Lichtenstein-BiH ; BiH-Latvia

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Koliko ce bodova osvojiti reprezentacija BiH u ove dvije utakmice ?

6
345
88%
4
30
8%
3
2
1%
2
0
Nema glasova.
1
4
1%
0
12
3%

Ukupno glasova: 393

soccerfan
Kontakt:

Re: Lichtenstein-BiH ; BiH-Latvia

Post Postao/la soccerfan » 09 sep 2012, 04:14

slana_krv je napisao/la:Vecer u Skenderiji nije mi se svidjel sto stalno Dzeku prozivaju i prave razliku u odnosu na ostale igrace, koji to nezasluzujeu. To samo moze stvoriti probleme unutar reprezentacije.
Ja iskreno ne bih mogao zamisliti reprezentaciju bez misimovica i pjanica u timu, jer sam Dzeko zavisi od nasih veznih igraca.
Znas sta da Edin nije takav kakav je i mene bi zabrinulo! I u potpunosti vidim zasto bi te tako nesto moglo zabrinuti!! Kad bi se ovako nesto desavalo u drugoj repki, dosad bi vjerovatno vec zaratili. :D Ali ovi nasi momci su stvarno tim. Sinoc su cini mi se disali jedan za drugog. :D :D Vidi se da su stvarno sto kazu svi za jednog a jedan za sve!!! I Edin je takav "prizemljen" momak da nece dozvoliti da se bilo ko osjeti manje vaznim. :) :) Pa vidjeli smo i na twitteru da svaki uspjeh nasih igraca hvali i da mu je drago!! Ja se nadam da sam upravu sa ovim komentarom. :D
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

loko
Kontakt:

Post Postao/la loko » 09 sep 2012, 05:25

Giorgios Samaras povrijedjen. Ne igra protiv Litvanije a moguce je da nece igrati niti protiv BiH.
****: UEFA.com
Giorgos Samaras is out of Greece's FIFA World Cup qualifier against Lithuania on Tuesday. The Celtic FC striker suffered a ligament injury in his left elbow in Friday's 2-1 win against Latvia and the Greece medical staff expect him to be out of action for up to six weeks. He will undergo further medical tests in Scotland on Monday. If initial estimates are proved correct, Samaras could also miss Greece's Group D game against Bosnia and Herzegovina on 12 October and a number of Celtic's UEFA Champions League group stage fixtures.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 09 sep 2012, 06:03

neurofunk je napisao/la:
slana_krv je napisao/la:Vecer u Skenderiji nije mi se svidjel sto stalno Dzeku prozivaju i prave razliku u odnosu na ostale igrace, koji to nezasluzujeu. To samo moze stvoriti probleme unutar reprezentacije.
Ja iskreno ne bih mogao zamisliti reprezentaciju bez misimovica i pjanica u timu, jer sam Dzeko zavisi od nasih veznih igraca
Nije to slucaj samo kod navijanja i skandiranja, pogledaj malo medije, samo Dzeko, Dzeko, Dzeko.
Pa neka i ostali igraci budu dva puta najbolji strijelci Bundeslige, naskuplji transfer u istoriji Bundeslige i osvoje prvenstvo sa svojim klubovima u dvije lige petice pa ce se i njigovo ime potencirati.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 09 sep 2012, 08:26

nesto kad pogledam mi cemo gotovo sigurno biti na jednoj od dvije pozicije znaci ili direktno ili baraz o cemu prije nismo mogli ni zamissliti.iako ja mislim da cemo protiv grcke osvojiti 4 boda a ove ostale pobijediti
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 09 sep 2012, 08:39

