
Svaka čast Kahn! Uvijek si bio i ostao takav. Pravi vođa ekipe i bez dlake na jeziku. Uvijek je bolje tako nego raditi ono što je Sammer učinio današnjom izjavom. Kako sam se naježio kad je Olli ponovio bez pardona riječi koje stvarno imaju veliku težinu i zbilja je prekrasno vidjeti da se netko tako usudi kritizirati trenera pred očima cijele Njemačke.
Konačno netko da je rekao da Khedira igra zadnjeg veznog a stalno ide naprijed i na zadnjem veznom ga uopće nema. Naravno da igrač kao što je Kroos ne može pokriti tu rupu sam. Tako da Kahnu skidam kapu na svemu što je rekao jer sve stoji!
Igra Njemačke ima potencijal da bude najbolja ali veliko je pitanje da li Low to može posložiti kako treba.
Gledao sam samo sve skupa nekih 30 minuta ( ipak moram gledati svoju repku
Neću sad filozofirat što ne valja jer se sve vidi.
@ Hare, potpuno se slažem sa tobom. Trebao je Sammer progovoriti dok je još bio tamo jer bi onda mogao nešto i promijeniti a ovako se te njegove opaske sada samo odbijaju od DFB-a i cijelog tima.
Potpuno licemjerno ponašanje a to nikako ne volim. Trebao je onda udriti "šakom o stol" i reći kako stvari stoje, što ne valja, što treba popraviti itd.... Dobro kažeš, lako je sada kritizirati sa "udaljenosti".
Nego, kakav nastup Olivera Kahna. Čudo si od čovjeka. Ova voditeljica mu je fino "smjestila" kad je došao Low.... Ali, onako hladno i smireno ponoviti Lowu što misli..........
Svaka čast Kahn! Uvijek si bio i ostao takav. Pravi vođa ekipe i bez dlake na jeziku. Uvijek je bolje tako nego raditi ono što je Sammer učinio današnjom izjavom. Kako sam se naježio kad je Olli ponovio bez pardona riječi koje stvarno imaju veliku težinu i zbilja je prekrasno vidjeti da se netko tako usudi kritizirati trenera pred očima cijele Njemačke.
Konačno netko da je rekao da Khedira igra zadnjeg veznog a stalno ide naprijed i na zadnjem veznom ga uopće nema. Naravno da igrač kao što je Kroos ne može pokriti tu rupu sam. Tako da Kahnu skidam kapu na svemu što je rekao jer sve stoji!
Igra Njemačke ima potencijal da bude najbolja ali veliko je pitanje da li Low to može posložiti kako treba.
Pobogu amerosm, zar mislis da je to tako jednostavno? Iako je Lahm skroz cool tip, nesto ne vjerujem da bi takvo "degradiranje" proslo bez posljedica. Uostalom, ko brani "pravim vodjama" da to pokazu na terenu.amerosm je napisao/la: Slazem se s tobom i mislim da treba prepustiti kapitensku traku Khediri ili Neueru, jer i pored toga sto smatram Lahma najboljim bekom na svijetu mislim da on nije za te funkcije, nema ono nesto sto se kaze.
Traka im nije potrebna za tako nesto.
Vom Jäger zum Gejagten
Sudije, jer ce bezveze dobiti zuti karton.geronimo je napisao/la:Pobogu amerosm, zar mislis da je to tako jednostavno? Iako je Lahm skroz cool tip, nesto ne vjerujem da bi takvo "degradiranje" proslo bez posljedica. Uostalom, ko brani "pravim vodjama" da to pokazu na terenu.amerosm je napisao/la: Slazem se s tobom i mislim da treba prepustiti kapitensku traku Khediri ili Neueru, jer i pored toga sto smatram Lahma najboljim bekom na svijetu mislim da on nije za te funkcije, nema ono nesto sto se kaze.
Traka im nije potrebna za tako nesto.
Moras priznati da je malo ruzno kada ti kapiten reprzentacije dodje sa stavom bit ce sutra bolje i nema veze sto smo izgubili, ili da ne smije da pridje sudiji da trazi penal nego Schweinsteiger za njega mora to obavljati - situacija sa SP `10.
Ovaj adrion nije normalan ni sekunde... Poziva igrace koji ni iz 5te lige(neumann), 4te(thesker) ima ih jos par koji nicim nisu zasluzili da budu tu..zaista nevjerovatno ali za nadati se da ce ovi dobit priliku protiv nas pa nam tim olaksati posao
- kraljttbvb
- Kontakt:
Gruezi de napisi sastav mlade Njemacke, da vidim koliko ih ima iz BVB-a.
Gdje ce nasi igrati protiv Svaba, moglo bi se Leitnera & co ici pogledati.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
http://www.dfb.de/index.php?id=500109" onclick="window.open(this.href);return false;kraljttbvb je napisao/la:Gruezi de napisi sastav mlade Njemacke, da vidim koliko ih ima iz BVB-a.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
- kraljttbvb
- Kontakt:
Semir bvb je napisao/la:http://www.dfb.de/index.php?id=500109" onclick="window.open(this.href);return false;kraljttbvb je napisao/la:Gruezi de napisi sastav mlade Njemacke, da vidim koliko ih ima iz BVB-a.
Ljubi te brat
Nema Gunde i Bitencoura, samo Leitner i Hornschuh. Nesto mi tanko ovo iz BVB-a.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Mozda bi I imali sanse da je krmak jagodic pozvao kolasinca I da su one ljenstine u savezu sredili papire bicakcicu... Ovako jedan ognjen gnjatic ce morat protiv leitnera u sredini jbg ...
Gundo u A tim, a Bittencourt i Gunter u U19.kraljttbvb je napisao/la: Nema Gunde i Bitencoura, samo Leitner i Hornschuh. Nesto mi tanko ovo iz BVB-a.
Opet vrijedi vidjet' sve ove momke koji igraju u Bundesligi osim Leitnera i Horna. Od Rodea, Jantschkea preko Rudya, Herrmana, Kirckhoffa, pa do Holtbya, Beistera, Mlape itd. Ako imaš vremena svakako otiđi, nećeš se pokajat'.