Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

High

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la High » 03 sep 2012, 20:09

Nisam gledao tekmu, ali sad vidim ovaj kraći izvještaj na TV-u. Ko je ovaj mali što je imao priliku uvaliti dva poena na kraju utakmice, kad je krenuo sa loptom položiti?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 sep 2012, 20:11

High je napisao/la:Nisam gledao tekmu, ali sad vidim ovaj kraći izvještaj na TV-u. Ko je ovaj mali što je imao priliku uvaliti dva poena na kraju utakmice, kad je krenuo sa loptom položiti?
Nedim Buza
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 03 sep 2012, 20:33

reptil je napisao/la:
Volvic je napisao/la:
RajKoothrappali je napisao/la:Joj Djedovića hipstera :lol: :lol: :lol:

Hahahahaha, ma lik sada zivi u Berlinu, pa se prilagodio :mrgreen:
Ali natpis na majici mu je strasn :lol: :lol: :lol: :lol:
sad tek skonto
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 03 sep 2012, 20:36

Strašno sam razočaran našom reprezentacijom. Da Teletović ima samo pristojne igrače oko sebe mi bi mogli konkurirati za medalju na EP. Naši talenti sa 18 godina ne mogu čisto polaganje da pogode dok u drugim reprezentacijama njihovi vršnjaci sa pola terena pogađaju trice za pobjedu.Aco je kriv za selekciju igrača ,opteretio je Zacka i Teletovića tako da samo molim Boga da se jedan od njih ne povrijedi jer igrajući u ovom ritmu to je neminovnost.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 sep 2012, 21:01

reptil je napisao/la:slika
:D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 03 sep 2012, 21:45

Semper je napisao/la:Strašno sam razočaran našom reprezentacijom. Da Teletović ima samo pristojne igrače oko sebe mi bi mogli konkurirati za medalju na EP. Naši talenti sa 18 godina ne mogu čisto polaganje da pogode dok u drugim reprezentacijama njihovi vršnjaci sa pola terena pogađaju trice za pobjedu.Aco je kriv za selekciju igrača ,opteretio je Zacka i Teletovića tako da samo molim Boga da se jedan od njih ne povrijedi jer igrajući u ovom ritmu to je neminovnost.
nemoj zajebavat ,mali je lose polozio,jer je konto da nema vremena.i on i nurkic fuloise zicere al to je trema i velika zelja.slazem se ja da to ne treba fulat ali oni su jos kosarkaske bebe i nezreli,sad samo rad i iskustvo i bice od njih nesto.oni seniorske sezone nisu imali ,pa sjeti se mirze kakav je bio,kad je tek poceo igrat za bih.nisu svi drazen petrovic,pa da sa 18 bude glavni.niti je ovo fudbal da klinci dominiraju,u kosarci je drugacije.oni ce tek poceti sa 21 ili 22 da se iskazuju a sa 24 ili 25 a i kasnije da dominiraju i budu kljucni.nije ni teodosic sa 17 vidio seniora a kamoli sta pokazao.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 03 sep 2012, 21:49

Semper je napisao/la:Strašno sam razočaran našom reprezentacijom. Da Teletović ima samo pristojne igrače oko sebe mi bi mogli konkurirati za medalju na EP. Naši talenti sa 18 godina ne mogu čisto polaganje da pogode dok u drugim reprezentacijama njihovi vršnjaci sa pola terena pogađaju trice za pobjedu.Aco je kriv za selekciju igrača ,opteretio je Zacka i Teletovića tako da samo molim Boga da se jedan od njih ne povrijedi jer igrajući u ovom ritmu to je neminovnost.
Bravo probaj sa terapijom

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 03 sep 2012, 21:55

Na stranu emocije i patriotizam ali ove su kvalifikacije za mene lično katastrofalne. Da na EP učestvuje 16 reprezentacija mi nebi imali mjesta to dovoljno govori o nama a nekada smo sa pola snage prolazili kvalifikacije.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 03 sep 2012, 21:55

Semper je napisao/la:Na stranu emocije i patriotizam ali ove su kvalifikacije za mene lično katastrofalne. Da na EP učestvuje 16 reprezentacija mi nebi imali mjesta to dovoljno govori o nama a nekada smo sa pola snage prolazili kvalifikacije.
I sa 7 igraca u rosteru...

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 03 sep 2012, 22:07

grgr je napisao/la:
Semper je napisao/la:Na stranu emocije i patriotizam ali ove su kvalifikacije za mene lično katastrofalne. Da na EP učestvuje 16 reprezentacija mi nebi imali mjesta to dovoljno govori o nama a nekada smo sa pola snage prolazili kvalifikacije.
I sa 7 igraca u rosteru...
Zar nisu Bajramović i Ikonić mogli još jedne kvalifikacije? Zar je moguće da BiH nema više nijednog prosječnog košarkaša?Kad vidm da je Avdibegović u reprezentaciji ja se naježim pa taj čovjek ne može prevesti loptu preko centra kako treba. Ovo sa 7 igrača je samoubilački,jer poslije kvalifikacija momci se neće moći oporaviti mjesec dana.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 sep 2012, 22:25

jbg,povrede su promjenile mnogo..Bice bolje na godinu,dosta novih lica je tu..

