Lichtenstein-BiH ; BiH-Latvia

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova osvojiti reprezentacija BiH u ove dvije utakmice ?

6
345
88%
4
30
8%
3
2
1%
2
0
Nema glasova.
1
4
1%
0
12
3%

Ukupno glasova: 393

Arnelinho
Kontakt:

Re: Lichtenstein-BiH ; BiH-Latvia

Post Postao/la Arnelinho » 07 sep 2012, 22:58

Najbitnija je pobjeda, pa tek onda i ova razlika. Sumnjam da će neko još protiv Lihtenštajna stvoriti razliku +7, a realno je očekivati da je povećamo.

Dalje, prvih 20 minuta me je brinulo, al' niti jednog trenutka nisam pomislio da ćemo odigrati neriješeno. Iskren da budem, nisam htio samo pobjedu, nego i nabijanje gol razlike.

Vršajević je i po meni večeras zaslužio mjesto u A reprezentaciji. Iskren da budem, mada sam zadnjih dana bio rijetko onlajn, tako da to niste mogli znati, bio sam jedan od protivnika ideje da se Avdija zove u reprezentaciju. Drago mi je da je odigrao finu utakmicu.

Realno mu mogu prigovarati samo ono primanje, kad bi izaš'o 1vs1 sa golmanom, al' i tu je izborio korner. Ostalo je odigrao na zadovoljavajućem nivou. Ja mislim da ima mjesta među dvadesetidvojcom, devetnestercom, kako ko hoće.

Uglavnom svu sreću nam želim, zaslužili smo je, makar zato što smo hrabri. Nismo odigrali bunkeraški nepamtim, a dosad smo završavali kvalifikacije pognute glave.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 07 sep 2012, 22:58

Pape je glupan i trenerski posao nije za njega.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 07 sep 2012, 23:02

Dabogda Avdija zabio Hat-trick u sred Atine... 8-)
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

ziss
Kontakt:

Post Postao/la ziss » 07 sep 2012, 23:03

Haloo
Svim slijepcima koji kazu daje Vrsajevic odigro
dobru utakmicu nek je pogledaju jos jednom
bio je daleko najlosiji igrac na terenu ukljucujuci i djecu sto
su dohvacali lopte

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 sep 2012, 23:04

Ako cemo ponovo igrat 4-4-2 protiv Latvije, nadam se da ce Vranjes igrat stopera umjesto Sunjica. Moram rec da mi se Sunjic cini vrlo spor i lako je ispadao nekoliko puta. Vranjes izgleda dosta sigurniji i bolji.

A Vrsajevic je pokazao da nije na potrebnom nivou, i to je svima ocito. I to je se moralo ocekivat, njegova karijera ide unazad 5-6 godina, to nije bez razloga. Sad je presao u Hajduk, ali u Hajduk pred bankrotom.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 07 sep 2012, 23:06

Sarajlijc@ je napisao/la:Pape je glupan i trenerski posao nije za njega.
Hebeš ti šta osim Papeta..?
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.

Rios

Post Postao/la Rios » 07 sep 2012, 23:08

Cartman je napisao/la:Ako cemo ponovo igrat 4-4-2 protiv Latvije, nadam se da ce Vranjes igrat stopera umjesto Sunjica. Moram rec da mi se Sunjic cini vrlo spor i lako je ispadao nekoliko puta. Vranjes izgleda dosta sigurniji i bolji.

A Vrsajevic je pokazao da nije na potrebnom nivou, i to je svima ocito. I to je se moralo ocekivat, njegova karijera ide unazad 5-6 godina, to nije bez razloga. Sad je presao u Hajduk, ali u Hajduk pred bankrotom.
Ti ko da si od mene prepisivao :lol: :lol:
Slazem se s tobom za obojicu..Meni je Sunjic nesiguran skroz i treba potraziti drugo rjesenje,a kandidata hvala Bogu ima dovoljno..
Vrsajevic..Sta reci? Ne znam samo sta su gledali ovi sto ga hvale..Izgubio je haman svaki duel 1 na 1,lose primanje..Ma bezveze ukratko receno..I da je dao gol na kraju ja bi opet rekao da nije za repke..Ima brate boljih igraca od njega..Mozda moze uci u krug od 30-35 potencijalnih,ali u top 20 ne moze..
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 07 sep 2012, 23:11, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 sep 2012, 23:08

Cartman je napisao/la:Ako cemo ponovo igrat 4-4-2 protiv Latvije
Ovo je 3-5-2 veceras bilo...zato je malo i luftalo u odbrani u drugom poluvremenu,al eto u globalu dobro se pokazalo,istina nemoze se igrati ovako protiv jacih ali a veceras sasvim ok
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 07 sep 2012, 23:09

