RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

senad82
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la senad82 » 05 okt 2009, 01:51

ovdje ima rješenje za ban npr.rodjenom koji je rekao knele-tu jadu jedan i ovaj ga odmah banuje a za ovakve nema
Pravda kao i jučer na goloruke ljude, napasti oružjem
tuđmanovci kao ovaj to tako i rade
F.K. SARAJEVO

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 05 okt 2009, 01:56

[/quote]
bojim se da je ovde doslo do nesporazuma pri citiranju- ja aludiram na hladjenje debila playerboba-
jer poznavajuci pravilnik ovog foruma(nema spominjanja ne postojeci teritorija/imena gradova poput listica itd)[/quote]

isto kao što ti jadu jadni spominješ neku paratvorevinu ili državu koja ne postoji i nikada neće postojati
da li je ovo portal Bosne i Hercegovine ili čega već
traže neku istinu člancima a na samom portalu vrijeđanje domovine prolazi nekažnjeno
jadno je to.
Semper Fidelis

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 05 okt 2009, 02:03

Pikanterije sa derbija :
Ponedjeljak, 05 Oktobar 2009

RodjeniTV današnji derbi pokrivala je ekipa od šest ljudi, koji su radili na pripremi i prenosu svih sadržaja. Počev od izvještaja, pa foto i video zapisa. Sam LIVE TEXT prenosa rađen je sa centralne tribine stadiona pod Bijelim Brijegom, i iako možda djeluje nemoguće, ipak je uspješno obavljen.

Ekipa koja je bila smještena u ovom dijelu stadiona, a samo sa tog mjesta mogla je prenijeti autentičnu atmosferu među protivničkim navijačima, zabilježila je nekoliko zanimljivih opaski navijača Zrinjskog.

Tako npr. u periodu drugog dijela prvog poluvremena, kada je Velež dominirao terenom čulo se „jebote ovi igraju ko da su domaći ovdje“. Zanimljiva rečenica i znakovita nema šta. Također, verbalnim provokacijama izložen je najviše bio Admir Velagić. Iskreno, ne možemo se oteti dojmu da je glavni razlog za to bila činjenica da samo njegovo ime poznaju. Velagić zaista ničim nije provocirao publiku.

Poprilično iznenađenje izazvao je dosta veliki odziv navijača Veleža na ovu utakmicu. A da se pomalo pribojavalo derbija, govori i podatak da onaj dio centralne tribine, smješten neposredno ispod gornjeg dijela na kojem je smješten bio Red Army i nije posebno bio popunjen. Zbog toga licitiranje sa nekim ciframa od 10.000 i više, zaista je besmisleno. Popunjeno stajanje, 2/3 centralne tribine i 600 Veležovih navijača na gornjoj tribini ukupno je bilo na utakmici. Pa saberite, broj koji možete dobiti jednak je broju gledalaca na derbiju !!!

Gol Dženana Zaimovića izazvao je dosta vidljivu pomutnju među publikom na centralnoj tribini. Sve to je pred kraj prvog poluvremena prokomentarisano izjavom „Oni stvarno znaju igrati lopte“.

Ne kuluturno i neumjesno navijanje nećemo prenositi, jer nažalost to je neizostavni segment na svim stadiona. Jedino moramo istaći, da je Veležova igra od 15 do 45 minute prvog dijela, ušutila kompletnu centralnu tribinu.

I ono najvažnije ! Čitava utakmica je protekla bez problema. Igralo se fer i korektno i to je zaista najvažnije.

slika
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 05 okt 2009, 02:08

r0djeni je napisao/la:
senad82 je napisao/la:ovdje ima rješenje za ban npr.rodjenom koji je rekao knele-tu jadu jedan i ovaj ga odmah banuje a za ovakve nema
Ma nek me banuje boli me briga ;)
Bas sam mu cito neke postove, kaze neide na domace utakmice zvijezde(ko on nesto bojkotuje, jer lose igraju), a gostovanja da ne spominjem...I on ce meni pricati kakav je odnos policije i seljaka iz one selendre. Neka njemu njegovih prijatelja iz sirokog. Pozz
Zaista ste sve pogrešno shvatili, posebno ti "rođeni". Knele ne navija ni za koga, sjedi doma i tipka (intenret huligan), ne zanima ga posebno ta domaća liga gdje ljudi bivaju iz kola u kolo prebijeni (a nažalost evo i ubijeni).

