Rekonstrukcija stadiona u BiH

Zel
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Zel » 04 sep 2012, 14:35

Hajd, pusti Sparkasse i Importanne, ali raja ja ne mogu da prezalim nikako lokaciju gdje je sad Americka ambasada, prodade se za dzaba, a sad imamo Bijelu kucu na tom mjestu... Mastao sam da ce na tom mjestu biti jedan stadion za reprezentaciju, pa ako treba i Zeljo, Sarajevo da igraju tu po potrebi (npr. evropske utakmice), pa i ostali... Odmah pored zeljeznicka, autobuska stanica, tramvajske stanice, hoteli... sve sto je potrebno. :(

Edit: Offtopic - I sto se tice Sparkasse, bar su napravili neki centar, mozes pojesti, popiti, otici u kupovinu, zaposlilo se tu i tamo raje (nije fabrika, ali eto), ali koji ce ona Raiffeisen kad skoro nicemu ne sluzi, mogli su komotno u Rajlovcu ono napraviti...
Zadnja izmjena: Zel, dana/u 04 sep 2012, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 04 sep 2012, 14:41

Zel je napisao/la:Hajd, pusti Sparkasse i Importanne, ali raja ja ne mogu da prezalim nikako lokaciju gdje je sad Americka ambasada, prodade se za dzaba, a sad imamo Bijelu kucu na tom mjestu... Mastao sam da ce na tom mjestu biti jedan stadion za reprezentaciju, pa ako treba i Zeljo, Sarajevo da igraju tu po potrebi (npr. evropske utakmice), pa i ostali... Odmah pored zeljeznicka, autobuska stanica, tramvajske stanice, hoteli... sve sto je potrebno. :(
Pa nisu u stanju stanice da naprave kako treba,jesi vidio na sta lici glavna autobuska stanica,a ti se nadas stadionu :mrgreen:
Sto se tice ambasade oni mogu uzeti sta im je cejf bilo koju lokaciju kad god to pozele,zato je rat stao,zato su nam propale sve drzavne firme itd.....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 04 sep 2012, 14:42

Zel je napisao/la:Hajd, pusti Sparkasse i Importanne, ali raja ja ne mogu da prezalim nikako lokaciju gdje je sad Americka ambasada, prodade se za dzaba, a sad imamo Bijelu kucu na tom mjestu... Mastao sam da ce na tom mjestu biti jedan stadion za reprezentaciju, pa ako treba i Zeljo, Sarajevo da igraju tu po potrebi (npr. evropske utakmice), pa i ostali... Odmah pored zeljeznicka, autobuska stanica, tramvajske stanice, hoteli... sve sto je potrebno. :(
taj lokalitet je bio predan Univerzitetu Sarajevo nakon rata, koji je imao pravo na to zemljiste, tj. citava bivsa kasarna Maršala Tita je pripala njima. Kada je SAD odlucila da napravi ambasadu i odlucili se za tu lokaciju, platili su ja mislim Kantonu Sarajevu oko 7-8 miliona KM (mozda lazem sa iznosom) sa time da te pare moraju biti usmjerena za potrebe Univerziteta Sarajevo i kampusa, no koliko sam upucen, Univerzitet nije dobio ni pfeninga do sada, iako jos uvijek zahtjevaju te pare kako bi osposobili i doradili one zgrade na kampusu. Znaci, nikada tu nebi bio stadion.

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 04 sep 2012, 14:48

Napisao sam da sam mastao o tome, to sve govori. :mrgreen:
Dobro, ali recimo mogao je Univerzitet, Kanton, ko vec, ali samo pod uslovom da je postojala ideja (ali posto vlasti ni na kraj pameti nije sport, dzaba pricamo/pisemo), pokrenuti i ovu "ideju", pa skupa sa savezom nesto smisliti...
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

deenniiVCF
Kontakt:

Post Postao/la deenniiVCF » 04 sep 2012, 17:26

Još samo nedostaju te stolice "RECARO" i treba da se postave kamere.Danas postavljali golove i razglas i farbali stubove gde budu zastave :D .Bio danas na stadionu,što se odrage tiče,ne bi trebalo nimalo da smeta u praćenju utakmice,meni lično fino izgleda s odragom..
slika
slika
.Amunt Valencia !!!

Jer to Je čast i sudbina i KRV Zeničana LJUBAV VELIKA ...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 04 sep 2012, 18:23

AnelZ je napisao/la:
taj lokalitet je bio predan Univerzitetu Sarajevo nakon rata, koji je imao pravo na to zemljiste, tj. citava bivsa kasarna Maršala Tita je pripala njima. Kada je SAD odlucila da napravi ambasadu i odlucili se za tu lokaciju, platili su ja mislim Kantonu Sarajevu oko 7-8 miliona KM (mozda lazem sa iznosom) sa time da te pare moraju biti usmjerena za potrebe Univerziteta Sarajevo i kampusa, no koliko sam upucen, Univerzitet nije dobio ni pfeninga do sada, iako jos uvijek zahtjevaju te pare kako bi osposobili i doradili one zgrade na kampusu. Znaci, nikada tu nebi bio stadion.
Kantonu je plačeno 12 miliona KM, ako vas zanima prava cifra, a zašto tu ne može biti stadiona na lokalitetu nekadašnje kasarne M. Tita je taj što je to prostornim planom predviđeno kao univerzitetski grad, a cjelokupan Marijin Dvor je predviđen kao Sarajevo biznis centar......

