FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Na sjeveru ukupno 1500, istok milja, na zapadu možda 500 njih.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Ma nevjerujem da bi Avaz zakacio nekog za milju i po gledaoca, naprotiv oni dodaju po 500-1000. Hvala na odgovoru.
Samir Bekric, Zajko Zeba, Ivica Huljev!!!!
- brunoconti
- Kontakt:
Na kojoj si ti utakmici bio jarane pa kazes da je na sjeveru bilo 1.500, ja sam bio na zapadu i na sjeveru vas je max bilo 700-800 ne vise, a sve ukupno oko 2.000
- Alfa_Muzijak
- Kontakt:
Posjeta zalosna. Oko 2.000. Sto raja ne dolazi?
Sve nekakvi navijaci a stadion zjapi.
Opet imam osjecaj da ce protiv Veleza biti 8.000. Stari rivali, Sarajevo proigralo i prvi smo na tabeli, Red Armija vazda dodje u velikom broju
Opet imam osjecaj da ce protiv Veleza biti 8.000. Stari rivali, Sarajevo proigralo i prvi smo na tabeli, Red Armija vazda dodje u velikom broju
NEW YORK - PARIS - PECKHAM
Avaz vjerovatno objavljuje tacno iz kluba koliko je prodato karti, jer visak vjerovatno uzimaju u klubu, uglavnom ne prijave sve. Zato je moguce da je bilo 2 milje.brunoconti je napisao/la:Na kojoj si ti utakmici bio jarane pa kazes da je na sjeveru bilo 1.500, ja sam bio na zapadu i na sjeveru vas je max bilo 700-800 ne vise, a sve ukupno oko 2.000
Ali toliko ima Zvijezda u Gradacu a ispadaju iz lige.
- brunoconti
- Kontakt:
ma nazalost takva je situacija ljudima nije interesantan gosk iz gabele, al posjetu na stadionima bi definitvno poboljsala kad bi se liga smanjila na 12.
Ja samo kazem da bogdom smo mi uzeli duplu krunu prosjek bi bio onda 8-9.000
Ma znam, ali ne moze svako uzeti duplu krunu. To moras bas biti div nad divovima. Nadam se da ce se popraviti ova posjeta, ipak sramota je da na gradskom stadionu klub kao Sarajevo nema 4-5 milja svaku tekmu pa igrali i s Goskom. Bice bolje ..brunoconti je napisao/la:ma nazalost takva je situacija ljudima nije interesantan gosk iz gabele, al posjetu na stadionima bi definitvno poboljsala kad bi se liga smanjila na 12.
- brunoconti
- Kontakt:
Ma ne treba biti div nad divovima, bitna je politika kluba, nazalost komsije imaju dobru politiku kluba zadnjih par godina, uzmi samo u obzir jesu li oni i jednog kljucnog igraca prodali u zadnjih par godina? izuzve nyema,stanceski(citaj.propali transfer). Kad bi smo mi uspjeli npr. sacuvat suljica, tatomirovica, karamatica, bandovica, saida i dodat par igraca u iducih dvije godine, samo da se nadogradi ekipa, dupla kruna bi 1000% bila na kosevu.
Pa ne bih se slozio s tobom. Pored toga svega sto si nabrojao trebas gledati i kvalitet drugi ekipa. Mislim da Sarajevo s ovim igracima ne moze to uraditi. Suljic, Said i Bandovic ok, ali Tatomirovic i Karamatic i nisu vala neki igraci ako cemo iskreno.brunoconti je napisao/la:Ma ne treba biti div nad divovima, bitna je politika kluba, nazalost komsije imaju dobru politiku kluba zadnjih par godina, uzmi samo u obzir jesu li oni i jednog kljucnog igraca prodali u zadnjih par godina? izuzve nyema,stanceski(citaj.propali transfer). Kad bi smo mi uspjeli npr. sacuvat suljica, tatomirovica, karamatica, bandovica, saida i dodat par igraca u iducih dvije godine, samo da se nadogradi ekipa, dupla kruna bi 1000% bila na kosevu.
