Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

soba 39
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la soba 39 » 04 sep 2012, 10:44

retro je napisao/la:Mocno djeluje Andy.

Odlicno je citao servis, miksovao igru, mijenjao ritam kako treba, na pocetku meca skroz mrtvio, usporio igru i deklasirao Raonica.

Sinoc je Milos izgledao kao igrac koji ima samo servis(a nije tako) i nije imao sanse, pogotovo sto je i taj servis procentom donekle zakazao.

Znaci za sada imamo dva para 1/4:
Federer-Berdych
Murray-Cilic

Cilic je Murraya jednom razbio na Us Openu, ali tada je igrao tenis zivota.
Neće Čilić ozbiljnije ugroziti Mareja,naučio je i Endi kako se igraju mečevi do polufinala i finala protiv uslovno rečeno slabijih igrača.Živo me zanima kako će se odvijati meč u polufinalu između Mareja i Federera.Po meni možda Endi dođe do jednog seta i to mu je plafon ali opet...
Teško da Berdih i Marin mogu nešto ozbiljnije napraviti mada bih volio da griješim.Fino bi bilo vidjeti polufinale Čilić-Berdih :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

amarosim
Kontakt:

Post Postao/la amarosim » 04 sep 2012, 11:38

Čilić u zadnje 2 godine ima samo jednu pobjedu nad igracem iz topa 10(Isner ove sezone u Madridu),tako da mu statistika ne ide u prilog,takodjer ga Murray mezi kad se sjeti,kad se sjetim Wimbledona i Andyjeve igre na drugi servis Cilica gdje ga je masakrirao...Mislim da svi igraci van topa 10 koji zele dobiti nekog iz prve cetvorke trebaju imati vrlo kvalitetan prvi servis(i to da ga taj dan servis ekstra sluzi),jer u izmjenama im ne mogu parirati(realno Murray je miljama ispred Cilića po fizickoj spremi),takodjer Murray bolje mixa udarce(ako ste primijetli da Čilić uopce na koristi drop-shooteve).............vrlo tesko moze Čilić nesto napraviti,više ovisi o tome sta se desava u Andyijevoj glavi nego o vlastitoj igri...................

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 sep 2012, 17:21

Zanima me kako će Janko odigrati protiv Filipa. Na prethodna tri GS Jankela je izgubio od igrača koji igraju jednoručni BH
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 sep 2012, 17:39

soba 39 je napisao/la:Fino bi bilo vidjeti polufinale Čilić-Berdih :mrgreen:
:? Razumijem da možda govoriš s Novakovog aspekta, al' kakav bi oni to mogli tenis ponuditi u polufinalu. Obojica visoki, oslanjaju se na atomske servise i dosadne razmjene udaraca (pogledati pod Simon). Jednostavno, gledali bi nešto slično kao Almagro - Berdych i(li) Klizan - Čilić. Murray i Federer će ponuditi daleko kvalitetniji tenis, s neizvjesnim ishodom. 8-)

Nego, ove godine su prva trojica fantastična, neuporedivo bolja nego prije; na ovom turniru udaraju loptice iz sve snage, precizno, kako najbolje mogu. Uh, mogu zamisliti finale na prepunom Arthur Asheu. :shock:

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 04 sep 2012, 19:42

Claus je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:Fino bi bilo vidjeti polufinale Čilić-Berdih :mrgreen:
:? Razumijem da možda govoriš s Novakovog aspekta, al' kakav bi oni to mogli tenis ponuditi u polufinalu. Obojica visoki, oslanjaju se na atomske servise i dosadne razmjene udaraca (pogledati pod Simon). Jednostavno, gledali bi nešto slično kao Almagro - Berdych i(li) Klizan - Čilić. Murray i Federer će ponuditi daleko kvalitetniji tenis, s neizvjesnim ishodom. 8-)

Nego, ove godine su prva trojica fantastična, neuporedivo bolja nego prije; na ovom turniru udaraju loptice iz sve snage, precizno, kako najbolje mogu. Uh, mogu zamisliti finale na prepunom Arthur Asheu. :shock:
Ma zahebavam se,ovo polufinale ako se desi ja više ne pratim tenis.Ali,fino bi bilo vidjeti :lol:
"Indija,Pakistan..."

