Nakon prespavane noci moze se reci samo da je gore, i jedno milion puta se pitam hocel i nas vise sunce ogrijat dosta je vise tame na Tusnju. Ja znam da je mnogima cak mislim i vecini Sloboda nista, al nerazumije kako im je Sloboda nista. Kod nas je trenutno neki obrnuti moral in, u sustini seljaklul je in. Da smo neka zabit pa da nemamo internet,televiziju, pa mozda covjek i da razumije al ovako neshvatljivi smo. Sport je trenutno najveca kultura na svijetu, cijeli svijet tezi ka sto boljim rezultatima u sportu a fudbal je na vrhu svih ostalih sportova u evropi, i onda pogledas nas grad i covjek se zapita koja smo mi vukojebina. Mogu arapi napravit sva svjetska cuda u Dubai, al džaba im sve kad nemaju ono sto ih moze stavit u istu ravan sa Madridom ,Barcelonom, Milanom, Londonom. Ovi imaju brend za kojim ludi cijeli svijet,sto arapi sa svim parama ovog svijeta nece moci kupit i dovest u Dubai. Mi imamo za nase uslove brend samo takav, Sloboda se je uvijek postovala i cijenila, nekad je Zagreb,Beograd,Split od imena Sloboda drhtao,gubili su se titule zbog Slobode, i Sloboda se je uvijek pitala za neke stvari. Da napravimo jos pet jezera, da izgradimo jos pet parkova, da budemo grad fontana, Tuzla se nikad nece voljeti i postovati ko sto se moze voljeti i postovati kroz Slobodu. Svi koji su isli u Barcelonu vidjeli su magicne fontane koje su ko san kad gledas taj sou, al na spomen Barcelone sjetil se ko toga il neceg drugog. Sav svijet se ponosi sa svojim brendovima, a mi smo svoj brend sveli na dno,imamo samo ime koje je izgubilo svo tesko stecno postovanje. Svi oni koji misle da su nesto ako se skockaju pa setaju gradom i misle da su nesto ako glume neke face u diskotekama, i one rospije koje bi se za malo bolja kola dusu dale,i koji na spomen Sloboda cinicno kazu koje budale to prate i smjeskaju se i ismijavaju momke iz grupe,svi ste vi obicne seljacine. Seljacine ste jer neznate da cijenite ono sto vrijedi, a furate furke koje veze sa mozgom nemaju. Prvi krivac za lose stanje Slobode su građani koje zive u Tuzli. I dok se nepromijeni svijest građana i otjera seljakluk iz carsije nikad mi necemo vidjeti bolje dane tuzlanskog sporta. Samo mogu reci Tuzlo probudi se il ode ti u propast.