Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

hz1987
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la hz1987 » 09 sep 2012, 11:55

Kad ce javnost biti upoznata sa slucajem Ognjen Kuzmic?
Unicaja ga je posudila Juventudu i igrao je 3.9. protiv Manrese.
Juventud je dobio 78:76 a najbolji pojedinac na utakmici je bio upravo Ognjen Kuzmic sa 16pts i 11 reb.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 09 sep 2012, 12:52

hz1987 je napisao/la:Kad ce javnost biti upoznata sa slucajem Ognjen Kuzmic?
Juventud je dobio 78:76 a najbolji pojedinac na utakmici je bio upravo Ognjen Kuzmic sa 16pts i 11 reb.
Ma šta se ima upoznavat', kad i vrapci na grani znaju da ne želi igrati za nas. Vjerovatno će ga Srbija pokupiti, ako vide da ima kvalitet.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 09 sep 2012, 12:54

voltron30 je napisao/la:
Ma šta se ima upoznavat', kad i vrapci na grani znaju da ne želi igrati za nas. Vjerovatno će ga Srbija pokupiti, ako vide da ima kvalitet.
Ko ga ****...

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 09 sep 2012, 13:17

Ako ima ko Zekino zakucavanje, nek okači da vidim, nisam sinoć mogao gledati utakmicu :(

p.s. može i čitava utakmica ako ima neko ;)

EDIT: Ne treba, našao sam.
Zadnja izmjena: TheVerminator, dana/u 09 sep 2012, 13:24, ukupno mijenjano 1 put.
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 09 sep 2012, 13:23

whitesnake je napisao/la:Kad je ždrijeb ?

Kad počinje prvenstvo ?
http://www.eurobasket2013.org/en/default.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.kzs.si/novice/eurobasket-201 ... nski-jami/" onclick="window.open(this.href);return false;

Znači ždrijeb 18.11.2012
Prvenstvo 4.-22.9.2013.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 09 sep 2012, 13:28

iskratel je napisao/la:
whitesnake je napisao/la:Kad je ždrijeb ?

Kad počinje prvenstvo ?
http://www.eurobasket2013.org/en/default.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.kzs.si/novice/eurobasket-201 ... nski-jami/" onclick="window.open(this.href);return false;

Znači ždrijeb 18.11.2012
Prvenstvo 4.-22.9.2013.
Eh da ga je kako Gurnit u August hehe :)
nista bit ce neopravdanih za vrijeme Prvenstva :)
taman kad se budu igrale Ranije utakmice hehe

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 sep 2012, 13:47

ma kod njega je slican slucaj kao sa savovicem
tj. dobio je mig od srbije da bi mogao zaigrat za njih
i vise manje obojica imaju isti izbor
da prihvate poziv ipak njima draze zemlje, ali zato da se pomire sa cinjenicom da im mjesto nije zagarantovano radi jace konkurencije u srbiji i na veoma limitiranu minutazu cesto igraca sa zadatkom a opet to nije i neko predstavljanje u dobrom svjetlu kosarkaskoj javnosti tako da bi im igranje za srbiju vise dalo sa psiholoskog nego ekonomskog faktora
a opet ako zaigraju za nas mogu ocekivati solidnu ulogu i minutazu i samim tim bolju reklamu samog sebe, ali isto mogu naici na neodobravanje nekih radi izbora
ja se iskreno nadam da ce izabrati nas jer imaju potencijala i koristiti ce nam bez obzira na privatne razloge ipak ce doprineti promociji BiH kao drzave, kao npr. masic

ali mislim da sam ovo napisao vec nekoliko puta pa bi vise bio vakat da ljudi ovjde ne upadaju kao sa neba nego da barem procitaju 10-tak zadnjih stranica pa ce sve znati

bay the way ako srbija izgubi od izraela u subotu (10% sanse) mozda nam rijese gore navedeni problem jer onda za njih nema takmicenja do 2015
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 sep 2012, 13:55

a da jos jedna stvar
ako uspijemo omica kuzmicu prjeti sudbina da izvisi na obje strane jer ga za razliku od savovica ipak nesmatram toliko potrebnog srbiji
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 09 sep 2012, 14:29

TheVerminator je napisao/la:Ako ima ko Zekino zakucavanje, nek okači da vidim, nisam sinoć mogao gledati utakmicu :(

mozes li ubacit link od tekme, molimte ?