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 03 sep 2012, 22:29

Kod nas ljudima sto vise objasnjavas neke stvari oni postavljaju sve gluplja i gluplja pitanja!!!
Na ovih 360 stranica je bar 720 puta napisano zasto Bajramovic,Vasiljevic,Ikonic nisu odigrali one kvalifikacije.
Napisano je bar 600x zasto je pozvan Avdibegovic.
Napisano je isto toliko puta zasto nema Gordica,Pasalica pa i Naletilica.
Ali kod nas je to jos uvijek glavno pitanje.
Treba prihvatiti cinjenicu da TRENUTNO nismo mogli napraviti puno bolju repku,mozda neku zamjenu da su zvali Mirzi ali bi opet ta zamjena igrala max. 5-6 minuta.
Sve ce to aBd izgledati bolje na EP-u,a i vjerujem da ce izvlacenje grupa biti povoljno za nas ma u kom sesiru bili...
Samo da nas ne potrefe ekipe tipa Latvije,Finske,Litvanije...
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

NG1
Kontakt:

Post Postao/la NG1 » 03 sep 2012, 22:31

Sta je sa Bavcica, je li izgubljen za ove 2 tekme?

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 03 sep 2012, 22:40

kako STRASNO!! :cry: :cry: :cry: :cry: JEZA! Puno mi srce :(

slika

uhvatio sam Sinanovica i tebe cu Djedovicu :)

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 03 sep 2012, 23:06

1. Kako ocjenjujete nasu igru u odbrani ( znam mnogo trenera koji govore da je to kljuc svakog meca...)....

2. Da li ostalih 5 igraca zaista nemaju kvalitet pa ni za 2 - 3 minute u svakom mecu?

3. Da li neko moze napravit komparaciju izmedju nase i crnogorske repke? rezultati, igra, igraci.....

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 03 sep 2012, 23:59

1. Odbrana i gradjenje defanzivnog skoka nam je najslabiji dio igre. Uglavnom igramo "covjeka" i to vrlo lose sa vrlo malo preuzimanja, sto se posebno vidi kada igramo 2-3 zonu, pa cesto protivnicki ostanu sami na sutu. Zona se najbolje razvija brzim protokom lopte. Nasi igraci koriste zonu da se odmore (sto je u neku ruku razumljivo, buduci da imamo suzen roster). U zoni je sve gradjenje i zatvaranje reketa, ali najvise bode oci sto i u zoni imamo vrlo los skok. Sa Nurkicem u buducnosti ocekujem da napokon rijesimo taj problem.

2. Za iole ozbiljniju kosarku nemaju, jedino Nurkic i donekle Buza. Sa Rumunijom u Skenderiji ce ti igraci vjerovatno skupiti po 10-tak minuta. Popravice se to sa buducim generacijama, pogotovo sa Firicevom.

3. Da ne duzim, drzim da je crnogorska reprezentacija trenutno kvalitetnija. Jednostavno veca je tu koncentracija talenta (uh, ne smijem ni da pomislim sta bi bilo da nemamo Mirzu). Vjerovatno u cetiri takmicarske utakmice bismo dobili jednu. Ocekujem i to da se popravi do EP, kada cemo imati mnogo bolju ekipu i mnogo siri roster. Tada cemo biti konkurentni svima, osim samom vrhu Europe. Od ovih mladjih tu jedino ocekujem Nurkica, ali treba uzeti u obzir da centri sazrijevaju kasnije, te da su idealne godine za centra 26-27 godina. Tu se najbolje vidi kakvog kosarkaski-nebrusenog dijamanta imamo. Za Buzu, kao naseg najtalentovanijeg kosarkasa poslije njega, ima malo vise vremena (godinu dana je mladji).

