RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Velež - Mladost Donji Svilaj u 1/16 finala Kupa BiH...
Lagan prolaz očekuje se.
Lagan prolaz očekuje se.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Dobar ždrijeb.
Još samo da nađem gdje je taj Svilaj.
Još samo da nađem gdje je taj Svilaj.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Daleko gore na sjeveru. Potrošit će pola proračuna na put do Mostara i nazad. 
Hayley <3
- samo_lijevo
- Kontakt:
Da nije to opstina Odzak?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
svi u donji svilaj
- badblueboylivno
- Kontakt:
-
VELEZDOGROBA
- Kontakt:
JEDNA JE TEKMA IGRA SE U MOSTARU
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Nikoga ne podcijenjivati,mada smo ogromni favorit ovdje.
Stvarno se može reći da smo imali sreće.
Stvarno se može reći da smo imali sreće.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
Ko su ti ? Nikad cuo..
shaman7 je napisao/la:Velež - Mladost Donji Svilaj u 1/16 finala Kupa BiH...
Lagan prolaz očekuje se.
Ne treba podcjeniti protivnika , al treba ocekivat prolazak u osminu finala
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
-
VELEZDOGROBA
- Kontakt:
kazu ovi igraju kao barcelona tika-taka.ne gine nam 5 komada 
Posavski kanton, samo sto nisu u Hrvatskojvm22 je napisao/la:Ko su ti ? Nikad cuo..
MA ŠTA REĆI ZA OVOG MLADOG IGRAČA
LJUBI GA TA..
Mirza Ćemalović je jedan od brojnih mladih igrača koji je dobio priliku u ovoj sezoni. Za sada ima dosta dobar učinak. Dva gola u pet utakmica za 19-godišnjeg napadača najava je dobre sezone.
- Zadovoljan sam minutažom, a vidim iz utakmice u utakmicu pomak. Naravno, mnogo toga moram unaprijediti i svjestan sam toga. Za mladog igrača jako je bitno da ga se nekada „trpi“ kada nije sve baš kako bi željeli, kaže na početku razgovora Mirza Ćemalović (19), napadač „Rođenih“.
Veležova mlada ekipa prvenstvenu pauzu dočekala je u gornjem dijelu tabele. Uoči sezone bilo je dosta skepticizma, međutim rezultati su najbolje demantovali takva predviđanja. Koliko se može očekivati u ovoj sezoni ?
- Iskreno, ne znam ni sam. Nije sada da predviđam nešto crno i negativno. Naprotiv, ovo je izuzetno perspektivna ekipa, koja će imati jako dobre rezultate ove sezone. Mi se iz utakmice u utakmicu dižemo, igramo sve bolje i zbog toga jednostavno teško je reći gdje je maksimum ekipe ove sezone.
Znači li to borbu za sami vrh tabele?
- Mislim da ipak moramo ići korak po korak. Kada je u pitanju vrh tabele, tu po svemu prikazanom do sada, organizaciji klubova i svemu što prati fudbal u ovoj sezoni vidim Željezničar, Široki Brijeg i Sarajevo. Ostali klubovi su tu negdje. Mi smo u dobroj situaciji iz razloga što smo mlada ekipa, bez velikog rezultatskog imperativa i koja će se dizati kako prvenstvo bude odmicalo. Ima tu ekipa koji su uložili mnogo novca i nemaju adekvatne rezultate.
U mlađim selekcijama bili ste član reprezentacije BiH i postizali golove za naš nacionalni tim. Priželjkujete li opet poziv u reprezentaciju ?
- Prije svega naša U-21 reprezentacija ima dobru priliku da izbori baraž za Evropsko prvenstvo sljedeće godine. Obzirom na činjenicu da se na U-21 Euro kroz kvalifikacije plasira samo sedam reprezentacija (domaćin je osmi učesnik), onda je plasman u baraž jednak plasmanu na Euro kod „A“ timova. Zbog toga svi zajedno trebamo sutra i u ponedeljak navijati za njih. Ja sam 1993. godište i imam mogućnost nastupa za U-21 reprezentaciju još tri godine. Nositi dres reprezentacije je čast za svakog fudbalera i nadam se da ću svojim igrama u Veležu ponovo postati i dio reprezentacije, ističe Ćemalović.
Mirza Ćemalović je jedan od brojnih mladih igrača koji je dobio priliku u ovoj sezoni. Za sada ima dosta dobar učinak. Dva gola u pet utakmica za 19-godišnjeg napadača najava je dobre sezone.
- Zadovoljan sam minutažom, a vidim iz utakmice u utakmicu pomak. Naravno, mnogo toga moram unaprijediti i svjestan sam toga. Za mladog igrača jako je bitno da ga se nekada „trpi“ kada nije sve baš kako bi željeli, kaže na početku razgovora Mirza Ćemalović (19), napadač „Rođenih“.