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 09 sep 2012, 14:43

Volvic je napisao/la:
TheVerminator je napisao/la:Ako ima ko Zekino zakucavanje, nek okači da vidim, nisam sinoć mogao gledati utakmicu :(

mozes li ubacit link od tekme, molimte ?
http://www.bhtelecom.ba/webtv.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ja sam ovdje odgledao. ;)

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 sep 2012, 14:45

Ma šta si gledo, ja sam vraćao nazad program i bilo je kombinovano isto, kao i na tv-u :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 09 sep 2012, 14:47

legenda reala je napisao/la:Ma šta si gledo, ja sam vraćao na nazad program i bilo je kombinovano isto, kao i na tv-u :roll:
e **** ga, gledao sam ono što sam mogao na prekide :?
nisam nigdje našao snimak samo utakmice, ako ti imaš, daj ga ;)

— Tony Adams.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 09 sep 2012, 14:52

Kuriozitet protiv Rumuna.

Svi igraci se upisali u listu strijelaca a svi osim jednog su napravili bar jedan skok. Ako je vjerovati zvanicnoj statistici.

Ko nije napravio bar 1 skok ? :mrgreen:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 09 sep 2012, 14:55

kengur je napisao/la:Kuriozitet protiv Rumuna.

Svi igraci se upisali u listu strijelaca a svi osim jednog su napravili bar jedan skok. Ako je vjerovati zvanicnoj statistici.

Tipujem na Kikanovića.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 09 sep 2012, 14:56

kengur je napisao/la:Kuriozitet protiv Rumuna.

Prema FIBI-noj statistici, najviši čovjek nije skakao nikako. Ko konta, i ne mora. :mrgreen:
slika
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 09 sep 2012, 15:03

Dakle, ishod tekme Srbija - Izrael bi mogao imati uticaj na sastav našeg rostera u Sloveniji :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 sep 2012, 15:23

Odakle poceti? Sta reci, a ne ostati nedorecen? Buditi se svako jutro sa snom da si prvi u grupi i da si ovo sve izdrzao? Puno je toga za kazati, a rijeci je premalo. I stvarno jeste.

Vratit cu se negdje na mjesec januar - februar. Sjedio sam sa jednim mojim velikim prijateljem, bivsim asem nase reprezentacije i naravno prva tema je bila Aco Petrovic. Tada je vecina bila podijeljena oko nastupa nase reprezentacije u kvalifikacijama. Bajramovic, Vasiljevic, Ikonic, Domercant, Varda su vec otisli iz reprezentacije i valjalo je praviti novi kostur. Ja sam bio ubijedjen da cemo igrati na ovaj nacin, a on meni kaze bice sve ok i bicemo odlicni i kulminacija ce da se desi u Sloveniji. Poslije toga je sve pocelo, Crni je naturalizovan, mnoge se ganjalo, ali je Aco htio samo njega. Masic, Persic vidjeli smo kako su ljudi odigrali.

Harun Mahmutovic - Kazu da riba smrdi/mirise od glave. U ovom slucaju mirise. U pocetku se valjalo boriti sa svim i svacim, sa raznoraznim udarima sa svih strana, ali se izborio. Izborio se za ovaj uspjeh i njemu idu najvece zasluge. Sve je doveo u red, sve je napravio kako treba. Zasluzio je sve ovo. Zasluzio je i vise od ovoga. Jer je sve ovo uradio za sve nas. Pomogli smo mu koliko god se moglo, sa promocijom i sa cim sve ne. Ali je on jedan jedini. Neponovoljivi. On je doveo Acu, on je isao po njega u Zagreb. On je zajedno sa Acom ubijedio Jusufa da igra za nas. Takodjer i Sulejmanovica. Obisao je citavi svijet u potrazi za nasim igracima. Isao je po Jacksona i delegacija u sastavu Harun, Aco, Avdija ga je ubijedila da igra za nas i nije se poklopilo. Zeljeli smo Pullena, ali nije se ni to uspjelo. A onda je izletio..Prica se tu zavrsava. Gledao sam Cibonu u dosta navrata i Repesa ga je odlicno uklopio. Trebao mu je jedan takav i dao mu je tu ulogu. Dao mu je ulogu vodje na parketu koji mu je to vratio na najbolji nacin. I Aco je poslije toga samo zelio ovog momka. Skroman, miran, tih i povucen koji je heroj svih nas danas. Koji nam je za dva mjeseca donio radosti vise nego neki igraci za deset godina. Mnogo se pisalo o tome kako nema sut, kako je losijeg napadackog kvaliteta, a on je sve to vratio na najbolji moguci nacin. Odigrao je utakmice karijere i samo moze biti bolji. Ovakve kvalifikacije je odigrao i McCalebb, doduse nesto bolje poenterski, ali losije u ostalim parametrima, a onda je eksplodirao gore. Kada se uzme u obzir da prakticno nije odmarao sve je jasno. Juniorima/Kadetima je organizovao odlicne uslove i steta je sto se kadeti nisu uspjeli probiti u elitnu diviziju. Ovako je pobjeda kosarke u Bosni i Hercegovini, a to bi bila velika kruna rada. Ali, ne treba sumnjati da ce i kadeti osjetiti visi rang ubrzo.