Ovo je projekat koji traje godinama, i tek za 3 godine ocekujem da vidim prave plodove ovog rada, posebno omladinskih sekcija. Novoselovo prisustvo na nasoj klupi je bez cijene i volio bih da nasi mediji posvete ovoj zivoj legendi vise tinte.
Ne znam za vas, ali od ovih "podcjenjenijih" ekipa, najvise bih volio da izbjegnemo Finsku. Ako je moguce u sljedecih 10 godina.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 04 sep 2012, 01:34, ukupno mijenjano 3 puta.
Sport je lijek za tijelo i duh.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 sep 2012, 00:00

Melo15 je napisao/la:Kod nas ljudima sto vise objasnjavas neke stvari oni postavljaju sve gluplja i gluplja pitanja!!!
Na ovih 360 stranica je bar 720 puta napisano zasto Bajramovic,Vasiljevic,Ikonic nisu odigrali one kvalifikacije.
Napisano je bar 600x zasto je pozvan Avdibegovic.
Napisano je isto toliko puta zasto nema Gordica,Pasalica pa i Naletilica.
Ali kod nas je to jos uvijek glavno pitanje.
Treba prihvatiti cinjenicu da TRENUTNO nismo mogli napraviti puno bolju repku,mozda neku zamjenu da su zvali Mirzi ali bi opet ta zamjena igrala max. 5-6 minuta.
Sve ce to aBd izgledati bolje na EP-u,a i vjerujem da ce izvlacenje grupa biti povoljno za nas ma u kom sesiru bili...
Samo da nas ne potrefe ekipe tipa Latvije,Finske,Litvanije...
evo citam sve i svasta od hvalospjeva do blacenja i mada nemam zelju da objasnjavam velikoj vecini padobranaca koje nalete ovdje da nas "prosvjetle" pa opet nestanu dok reprezentacija opet nije "in", ipak cu napisati neko svoje misljenje, a smatram sebe nekim kosarkaskim znalcom (poslje 30 godina pracenja kosarke), a ne i strucnjakom jer za to se treba decenijama baviti tim sportom i puno uciti u praksi

sto se tice ace "trice" petrovica nisam ga nesto previse pratio sve dok nije preuzeo zadar onda kada je pretio da uzme ciboni trogodisnji EL ugovor i kasnije u Ccedeviti i znao sam veoma dobro da kada preuzme repku da ce graditi ekipu oko teletovica, jer to je tip igraca koji on obozava (ranije u zadru je to bio gecevski, a kasnije u cedeviti je donekle mu to uspijelo sa vukusicem) tj, brzi visoki igrac sa izvrsnim sutem sa distance
takodjer sam znao da ce se igrati brzo ca ciljem da se realizuje prije nego sto se protivnicka odbrana postavi i znao sam da ce traziti brzog pleja koji ima izvrstan ulaz i pregled igre, a kako mi imamo nekoliko izvrsnih trojkasa znao sam da nece biti neophodno da je izvrstan suter (za razliku od ranijih izbora u zadru i cedeviti)
znao sam da ce se igrati najvise na prodor uz mogucnost povratne lopte, na pick and roll i pick and pop, da ce se igrati sa naglaskom na napad i skromnijom odbranom (ali ne nepostojecom kao sto neki misle) i zbog toga sam znao da ce mu na centru biti favorizovan kikanovic
znao sam da nece biti postavljenih napada (ne mislim na akcije sa sutem iz blokova), da se nece spustati na centre za igru jedan na jedan (da to se radi sa teletovicem ali radi zbijanja odbrane), znao sam da nece biti cvrste odbrane i mjenjanja ritma (ove promjene ritma kod nas su uzrokovane umorom) i da ce nam utakmice uveliko ovisiti o napadackom ucinku i zato da ce biti posdlozne velikim oscilacijama
tako da sam znao da aca nije vrh elite kosarkaskih trenera, ali za razliku od dosadasnjih selektrora jeste najveci strucnjak koji je sjeo na to mjesto sa dosta sezona treniranja, respektabilnih ekipa, iza njega bez obzira na mane
kada nam se roster popuni sa 3-4 nedostajuca igraca ocekujem bolju odbranu i skok igru, ali opet necu ocekivati neki dramatican pomak napred
ja ga nekrivim za manjak rotacije kod niskih igraca jer smo stvarno imali ogroman peh tu
prvo je gordic dosao na pripreme sa jednom manjom ozljedom, ali i molbom da propusti ove kvalifikacije kako bi napokon sanirao sve povrjede i malo odmorio, a kako je on od svoje 18 godine na svim pripreme dosao i sa mnogih se vratio u klubove ozljedjen radi svoje borbenosti na terenu + zbog cinjenice da mu je ovaj momenat veoma vazan u karijeri i pogotovu sto je on vazan ovoj reprezentaciji podrzavam odluku sto su ga odlucili pustiti
poslje njega pasalic koji je trebao igrati 10-tak minuta na pleju i isto toliko na 2 i tako je trebao odmarati i zack-a i djedovica i onda se njegova povreda koja se u pocetku cinila lagana pokazala kao veoma ozbiljna sto je tada vec dobro prodrmalo acinu koncepciju
ali on je dobro reagovao i doveo filipa adamovica koji je mogao odigrati odigrati na nesto nizem nivou nego pasalic ali opet je mogao dati solidnih 10-15 minuta (sjetite se samo kako je igrao protiv sirokog u finalu) koji bi nam sada zlata vrijedile i sta se desi upali mu se zadnja loza jer je upao usred priprema
i aco ostane samo na naletelicu koji je dobar igrac zadatka i osrednji plej ipak je mogao dati zack-u 3-4 minute da predahne i naravno kao slag na tortu i on se povrjedi
istina imamo masica i persica koji u osnovi mogu igrati i 2 ipak sto se tice ulaza to je nihad majstor za njih, a aci su potrebni takvi ulazi radi zbijanja odbrane i da tako igraci ostaju sami na liniji za tri a upravo zbog toga nihad ima toliku minutazu, samo nihad jeste sazrio psihicki, ali jednostavno nema dovoljno iskustva pa ga nekoliko veznih losih utakmica jos znaju poklopiti, cekajte vi samo godinu-dvije u kojima ce nihad imati dobru minutazu u EL-u i vidjecete koja ce on zvjer biti