Uglavnom trebas imati jaku ekipu i pravo dobrog trenera. Da li to Sarajevo ima, diskutabilno je.
- molotovljev
Kao da je neka razlika 2 milje i 4-5 milja, beznacajno.
Sve dok prosjek ne bude 15.000 bice uzasno lose ili katastrofalno.No, to je vec neka druga tema...
Sve dok prosjek ne bude 15.000 bice uzasno lose ili katastrofalno.No, to je vec neka druga tema...
F.K.SARAJEVO
Šta ima 15 milja, pogledaj jedno super jako portugalsko prvenstvo pa ćeš vidjeti čuda. Prosjek par hiljada osim na utakmicama velike trojke.
Pa to i jeste problem sto je Sarajevo ta velika trojka a ima na stadionu navijaca kao ekipa koja ispada iz lige.FCS je napisao/la:Šta ima 15 milja, pogledaj jedno super jako portugalsko prvenstvo pa ćeš vidjeti čuda. Prosjek par hiljada osim na utakmicama velike trojke.
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
Ovaj @molotovljev je upravu sto posto.Uzmi samo primjer Zvezde, Hajduka, Partizana, Dinama dok nisu poceli da se.ru sa Mamićem.Zvezdi sa Radom bude 12-13 000 gledalaca.Tako bi trebali i Željo i Sarajevo, jer su najveci klubovi u ovoj drzavi, da imaju, ako ne 15 000 po utakmici, onda sigurno da prosjek bude 7-8 000, ali to trenutno nije moguce, ko zna iz kojih razloga.
Za zivot cijeli!
- brunoconti
- Kontakt:
ono sto su dosad ova pojacanja pokazala po meni nabrojani su bili okej, samo onog sunjevarica bi otjerao iste sekundeParanoja je napisao/la:Pa ne bih se slozio s tobom. Pored toga svega sto si nabrojao trebas gledati i kvalitet drugi ekipa. Mislim da Sarajevo s ovim igracima ne moze to uraditi. Suljic, Said i Bandovic ok, ali Tatomirovic i Karamatic i nisu vala neki igraci ako cemo iskreno.brunoconti je napisao/la:Ma ne treba biti div nad divovima, bitna je politika kluba, nazalost komsije imaju dobru politiku kluba zadnjih par godina, uzmi samo u obzir jesu li oni i jednog kljucnog igraca prodali u zadnjih par godina? izuzve nyema,stanceski(citaj.propali transfer). Kad bi smo mi uspjeli npr. sacuvat suljica, tatomirovica, karamatica, bandovica, saida i dodat par igraca u iducih dvije godine, samo da se nadogradi ekipa, dupla kruna bi 1000% bila na kosevu.
Uglavnom trebas imati jaku ekipu i pravo dobrog trenera. Da li to Sarajevo ima, diskutabilno je.
moje misljenje jovic je klasa u premier ligi, covjek zna svoj posao, jeste da svaki put stoji kraj linije i drzi se za bubrege xD... moze sarajevo dosta toga samo politika kluba se treba promjenit, a to cemo vidjet koliko toliko sa novim statutom
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Sve to stoji prijatelju, ali sigurno znas da skoro cijela Srbija podrzava Zvezdu ili Patrizana. Ovo ostalo je sve u par deka, izuzev Vojvodine. Beograd ima 3 mil stanovnika, a Sarajevo jedva 450.000. Druga stvar sto se kategorija stanovnistva promijenila. Slabo ko vise ide da gleda Zelju ili Sarajeva iz ljubavi, tako se i dobije brojka bar sto se tice nas 3.500 odanih, standardnih. Ovi ljudi sto su dosli u ratu ili poslije nemaju taj osjecaj, niko njih ne krvi, niti optuzuje ali tako govore cinjenice i to je nasa realnost koju moramo sto prije prihvatiti ako zelimo gledati naprijed... Sto se tice Zvezdine posjete to je sve dok ne ispuca kao sto je kod nas bio slucaj 2009... Nisu dugo bili top, sada se vratili i vidjet cemo koliko ce ovako ostati..ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:Ovaj @molotovljev je upravu sto posto.Uzmi samo primjer Zvezde, Hajduka, Partizana, Dinama dok nisu poceli da se.ru sa Mamićem.Zvezdi sa Radom bude 12-13 000 gledalaca.Tako bi trebali i Željo i Sarajevo, jer su najveci klubovi u ovoj drzavi, da imaju, ako ne 15 000 po utakmici, onda sigurno da prosjek bude 7-8 000, ali to trenutno nije moguce, ko zna iz kojih razloga.