Dado je napisao/la:
neurofunk je napisao/la:
Ja iskreno ne bih mogao zamisliti reprezentaciju bez misimovica i pjanica u timu, jer sam Dzeko zavisi od nasih veznih igraca
Nije to slucaj samo kod navijanja i skandiranja, pogledaj malo medije, samo Dzeko, Dzeko, Dzeko.
Pa neka i ostali igraci budu dva puta najbolji strijelci Bundeslige, naskuplji transfer u istoriji Bundeslige i osvoje prvenstvo sa svojim klubovima u dvije lige petice pa ce se i njigovo ime potencirati.
Amin kad imamo takvog igraca.. Ovim postom nisam zelio umanjiti Dzekin kvalitet u bilo kojem smislu, on kao individua zasluzuje mnogo vece skandiranje od onog sinoc i ne samo zbog njegovih fudbalskih dostignuca vec kao dobrog insana. Ja sam vise prozvao medije koji zanemaruju ostale igrace, ali cinjenica je sljedeca da je Misimovic najbolji asistent bundeslige svih vremena, a gdje se to spominje u medijima pola navijaca i ne zna za taj uspjeh. Mediji moraju vise davati paznje timu a ne jednom igracu (ponavljam Dzeko zasluzuje puno vise ali i on je dio tima)bas kao sto je slucaj sa kosarkasima uvijek, se uz mirzu dodaju jos dva do tri imena.

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 09 sep 2012, 08:48

astra1922 je napisao/la:nesto kad pogledam mi cemo gotovo sigurno biti na jednoj od dvije pozicije znaci ili direktno ili baraz o cemu prije nismo mogli ni zamissliti.iako ja mislim da cemo protiv grcke osvojiti 4 boda a ove ostale pobijediti
Ako je suditi po prvooj utakmici(a po jutru se dan poznaje) nasi su igrac svjesni svoje sanse u ovoj grupi i vec napocetku su krenuli agresivno i odlucno. Siguran sam da atmosfera koja vlada u zemlji nakon pobjeda kosarkasa i odbojkasa bit ce dodatni motiv da ostvare dugo sanjani san.

LiliumBosniacum
Kontakt:

Post Postao/la LiliumBosniacum » 09 sep 2012, 08:58

slana_krv je napisao/la: Amin kad imamo takvog igraca.. Ovim postom nisam zelio umanjiti Dzekin kvalitet u bilo kojem smislu, on kao individua zasluzuje mnogo vece skandiranje od onog sinoc i ne samo zbog njegovih fudbalskih dostignuca vec kao dobrog insana. Ja sam vise prozvao medije koji zanemaruju ostale igrace, ali cinjenica je sljedeca da je Misimovic najbolji asistent bundeslige svih vremena, a gdje se to spominje u medijima pola navijaca i ne zna za taj uspjeh. Mediji moraju vise davati paznje timu a ne jednom igracu (ponavljam Dzeko zasluzuje puno vise ali i on je dio tima)bas kao sto je slucaj sa kosarkasima uvijek, se uz mirzu dodaju jos dva do tri imena.
O cemu zivota ti pricas, pa to moze jedino da ne zna neka osoba koja nije pogledala niti jedne sportske emisije, procitao sportske novine ili upalio interneta unatrag 3 godine.
Evo clanka u kome je, prije 10-ak dana, izmedjuostalog spomenuta ta titula najbolje asistenta:
http://sportsport.ba/ino_fudbal/dovodi- ... vica/83181" onclick="window.open(this.href);return false;

Na svakom koraku se ona spominje, gdje god da se pise clanak o Misketu, evo jos nekih primjera, a ima ih jos more, samo na sportsport.ba, moze se vrlo lahko naci i u drugim medijima:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/dzeko-na ... tioc/19589" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sportsport.ba/bh_fudbal/miske-na ... mena/19088" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sportsport.ba/ino_fudbal/bilo-bi ... tent/35161" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sportsport.ba/bh_fudbal/misimovi ... lica/42644" onclick="window.open(this.href);return false;

