Ama prijatelju,ja ti samo zelim reci da se iste stvari,jednako ruzne,ponavljaju vec dobrih 10 godina ako ne i vise..Znaci to nije nesto sto su poceli da rade navijaci koji sad idu na jug,sjever ili opste na Grbavicu..fcz je napisao/la:Zenicu bih odmah izbacio iz ove price, jer je to potpuno druga kategorija. Ali ni na te odnose nisam ponosan, no to se u zadnje vrijeme malo primirilo.Rios je napisao/la:Ne pretjeruj druze..Ja pamtim jednako ruzna (ako ne i ruznija) skandiranja,povike i desavanja na tribinama nego sto je to sad..Pa eto naveo sam vec paljenje Hrvatske zastave..Pa sjecas li se finala kupa sa Leotarom na Kosevu..Pa ruznih povika upucenih Zenici,tipa Zenica je srce Srbije..Osim ako se ovim zadnjim zeljelo reci nesto lijepo o ZeniciNista se drasticno nije promjenilo na gore nego sto je bilo prije recimo 10 godina
Leotara se vrlo dobro sjecam, i cuvenog ljepotana Slavoljuba Djordjevica koji je u prvoj utakmici finala Kupa (to na Kosevu je bio revans) cesao m.u.d.a prilikom intoniranja himne. Raja je tad reagovala kako je reagovala, ali je opet ostalo na tome.
Isto tako se vrlo dobro sjecam prvog gostovanja Sirokog na Grbavici u play-offu 1999. i normalne atmosfere.
Sada po prvi put imamo PONAVLJANJE (indikativno je da nakon toga, po prvi put dolazi i kazna). Znaci skandira se ubij Srbina, svi se prave ludi. Dodje sljedeca utakmica i usred kopa se zapali zastava. Ovako nesto ja ne pamtim.
Cinjenica je da se to ranije nije kaznjavalo i zato su to navijaci shvatili kao "normalnu" pojavu..E sad je drugacije..I neka je..treba kazniti sve sto ne pripada stadionu..Zbog toga kazem da se treba pricati sa navijacima,educirat ih,upozoriti da ono sto je prolazilo ranije vise ne prolazi bez kazne,itd..Ali napadati,osudjivati,pljuvati,vrijedjati,prizivati batine navijacima sa juga je nedopustivo i necu se s tim nikad sloziti..Jer bez juga Grbavica bi bila gostujuci teren jednak Otoci..To ti odgovorno tvrdim..Pa bolan sa sjevera se recimo hebe majka Zebi u 10 min zato sto nije dodao loptu kako su navijaci zeljeli..Ili Osim nece da se javi jer je tekma u toku najmanje 100 ljudi oko mene mu je hebalo mater..O gostovanju Zelje da i ne govorim..Uglavnom im tamo podrsku pruzaju momci sa juga..Na kraju,da sumiram ovu svoju pricu,nanijeli su stetu klubu,ali su dali punooo i ne zasluzuju ono sto se moze procitati zadnjih dana na ovom forumu,koji u stvarnosti nije vazan uopste,ali eto mene boli..