Pratio sam Vršajevića u svim dosadašnjim Hajdukovim utakmicama, ukupno 11. Ne znam kako je igrao prije u Čeliku, ali trenutno on nije kalibar za reprezentaciju. Jedan prosječan lijevi bek, ništa posebno. Kod njega fali prodornosti, nema kuraže da krene po strani prema naprijed i da kvalitetno ubaci. A zna mu se kadkad dogoditi i da ispadne, odluta. Međutim, momak je borben i srčan i time nadoknađuje taj manjak kvalitete i u tom segmentu je zahvalan igrač. Ali to sigurno nije dovoljno za igrati u repki.

Inače, lijep početak Bosne, a i Hercegovine :)
Zadnja izmjena: dubrava, dana/u 07 sep 2012, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 sep 2012, 23:09

trenersvihtrenera je napisao/la:Vidim da je nakon mojih kritika Safet napokon zaigrao u formaciji 3-5-2. Dakle, autor dviju najvećih pobjeda Bosne je Ćiro!
Hvala ti Ciro!

@Milky_hz: Znam da je bilo 3-5-2, sa "ponovo" sam mislio kao i ranije pod Susicem.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 07 sep 2012, 23:10

Dobra utakmica, odličan rezultat (primljen gol se nije smio desiti!)
Begović-bez puno posla, dobro odradio sve osim onog gola jer je frajer bukvalno opucao u njega, al nema veze.
Spahić-standardno dobar.
Šunjić-Nije loše odradio posao, nije ga puno ni imao.
Vranješ-Vidi se da je već igrao za repku, dobar nastup.
Vršajević-nemam ništa protiv momka, al osim toga što može trčat, ničim ostalim me nije dojmio.
Salihović-odradio svoj posao u potpunosti.
Pjanić-imao je on puno boljih tekmi u repci, vidi se da ga muči neka povredica.
Misimović-veoma dobar, postigao dva dobra gola, posebno mi se onaj drugi svidio, baš mala majstorija.
Zahirović-da hoćemo bilo koga naći na ovoj poziciji sve bi dao. nadam se medunjaninu mjesto njega na mjestu zadnjeg veznog, frajer po meni ne zaslužuje prvih jedanaest!
Ibišević-u finoj formi, prepadoh se da Lihteštajn nema nekog crnca, znamo Vedadovo mišljenje o njima.. Majstorski..
Džeko-Veoma dobar, da je on u onoj NAJBOLJOJ FORMI dao bi sam Lihteštajnu 8 golova, ovako odličan..
Ibričić-nikad ga nisam gotivio, klasični popunjavač mjesta u svakoj ekipi. Okretan je ko neka stvar, kad su ga ovi bankari uštopali par puta, onda šta očekivati..
Svraka-drago mi je da ima igrača iz naše lige u timu, i da igraju pomalo, nije loš, sve manje se boji igrat sa ovim našim, onu jednu fulio cijelu loptu, jeebiga, da zna bolje igrao bi u prvoj i u nekoj jačoj ligi.
Vrančić-dosta konkretan večeras, fin nastup, bila je zezancija oko njega "daj ćelavom da prelomi", nije loš ovako da odmori nekog našeg..

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 07 sep 2012, 23:11

Sunjalica me uopste nije dojmio. Sta bi bilo protiv jacih, pitanje je. Definitivno treba Zukanovicu dati priliku.

Avdija, nisi ti za repke, sorry. Ako protiv Lit. ne mozes odigrati da te zapaze, ne znam kada ces. Steva i Visca su rijesenje. Mada Visca mora jos na sebi da poradi al definitivno izbor prije Hajdukovca ..

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 07 sep 2012, 23:13

Bolje bi Comor igro od Avdije.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 07 sep 2012, 23:13

Bravo momci dobra pobjeda i nista vise,ovi ljudi su amateri i nista drugo...malo vise da su zapeli mogli su im dat i 10-12 komada...al sam nek je se pobjedilo...samo jedan veliki minus ,igranje Vrsajevica!!! sve najbolje u hajduku al molim te nemoj se vise odazivat pozivu u repku,nit mozes nekog proc od ovih amatera,nit znas loptu zaustavit...gledo sam svakakvih igraca u repki(Mulina,Kerkez,Jakirevic) al ti si vjeruj mi jedan od najgorih !!!! hiljade utakmica sam gledo al nikad nisam vidio da igrac od onoliko dobrih lopti sto je imo skoro sve upropasti !!!!
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 07 sep 2012, 23:14

Cartman je napisao/la:Ako cemo ponovo igrat 4-4-2 protiv Latvije, nadam se da ce Vranjes igrat stopera umjesto Sunjica. Moram rec da mi se Sunjic cini vrlo spor i lako je ispadao nekoliko puta. Vranjes izgleda dosta sigurniji i bolji.