Ne branim nikoga iz Širokog, zašto bih? Ne zanimaju me oni, uzdrman sam zbog Vedranove smrti i od 17 sati sam ko na iglama. Molim te da budeš malo korektan, nazvao si me "jado" i nisam te banovao. "Moderator" ispod nicka mi puno ne znači, draže mi je kad ima više raje i kad svi iznosimo svoja mišljenja.

p.s. Čestitke Veležu na dobrim igrama, znaš i sam ko vas je (na neki način) ostavio u Premijer ligi BiH. Hvala i Vama za "četvorku" u Vrapčićima prošlo kolo.

Sportski pozdrav od internet huligana. ;)
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

r0djeni
Kontakt:

Post Postao/la r0djeni » 05 okt 2009, 02:20

Knele je napisao/la:
r0djeni je napisao/la:
senad82 je napisao/la:ovdje ima rješenje za ban npr.rodjenom koji je rekao knele-tu jadu jedan i ovaj ga odmah banuje a za ovakve nema
Ma nek me banuje boli me briga ;)
Bas sam mu cito neke postove, kaze neide na domace utakmice zvijezde(ko on nesto bojkotuje, jer lose igraju), a gostovanja da ne spominjem...I on ce meni pricati kakav je odnos policije i seljaka iz one selendre. Neka njemu njegovih prijatelja iz sirokog. Pozz
Zaista ste sve pogrešno shvatili, posebno ti "rođeni". Knele ne navija ni za koga, sjedi doma i tipka (intenret huligan), ne zanima ga posebno ta domaća liga gdje ljudi bivaju iz kola u kolo prebijeni (a nažalost evo i ubijeni).

Ne branim nikoga iz Širokog, zašto bih? Ne zanimaju me oni, uzdrman sam zbog Vedranove smrti i od 17 sati sam ko na iglama. Molim te da budeš malo korektan, nazvao si me "jado" i nisam te banovao. "Moderator" ispod nicka mi puno ne znači, draže mi je kad ima više raje i kad svi iznosimo svoja mišljenja.

p.s. Čestitke Veležu na dobrim igrama, znaš i sam ko vas je (na neki način) ostavio u Premijer ligi BiH. Hvala i Vama za "četvorku" u Vrapčićima prošlo kolo.

Sportski pozdrav od internet huligana. ;)
Nisam se fino izrazio...Vjeruj mi, ni mene ova liga vise ne zanima, sve mi se gadi. E sad zamisli kako je nama bilo, vracamo se sa BB i vracamo se i vidimo kombije HZ, koji su izrazbijani, i vide se rupe metaka. Haj mislimo neki neredi...Dodjosmo na stanicu, kad imamo sta i viditi...Dvojica momaka nasih godina tesko povrijedena(jedan ranjen u nogu...natekla, drugom ruka slomljena iz ramena)...Policija ih ostavila na stanici da se sami snalaze, momci neznaju gdje ce i sta ce...Zamisli kako je meni bilo kad sam to vidio...Nemozes zamisliti koja tuga vlada...Ja sam bio u sirokom i policija nam psuje balije, turci, gamadi...Nazivaju nas svakakvim imenima, gadjaju nas buljcima, gada soferu u sofesajbu da izletimo sa puta, policija pendrecima razvaljuje prozore, na plakatima su im fasisti iz drugog svjetskog rata, ja to tebi nemogu opisati. Inace sam temperamentan pa sam burno reagovo, ali nakupi se mrznje u covjeku...Pozz...Sve najbolje
P.S. Znam da nas je zvjezda ostavila, zamo mi je zbog 4 kao i citavom RA...Volio bi da smo vam makar dali bod...Ali ja sam samo navijac i neuticem na neke odluke...Nisam ja kriv sto su ljudi pokvareni...

Ajdin_RA81
Kontakt:

Post Postao/la Ajdin_RA81 » 05 okt 2009, 10:32

slika :( :( :( :o

Respektiva

Post Postao/la Respektiva » 05 okt 2009, 10:37

Evo juce za ovo sto se dogodilo u Sirokom ..neznam ni ja kako sam prezivio nemogu jos sebi doci .. bio je kao rat :S ,
nemogu sad pisat zurim na proteste samo da se zahvalim Rodjenim sto su nam pomogli u Mostaru i to nas je ohrabrilo da nastavimo ka Sarajevu.. 4 momka koja su bila dole u bolnici su prezivjeli i u stabilnom su stanju jedan je samo prebacen na lijecenje u Sarajevo .. al nazalost nas brat sa tribine je nastradao :(

RIP VEDRAN PULJIC !

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 okt 2009, 11:23

Mostarski derbi protekao bez incidenata
Nedjeljni gradski derbi između Zrinjskog i Veleža protekao je bez najmanjeg incidenta.