Aco Petrovic - Kosarka. Kosarka se opet punim plucima zivi u Sarajevu. U Bosni i Hercegovini. Vecina je cesto spocitavala Harunu i Savezu sto se igra u Sarajevu, nadam se da su tek sada vidjeli u kakvoj su zabludi bili da se Skenderija nece napuniti. A jucer je bila dupke puna. Donio je vrhunske stvari u napadu. Mi smo vjerovatno u TOP 10 evropske kosarke sto se tice napada u ovom trenutku. Odbrana je nesto slabiji dio tima, ali ovi momci su tek dva mjeseca na okupu. Ocekivati da imas vrhunske partije u odbrani je nemoguce. Aco Petrovic je trener koji je orijentisan ka napadackoj kosarci i uvijek ce teziti za kos vise. To je njegova filozofija koje se drzi. Prije smo imali selektore koji su igrali na kos manje, sada se kod Ace tezi napadu. Necemo postati evropski prvaci niti igrati finale, ali niko nema pravo da nam uskracuje snove. Zivjet cemo ih do Slovenije gdje zelimo napraviti iskorak i doci do toliko ocekivanog drugog kruga. Potrebno nam je srece, prave forme i jos 2-3 najavljena pojacanja. Usli smo sa podijeljenim ocekivanjima, 90% ljudi nije vjerovalo u ovaj tim pred Gruziju, a sada smo prvi u grupi.

Kapiten - Kapitenski. Ocekivali jesmo i donio nam je to. U napadu se uvijek morao trositi za dvojicu, igrao je na abnormalno velikom broju minuta, i u odbrani nije mogao dati veliki doprinos. Zato nam je puno nedostajao Bavke da ga rastereti. Makar samo 4-5 minuta, vidjeli smo sta znaci kada je to uradio Jusuf u Tbilisiju. Rijesio je veliki broj utakmica i sada ga ocekuje jedan veci stepenik u zivotu. Niko ne moze reci kakva ce to sezona biti. Bice uspona, bice padova. Da li ce uspjeti, to ce da se vidi.

Crni - O njemu ne treba trositi rijeci. Jednostavno nam je dao sve. Dao je nadu. Dao je borbu. Dao je svoje srce i to treba da se cijeni. Odigrao je odlicno kada je bilo najpotrebnije. U Gruziji nas je vukao prvo poluvrijeme, igrao odlicno sve utakmice. Igrao prakticno bez zamjene, osim u Tbilisiju gdje ga je Arci iznenadno zamijenio. Pred njim je sezona u Spartaku i mislim da moze samo biti jos bolji. Ovo nije limit njegove igre i njegove karijere. On pripada Euroligi i samo je pitanje dana kada ce to i odigrati.

Djedovic - Bilo je odlicnih poteza, bilo je padova, ali je na kraju ipak zasluzio jedno veliko hvala. Bez obzira na sve, Nihad je nas najbolji igrac na vanjskim pozicijama i s vremenom mora postati bolji. Pred njim je sezona u Albi gdje bi trebao imati veliku minutazu i veliku odgovornost u igri.

Kiki - Sve u svemu velika karika u nasoj igri. Kad pocne da pogadja sa svojih pozicija prakticno je nezaustavljiv. Odigrao je iznadprosjecne kvalifikacije, imao je problema sa ofanzivnim skokom protivnika, ali je zato u napadu bio prakticno nepogrijesiv. Cesto je morao igrati veliki broj minuta, ali u Sloveniji ce predstavljati jednu od nasih najvecih opasnosti po protivnika.

