Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

formance
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la formance » 08 sep 2012, 23:38

Vi ste ti koji se trebate informisati.
Brad Gilbert: I am leaving the site now 13 mins after being canceled and there is no rain anywhere near no black sky for a tornado i am shocked ?
Da da, problem je očito nešto drugo. Puhalo je i Tomasu i Andyu i Davidu, ali samo se jedan igrač žalio na uslove. Ne valja plava šljaka, ne valja kad je vjetar. Očigledno ne razumije da je suština ove igre prilagodba, a ne igranje samo onda kada je sve idealno.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 08 sep 2012, 23:39

IDEMO DAVIDE!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 08 sep 2012, 23:43

Doslo Novaku u glavu, jbg previse je bio dobar i obziran.

Da na RG-u nije pristao na prekid sada bi imao titulu, ocigledno ne zeli ponavljati istu gresku.

Taman da se sutra uplati na Djokovica. :mrgreen:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 08 sep 2012, 23:44

Znaci, ok je kada Novak trazi prekid :mrgreen: ? Cisto da znamo.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 08 sep 2012, 23:45

Naravno da nije. 8-)

[youtube][/youtube]

Ovo stize i vjerovatno bi prekinuli, ali nije trebao da kuka, sada je isti Nadal. :mrgreen:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 08 sep 2012, 23:47

Najveći problem je kada se jedan igrač žali, a drugi sasvim normalno igra u uslovima koji su jednako nepogodni za obojicu. To je ono što je meni najviše zasmetalo. To što sam rekao za organizatore i za ono što su uradili je bilo čisto iz afekta, ali za ovo gore fakat nije bilo potrebe. Igraj, profesionalac si, plaćaju te za to. Nigdje ne piše da se mora igrati samo po suncu. To je problem kod njih, uvijek su bili zaštićeni ko bijeli međedi.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 09 sep 2012, 00:10

Sta kazu kad ce proc' taj jugo? :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 09 sep 2012, 00:15

Sve je odgodjeno za sutra, musko finale je u ponedjeljak.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 09 sep 2012, 00:21

Mene je ovo šokiralo.Može se reći da dugo pratim tenis,ali nikada nisam vidio da se meč prekine zato što bi neki jači vjetar mogao naletiti.Smiješno.Presmiješno.Ako je bilo 15 minuta poslije prekida,tj. ako je trebao doći tada,mogli su onda završiti set.Ovo je žalosno.
Ovaj turnir je prvo zapravo bio smiješan zbog tie breaka u petom setu a onda i zbog ovoga.
I ne gleda mi se ovo više.Činjenica je da Novak može sve sada preokrenuti,pa čak i prvi set.

I žensko finale vrijedi gledati.

Sve za sutra izgleda. :lol:
You'll never walk alone.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 09 sep 2012, 00:23

Jel mi neko moze reci da li se Novak konstantno zalio na uslove ili je u prolazu nesto dobacio sudiji? Stvarno nisam upratio, samo sam na kraju sedmog gema vidio dva covjeka kako ulaze na teren.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 09 sep 2012, 00:26

Nije više Super Saturday, već Super Sunday. :mrgreen:

Kuko, nije se konstantno žalio, već je prebacivao sudiji u pauzi između gejmova, koliko se sjećam. Tako je i komentator rekao. Imao je i nekoliko gestikulacija tokom prvog seta. To stvarno nije u redu, ako je David mogao istrpiti, morao je i on.

[youtube][/youtube]

I ovdje je puhalo, pa se nijedan od njih nije žalio.

Profesionalnitenis.com

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 09 sep 2012, 00:42

Nisi mi nista pomagao. :D Zanima me da li je bilo rasprave sa sudijom, ako jeste to je skandalozno. A dobacivanje je svakodnevnica, zbog ovog ili onog, to se uvijek radilo.

Ako se stvarno najavljuje tornado onda su organizatori napravili pravi potez, jer najmanje sto im treba jest da u toku tornada puste 15-tak hiljada ljudi (mozda cak i vise, nemam predstavu koliko su tribine bile popunjene) ispred stadiona.

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 09 sep 2012, 00:53

kvota na Davida 2.6 :lol:
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 09 sep 2012, 00:53

Bilo je rasprave sa sudijom, ali u toku pauze (čini mi se nakon drugog pretrpljenog brejka). Nisam mogao vidjeti, jer je u to vrijeme bila reklama, međutim vrli komentator nam je objasnio šta se desilo u međuvremenu. :mrgreen: Sada, kako i u kojoj mjeri je to bilo, ne znam, međutim, nema smisla ni dobacivati sudiji za takvo nešto, jer ne radi se o njegovoj greški, već o uslovima koje priroda nameće. Isti su za oba igrača, ako se jedan ne žali, ne treba ni drugi. Moraju se prilagoditi datoj situaciji i bilo kakva dobacivanja ili manja rasprava je apsolutno nepotrebna. Nije skandalozna, ali je nepotrebna.