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 sep 2012, 19:43

Ajmo teniski poznavaoci:

http://www.sporcle.com/games/g/usopentennis" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja ubo 96/104. ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 sep 2012, 19:53

78/104
Žene su problem. :lol: Kao i u stvarnom životu. :mrgreen:

Nego, odgledah prvi set Gasquet - Ferrer. Francuz sve winnere zabio iz backhanda, Ferrer, s druge strane, (skoro) sve iz forehanda. Bilo je nekoliko odličnih poena, čak 5 breakova. A evo i prve break lopte u 2. setu i to opet za Španca. :roll:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 04 sep 2012, 21:00

gaske poklonio oba seta spancu...

glupan...
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 sep 2012, 21:04

Imao je 5:2 u drugom setu i Ferrer se vratio na 5:5. S tim da je Gasquet kod 5:4 imao 3 vezane break lopte i ništa. :( Inače, i jedan i drugi poklanjaju poene svom rivalu. Nešto više to radi Gasquet.
Nego, ovaj Ferrer je na svaku break loptu vrištao k'o Azarenka i Sharapova zajedno. :roll:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 04 sep 2012, 21:15

Zasto je prekinuto Ferrer-Gasuqet?
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 04 sep 2012, 21:24

Tritolone je napisao/la:Zasto je prekinuto Ferrer-Gasuqet?
Gradjanski rat izmedju New Yorka i New Yerseya :mrgreen:

ne zamjeri, kisa :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 04 sep 2012, 21:31

Monolog je napisao/la:Imao je 5:2 u drugom setu i Ferrer se vratio na 5:5. S tim da je Gasquet kod 5:4 imao 3 vezane break lopte i ništa. :( Inače, i jedan i drugi poklanjaju poene svom rivalu. Nešto više to radi Gasquet.
Nego, ovaj Ferrer je na svaku break loptu vrištao k'o Azarenka i Sharapova zajedno. :roll:
kazem glupan....
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 04 sep 2012, 21:32

Edin TM87 je napisao/la:
Tritolone je napisao/la:Zasto je prekinuto Ferrer-Gasuqet?
Gradjanski rat izmedju New Yorka i New Yerseya :mrgreen:

ne zamjeri, kisa :D
A i mislia sam da se nesto tako desilo :mrgreen:
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 sep 2012, 21:59

Kakav sjajan meč između Vike i Sem... Bolje od pola muških, ma od svih muških dosada...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 04 sep 2012, 22:35

Nije los mec bio, barem je tako pricao komentator :lol: :lol: A ja nisam ni pomislj'o da prebacim sa muskog tenisa 8-)

Inace, Gaske je bio bolji u oba seta, al' Ferrer pokazuje zasto je tu, kakva konstantnost, malo je vise grijesio, al' ko' da se nista nije desilo, samo nastavlja! u drugom setu kod 4:5 i 30:40, mislim da je pogodio liniju, nije imao celendza, samo se okrenuo i odlicno servirao drugi servis koji Gaske nije vratio iako je tad imao 6 duplih, vrijedno spomena 8-)

Steta sto s ovom igrom ne moze dobit najbolje, al' 5. je bio u ovoj konkurenciji sa ovom visinom i najlosijim servisom u top 30 sigurno 8-)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 sep 2012, 22:37

MaGiCa je napisao/la:Ajmo teniski poznavaoci:

http://www.sporcle.com/games/g/usopentennis" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja ubo 96/104. ;)
Ja 88/104
Sjetio sam se svih velikih šampiona i šampionki, ali sam imao veliki propust.... Zaboravio sam Ivana :oops:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 sep 2012, 22:40

Edin TM87 je napisao/la:Nije los mec bio, barem je tako pricao komentator :lol: :lol: A ja nisam ni pomislj'o da prebacim sa muskog tenisa 8-)

Inace, Gaske je bio bolji u oba seta, al' Ferrer pokazuje zasto je tu, kakva konstantnost, malo je vise grijesio, al' ko' da se nista nije desilo, samo nastavlja! u drugom setu kod 4:5 i 30:40, mislim da je pogodio liniju, nije imao celendza, samo se okrenuo i odlicno servirao drugi servis koji Gaske nije vratio iako je tad imao 6 duplih, vrijedno spomena 8-)

Steta sto s ovom igrom ne moze dobit najbolje, al' 5. je bio u ovoj konkurenciji sa ovom visinom i najlosijim servisom u top 30 sigurno 8-)
Zezno si se.... Bio je 2 puta bolji meč... Znaš kako zdiju obje i kako pogađaju... Vika je imala sreće...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 04 sep 2012, 23:11

Joj ova kisa opra na ruke ocm

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 04 sep 2012, 23:18

Hajmo Ferrer do pobjede!

Poslije Federera, Ferrer mi je najdrazi teniser, ali da opet ponovim- poslije Federera :mrgreen:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 04 sep 2012, 23:21

likma23 je napisao/la:Hajmo Ferrer do pobjede!

Poslije Federera, Ferrer mi je najdrazi teniser, ali da opet ponovim- poslije Federera :mrgreen:
Znaci Ferrer ti je najdrazi teniser?

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.