U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21,U-19,U-17
I kad mi kazu zasto reprezentacija igra u Zenici pa igra zato sto jedini navijaci danas U21 su bili klinci iz fudbalskih škola..Eto vam baščaršijske noći,film festivali al što se tiče sporta 0,preči je Željo i Sarajevo od reprezentacije ili popodnevna kafa,a onda posle 100 komentara na forumu presipanja iz šupljeg u prazno..
Fina utakmica danas,lijepa igra protiv Njemačke će biti teško vidjet ćemo u svakom slučaju treba momke podržat većina njih više neće igrati za U21,a ipak ostavili su dobar trag..
Fina utakmica danas,lijepa igra protiv Njemačke će biti teško vidjet ćemo u svakom slučaju treba momke podržat većina njih više neće igrati za U21,a ipak ostavili su dobar trag..
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Nijemce smo jednom tukli sa 5:1 u Zenici
ako se sjecate to je bila generacija sa Bajramovicem, Grujicem itd. Kod njih mislim glavna zvijezda tada bio Kuraniy. Hajmo ih opet otresti, zasto ne 
Steta sto ce ovu reprezentaciju i generaciju glupost na Kipru kostati baraza. Sanse postoje, ali su minimalne. Samo se nadam da ce Jagodic dobiti i naredni mandat da vodi ovu selekciju i da se nece naci neki pokemoni koji bi zahtjevali promjenu na klupi.
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 08 sep 2012, 00:11, ukupno mijenjano 1 put.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ne znam sjeća li se ko doduše to je bila prijateljski tema kada smo mladu Njemačku repke pregazili sa 5:1 u Zenici.nijemci poveli 1:0,a nakon toga im uvalismo peticu.tada su za Njemačku igrali Kevin Kuranyi,Benjamin Lauth...selektor im je bio Matias Sammer to mu je bio debi.za nas je tad igrao Zlatan Muslimovic i dao je peti gol glavom.mislim da mu je to bio i debi za nas.nakon toga nijemci su se vadili kao na los teren a Sammer se danima nije javljao na lentafoDylan Dog je napisao/la:Na stranu mogućnost plasmana,ovo im je prilika da se prodaju,pobjeda nad Njemačkom bi odjeknula.
A zaista bi bila podvig,možda Nijemci budu kombinovali sa sastavom ipak su osigurali plasman,mada poznavajući njih gledat ćemo Jantchkea(startni desni bek Borrusie M.),Holtby(glavni playmaker Schalkea) i ostale najbolje igrače Njemačke na Koševu.
Ipak današnja igra nam svima daje razloga za optimizam.
U prvom duelu sa Njemačkom možda je i Jagodić pogriješio,konstatno je Mlappa po desnoj strani igrao protiv onog Husića,Mlapa je crnac od skoro 2 metra a Husić kršan ko i Vršajević pa znate već kako je to završilo,mora neko snažniji igrati protiv njega.
Zadnja izmjena: TMovac, dana/u 08 sep 2012, 00:11, ukupno mijenjano 1 put.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Kakav jagodic i U21....amerosm je napisao/la:Steta sto ce ovu reprezentaciju i generaciju glupost na Kipru kostati baraza. Sanse postoje, ali su minimalne. Samo se nadam da ce Jagodic dobiti i naredni mandat da vodi ovu selekciju i da se nece naci neki pokemoni koji bi zahtjevali prmjenu na klupi.
Treba njega nagraditi stepenicom vise, reprezetacijom....
Zadnja izmjena: gringobih, dana/u 08 sep 2012, 10:42, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Samo malo ispravka nije Sammer bio trener vec Kohler i to nije bio njegov debi na klupi mlade reprezentacije. Prije te utakmice upisao je pobjede protiv Italije i protiv Litvanije.
Realno ja mislim da mi nemamo kapacitet da zaustavimo vezni red Njemacke, i mislim da iako uspjemo zaustaviti Holtbya tu su i Beister i Hermann, a iza njih Rudy i Leitner.
Beisteru se ne smije ostavlajti puno prostora i kada god primi loptu mora biti jedan igrac uz njega, jer momak ima ubojit sut sa distance koji je uz to jos precizan.
Realno ja mislim da mi nemamo kapacitet da zaustavimo vezni red Njemacke, i mislim da iako uspjemo zaustaviti Holtbya tu su i Beister i Hermann, a iza njih Rudy i Leitner.
Beisteru se ne smije ostavlajti puno prostora i kada god primi loptu mora biti jedan igrac uz njega, jer momak ima ubojit sut sa distance koji je uz to jos precizan.
