Postao/la Probisvjet » 07 sep 2012, 10:50
Ovo je skoro bila vijest. U julu. Sta je od svega uradjeno. Nista! Bar se ne vidi.
Načelnik Imamović primio predstavnike FK Sloboda
16 Juli, 2012
Kovačević: Nećemo dozvoliti da politiku Slobode vode navijači
Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović sa svojim saradnicima danas je upriličio prijem za predsjednika Upravnog odbora fudbalskog kluba Sloboda Merseda Kovačevića i predsjednika Skupštine ovog kluba Mirsada Muharemagića. Bila je ovo prilika da gosti načelnika Imamovića upoznaju sa dosadašnjim aktivnostima vezanim za formiranje Skupštine, Upravnog odbora i drugih upravljačkih tijela kluba.
Imamović: Neophodna podrška Vlade TK i FBiH Od ovoga sto je rekao nista, sarena laza!
Tokom sastanka Imamović je posebno naglasio da je pored podrške koju će pružiti Općina Tuzla nepohodna i dodatna pomoć kako od Vlade Tuzlanskog kantona, tako i Federacije BiH. Dodao je i da proteklih godina nije upravljano na pravi način Slobodom, a nemar je kulminirao katastrofom koja se dogodila. ˝Mi smo neprekidno ponavljali ranijem predsjedniku Skupštine i raznim predsjednicima uprave da rad mora biti javan, jel sada javan, niko ne zna sta se desava u klubu, a Meske stavio zabranu novinarima. transparentan i timski. Nismo ih uspjeli nagovoriti da uvedu takav način rada. Sada je Sloboda našla unutarnju snagu i odabrala ljude kojima vjeruju svi građani, Općina Tuzla pa i ja kao načelnik e pa nacelnice Jasmine Imamovicu, sta su do sada uradili?. Ovo su ljudi koji ne trpe poraze Boga mi trpe i izgleda da su i navikli vec na poraze. Bratstvo, Grmec, ispadanje iz kupa od treceligasai koji su odredili cilj˝, istakao je Imamović.
Valja naglasiti da je Općina Tuzla do sada izdvajala značajan iznos sredstava koliko? Manje nego sto pitas koliko treba za pse lutalice!?za FK Sloboda. ˝Nas košta Javna ustanova 300.000 KM godišnje, od čega se preko 200.000 KM potroši na FK Sloboda. Stvorili smo uslove za trenažni proces, za koji će uskoro biti i stvoren najbolji pomoćni stadion u BiH, a ide se i na toplifikaciju svlačionica˝, nastavio je Imamović.
Povratak Slobode na stare staze Koje godine? Hocemo li biti zivi?
Predsjednik Upravnog odbora Slobode Mersed Kovačević poručio je da svi koji žele pomoći ovom klubu su svakako dobrodošli. ˝Mi sada nećemo dozvoliti da politiku kluba vode navijači.To je u redu al' koja je politika vasa? Zadrzati se u drugoj ligi sto je moguce duze! Nakon mog imenovanja jedan od prioriteta nam je bio da postavimo sportskog direktora i krenuli smo odmah na rad kako bi smo neke stvari odradili. Stručna komisija i mi smo odlučili da ekipu nastavi voditi Ibraković, jer mi dosta kasnimo. Ne bi bilo dobro da smo dirali šefa struke. Dali smo mu odriješene ruke. Svi ćemo biti oko kluba, svi smo od struke i želimo Slobodu vratiti na stare staze˝, rekao je Kovačević, te dodao: ˝Jedan od postavljenih uslova je povratak u Premijer ligu.Kada nisi rekao Meske? KOJE GODINE? To nam je broj jedan i to su nam želje. Radit ćemo kratkoročni plan i program rada kako bi došli do cilja. Sloboda zadnjih godina nije imala Upravno odbor. Vodili su je ljudi koji su mislili da je njihov klub. Ja kažem da su Slobodu vodili ljudi koji kada bi šutnuli loptu slomili bi nogu.˝ Naglasio je i da više u klub neće moći ući, ali ni izaći ni jedna marka, a da za to nema odluke Upravnog odbora i potpisa odgovornih ljudi. ˝Ja sam takav čovkjek. Mi ne volimo poraze. A poraza napretek! Igrali smo u velikim klubovima, znamo kako to ide i u tom nivou ćemo pokušati graditi Slobodu˝, nastavlja Kovačević.
Muharemagić: Milionski transferi
Prema tvrdnjama predsjednika Skupštine Slobode Mirsada Muharemagića, posljednje tri godine stara Skupština kluba nije usvajala finansijski izvještaj. ˝Ostvarivali su se milionski transferi, a imamo situaciju da je Sloboda ispala. Mi to nećemo dozvoliti i odmah smo krenuli u uspostavljanje komisija. Imenovali smo stručne ljude koji su poznati na prostoru bivše Jugoslavije. Dogovorili smo se da više ni jedan igrač ne može doći u Slobodu a da nije prošao analizu stručne komisije, a ni jedan igrač neće moći ići na štetu kluba˝, dodao je Muharemagić. Prvi zadaci ispred nove Skupštine FK Sloboda naći će se nakon godišnjih odmora.
Izgleda da ste jos na godisnjem odmoru!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.