Sto se tice nasih zapadnih susjeda, posjecenost na njihovim terenima je skoro identicna nasim, mozda cak i gora. Dinamo u prvenstvu nepamtim osim derbija nije presao broju 2.000, a Hajduk je mozda malo bolji...
Ne znam vise stvarno sta uraditi da se privuce publika, ali ovdje je jedno sigurno da se od toga ne moze zivjeti kao sto to rade timovi u evropi. I sada kada bi napravili neki moderan stadion opet bi bilo isto (Uzimam primjer Dinama, jer su nasminkali Maksimir do bola, a manja posjecenost nego prije)...
Nemojte me sada za zub uzimati ako sam neke brojke malo promasio. Nisam nikakve generalne podatke navodio, vec sam moju pretpostavku iznio..
Problem je druže što nove nadolazeće generacije nisu zainteresovane za fudbal. Jednostavno , kvalitet igre kao i sigurnost na stadionima nisu uticali na to da se klinci koji dolaze zainteresuju da odu i pogledaju neku tekmu. I ako jesu starci im nedaju pod izgovorom, "treba glavu da izgubiš", a što je najžalosnije nisu mnogo u krivu. E sad kad ti starci nedaju da odeš na neku jaču utakmicu, naravno da nemaš volju da gledaš neku slabiju ekipu. Lično, mom klincu je sada 8 godina , veliki sam navijač i nisam propuštao ni tekme, ali i sam se pitam kad pustiti klinca samog na tekmu. Naravno, sad ide samnom, ali nisam siguran gdje postaviti starosnu granicu pa ga pustiti samog. Tuga je to, a o kvalitetu fudbala da i ne govorim, to je davno ispričana priča. Cijene karata isto tako utiču da posjetu, znam da će me većina napasti i reči šta je to dati 8-10 KM za voljeni klub. Ali nije ni malo. Ima ljudi kojima je 10 KM veliko. Cijene najviše pogađaju upravo klince koji moraju tražiti starcima cjenera za tekmu a ovi nedaju u nadi da će ga zaustaviti da ne ode, ali i penzinere koji bi rado tekmom ubio 2 sata vremena ali mu se nedaje cjener jer od njega može da živi i dva dana. Ja mislim da bi bilo bolje da stadion posjete 5000 po 5 KM , nego 2500 po 10KM. Bilo kako bilo bolji se fudbal igrao i veća posječenost bila prije 15 godina nego sad, žalosno!
U novi boj...
