Mnogo toga danas podsjeća na period 20-tih i 30-tih godina prošlog vijeka, bar na taj period prije nego što će u tim godinama nastati velika kriza. Nije daleko sve od velikog finansijskog kraha.
anton 1983 je napisao/la:Zar ti stvarno misliš, da bi Bayern kupio falcaa i zadržo Gomeza?
Ove si parametre ovde dobro naveo. Samo pošto neki nisu skontali moram još jednom pojasnit. Još sam dao jučer primjer jasan ko dan i opet se vrtimo u krug....secer je napisao/la:naravno da ne mislim. s tim primjerom sam htio reci da primanja i atraktivnost lige nisu jedini parametri koju odlucuju gdje ce igrac nastaviti karijeru, nego je itekako bitna konkurencija na poziciji na kojoj igra.
Kad govorimo o problemu atraktivnosti lige, onda taj problem može samo doći do izražaja po pitanju ruske lige i donekle francuske lige (ona jedina nema od liga petice neku veliku atraktivnost). Npr. Rusi pogotovo, a i Francuzi donekle moraju ponudit igraču duplo više para, jer te lige nisu toliko atraktivne, ovo se posebno odnosi na rusku ligu. Hulk, Eto'o, Witsel, pa i prije Criscito, svi su otišli tamo zbog para, npr. i u BuLi bi došli i za manje para nego u Rusiju. Znači Rusija iako se ko liga može pogledat, solidna je, daleko je od liga petice, pogotovo prve 4 ove lige.
Pa ni u PSG u Francusku ne bi otišli Ibra i Silva da nisu dobili duplo veće plate nego što bi ih dobili u bilo kojem od klubova i Primere, Premiershipa, BuLi ili nekog drugog kluba Serie A.
Zato ona teorija o problemu neatraktivnosti Bundeslige kad je u pitanju dovođenje igrača pada u vodu. Prenosi Bundesglige su zastupljeni i u Španiji i u Engleskoj, i neće sigurno jedan Englez lupat gluposti o neatraktivnosti Bundelige, neg se prije naši nađu u tome..
E sad ka se vratimo na Bayern, znači svaki igrač će doći kod nas, ako mu ponudimo dovoljno para, znači ako dobijemo tu utrku novčanu oko njega, to cjenkanje, ako više klubova nudi pare. Sportsku perspektivu kod nas ionako vide , Bayern je ime, brend, onda kad još plata približno štima lako će se mnogi odlučit za Bayern. Znači Bayern kao paket je privlačan. Npr. jednom Martinezu je bitnija sportska perspektiva, nego šejkovske pare, a naravno da je Martinez dobio i pare, ali kod nekih igrača su pare više presudne. Imaš ti primjera fudbalera kod kojih su pare 90 % sportska perspektiva 10 %, tako npr razmišljaju.
A sad treba malo pogledat i profil ovih naših većih transfera npr od Makaaya pa sve do sad Martineza, uvijek su dovođeni kvalitetni fudbaleri, to jesu zvučna imena, ali nisu oni napucani, klasični šminkeri, pa zato nekako odmah po tom profilu bil se neko poput Falcaoa uklopio u to sve. Isto zbog toga mislim da nikad npr. jedan Aguero se ne bi uklopio kod nas, iako ti je seco on želja, jer i sebičnjak je pomalo.
Samo secko znaš koga smo mogli klepit, a meni se taj igrač po svojoj igri dosta sviđa pa da čujem mišljenje. A to je Richards, pa ona budala Manchini ga ne cijeni toliko, ali ono je profil igrača, onaj vrijedi mnogo za ekipu. Sad jeste natrpan kadar, ali njega bi mogli uvijek ugurat. Ima sad tih opcija na bekovima, ali mogao bi Micah da legne kod nas.
Koji ti je to? Nisam obraćao doduše pažnju odakle su ovi momci što načepiše Klaretasecer je napisao/la: + sto je onaj moj tuzlak neka zayebana sorta i samo cekam dan kad ce se natovarit na antu i njegovog gomeza![]()
Znam jednogsecer je napisao/la: jook, kakvo spustanje i kakvi bakraci. sarma se nasalio i to je sve. uostalom, mislis li stvarno da neko ima damu da se suprastavi najdominantnijem od svih dominatora medju ljudima![]()
![]()
A pusti ti to , Sarma je opasan lik, on ga uvali kad se niko ne nada. On ti to sve taktički upakovano, ali on kad ono boca, on to sve u jednoj rečenici, sročeno, sređeno, ali probada sve....