Biciklizam

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji vozač po vama osvaja Vueltu:

Froome
18
31%
Quintana
7
12%
Contador
20
34%
Uran
2
3%
Rodriguez
4
7%
Aru
5
8%
Talansky
3
5%

Ukupno glasova: 59

MaGiCa
Kontakt:

Re: Biciklizam

Post Postao/la MaGiCa » 25 avg 2012, 09:29

Prati li neko Vueltu :?: @MElloo :?:

Purito Rodriguez i % dominiraju trenutno, Froome odlican drugi, Contador iznenadjujuce nedominantan.

Takodje, farsa oko LA se zavrsila za USADA-u:

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/izbris ... 33201.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

No, ceka se odgovor UCIja, a on ce biti verovatno negativan, jer je jako tesko izaci sa pravnim zavrzlamama na kraj, u slucaju da L.A. ostane bez svih nagrada. Kome ih dodeliti, kad su se svi pucali?

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 25 avg 2012, 12:42

Ja pratim, al ima li ko da prati domacu XC ligu? :P

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 sep 2012, 12:00

Kakva je jucerasnja etapa Vuelte bila. :o :o :o
Contador pokidao. Napao Rodrigueza i dao mu na najlaksoj brdskoj etapi skoro 3 minuta.slika
Nije ovo bila komplikovana etapa, a ocigledno da je Rodriquez pukao posle nebrojenih napada Contadora predjasnjih napada. To je taj "1 los dan" na kome se gubi trka.

Stipe
Kontakt:

Post Postao/la Stipe » 06 sep 2012, 12:03

Stvarno predobra etapa, al je malo falilo da contadora valverde stigne bas se bio zado zadnjih 7-8 kilometara
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić VI STE PONOS NASE DRZAVE!!!!

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 15 dec 2012, 15:06

Najpoznatija biciklistička utrka Tour de France 2014. godine će imati start u Velikoj Britaniji. Biciklisti će početi u Leedsu, a jedna etapa će se odvoziti i u Londonu.
Organizatori Tour de Francea objavili su da će u 2014. godini ta poznata biciklistička utrka krenuti iz engleskog grada Leedsa u Yorkshireu. Sve etape još nisu objavljene, ali zna se da će se jedna voziti i u glavnom gradu Londonu.
"Nakon sjajne 2012. godine za britanski biciklizam koju je obilježila povijesna pobjeda Bradleya Wigginsa na Tour de Franceu, Velika Britanija će opet 2014. zauzeti središnje mjesto", poručili su organizatori utrke.
Tour de France se vozi kroz tri tjedna, a Leeds će najbolje svjetske bicikliste ugostiti 5. srpnja. Ovo nije prvi put da će Tour krenuti iz Engleske, 2007. godine je također utrka tamo počela, a jedna je etapa bila održana u Londonu.
Takozvani "veliki start" čak 19 puta održan je izvan Francuske, u Nizozemskoj pet puta, a u Belgiji jednom manje. Sljedeće godine naslov pobjednika brani Bradley Wiggins koji je u momčadi Sky Wiggins postao prvim Britancem kojem je to pošlo za rukom.
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

jbmilan
Kontakt:

Post Postao/la jbmilan » 18 jan 2013, 03:31

http://ownspecial.oprah.com/lancearmstrong.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Pratite uzivo priznanje Lancea Armstronga ;)
Amicci Di Nessuno

Vječna Ljubav Čeličnog Grada

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 19 jan 2013, 15:34

ni nakon oficijelnog priznanja, ništa još nije gotovo.

Betsy Andreu, supruga bivšeg momčadskog kolege Lancea Armstronga iz US Postal Service Teama, Frankieja Andreua, rekla je kako je razočarana prizmanjem osramoćenog američkog biciklista.

Ona je bila jedna od "zviždača" koja je razotkrila Armstronga i istražnim organima rekla kako je ovaj rekao liječnicima u Sveučilišnoj bolnici u Indiani 1996. godine da je uzimao zabranjene supstance.