ipak aci zamjeram sto smo ostali bez visokih igraca, jednostavno u modernoj kosarci je pozicija 4 izuzetno vazna, a on je sebi dozvolio da u pripreme udje sa samo 2 cetvorke, ok znam da je bajramovic morao napustiti reprezentaciju kako bi mirza dobio kapitensku traku opet bajramovic nije tip igraca koji aco voli samo morao je pozvati adnana hodzica barem radi sirine rostera i zbog ovakvih nepredvidjenih situacija i pogotovu sto je bavcic dosao sa ne zaljecenom povredom koja se samo tokom povrede pogorsala, a kako bi sada maksimalno 5 minuta odmora koje bi hodjic mogao pruziti mirzi sada znacile pa vidjeli smo protiv holandije kada su mu trebale samo 3 minute odmora
sto se centra tice OK, brkic nije mogao zaigrati zato je tu juka da dobije koji minut, kikanovic i sinanovic se nadopunjuju i ako bi kod nekog drugog trenera sinanovic imao vecu minutazu od kikanovica ali jednostavno spori centar koji trazi vremena i prostora u napadu nije acin izbor
mozda je trebao malo vise uvoditi mitrovica, ali opet lako je nama svasta pisati dok je njegova guzica u pitanju

summa summare aco ce nas odvesti na EP, ali je djelomicno i sam kriva sto cemo tamo otici kao treceplasirani

samo opet kada tamo odemo jaci samo za gordica, pasalica i bavcica, a da nepricamo ukoliko stvarno savovic zaigra + jos jedan igrac na pozicijama 1-2 moci cemo se komotno za gusu sa ekipama iz drugog i treceg sesira, tako da sam ja zadovoljan, ali nisam odusevljen

e sada da vidimo sta ce biti u gruziji, neka nam je sa srecom

inace odusevljen sam ostao nacinom kako kokosov vodi gruziju i odmah bi ga (naravno da se nesto pitam), da postoji opcija, vezao za nasu reprezentaciju visegodisnjim ugovorom jer covjek izvrsno shvata kako se igra moderna kosarka i znao bi iskoristiti na pravi nacin svakog naseg igraca
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 04 sep 2012, 01:14

Svaka cast na zadnja 2 posta. I hvala na odgovorima. Mislim da je ovo realan opis svega sto se trenutno desava u nasoj reprezentaciji. Cesto nasi ljudi idu u krajnost, il je sve za 10 il nista ne valja.

znaci, realno je da se ode na Euro i da na istom ne nepravimo nista spektakularno :D

nadat se da ce firic i markovic " napravit " sto vise djecurlije, koju ce opet neko morat gurnut u vatru....za rezultat treba vremena 3,4,5,10 godina stalnog kv. rada sa omladinskim selekcijama, skautingu itd....a racunajmo da je nama ovo nulta ili prva...kako hocete...mozda i grijesim

Fanfara
Kontakt:

Post Postao/la Fanfara » 04 sep 2012, 02:27

Ova reprezentacija,sa ovim igračima je prvi put okupljena prije 40 dana.Šta hoćete vi? Ono što mi se sviđa je to da Aco pokušava napraviti zajedništvo,porodicu usaditi ljubav u ekipu.Izbaciti i najmanju ljubomoru i egoizam iz ekipe i vidim da mu to polahko uspjeva.I sam je takav,srčan i temperamentan.Jer bez tog zajedništva i zalaganja nema ništa.Sjetite se Makedonije prošle godine s dva i po' igrača havariju napravili na prvenstvu.Evo sada Crna Gora.Koji Šehovići ba? Pa njima prva petorka ne igra(Vučević,Peković,Dragičević,Jeretin i Cook) i ljudi Srbiju dva puta dobiše.Omjer 7-0 kolko li je već.Biti vezan srcem u tom leži snaga što bi rekle te Horde Zla :D
Zadnja izmjena: Fanfara, dana/u 04 sep 2012, 04:34, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.