Možemo mi ovdje kur** pisati, ovo na forumu ne pije vode, niti će ikad piti. Konstantno se pišu ovdje neke stvari koje se trebaju uraditi za dobrobit čitavog društva, ali to ovdje i struhne, ne prođu te ideje i prijedlozi van ovog sajta, ili bilo kojeg drugog. Ovdje se dosta toga pametnog napiše, ali to napisano ovdje znamo mi koji i pišemo i nemamo apsolutno nikakvog riješenja za ove ostale koji ''ne vole'' naše premijerligaške, odnosno manje utakmice naših klubova. Nije moj posao animirati raju, drugove, poznanike. To trebaju uraditi vodeći ljudi naših klubova, a recept za to je neviđeni plan i program kada su u pitanju naši klubovi. Onaj naš inat bosanski treba okačiti mačku o rep kad su u pitanju ove situacije, to nema uspješne realizacije, treba mnogo više od inata. Treba uspješna hronologija za ovaj pokus i dosta volje, drugačije niko neće dođi na utakmice. Ne možeš preko dana očekivati da ti bude najmanje 10 milja na tribinama. Plan i program, novac, kasnije trebaju uslijediti i pobjede koje vode do titula i boljih dana našeg fudbala. I nije moj posao nikoga zvati na tribinu, niti ću, ko treba doći, on će doći, džaba što mi ovdje palamudimo o nekim inatima i potezima kako bukvalno natjerati nekoga na stadion.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- Evolution87
- Kontakt:
Konacno dobra igra i lagana pobjeda 4:0. Nismo odavno nekog ovako mlatnuli
Sad ide reprezentativna pauza i onda uzeti 3 boda protiv veleza. Idemo lagano 3 po 3 boda.
Posjeta stvarno sramotna
Belosevic poludio ove sezone treba ga i u napadu isprobati
Hadzic, Suljic, Radan... ma svi su bili odlicni samo da ovako nastave
Sto se tice posjete, tesko da ce se tu ista promijeniti na bolje u narednih par godina jer na nasim terenima ima svega drugo osim dobrog nogometa. Kad se popravi prvo stanje u drzavi i pocne se ulagati u sport, u infrastrukturu stadiona i kad budu puno bolji sigurnosni uslovi na stadionima tek se tad moze nesto ocekivati.
Belosevic poludio ove sezone treba ga i u napadu isprobati
Hadzic, Suljic, Radan... ma svi su bili odlicni samo da ovako nastave
Sto se tice posjete, tesko da ce se tu ista promijeniti na bolje u narednih par godina jer na nasim terenima ima svega drugo osim dobrog nogometa. Kad se popravi prvo stanje u drzavi i pocne se ulagati u sport, u infrastrukturu stadiona i kad budu puno bolji sigurnosni uslovi na stadionima tek se tad moze nesto ocekivati.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Sad ih treba pitati jesuli im bijeli dresovi sretni
Jovic se malo promangupisao u pozitivnom smislu,vidim da je poceo da galami pored linije prije zucnut nije znao,sinoc kod 3-0 mase dize ruke,da je malo promjenjen stav prema igracima,prije je sve to bilo nekako blago ,pa sam cuo da i igraci nisu u njemu imali neki autiritet sad je drugacija prica...sinoc zanimljivo nije bio zadovoljan igrom,iako je po meni ovo vjerovatno najbolja domaca utakmica od kad je on trener
Takodjer i zanimljiva izjava u vezi ovih bespotrebnih zutih kartona
Upitan da prokomentariše nove bespotrebne žute kartone svojih igrača kratko je odgovorio: "Razgovaramo sa igračima, ali očito da taj razgovor ne pije vode, najbolje po džepu, tako će i biti."
Jovic se malo promangupisao u pozitivnom smislu,vidim da je poceo da galami pored linije prije zucnut nije znao,sinoc kod 3-0 mase dize ruke,da je malo promjenjen stav prema igracima,prije je sve to bilo nekako blago ,pa sam cuo da i igraci nisu u njemu imali neki autiritet sad je drugacija prica...sinoc zanimljivo nije bio zadovoljan igrom,iako je po meni ovo vjerovatno najbolja domaca utakmica od kad je on trener
Takodjer i zanimljiva izjava u vezi ovih bespotrebnih zutih kartona
Upitan da prokomentariše nove bespotrebne žute kartone svojih igrača kratko je odgovorio: "Razgovaramo sa igračima, ali očito da taj razgovor ne pije vode, najbolje po džepu, tako će i biti."
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ja vala nisam vidio da je gran'o rukama.
A ako je drzak prema njima, bolje po nas.