Veležova mlada ekipa prvenstvenu pauzu dočekala je u gornjem dijelu tabele. Uoči sezone bilo je dosta skepticizma, međutim rezultati su najbolje demantovali takva predviđanja. Koliko se može očekivati u ovoj sezoni ?
- Iskreno, ne znam ni sam. Nije sada da predviđam nešto crno i negativno. Naprotiv, ovo je izuzetno perspektivna ekipa, koja će imati jako dobre rezultate ove sezone. Mi se iz utakmice u utakmicu dižemo, igramo sve bolje i zbog toga jednostavno teško je reći gdje je maksimum ekipe ove sezone.
Znači li to borbu za sami vrh tabele?
- Mislim da ipak moramo ići korak po korak. Kada je u pitanju vrh tabele, tu po svemu prikazanom do sada, organizaciji klubova i svemu što prati fudbal u ovoj sezoni vidim Željezničar, Široki Brijeg i Sarajevo. Ostali klubovi su tu negdje. Mi smo u dobroj situaciji iz razloga što smo mlada ekipa, bez velikog rezultatskog imperativa i koja će se dizati kako prvenstvo bude odmicalo. Ima tu ekipa koji su uložili mnogo novca i nemaju adekvatne rezultate.
U mlađim selekcijama bili ste član reprezentacije BiH i postizali golove za naš nacionalni tim. Priželjkujete li opet poziv u reprezentaciju ?
- Prije svega naša U-21 reprezentacija ima dobru priliku da izbori baraž za Evropsko prvenstvo sljedeće godine. Obzirom na činjenicu da se na U-21 Euro kroz kvalifikacije plasira samo sedam reprezentacija (domaćin je osmi učesnik), onda je plasman u baraž jednak plasmanu na Euro kod „A“ timova. Zbog toga svi zajedno trebamo sutra i u ponedeljak navijati za njih. Ja sam 1993. godište i imam mogućnost nastupa za U-21 reprezentaciju još tri godine. Nositi dres reprezentacije je čast za svakog fudbalera i nadam se da ću svojim igrama u Veležu ponovo postati i dio reprezentacije, ističe Ćemalović.
Ovo neki vas?

Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!
http://hr.wikipedia.org/wiki/HNK_Mladost_Donji_Svilaj" onclick="window.open(this.href);return false;vm22 je napisao/la:Ko su ti ? Nikad cuo..
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Rastali se Gradina i Jugo
Piše: E. Škorić
Danas, 18:06
Iskusni nogometaš Amer Jugo više nije član Gradine iz Srebrenika.
Naime, Jugo i Gradina sporazumno su raskinuli saradnju. Njegov boravak u Srebreniku nije dugo trajao, te je u dresu novog premijerligaša odigrao tek tri utakmice.
Podsjetimo da je Jugo pored dresa Gradine nosio dres mostarskog Veleža, Olimpica, Mughana, Laktaša...
e braćo mila, pa ovaj JUGO mijenja klubove k'o BECKHAM gaće.......
eto ga ponovo u VELEŽ, k'o da gledam
Piše: E. Škorić
Danas, 18:06
Iskusni nogometaš Amer Jugo više nije član Gradine iz Srebrenika.
Naime, Jugo i Gradina sporazumno su raskinuli saradnju. Njegov boravak u Srebreniku nije dugo trajao, te je u dresu novog premijerligaša odigrao tek tri utakmice.
Podsjetimo da je Jugo pored dresa Gradine nosio dres mostarskog Veleža, Olimpica, Mughana, Laktaša...
e braćo mila, pa ovaj JUGO mijenja klubove k'o BECKHAM gaće.......
eto ga ponovo u VELEŽ, k'o da gledam
Pa bola ovaj Jugo nikad u zivotu nije jednu sezonu odigro za jedan klub.
hajde barem ćemo imati jaču konkurenciju u veznom redu.......
Ma neće da igra protiv Veleža, zato je ponovo otjeran

- HannahMontana
- Kontakt:
Utakmica između dva stara rivala, FK Sarajevo i FK Velež, će biti posebna po mnogim stvarima.
Naime, FK Sarajevo zajedno sa svojim partnerima želi BH javnosti pokazati, kako jedna premijerligaška utakmica zapravo može izgledati.
Najavljujemo specijalni program, 12 kamera, elektronske reklame uz teren i druge stvari, koje će uz fantastičan ambijent na tribina napraviti istinski spektakl na stadionu "Asim Ferhatović-Hase".
Vidimo se rodjeni!!
Naime, FK Sarajevo zajedno sa svojim partnerima želi BH javnosti pokazati, kako jedna premijerligaška utakmica zapravo može izgledati.
Najavljujemo specijalni program, 12 kamera, elektronske reklame uz teren i druge stvari, koje će uz fantastičan ambijent na tribina napraviti istinski spektakl na stadionu "Asim Ferhatović-Hase".
Vidimo se rodjeni!!
Stadion Kosevo nakrcan ljudima, i grb sto kuca umjesto srca u nasim grudima!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.