Tijekom godina Lance Armstrong je "terorizirao" Betsy Landreu pokušavši je učiniti nevjerodostojnom. Nazivao ju je ludom pijanicom i kurvom.

''Bolnica je bilo mjesto gdje je sve počelo. Svojim će priznanjem razljutiti ljude koji znaju istinu. I dalje štiti ljude koji su mu bliski. On je bio vlasnik momčadi, odlučivao je koga će se angažirati, koga će se otpustiti, kome će se koliko platiti. Potpuno je neiskren način na koji se distancirao od uloge vođe. Mogao je sve priznati, dugovao mi je to, dugovao je to sportu koji je uništio. Bila sam mu voljna dati priliku, a ovo je njegov odgovor? Lance se može iskupiti jedino ako sve prizna USADA-i i WADA-i jer nije moguće da je mogao izvesti najveću prijevaru u povijesti sporta samostalno''.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 jan 2013, 17:37

zao mi covjea najveci je i najbolji iz bez dopinga jedu go.na..u americi se ba svi dopinguju nema sportiste da nije na dopingu vazda nesto koriste...pustite covjeka vratio vam je titule sad gonite se u qurac krasni pustite ga da zivi
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 19 jan 2013, 17:50

svakome po zasluzi.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 jan 2013, 18:01

pa NBA nema igraca da nije na dopingu :)..zato se neki i nepozivaju na olimpijade ..pa sto mislis sto prije na olimpijade nisu isli ovi igraci iz NBA.,pa sve jer se strahovalo zbog tih dopinga..nema sanse da se ne dopinguju ba igraju 3 tekme hefticno stalno putuju ma sanse nema..ali eto covjeka ebu i za mene ce uvjek ostati veliki...samo sto onog drugog ne ebu sto je koristio?
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Rodman
Kontakt:

Post Postao/la Rodman » 19 jan 2013, 18:23

Jes i ovaj biciklizam propao, a nekad sam ga gotivio baš zbog Lance-a.
„Ako Bog da, bit će naša BiH. Osjećam da mogu uraditi zamišljeno. Nestalo je struje. Sretno!”- Izet Nanic

- FK Sarajevo

BOSANSKA KRAJINA !

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 jan 2013, 18:54

Nikad necu opravdati ovaj americki ebeni sistem u sportu...to da legendi biciklizma (Amstrongu)pljujes iz dana u dan i to te nakon sto je Amstrong preinuo sa aktivnim bavljenjem biziklizmom.. on nije jedini primjer mnogi su zavrsili kao on upravo kad su zavrsili svoju karijeru kao sto su u bejzbolu Sosa,Mcgware,Bounds i ostali.. kome su ba smetali Sosa,McGware,Bounds?.. nikom pa ljudi udarali po 70HR i ad su otisli poceli se po njima istresati kako bi navijaci zaboravili njih, a prihvatili jednog Rodrigeza koja je nadolazeca novinsa zvijezda za slicne malverzacije koje i njega ocekuju u buducnosti, ali tek kad zavrsi karijeru..ako zelite da stanete ukraj tom dopingovanju u sportu, onda trebate sve te zvijezde kazniti onda kada su oni u punom jeku svojih uspjeha ..jednostanvo nikao se necu sloziti sa ovim njihovim nacinom kaznjavanja tih sportista te nakon zavrsetka karijere i od mene imaju punu podrsku takvi sportisti..Sve je to biznis i jendostanvo sponzori zele pare, druge organizacije zele da se zaborave ti velikani, a prihvate ovi mladji nadolazeci potencionalni korisnici raznih doping sredstava..Kazem i njih ce zateci ista sudbina kao dosadasnje velikane i to na njihovu zalost tek kad zavrse svoju karijeru i to je ono sto najvise me iritira u americkom poganom sportu...prvo NBA igraci ranije nisu igrali na olimpijadi?. pa nisu jer su svi bili drogirani, a i sad su.. nemoze ba biti cist covjek igrs 3 teme hefticno nema sanse .. o NFL necu ni da govorim to su sve nadrogirana 100ka , ali kako ces spasit taj sport ao nemas takvih?.. to onda vise nebi ni bio NFL ebiga zato se oni i netestiraju, ali je opet iritirajuce to da su oni sad postovani od jednog Amstronga legende zbog kojeg smo i pratili biciklizam
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 20 jan 2013, 13:53

dobro, uredu. sve to što pričaš ima nekog smisla. ali po kojoj logici je armstrong LEGENDA? :?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 jan 2013, 19:18