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 04 sep 2012, 18:48

slika

Evo i za kosenje trave dosla masina, tako da cete sad imati ravne linije, cjepidlake :mrgreen:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 sep 2012, 18:58

Stadion je odlican, neka ove ograde.

Inace je vrijeme da se barem na utakmicama reprezentacije ljudi pocnu ponasati kako treba, dosta vise priotehinke, ubacivanja predmeta na teren, zvizdanja himni i ono najvazinije dosta turskih zastava, ili bilo kojih drugih kada nam igra reprezentacija.

P.S. Zna li neko sta je ovo na zidicu (uz zapad), nesto je postavljeno na njega ?

:arrow: http://www.stavi-sliku.info/images/CSPZj.jpg
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 04 sep 2012, 19:00

Samo mi nije jasno kako će snimati utakmice kamerom msm prijenos ako su sa istoka i zapada postavljene mreže :?
Neće valjda kroz mrežu :P

8-)

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 04 sep 2012, 19:02

Joj pa bile su mreze i prije,i normalno se skroz prijenos radio,pogledaj koji snimak sa utakmice pa ces vidjeti.
YNWA!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 04 sep 2012, 19:03

karameldar je napisao/la:Joj pa bile su mreze i prije,i normalno se skroz prijenos radio,pogledaj koji snimak sa utakmice pa ces vidjeti.
znam, živim u Zenici idem na utakmice samo nisam se baš nešto dobro sjećao. Inače idem samo na reprezentativne tekme
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 sep 2012, 19:05

Da ovo vide Portugalci i cura Ronalda rekli bi PhotoShop. :D

:arrow: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 3794_n.jpg
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 04 sep 2012, 19:19

Elegant je napisao/la:Da ovo vide Portugalci i cura Ronalda rekli bi PhotoShop. :D

:arrow: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 3794_n.jpg
Ibi svrstali u prvoaprilske sale! Daj ba ovo bosna da ima :lol: :lol: :lol: !!!A Ima care:Stavit mu natpis povis ulaza na teren samo ne dirati zemlju a kamoli bacati zemlju kao prosli put NE NE :lol: :lol: :lol: !

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 04 sep 2012, 19:56

Može mi neko reci sta se planira raditi poslije ovih stolica, terena itd ?
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 04 sep 2012, 20:08

IlPrincipe je napisao/la:Samo mi nije jasno kako će snimati utakmice kamerom msm prijenos ako su sa istoka i zapada postavljene mreže :?
Neće valjda kroz mrežu :P
Boze baci ciglu i budi precizan,pa hajd da je pitao neko iz Sarajeva,al ti iz Zenice ? :lol: :lol: Pa kralju moj ova mreza je vec dugo godina tu,i ne samo na jugu,vec i na ostalim tribinama.I sve ce se normalno vidjeti ;)

@ elegant

ma to je za prskalice,preko tog ih pokrecu,ako se ne varam ;)
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

unavita
Kontakt:

Post Postao/la unavita » 04 sep 2012, 20:11

tacno moram svaki dan uci ovdje i gledati slike BP, izgleda fenomenalno, jedva cekam repku da vidim kako ce to sve zajedno izgledati
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 04 sep 2012, 20:14

Evo ti jos jedna,da imas sta gledat :mrgreen:

slika
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 sep 2012, 20:18

unavita je napisao/la:tacno moram svaki dan uci ovdje i gledati slike BP, izgleda fenomenalno, jedva cekam repku da vidim kako ce to sve zajedno izgledati
Uzimajuci u obzir tehnologiju naseg predobrog javnog RTV servisa, ocajno ce izgledati.
Zadnja izmjena: AllGunsBlazing, dana/u 04 sep 2012, 20:32, ukupno mijenjano 1 put.
Celik!3,2,2.

High

Post Postao/la High » 04 sep 2012, 20:22

Svaka čast. Ovim se trebamo svi ponositi.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 04 sep 2012, 20:26

Elegant je napisao/la:Stadion je odlican, neka ove ograde.

Inace je vrijeme da se barem na utakmicama reprezentacije ljudi pocnu ponasati kako treba, dosta vise priotehinke, ubacivanja predmeta na teren, zvizdanja himni i ono najvazinije dosta turskih zastava, ili bilo kojih drugih kada nam igra reprezentacija.

P.S. Zna li neko sta je ovo na zidicu (uz zapad), nesto je postavljeno na njega ?

:arrow: http://www.stavi-sliku.info/images/CSPZj.jpg
Ovo na zidicu na zapadu vjerovatno je nesto vezano za grijace u terenu sto su ugradjeni...sklopke mozda neke,osiguraci...prije ovoga nije bilo ugradjeno na zidicu,a prskalice su radile i bez ovoga prosle godine normalno...
::::SAMO ČELIK::::

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.