"Jučerašnja utakmica protekla je u najboljem redu. Nije bilo povrijeđenih niti uhapšenih", kazao je u izjavi za Fenu glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak.

Gradski derbi koji je proglašena utakmicom visokog rizika osiguravalo je više od 500 policajca.

Za razliku od Širokog Brijega, gdje je u nedjelju u tučnjavi navijača Sarajeva i Širokog jedna osoba izgubila život, organizatori utakmice u Mostaru dobro su se pripremili, tako da je izbjegnuta mogućnost bilo kakvog ozbiljnijeg incidenta.

Po riječima Srećka Bošnjaka, povratak navijača Sarajeva kroz područja policijskih uprava HNK-a protekao je bez incidenata.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 05 okt 2009, 14:42

Danas u 15:30 će bit održano okupljanje na Musali,u znak sjećanja i solidarnosti na ubijenog Vedrana Puljića. Sve navijačke grupe danas u 16h u cijeloj Bosni i Hercegovini blokiraju saobraćajnice.

RIP Vedran Puljić !

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 05 okt 2009, 17:36

Svaka čast Veležu i navijačima R.A danas za okupljanje jesul se komšije iz zrinskog okupili ??? vidim vaša slika s pola mosta nažalost a oni???imaju li solidarnosti i humanizma imalo?
Eh moj Mostaru tugo :P
Sretno ,sljedeći ...ne daj bože nikom!
Fi hajati.
GO Bosno.

WestMostar
Kontakt:

Post Postao/la WestMostar » 05 okt 2009, 17:38

Totalno licemjerno od strane RA... Ko je sljedeći? A bacate baklje( i to vroclavke :roll: , štapove i kamenje po donjoj tribini :roll:
Svaka čast za potporu hordama, samo se mogli neku drugu parolu smislti, kao robija

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 05 okt 2009, 17:41

slika

@WestMostar:Znaš ti dobro ko je izazvao ono gađanje bakljama samo se lud praviš.

collapse
Kontakt:

Post Postao/la collapse » 05 okt 2009, 17:54

Svaka cast momcima na podrski , i koliko god trubili u medijima da se u sirokom nije radilo o nacionalizmu , ovo vam je cisti dokaz da je napad na sarajevske navijace bio nacionalisticki orijentisan , jer nijedan hrvatski klub nije uradio ovako nesto slicno kao celikovi , zeljini , slobodini , velezovi i naravno navijaci sarajeva a da je poginuo hrvatski navijac svi hrvatski klubovi bi izasli sa transparentima ...

R.I.P. VEDRAN
Real Madrid C.F.

aki-HZ
Kontakt:

Post Postao/la aki-HZ » 05 okt 2009, 18:02

SVAKA CAST moji dragi RED ARMY! Grad Sarajevo ZNA ko je nas prijatelj!

aki-HZ
Kontakt:

Post Postao/la aki-HZ » 05 okt 2009, 18:24

Taso je napisao/la:Za svu raju iz Sarajeva kada smo bili na Kosevu sa Istoka pjevaju Zrinjski Zrinjski .......... valjda ste sada vidili sta su ustase i radi cega se mi borimo protiv FASISTA ovo vam je najveci dokaz
Mi vam i jesmo prijatelji u to budite sigurni.
R.I.P
Ja sam se prvi bunio za ono Zrinjski,to su pojedinci sa istoka koji cak psuju i nama,usutite vise i vi sa sjevera p....vam materina,kontas?

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 okt 2009, 18:28

svaka čast veležovcima....respekt
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 05 okt 2009, 18:35

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ, SVAKA ČAST NAVIJAČIMA VELEŽA,ČELIKA,ŽELJE....

Red
Kontakt:

Post Postao/la Red » 05 okt 2009, 19:51

WestMostar je napisao/la:Totalno licemjerno od strane RA... Ko je sljedeći? A bacate baklje( i to vroclavke :roll: , štapove i kamenje po donjoj tribini :roll:
Svaka čast za potporu hordama, samo se mogli neku drugu parolu smislti, kao robija

Licemjetno je to sto se ti ovdje javljas kao pripadnik navijacke grupe koja nije ni prstom makla nakon svega ovoga, ovo se moze desiti svakom navijacu !

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 05 okt 2009, 19:53

Red Army kapa dole
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

adidas
Kontakt:

Post Postao/la adidas » 05 okt 2009, 20:21

Red Army svaka vam cast za onaj gest u mostaru kad smo dosli . Svaka vam cast kapa do poda. takodje i za ono danas. Hvala vam braco !!!! :!:

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.