Fakat, lik se iznenada pojavio... Ja kad sam ga vidio da igra protiv Želje, prošle godine na Grbavici, upitao sam se :"zar ovaj još igra?" Od jednom lik završi u Hajduku i dobi poziv u repku...
I sad moram da strijepim hoće li napravit neki glup kiks protiv Latvije...
I najviše što me nervira je to da je Avdija dobio poziv nakon toliko pripremnih utakmica repke, na koje nije pozvan da ga provjere...

Samo se nadam da nas zbog ovih Jbnih experimenata ne "iznenadi" Latvija...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 sep 2012, 23:16

Amateri, bankari ili sta vec su dobili svoju porciju a ista sudbina ceka Latviju u utorak. 8-)

Danas je fakat tesko nekoj ekipi zabiti 5 golova a da ne pricam o 8 (na ku*** ih nosam :lol: )

Evo primjer jednog Portugala koji je jedva dosao do bodova u Luxembourgu, kojeg smo mi prosle kvalifikacije rastavili na proste faktore.

Igra je bila na zavidnom nivou, kako i ne bi kada nam je repka prepuna tehnicki potkovanim igracima, a na ovome bi nam mnoge druge selekcije pozavidjele.
Dzeko i Ibisevic pokazali klasu, pokazali cijelom Svijetu da ce oni biti predvodnici naseg napada u Brazilu 2014-e godine!

Jos treba napomenuti da nam ide na ruku remi Slovaka, dok nam pobjeda Grcke nije bas sjela, ali sta se moze, oni ce svakako ostati kratkih rukava u srazu sa nasom selekcijom.

Hvala vam momci :!:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 07 sep 2012, 23:20

Moram reci jednu stvar, a to iako nismo kolektivno odigrali neki fudbal, dali smo 8 golova, pa makar se ona zvala i Lihtenstajn....Vrsajevic je se najvise trudio u ovoj utakmici, ali pored Stevanovica sigurno nece moci...

Inace sam po mentalitetu vjeciti optimista, ali ja se nesto malo pribojavam slijedece utakmice...Ne znam zasto, jel me vuku sjecanja od onih kvlifikacija, kad smo isto ovako napocetku tukli Maltu gostima i puni samopouzdanja usli u slijedecu utakmicu i dobili samarcinu od Madjarske (iako sam cuo dosta pozdanih prica da ja ta utakmica bila unaprijed namjestena) na BP, onda i od Grcke...Nadam se da se takve stvari nam nece ponoviti...

Jos jednom je ovo je velika stvar, kad nismo imali neke posebne igre, ovolikom razlikom pobjediti, no poznavajuci nas mentalitet, samo da ne tresnemo naglo od pod poslije svega....Vrsajevic sigurno pored malog Stevanovica nece imati prostor (samo nek se uzmu godine), Stevanovic je long term igrac....Od ovih veceras "novajlija", ja mislim samo da cemo gledati jos u buducnosti Sunjica i Vranjesa....Niko od njih dvojice veceras nije imao priliku da pokaze nesto posebno, ali mladi su i bice od njih nesto....Naprimjer, ja sam siguran da ce Vranjes izrasti u pravog fudbalera, jer nevjeravatno je kako se taj momam meni svidja, izgleda zajebano, stameno, ozbiljno, neko na koga se mozes pouzdati...fizicki jakog....Medjutim za Latviju, raduje me povratak Mujdze, Lulica (tako da se Sejo nece morati toliko trositi po lijevoj strani), iskreno se nadam i Medunjaninu....Nakon povrede Pandze, ja mislim Safet defitivno mora priznat da treba/mora zvati (sto je po mom skromnom misljenju i trebao davno uradit testirati Zukanovica i Cocalica), jer smo u mjesec dana izgubili prvo Papca, pa onda Pandzu....Malo me i savez nervira sto se ne zauzme oko rjesavanja dokumenata igraca koji bi zaigrali za nas (Hadzic, Hajrovic, Kolasinac)....Shvatam ja da te igrace ne treba tretirati kao zvijezde, medjutim kad je Kolasinac rekao da ga Safet zovne, dosao bi puzajuci u Sarajevu, tu je sve jasno....Ako je tako, pomozimo malo covjeku da rjesi papire i odmah u mladu repku... To su nasi ljudi koji zive po 15 i vise godina po Europi, i sigurno nisu bash upoznati sa silnom procedurom koja treba da se uradi za dobijanje drzavljanstva i slicno...Nek bude malo za primjer Harun Mahmnutovic iz KS, Alen Omic je se malo posvadjao sa KS Slovenije, on je vec sutradan bio u Ljubljani...