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 09 sep 2012, 09:22

LiliumBosniacum je napisao/la:
slana_krv je napisao/la: Amin kad imamo takvog igraca.. Ovim postom nisam zelio umanjiti Dzekin kvalitet u bilo kojem smislu, on kao individua zasluzuje mnogo vece skandiranje od onog sinoc i ne samo zbog njegovih fudbalskih dostignuca vec kao dobrog insana. Ja sam vise prozvao medije koji zanemaruju ostale igrace, ali cinjenica je sljedeca da je Misimovic najbolji asistent bundeslige svih vremena, a gdje se to spominje u medijima pola navijaca i ne zna za taj uspjeh. Mediji moraju vise davati paznje timu a ne jednom igracu (ponavljam Dzeko zasluzuje puno vise ali i on je dio tima)bas kao sto je slucaj sa kosarkasima uvijek, se uz mirzu dodaju jos dva do tri imena.
O cemu zivota ti pricas, pa to moze jedino da ne zna neka osoba koja nije pogledala niti jedne sportske emisije, procitao sportske novine ili upalio interneta unatrag 3 godine.
Evo clanka u kome je, prije 10-ak dana, izmedjuostalog spomenuta ta titula najbolje asistenta:
http://sportsport.ba/ino_fudbal/dovodi- ... vica/83181" onclick="window.open(this.href);return false;

Na svakom koraku se ona spominje, gdje god da se pise clanak o Misketu, evo jos nekih primjera, a ima ih jos more, samo na sportsport.ba, moze se vrlo lahko naci i u drugim medijima:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/dzeko-na ... tioc/19589" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sportsport.ba/bh_fudbal/miske-na ... mena/19088" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sportsport.ba/ino_fudbal/bilo-bi ... tent/35161" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sportsport.ba/bh_fudbal/misimovi ... lica/42644" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako bukvalno prevedes moj post takvo nesto ces i napisati, nije stvar da se spominje samo taj statisticki podatak nego zbog tog podatka on mora da dobija podjednoko medisku paznju kao i Dzeko(on je zacementirao svoju postavsi najbolji strelac wosburga) isto to zasluzuju Ibisevic, Spahic....jer oni daju svaki dio svog tjela za ovu repku, oni su dio tima i svi zasluzuju podjednak tretman.

LiliumBosniacum
Kontakt:

Post Postao/la LiliumBosniacum » 09 sep 2012, 09:31

slana_krv je napisao/la:
LiliumBosniacum je napisao/la:

Ako bukvalno prevedes moj post takvo nesto ces i napisati, nije stvar da se spominje samo taj statisticki podatak nego zbog tog podatka on mora da dobija podjednoko medisku paznju kao i Dzeko(on je zacementirao svoju postavsi najbolji strelac wosburga) isto to zasluzuju Ibisevic, Spahic....jer oni daju svaki dio svog tjela za ovu repku, oni su dio tima i svi zasluzuju podjednak tretman.
Prvo dobio je Miske sasvim dovoljno medijske paznje po tom pitanju (k'o sto sam objasnio u prethodnom postu), a to se i ne moze izjednaciti sa Dzekinim uspjehom, jer je biti najbolji strijelac tima nesto posebno, pa asistencije su ti nesto sasvim nezvanicno i neregulisano fudbalskim pravilima (ako ne vjerujes googlaj), to je nesto sto se odvojeno prati od lige do lige, tako da se ne moze u isti kos stavljati sa golovima, mada daleko od toga da nije bitna stvar, samo kazem da nije u rangu Dzekinog uspjeha.

Ibisevic i Spahic dobijaju sasvim dovoljno paznje i na svaki njihov zapazeniji nastup se i napise malo opsirniji clanak. Pa nece novinari za svaku prosjecnu utakmicu nasih fudbalera pisati opsirne clanke. Posto potenciras na Dzeku, x puta se desilo da se samo u clanku spomene Dzeko je ovu utakmicu igrao od 70. minute, sto bi ljudi sada svaki kontakt sa loptom analizirali.

Jednostavno je, Dzeko je najuspjesniji od navedenih, te samim time zasluzuje i najvise paznje (medijske, pa i navijacke).

19keNNo88
Kontakt:

Post Postao/la 19keNNo88 » 09 sep 2012, 09:37

KaDa zmajevi dolaze u Zenicu :D

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 09 sep 2012, 09:42

Jednostavno je Dzeko je najuspjesniji od navedenih, te samim time zasluzuje i najvise paznje (medijske, pa i navijacke).[/quote]

otisli smo u skroz drugu raspravu salazem se ja sa tobom ,to sam i ja napisao u prethodnom postu, istina on je najbolji nas igrac i zasluzuje vise nego sto ima , ali mene kao covjeka koji voli ovu reprezentaciju i ovi zemlju da sad konacno kad imamo sve u svojim rukama, dode do razdora unutar reprezentacije, ako mediji konstantno forsiraju jednog igraca za svaki uspjeh. Vecina nas poslije litestajna napisala Dzeko igrac utakmice, ali bas u toj utakmici Ibisevic je zasluzijo taj epitet (tri gola i jedna asistencija) samo nemoj misliti da napadam Dzeku bas naprotiv.