@SaltLakeCity

To su mozda u USA "svi pratili biciklizam zbog Armstronga". U Evropi je biciklizam, uz tenis, najpopularniji indivudalni sport, a citave drzave imaju biciklisticki okrenut saobracaj, kulturu voznje bicikala, nacionalne trke koje su stare i po 100 godina i sl.

Armstrong je na kraju dana Pharmstrong. Da li je to bio nuzni uslov da bi dominirao tim godinama - ja mislim da jeste. Da li se samo on "pucao"? Nije. To su radili svi vodeci biciklisti tog doba. Lance je to samo radio bolje.

Za mene, kao fana biciklizma, era 1991-2006. je era dopinga i ma koje ime da stoji u rubrici TdF pobednik - nije cisto.

Ono sto zabrinjava je nacin na koji se tek sad saznalo ko je i sta je L.A. bio.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 jan 2013, 19:27

azTer je napisao/la:dobro, uredu. sve to što pričaš ima nekog smisla. ali po kojoj logici je armstrong LEGENDA? :?
druze on je jedan od legendi ovog sporta svakako.
Jarane sve i jedan biciklista je nadrogiran..Ja pratim tour de france od 90-tih jos dok je Miguel Indurain vozio i osvajao trke i postajao sampion..Pa onda Marco Pantani koji je proglasen za najboljeg penjaca..Cak svabe su optuzile njihovog najboljeg biciklistu svih vremena Jan Ullrich da je koristio supstance za doping,ali on nikada nije htio da prizna i to je dobro uradio..Sve je ovo biznis kao sto sam rekao..ali za mene su Miguel Indurain i Lance Armstrong najbolji svih vremena i tako ce ostati..Oni mogu pisati sta hoce i optuzivat,ali uvijek ce se pamtiti najbolji...Pa biciklisti da ne koriste nista pocrkali bi nakon druge etape od 10%+ uspona i predjenih po 200 km po etapi

i da meni je samo nervira nacin zasto to sad i zasto to nisu prije uradili?... jednostavno zele sad druge progurati da bi neko klepao pare na osnovu tih nadolazecih novih sportista koji ce koristiti sve ovo sto je uzimao i Amstrong ebiga
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 22 jan 2013, 23:06

http://www.****/s275067/Kolumne/Kol ... _srce.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 29 jan 2013, 15:25

SaltCityAttack je napisao/la:
azTer je napisao/la:dobro, uredu. sve to što pričaš ima nekog smisla. ali po kojoj logici je armstrong LEGENDA? :?
druze on je jedan od legendi ovog sporta svakako.
Jarane sve i jedan biciklista je nadrogiran..Ja pratim tour de france od 90-tih jos dok je Miguel Indurain vozio i osvajao trke i postajao sampion..Pa onda Marco Pantani koji je proglasen za najboljeg penjaca..Cak svabe su optuzile njihovog najboljeg biciklistu svih vremena Jan Ullrich da je koristio supstance za doping,ali on nikada nije htio da prizna i to je dobro uradio..Sve je ovo biznis kao sto sam rekao..ali za mene su Miguel Indurain i Lance Armstrong najbolji svih vremena i tako ce ostati..Oni mogu pisati sta hoce i optuzivat,ali uvijek ce se pamtiti najbolji...Pa biciklisti da ne koriste nista pocrkali bi nakon druge etape od 10%+ uspona i predjenih po 200 km po etapi

i da meni je samo nervira nacin zasto to sad i zasto to nisu prije uradili?... jednostavno zele sad druge progurati da bi neko klepao pare na osnovu tih nadolazecih novih sportista koji ce koristiti sve ovo sto je uzimao i Amstrong ebiga
Jesu li sad neke stvarni jasnije? u vezi smecara amstronga..
Max Allegri

