adriano_leite je napisao/la:
Ovo za Zukanovica, ako je tako dobar ja bih normalno volio da ga se proba u repci da vidimo od cega je napravljen, a ja ga nisam nikada gledao tako da ne mogu prosuditi kakav je igrac. Da je selektor mislio za njega da je dobar, zvao bi ga i kraj price.
Kraj price? Zasto?
Susic, kao sto sam kazes, nije svemocan i sveznajuci.
Samo zato sto ga nije pozvao, ta cinjenica nije u isto vrijeme i argument protiv Zukanovica.
Pozvao je Vrsajevica, i totalno pogrijesio, jer se ovaj protiv Liechtensteina nije mogao nametnuti.
Niti je pasao u koncept, kako kazes, niti ista. Dakle Susic je ocekivano 100% promasio sa njim. To smo i mi lajci, navijaci sto surfamo po internetu dakle bolje znali, sto je bolno. I danas ce se ipak naci ljudi koji ce braniti Safeta za ovaj misticni poziv, a ismijavati Zukanovica, nama potrebnog stopera. Dakle nenormalan kontrast i nelogicnost, cesce i kontradiktornost samo iz razloga da se odbrani ponasanje selektora. Isto kao oni koji su pokusavali da me poslije utakmice sa Rumunijom u Zenici, gdje smo ih rastavili na komade i ubili u pojam, ubjede kako smo lose odigrali i da je Safet kriv. Nigdje veze.
A ako mislis da je ovo sto je Gringo naveo, to jest shvacanje samog sebe, svoje percepcije stvarnosti, emocija i kondicioniranja kroz odgoj, drustvo, medije nesto nebitno, onda mislim da time grijesis jako, ali to ovdje nije tema. Sad da ne ispadne da branim Gringa, ali nekad ljudima vise smeta kako se nesto kaze, a ne sta se reklo, tako da i on sam mora malo na onom da poradi sto sam drugima predaje. Fakt koji i mene samog ne iskljucuje iz iste kritike.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.