LiliumBosniacum
Kontakt:

Post Postao/la LiliumBosniacum » 09 sep 2012, 09:56

slana_krv je napisao/la:
otisli smo u skroz drugu raspravu salazem se ja sa tobom ,to sam i ja napisao u prethodnom postu, istina on je najbolji nas igrac i zasluzuje vise nego sto ima , ali mene kao covjeka koji voli ovu reprezentaciju i ovi zemlju da sad konacno kad imamo sve u svojim rukama, dode do razdora unutar reprezentacije, ako mediji konstantno forsiraju jednog igraca za svaki uspjeh. Vecina nas poslije litestajna napisala Dzeko igrac utakmice, ali bas u toj utakmici Ibisevic je zasluzijo taj epitet (tri gola i jedna asistencija) samo nemoj misliti da napadam Dzeku bas naprotiv.
Mislim da imamo isuvise velike profesionalce u reprezentacije da bi se takvo sto desilo, to su mentalno zrele osobe, koje vise manje nisu ni zvijezde u svojim timovima pa se ne bune. Vezano za utakmicu protiv Lihtenstajna, mogao bi se sloziti da je Vedo zasluzio tu titulu, ali sta je tu je, mislim da je to nesto nebitno bilo u takvoj utakmici ko ce da osvoji epitet igraca utakmice. Nisam 100% siguran, ali jesam 90%, mislim da je Vedad ima dvije asistencije, ovdje je Misketu pruzio metar ili dva u for loptu, medjutim kosto rekoh nije to oficijelna statistika, tako da moze se smatrati sta ti volja.

[youtube][/youtube]

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 09 sep 2012, 11:32

Trebamo uzet 3 boda u Utorak ..
Latvija mora pasti !!
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Lesnar
Kontakt:

Post Postao/la Lesnar » 09 sep 2012, 11:34

ANTIFA ! je napisao/la:Trebamo uzet 3 boda u Utorak ..
Latvija mora pasti !!
ozblijno ? :o :lol:

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 09 sep 2012, 11:37

Lesnar je napisao/la:
Latvija mora pasti !!

Ozblijno ? sta to znaci na kojem jeziku pricas ti ?

Lesnar
Kontakt:

Post Postao/la Lesnar » 09 sep 2012, 11:42

ANTIFA ! je napisao/la:
Lesnar je napisao/la:
Latvija mora pasti !!

Ozblijno ? sta to znaci na kojem jeziku pricas ti ?
šta na kojem jeziku,šta ti misliš ? :? :roll:

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 09 sep 2012, 11:47

Mislim se da li pricas na Xiang (kineskom) ili na Indonezijskom

mister_xy
Kontakt:

Post Postao/la mister_xy » 09 sep 2012, 11:53

Imali smo mi priliku i za 9 gol,da je Dzeko uposlio Ibisevica,ali nije...iz koji razloga neznam.. :(

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 09 sep 2012, 11:56

Neka, to je jedan od onih sto ocekuju nas poraz. Pa kad ih razocaraju u utorak kao sto su u petak, javice se sa nekakvim "analizama" sa FM 2005.
Gori si ti sto se raspravljas. :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

Axl
Kontakt:

Post Postao/la Axl » 09 sep 2012, 12:23

Nadam se kako ćemo uspješno apsolvirati Latviju i da rahat čekamo naredno okupljanje reprezentacije. 8-)

Realno gledajući u ovom trenutku smo mnogo kvalitetnija reprezentacija od Latvije, al' to nam ne daje za pravo da unaprijed upišemo nova tri boda. Istina, moramo se etiketirati kao favoriti, al' bez prevelikog optimizma jer smo se mnogo puta opekli do sada.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.