Ma ja tu mislim da je Bundeska treća najjača, a sad za ovo što si rekao druga najjača, valjda imaše neke svoje argumente. Mislim da je ovo realno. A sad niko ne može opovrgnut činjenicu da BuLi nije smanjila taj zaostatak za ove dvije lige po mnogo parametara. Dosta toga pokazuje prelazni rok, ulaganja, onda u svakom bundesligašu ćeš naći po bar jedno zvučno ime koje svako zna. Ja kad se sjetim tamo perioda od prije desetak godina, pa bundesligaši su znali ispadat na startu Kupa Uefa , a sjećam se da je jedan Freiburg bio završio u Kupu UEFA plasirao se tamo s Iashvilijima i ostalim istočnjacima i Azijatima, koji nisu bili neka klasa. Bayern je i tad bio jak i bilo je još par kvalitetni klubova, i tad je liga bila zanimljiva, bila atraktivna, ali je zaostajala po dosta stvari za 3 top lige ostale.secer je napisao/la:
sto se tice liga, misljenja sam da je bundeska druga najjaca liga, tik iza spanije i jednu stepenicu iznad engleske s tim sto engleska liga ima najveci potencijal i kad-tad ce se vratiti na prvo mjesto.
Naravno da je bilo vremena kad je BuLi bila i najjača liga, neki dan pogledah po Uefinoj rang listi, ovim koeficijentima, BuLi je bila prva negdje početkom osamdesetih, zadržala se čini mi se par godina i početkom 90-tih čini mi se jednu godinu. A meni je BuLi posebnu moć npr imala 96, 97. godine, kada je Bayern osvojio Kup Uefa (96), a Schalke isto takmičenje naredne godine, te tada 97. Borussia osvojila Ligu prvaka. Tad su i Borussia i Schalke imali premoćne ekipe.
Još jedna je stvar bitna, da bi neko znao kvalitet određene lige mora da je dosta prati, mora da vidi i da je upoznat s kvalitetom utakmica, mnogi samo sude po površnim podacima koje negdje pročitaju, ili po 2-3 utakmice koje pogledaju. U zadnjih par godina je atraktivnost i kvalitet utakmica u BuLi izuzetno visok, porasla je gledanost i u inostranstvu, EUROSPORT prenosi ligu za Balkan, Skandinaviju i još par evropski zemalja. Sve to govori o atraktivnosti.
Nego ti meni sad reci kako ovaj tvoj drug @Mona ovoliko odudara od tvojih stavova. Evo kad pogledamo ovo tvoje zadnje, pogotovo oprečni....Nisi ga obradio kako treba izgleda