Profesionalnitenis.com

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 09 sep 2012, 01:00

formance je napisao/la:Bilo je rasprave sa sudijom, ali u toku pauze (čini mi se nakon drugog pretrpljenog brejka). Nisam mogao vidjeti, jer je u to vrijeme bila reklama, međutim vrli komentator nam je objasnio šta se desilo u međuvremenu. :mrgreen: Sada, kako i u kojoj mjeri je to bilo, ne znam, međutim, nema smisla ni dobacivati sudiji za takvo nešto, jer ne radi se o njegovoj greški, već o uslovima koje priroda nameće. Isti su za oba igrača, ako se jedan ne žali, ne treba ni drugi. Moraju se prilagoditi datoj situaciji i bilo kakva dobacivanja ili manja rasprava je apsolutno nepotrebna. Nije skandalozna, ali je nepotrebna.
@formance nema se tu ništa dodatno objašnjavati.Novak se dobrano prepao za 1 set nije igrao dobro i svaki prekid bi mu zlata vrijedio.Čovjek jednostavno ne može da se prilagodi na malo teže i neobične uvjete.(Najsmješnije mi je kaka pada na travi, doista teatralno izgleda :D ).
U meni tinja nada da ga David može dobiti, ali iako i osvoji 1 set, mislim da će Novak to nekako preokrenuti kao što uglavnom i čini.Kada spominjem preokrete, iz glave mi ne izlazi slika kako Novak pogađa liniju na meč loptu Rogera u prošlogodišnjem polufinalu...
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 09 sep 2012, 01:19

Ja stvarno ne znam koji vi to problem u glavi imate? Oluja dolazi, meč se prekida pola sata prije jer ljudi vrše evakuaciju gledalaca i igrača iz cijelog kompleksa.... Guglajte malo, kontaktirajte prijatelje, familiju, kolege i informišite se... Novaka su ovdje imali običaj za svašta optuživati, čak i ono što konstantno rade drugi, ali da je on izazvao tornado, e to je nešto novo i neprevaziđeno....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 09 sep 2012, 01:49

Ti sigurno vidiš nešto što mi ne vidimo, čim si rekao da je neko od nas krivio Novaka zbog tornada. :roll:
On je zadužen za uragane. :mrgreen: Fakat, ne znam odakle ti to. Ovdje se najviše osporava (s pravom) njegovo kukanje na uslove koji su bili isti i njemu i Davidu. Ako nešto nije uredu onda to nije uredu i taman da mi je rođeni otac popljuvao bih ga zbog toga.

Profesionalnitenis.com

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 09 sep 2012, 02:01

Nema ništa od tornada, Metsi već dobrih sat vremena igraju nastavak svoga meča, nevrijeme je otišlo u smjeru Philadelphie
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 09 sep 2012, 02:26

Formance, ti si gore napisao da je glavni razlog prekida zato sto Novak gubi, ocigledno da je istina drugacija. To sto je dobacivao jeste nepotrebno, ali nije nesto sto se prvi put desava. Koliko se samo puta desilo da se jedan od dva tenisera zali zbog mraka, iako se moze jos igrati. Pa onda prve kapljice kise i ne bi igrao. Nepotrebno jeste, jer sudija tu ne moze nista, ali isto tako nije nesto sto se ne desava bar 10 puta godisnje.

S druge strane imas Federera koji na pocetku drugog seta NA SLJACI (svi znamo da se tad svaki trag jasno vidi) pokazuje sudiji krivi trag, i 2 min se raspravlja s njim doslovno pokusavajuci ukrasti poen (i to u situaciji kad Nadal ima bp). Ne vidim da se nekad Federer pljuvao zbog toga, iako je i Nadal odmah vidio trag I poceo mahati glavom Federeru da nije u pravu.

Da ne spominjem Rafu I Murraya, obojica prema svim teniskim pravilima moraju ponoviti poen, a oni se zale sudiji zasto to tako.