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 jan 2013, 19:23

ja sam rekao svoje on nije jedini svi su oni koristili, samo sto je on prvak najaci lik bio na njemu se slomilo.. sto ostali nisu priznali?.. nisu on je ipak jeidni od tih svih ispao fer i priznao kako god .. ovi ostali nisu smecari? ako oni nisu smecari koji nikad nece priznati da su to koristili, onda nece biti ni Amstrong licno za mene ...pazi ja njega nebranim uopste ti mene pogresno svatas.. ja napadam organizaciju koja je znala da to koristi a nije reagovala ranije.. vec jednostavno seru se covjeku u usta tek kad trebamo mi sad da podrzavamo nove potencionalne bicikliste koji ce koristiti ovo isto.. jednostavno ljudi zele da se novi afirmisu da mnogi zaborave Amstronga i ostale legende tog sporta, jer kako njih nema vjerovatno i interesovanje je pocelo opadati .. jedina stvar u tome sa moje strane je nerealna prema covjeku.. on je zasluzio ranije da se kazni da se to obustavi da nas niko nelaze..treba podici tuzbu protiv organizacije za doping i biviklisticki savez koji su krili sve ovo..jednostavno sve su poceli kriviti nakon njihovog zavrsetka karijere sto nikako necu da prihvatim...znaci ako cemo pljuvati po njemu, hajmo i prema ovim sto su ga rili citavo vrijeme
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 feb 2013, 23:41

SaltCityAttack je napisao/la:ja sam rekao svoje on nije jedini svi su oni koristili, samo sto je on prvak najaci lik bio na njemu se slomilo.. sto ostali nisu priznali?.. nisu on je ipak jeidni od tih svih ispao fer i priznao kako god .. ovi ostali nisu smecari? ako oni nisu smecari koji nikad nece priznati da su to koristili, onda nece biti ni Amstrong licno za mene ...pazi ja njega nebranim uopste ti mene pogresno svatas.. ja napadam organizaciju koja je znala da to koristi a nije reagovala ranije.. vec jednostavno seru se covjeku u usta tek kad trebamo mi sad da podrzavamo nove potencionalne bicikliste koji ce koristiti ovo isto.. jednostavno ljudi zele da se novi afirmisu da mnogi zaborave Amstronga i ostale legende tog sporta, jer kako njih nema vjerovatno i interesovanje je pocelo opadati .. jedina stvar u tome sa moje strane je nerealna prema covjeku.. on je zasluzio ranije da se kazni da se to obustavi da nas niko nelaze..treba podici tuzbu protiv organizacije za doping i biviklisticki savez koji su krili sve ovo..jednostavno sve su poceli kriviti nakon njihovog zavrsetka karijere sto nikako necu da prihvatim...znaci ako cemo pljuvati po njemu, hajmo i prema ovim sto su ga rili citavo vrijeme
:roll:

Ko je i kad uhvacen, posve je nevazno. Danas je i Rasmussen priznao doping, a negirao ga je 2007e kad je odstranjen sa TdFa u trenutku kad je imao jasnu prednost i kad ga je samo teorija delila od pobede. Ipak, ne moze se reci da je to bilo slucajno.
Najsumnjiviji su oni koji su bili vozaci drugog reda, kao sto su to bili Armstrong i Rasmussen, pa su poceli da prave strasne rezultate iz nebuha sa skoro 30 godina. Do tada su bili sasvim obicni vozaci u pelotonu.

Armstrong nije legenda, a nije ni bilo ko ko se dopingom podigao na nivo sampiona. Kad god da ga uhvate, dobro je po sport. Kraj price.

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 03 feb 2013, 12:33

Po mom mišljenju je dobro što su ih uhvatili, ali to znači da vec puno godina unazad TdF nije bio sportski događaj u kojem je NAJBOLJI pobjedio. Baš me zanima hoće li u narednim godinama biti otkriveno npr. da li je pod dopingom bio prošlogodišnji pobjednik. Unatoč svemu, svakako podržavam borbu protiv toga!

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Tzv987 i 5 gostiju.