Kako god da se okonca ovaj ciklus,u ovoj mladoj reprezentaciji ima najmanje 4-5 igraca koji kucaju na vrata A tima,dok je Stevanovic vec zasluzio i privih 11..To je prakticno i svrha postojanja mladih reprezentacija..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Ova reprezentacija je napravila uspjeh u svakom pogledu.Nasi momci su bili u 4-oj jakosnoj skupini,a sada su ostavili iza sebe favorizovane Grke i Bjeloruse.Uz to je Vlado Jagodic "proizveo" vec 5-6 igraca koji mogu biti od pomoci i A reprezentacije.Prije svih tu mislim na Stevanovica,Kvesica,Bilbiju,Viscu i Markica,a sigurno dosta potencijala ima i u Đuriću,Bešiću,Čoliću,Sipoviću i dr.
Protiv Njemačke će biti vraški teško,ali ne i nemoguće.Ipak,iako naši ne pobjede itekako možemo biti ponosni na naše mlade Zmajeve
Protiv Njemačke će biti vraški teško,ali ne i nemoguće.Ipak,iako naši ne pobjede itekako možemo biti ponosni na naše mlade Zmajeve
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- legenda reala
- Kontakt:
Amere
Hoće igrati Švabi u najjačem sastavu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
kinder_jaje
- Kontakt:
po meni grahovac nije za prvog tima 
Sjecam secalcio je napisao/la:Nijemce smo jednom tukli sa 5:1 u Zeniciako se sjecate to je bila generacija sa Bajramovicem, Grujicem itd. Kod njih mislim glavna zvijezda tada bio Kuraniy. Hajmo ih opet otresti, zasto ne
Kod nas jos Avdukic, Berberovic, Pelak
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Hoce, jer nece htjeti rizikovati 100% ucinak u kvalifikacijama. Jucer su pobjedili Bjelorusiju sa 3:0, a strijelci su bili Beister, Leitner i Polter.legenda reala je napisao/la:Amere
Da sam na mjestu Jagodica krenuo bih u utakmicu dosta agresivno i tako mozda natjerao Nijemce da igraju pod rucnom, jer niko nece htjeti rizikovati neku povredu na samom pocetku sezone, a ima jos u kvalifikacijama da se igra i baraz.
- legenda reala
- Kontakt:
Ma znam gledo sam, malo večeras i vidim Holtby i svi su tuamerosm je napisao/la:Hoce, jer nece htjeti rizikovati 100% ucinak u kvalifikacijama. Jucer su pobjedili Bjelorusiju sa 3:0, a strijelci su bili Beister, Leitner i Polter.legenda reala je napisao/la:Amere
Da sam na mjestu Jagodica krenuo bih u utakmicu dosta agresivno i tako mozda natjerao Nijemce da igraju pod rucnom, jer niko nece htjeti rizikovati neku povredu na samom pocetku sezone, a ima jos u kvalifikacijama da se igra i baraz.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Džeko je otišao iz naše lige u Češku i rasturio i otvorio vrata mnogim mladim igračima poslije njega koji idu u Češku.
A ovi što su iz naše lige otišli u Bundesligu,Hrgović,Berberović,Huseinović,Petar Jelić,niko se nije proslavio,bojim se da su Njemački skauti postali oprezni sa igračima iz BiH Premijer lige
A ovi što su iz naše lige otišli u Bundesligu,Hrgović,Berberović,Huseinović,Petar Jelić,niko se nije proslavio,bojim se da su Njemački skauti postali oprezni sa igračima iz BiH Premijer lige
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Evo mala analiza za baraz..
Nama treba pobjeda i recimo da sa jedan razlike pobjedimo i ovi ostali sto imaju isto bodova pobjede sa jedan razlike
Grupa1) BiH 16 bod, +9 gol razlika
Grupa2) Slovenija 14 bod, vec gotovo
Grupa3) Armenija, ako pobjedi 17 bod
Grupa4) Danska, ako pobjedi 16 bod +9 gol razlika
Grupa5) Svicarska, ako pobjedi 17 bod
Grupa6) Portugal, ako pobjedi 17 bod
Grupa7) Turska, 15 bod vec gotovo
Grupa8) Norveska, 19 bod
Grupa9) Slovacka, 15 bod
Gruap10) Skotska, ako pobjedi 16 bod, +9 gol razlika
Znaci...
1.Norveska
2.3.4. Armenija, Svicarska i Portugal
5.6.7.BiH, Danska i Skotska
8.9.Turska i Slovacka
10.Slovenija.
