U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21,U-19,U-17
Koliko kostaju karte sutra ? ili je besplatno ? 
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
ZZtop10 je napisao/la:Koliko kostaju karte sutra ? ili je besplatno ?
Nije puno majku mu, Sarajlije, punite Koševo, da sam bliže došao bih i ja 100 %Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak 7. septembra i u ponedjeljak 10. septembra u 17,00 sati igra posljednje kvalifikacione mečeve za Europsko prvenstvo protiv selekcija Grčke i Njemačke.
Jagodićevi izabranici nakon uspješnih kvalifikacija imaju priliku osigurati plasman u baraž u kojem će se naći najbolje drugoplasirane momčadi cijelih kvalifikacija.
Miroslav Stevanović, Muhamed Bešić, Nemanja Bilbija i drugovi trebaju tvoju podršku zato budi njihov dvanaesti igrač na Koševu 7. i 10. septembra i prisustvuj istinskom fudbalskom spektaklu!
Ulaznice za pomenute mečeve možete kupiti po cijenama 3 KM - sjeverna tribina i 5 KM - istočna tribina u svim poslovnicama Centrotransa!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Steta sto se ne igra na Grbavici, na Kosevu neka dodje 10 hiljada, opet ce izgledat prazno. Ali ocekujem da ce BHF doc na utakmicu, i da ce bit barem solidna atmosfera.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Ma nek' se skupe na jedno mjesto, da se zna koliko ih ima, nek' se ne raštrkavaju
Da ne bude : " trči, trči, pa čovjek "
Da ne bude : " trči, trči, pa čovjek "
Ne razumijem,Jagodić kaže da ako pobijedimo 100% smo u baražugringobih je napisao/la:Evo tog opustenog razgovora u stilu neponovljivog Hadzifejze.Amna je napisao/la:Veceras gostujuci kod Hadzifejzovica, Stevanovic je rekao da su on i Besic pozvani da se prikljuce u utorak A timu.
Na pitanje Senada, da li ce igrati, Stevanovic je rekao da je to stvar selektora.
[youtube][/youtube]
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Trebaju da nam se poklope neki rezultati da bi bili u baražuDylan Dog je napisao/la: Ne razumijem,Jagodić kaže da ako pobijedimo 100% smo u baražu
Puno bi značilo da se plasiraju na prvenstvo, jer znamo da se igrači najbolje prodaju dobrim igrama na prvenstvu. Ovo su mladi perspektivni igrači od kojih samo par njih igra u boljim ekipama što bi se vrlo lako moglo promjenit to bi puno značilo onda i za našu A selekciju... Iako pobjedimo Njemačku teško će bit imal ko upućeniji da može prognozirat rezultate za iduće meceve od kojih mi ovisimo ?
Trenutna tabela drugoplasiranih
1. Norveška 7 5 1 1 13:6 16
2. Turska 8 5 0 3 13:7 15
3. Portugal 7 4 2 1 15:6 14
4. Švicarska 7 4 2 1 12:4 14
5. Ermenija 7 4 2 1 11:5 14
6. Danska 7 3 4 0 16:8 13
7. BiH 7 4 1 2 15:7 13
8. Škotska 7 3 4 0 14:6 13
9. Švedska 7 4 1 2 11:9 13
10. Slovačka 7 4 0 3 11:7 12
Parovi posljednjeg kola: BiH - Njemačka, Švedska - Ukrajina (ukoliko Ukrajina pobijedi, bit će druga sa 16 bodova i s trenutnom gol-razlikom od plus 8), Crna Gora - Ermenija, Danska - Sjeverna Irska, Švicarska - Estonija, Poljska - Portugal, Engleska - Norveška, Slovačka - Kazahstan, Austrija - Škotska.
Meni realnije izgleda da pobjedimo Njemačku 10:0 nego da se sve ovo poklopi sto nama treba.
Parovi posljednjeg kola: BiH - Njemačka, Švedska - Ukrajina (ukoliko Ukrajina pobijedi, bit će druga sa 16 bodova i s trenutnom gol-razlikom od plus 8), Crna Gora - Ermenija, Danska - Sjeverna Irska, Švicarska - Estonija, Poljska - Portugal, Engleska - Norveška, Slovačka - Kazahstan, Austrija - Škotska.
Meni realnije izgleda da pobjedimo Njemačku 10:0 nego da se sve ovo poklopi sto nama treba.
Pa sot se nebih poklopilo, samo Svicarska ima laku utakmicu od ovih sto su ispred nas, a svi ostali parovi su tvrdi. Bitno je da mi dobije Svabe pa sta god da bude!Zekoo je napisao/la:Puno bi značilo da se plasiraju na prvenstvo, jer znamo da se igrači najbolje prodaju dobrim igrama na prvenstvu. Ovo su mladi perspektivni igrači od kojih samo par njih igra u boljim ekipama što bi se vrlo lako moglo promjenit to bi puno značilo onda i za našu A selekciju... Iako pobjedimo Njemačku teško će bit imal ko upućeniji da može prognozirat rezultate za iduće meceve od kojih mi ovisimo ?