Ante - Za mnoge iznenadjenje i otkrovenje kvalifikacije, za nas ocekivano. Ovakav igrac nam je trebao i samo sam cekao kada ce nekoga da uneredi. To je bila Gruzija gore, takodjer i ovdje. Siguran suter koji gotovo uvijek pogadja otvorene suteve nam je nasusno trebao. Solidne odbrane, odlicnog postavljanja. Sve u svemu treba nam njegova dobra sezona u Ciboni.

Persa - Jos jedno otkrovenje Ace Petrovica. Sjajno je uklopio Persu u ovaj sistem. Persu koji kod Vele igra totalno drugaciju kosarku od ove. Borben, fanatican, srcan za svakom loptom je na kraju polozio. Mora imati mjesta medju 12 igraca, jer svakom timu treba jedan Dalibor Persic.

Sinan - Cesto je bio na meti kritika, ali je Sinan imao dobrih rola. U protekle dvije sezone je rijetko igrao i mnogo se kuburilo sa njegovom fizickom spremom kada je tek dosao. Vidjet cemo kako ce se situacija razvijati i sta ce se desiti sa nasim potencijalnim centrima. Sinanovic ima ucinak koji se rijetko vidi u statistici, da igraci zbog njega mijenjaju stil suta, da se rijetko kada odlucuju na polaganja.

Mitrovic - Sinoc proradio. Pogodio cetiri trojke, odigrao solidno u odbrani. Nije Rumunija pokazatelj, ali bitno je da je otcepio. Nije se ni ocekivalo puno od njega, iduca sezona u Kavali i aklimatizovanje na evropsku kosarku je kljucno.

Arci - Poziv je opravdao onim minutama u Gruziji kada nas je drzao u igri dok je Crni imao problema sa faulima. Ako svi budu spremni, nece imati mjesto medju 12 igraca, ali hvala mu za svo vrijeme. Covjek je podignut sa odmora i dosao je nespreman.

Naletilic - Povrijedio se, ali Giga je ipak naucio neki drugi sistem igrati. Da se razumijemo, ni kod Vele on nije posebno bitna karika, ali je ipak covjek koji moze dati doprinos u odbrani i poneku tricu ubaciti. Bio je tu i hvala mu za sve.

Zlatni juniori - Buducnost. Jedan od razloga zasto se sve ovo radilo i radi. U narednim godinama treba ocekivati odlicne partije ovih momaka. Plus sto svakim danom stizu novi igraci koji bi u buducnosti trebali ciniti okosnicu ovog tima. Dali su doprinos i seniorskom timu. Vidjet' cemo gdje ce na kraju zavrsiti Buza i Vrabac. Kakvu ce sezonu na posudbi odraditi Jusuf.

Sve u svemu, iza nas je najuspjesniji period nase kosarke poslije rata. Krvav rad se na kraju isplatio. Momci su odradili sve na vrhunski nacin i dosli do ostvarenja nasih snova. U Sloveniji ce biti ekstremno tesko proci grupu, ali vracam se na prvi dio. Niko nam ne moze oduzeti san. Mi cemo sanjati i raditi.
Zadnja izmjena: neno#4, dana/u 09 sep 2012, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 09 sep 2012, 15:40

@neno#4 Zaboravio si Mitrovica... Ostalo je sve odlicno receno ;)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 sep 2012, 15:41

slikaslikaslikaslikaslika
A treba koju prijateljsku organizovati, i za manje gradove šta fali, kad je sad košarka u expanziji :D :D
Haruna treba klonirati i ubaciti u sve BH saveze 8-)

Hvala im svima oni su uvijek bili i biće ponos ove države

Jedina naša ekipa koja meni donosi radosti i uz koju doživljavam emocije koje uz druge ne mogu ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

dilajla
Kontakt:

Post Postao/la dilajla » 09 sep 2012, 16:15

moze li meni neko reci kakve pogodnosti na zrijeb donosi prvo mjesto u grupi, al ono bas u detalje :)
ima sto prica negdje da cemo biti u prvom sesiru, negdje u drugom a negdje u 4, pa eto, ako neko moze da mi objasni.
hvala unaprijed.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum, perun i 13 gostiju.