Ma postoji bar mali million situacija gdje su sudije u pravu, ali teniseri nadju potrebu da to prokomentarisu. Koliko vidim i kod Novaka se sve zavrsilo samo na dobacivanju, bez namjere ulaska u vecu raspravu. Da nije tako i ja bih ga pljuvao.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 09 sep 2012, 03:42

Napisao sam to, ali iz afekta. Povukao sam to kasnije. Jedno je sudijska greška, jedno je kada igrač misli da je u pravu, iako je možda u krivu, kada se raspravlja sa sudijom, prepire ili radi nešto slično. U principu, sve što direktno ima veze sa sudijom. Drugo je kada Nadal traži da se prekine meč zbog uslova, drugo je kada se žale na plavu šljaku, drugo je kada se žale na vremenske uslove i sve ono na što se nema svrhe žaliti, jer je u prirodi tenisera da se prilagođava različitim uslovima, a da je sama suština ove igre prilagođavanje. To pokazuje da je igrač nemoćan, a da ne spominjem da je previše glupo i bespotrebno, ne zbog čina, već zbog razloga kao uzroku tog čina.

Igrači su se raspravljali i svađali sa sudijama i nikada na to nisam previše obazirao pažnju. Kod Rogera mi je više zasmetalo ponašanje u finalu USO-a 2009, nego spomenuti poen u Madridu, jer tu je prekinuo poen na svoj rizik (vjerovatno jer je bio siguran, iako nije bio u pravu). Bolji je primjer Soderlinga 2010. Ne smeta mi ni kada igrač koristi MTO, a Novaka su prošle godine prozivali folirantom upravo zbog toga, ne smeta mi generalno rasprava sa sudijom kojoj je uzrok neki poen, ali smeta kada se Nadal žali sudiji tokom meča sa Rosolom na ovoga, jer je preglasan, smeta kada se žali na uslove na RG-u, zato što loptica dovoljno ne odskače, smeta kada igrač prebacuje sudiji loše vrijeme, iako drugi igrač šuti i jako dobro igra, smeta kada se žale na plavu šljaku jer je na njoj nemoguće igrati, dok se drugi igrači bez problema kreču na njoj itd. U čemu je razlika između prvih i drugih sIituacija ?! U prvim te može poen iznervirati, možeš reagovati, ispasti glup ili biti u pravu, ali u drugim pokazuješ nemoć na terenu, a kada si nemoćan onda ti jednostavno sve smeta. Kada si spomenuo Rogera bolji je primjer protestovanje sudiji zbog odugovlačenje servisa od strane Novaka u Melbournu 2011. Tu on pokazuje nemoć i lice osobe koja ne zna adekvatno prihvatiti poraz. Ništa novo, Roger je na tome poradio sa vremenom, ali bio je i ostao igrač koji nije znao prihvatiti poraz i koji je uvijek tražio izgovore nakon istih.

To što je Novak uradio nije ništa skandalozno, ali jeste vrijedno komentara. Kao što se igrači hvale za svaki dobar potez koji urade (prvi sam hvalio Novaka nakon onog priznavanja poena Rafi na RG-u) tako se i kude za loš potez koji urade. Ovo što je Novak uradio je loš potez igrača koji nema mogučnost da se adekvatno prilagodi trenutnim uslovima, pa izgovor traži u nepogodnom vremenu. Pokazuje se svoje pravo lice, zato je to bitno. To nije isto kao svađanje sa sudijom oko poena, jer to je u prirodi svakog igrača da radi, ali jedan Sampras, Agassi, Courier, Edberg, Lendl, McEnroe se nikada nisu žalili na lošije vrijeme, vjetar, vlagu i dim u dvoranama itd, jer bi im žalopojke dale epitet pichkica. a ionako nisu bili ni približno zaštićeni kao današnji Top igrači.
JohnyMac se proslavio svojim svađama sa sudijama, iako je često bio u krivu, ali zbog toga ga niko nije manje gotivio, već naprotiv. Međutim, da je radio nešto ovako, vjerujem da sam sebe ne bi mogao pogledati u ogledalo, a kamoli nešto drugo. Igrači su takvi, svi smo takvi. Imamo svoje vrline i mane, kod nekoga se ističu više, kod nekog manje. Bespotrebno ih je pokrivati, jer one uvijek izlaze na vidjelo. O njima se govori sve u zavisnosti od situacije, zato ako igrač uradi nešto vrijedno pohvale, treba to pohvaliti, ako uradi nešto vrijedno pljuvanja, treba to popljuvati. Šta je za nas pljuvanje, te gdje je granica normalnog i nenormalnog, zavisi od osobe do osobe. Ovo što je Novak uradio je za mene bilo vrijedno "pljuvanja" što ne znači da ću svaki njegov sljedeći potez posmatrati kroz prizmu toga. ;)

Profesionalnitenis.com

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.