Mi moramo da igramo na gol razliku, tj pobjedu. Moramo imati bolju gol razlika od Danske ili Skotske u najgorem slucaju. Uz nasu pobjedu i neke srece da bilo ko od Arm, Svic, Port, Dan ili Skot izgubi ili igra nerjeseno mi smo u barazu. Ako izgubimo onda smo van..
Nama treba pobjeda i recimo da sa jedan razlike pobjedimo i ovi ostali sto imaju isto bodova pobjede sa jedan razlike
Grupa8) Norveska, 19 bod
Grupa9) Slovacka, 15 bod
Znaci...
1.Norveska
8.9.Turska i Slovacka
10.Slovenija.
Mi moramo da igramo na gol razliku, tj pobjedu. Moramo imati bolju gol razlika od Danske ili Skotske u najgorem slucaju. Uz nasu pobjedu i neke srece da bilo ko od Arm, Svic, Port, Dan ili Skot izgubi ili igra nerjeseno mi smo u barazu. Ako izgubimo onda smo van..
Ako Bog da..bit ce..( nemam sta drugo reci, jer nam samo Bog može pomoćo )soko je napisao/la:Evo mala analiza za baraz..
Grupa8) Norveska, 19 bod
Grupa9) Slovacka, 15 bod
Znaci...
1.Norveska
8.9.Turska i Slovacka
10.Slovenija.
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.
Ranking of second-placed teamsBecause some groups contain six teams and some five, matches against the sixth-placed team in each group are not included in this ranking. As a result, eight matches played by each team will count for the purposes of the second-placed table.
[edit] TiebreakersThe following criteria are applied to determine the rankings.[2]
Higher number of points obtained in these matches
Superior goal difference from these matches
Higher number of goals scored in these matches
Higher number of away goals scored in these matches
Position in the UEFA Under-21 coefficient ranking used for the group stage draw
Grp Team v · t · e Pld W D L GF GA GD AG Pts Notes Current sixth-placed team Rating
8 Norway 7 5 1 1 13 6 +7 7 16 1 — 35
7 Turkey 8 5 0 3 13 7 +6 4 15 — 16
6 Portugal 7 4 2 1 15 6 +9 5 14 1 — 18
5 Switzerland 7 4 2 1 12 4 +8 3 14 — 11
3 Armenia 7 4 2 1 11 5 +6 3 14 — 29
4 Denmark 7 3 4 0 16 8 +8 5 13 1,3 — 19
1 Bosnia and Herzegovina 7 4 1 2 15 7 +8 3 13 San Marino 39
10 Scotland 7 3 4 0 14 6 +8 9 13 — 23
2 Sweden 7 4 1 2 11 9 +2 3 13 1,3 Malta 5
9 Slovakia 7 4 0 3 11 7 +4 7 12 3 — 26
Key to notes
1 - Team may potentially finish first in its group
3 - Team may potentially finish third or worse in its group
6 - Sixth-placed team in group may change (so ranking of second-placed team may improve or worsen even if it does not play)
Berberović ih zlostavljo po desnoj stranicalcio je napisao/la:Nijemce smo jednom tukli sa 5:1 u Zeniciako se sjecate to je bila generacija sa Bajramovicem, Grujicem itd. Kod njih mislim glavna zvijezda tada bio Kuraniy. Hajmo ih opet otresti, zasto ne
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Evo kako novinari naši cijene U21 repku, ne mogu nigdje naci golove....ccc!
- Principatus
- Kontakt:
Stvarno steta sto ovisimo o drugima i jos moramo Njemacku poraziti za prolaz. Nek im to bude pouka za zivot, jer nisu uzeli ozbiljno utakmicu protiv Kipra. Vlado inace radi dosta dobar posao, kada bi poboljsao selekciju i nebi ignorisao igrace iz stranih liga bili bi jos bolji. Shvatam da zeli da promovise domace igrace, sto je na neku ruku potrebno i dobro, ali to ga ne tjera da ignorise igrace iz jacih ligi. Dakle i da se ne kvalifikujemo momci su odigrali veoma dobre kvalifikacije i ova utakmica protiv Grcke je stvarno bila sjajna.
Sto se tice Njemacke, mozemo ih poraziti. Igrati drsko i sa 0% respekta.
Sto se tice Njemacke, mozemo ih poraziti. Igrati drsko i sa 0% respekta.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Drum, Google Adsense [Bot], travuljasSs i 69 gostiju.