MI treba da pravimo odbrambene igraci koji ce biti dugorocna rjesenja za repku, a ja tu vidim Hajrovica iz Arsenala i Kolasinca, a koliko samo imamo Hajrovica i Kolasinaca, samo se treba potruditi...

Rezultati iz ostalih utakmica govore da ce ovo biti pravo teska grupa, ja imam osjecaj da mi bi lakse bilo da smo opet dobili Portugal, nego ove Grke...Sto kaze Osim, ne znas sta je gore ili ih gledat ili igrat sa njima....Oni nama nikako ne leze po stilu igre, sjecam se prijateljske utakmice proslo ljeto na Kosevu, ja bih se zakleo da smo mi od njih 5x kvalitetniji, medjutim oni imaju zajedno sa Turcima nekakav lud mentalitet, koji ce nadomjestiti nedostatke....Nas odlazak u Brazil odluciti utakmice protiv Latvije, Litvanije i Slovacke u gostima, podrazumjevajuci da ne kiksamo protiv gore navednih ekipa na domacem terenu....
Pravda za Papeta!

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 07 sep 2012, 23:24

gringobih je napisao/la:Mislim da je sad puno svima jasnije ko ne pripada ovoj reprezentaciji.....
Pa sad opet nazovite nekog pljuvacem....

Ovo nije dobro i ne moze biti dobro nikako...
Hebes ti 8 golova kad ti Litenstajn da gol i pravi 4-5 dobrih sansi...
Ti si ba bolestan lik i tebe sigurno uspjeh reprezentacije nece obradovat dok je Safet na celu...
Ti bi vise volio da dobiju poziv igraci sa tvog spiska i da se dokazu neg da se plasiramo na SP...
Yebo vas Avdija vise,jel to samo Avdija igro,ok momak nema kvalitet za prvu postavu i ako nista momak je igrama u Hajduku zasluzio poziv i priliku...
Nama je kao normala da mi nabijemo nekog sa 8 golova pa ko god to bio,dok se vece sile sa slicnim ekipama znaju mucit,nama je veliki neuspjeh ako ne osvojimo maksimalan broj bodova jer smo ubjedljivo najjaci,okrenite se malo oko sebe i pogledajte gdje zivimo,ova oprema i dresovi i jesu ogledalo ko smo i sta smo,mucimo se imamo li gdje normalno igrat utakmicu,i ne bi jos imali da nije ovih sportskih "ludjaka" iz Zenice koji su se potrudili da se vise ne brukamo kolko tolko...
Doci ce dan otici ce i Safet pa cemo vidjet koja ce ozbiljna trenerska faca da preuzme repku za ovu "ogromnu" placurinu koju Safet prima,hocemo za kikiriki da nas vodi Mourinho,aha hocemo qurcinu...
Kakvih pacijenata ima mashala smo :oops:
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

hackerinho
Kontakt:

Post Postao/la hackerinho » 07 sep 2012, 23:29

molim vas ako ko ima link da pogledam snimak utakmice...nisam stigao..nesreca..na hajr :D...plizz link

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 07 sep 2012, 23:29

Igra loša, spora, ispod svakog kriterijuma. Odbrana katastrofa, bez Spahića sa ovim igračima oko njega smo nula. Vršajević zaluto u reprezentaciju (isto ko i Svraka). Pjanić odigro ispod svog nivoa.
Selektor drži Džeku u igri svih 90 minuta bez obzira na visok rezultat, a vidi se da je rovit.
Kad se sve presabere, rezultat je daleko iznad igre koju smo pokazali.
Pratio sam i Latviju, slabi su brate. Trebali bi popit peticu u Zenici, ali su zato Grci jaki. Čitavo drugo poluvrijeme se igralo na polovici Latvije. Slovaci odigrali nulu, ali imaju jako dobru momčad. Uz ovakvu igru bez repa i glave biti će teško u ovim kvalifikacijama. Selektor nije iskoristio pripremne utakmice za pravilan odabir novih igrača. Treba biti pošten pa reći da su svi novi tanko odigrali.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.