A i vala poserem se ja na prvenstvo kad na njemu ucestvuje 8 ekipa 
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Zaista se nadam da ce sutra biti bar 5 hiljada ljudi..Ovi momci to stvarno zasluzuju,ne samo zbog pobjeda,nego zbog velike zelje,borbenosti i predansti koju pokazuju u svakoj utakmici..Ja cu svakako biti na tribinama aBd i moram priznati da jedva cekam..
Kako god da se zavrsi ovaj ciklus moja najveca radost je to sto smo dobili najmanje 4-5 igraca koji ozbiljno kucaju na vrata A tima..To je i najveca svrha postojanja mladih selekcija na kraju krajeva..
P.S. Neko je pitao za karte..Cijena je 5 km istok..Najavljivali su i sjever 3 km,al protiv Grcke su te karte povucene..Sumnjam da ce ih biti i protiv Njemaca..
Kako god da se zavrsi ovaj ciklus moja najveca radost je to sto smo dobili najmanje 4-5 igraca koji ozbiljno kucaju na vrata A tima..To je i najveca svrha postojanja mladih selekcija na kraju krajeva..
P.S. Neko je pitao za karte..Cijena je 5 km istok..Najavljivali su i sjever 3 km,al protiv Grcke su te karte povucene..Sumnjam da ce ih biti i protiv Njemaca..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Samo da s ene ponovi sranje iz tekme s Češkom U21, 3 dana nisam riječi ni skim progovorio poslije te tekme. Plus, odmah iza igrala Bosna mensečini s Hemofarmom. I hajd reko malo da se "utješim", kad ono 20+ za Hemofarm u 1/4.

glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
-
Pale_Companion
- Kontakt:
http://www.kicker.de/news/fussball/nati ... sehen.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nijemci dolaze u Sarajevo bez Holtbya, Jantschkea, Beistera i Rode-a, četvorice standardnih igrača
... Selektor Njemačke kaže da želi isprobati neke druge opcije u ovoj utakmici...
Nijemci dolaze u Sarajevo bez Holtbya, Jantschkea, Beistera i Rode-a, četvorice standardnih igrača
Agieren statt reagieren
Više bih volio da su u punom sastavu nego ovako. Švabo je Švabo 'bem li ga, ovi iz zamjene će sada još više gristi i htjeti pobjedu.Pale_Companion je napisao/la:http://www.kicker.de/news/fussball/nati ... sehen.html
Nijemci dolaze u Sarajevo bez Holtbya, Jantschkea, Beistera i Rode-a, četvorice standardnih igrača... Selektor Njemačke kaže da želi isprobati neke druge opcije u ovoj utakmici...
Analiza: Kako mladi Zmajevi mogu u baraž?
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Koševo igrati posljednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Protivnik je Njemačka koja u našoj grupi do sada nije izgubila niti boda, a morat će, ukoliko naša U-21 reprezentacija želi u baraž piše bportal. ba.
Naime, pobjedom nad Grčkom od 4-0, naša U-21 reprezentacija ostvarila je prvi korak ka plasmanu u baraž. Kako stvari stoje, za baraž je potrebna i pobjeda protiv Njemačke. Mnogi se vjerovatno pitaju kako, kada smo već osigurali drugo mjesto u grupi sa 19 osvojenih bodova. No, po pravilima UEFA-e, u baraž idu samo prvoplasirane selekcije i četiri najbolje drugoplasirane iz deset grupa. Naša reprezentacija se nalazi u grupi A, koja zajedno sa grupom B ima šest timova, dok je u svim ostalim grupama pet reprezentacija u grupi.
Zbog čega ovo pišemo? Zbog toga jer će se na kraju kada se budu sabirali bodovi drugoplasiranih selekcija, u našoj i grupi B, drugoplasiranim selekcija, tj. našoj oduzeti bodovi osvojeni protiv posljednje ekipe u grupi, što je u našem slučaju San Marino. Prevedeno, kada se budu sabirali bodovi drugoplasiranih selekcija, naš tim sa trenutnom situacijom u grupi ima 13 osvojenih bodova. Prema našoj računici, to nas trenutno svrstava tek na 6. mjesto drugoplasiranih reprezentacija.
Tabela drugoplasiranih selekcija koju je napravio Bportal.ba. izgleda ovako:
1. Norveška 16 (+7)
2. Turska 15 (+6)
3. Portugal 14 (+9)
4. Švicarska 14 (+8)
5. Armenija 14 (+6)
6. BiH 13 (+13)
7. Škotska 13 (+8)
8. Danska 13 (+8)
9. Švedska 13 (+7)
10. Slovačka 12 (+4)
U ovom slučaju naša mlada reprezentacija ne bi vidjela baraža za Evropsko prvenstvo. Ali, ostalo je još jedno kolo do kraja. U tabeli smo pored nacionalnih timova pisali i njihovu gol razliku jer će se u slučaju istog bodova na kraju kvalifikacija, što je kako se vidi, vrlo moguće, gledati gol razlika. A tu smo barem najbolji što se tiče 10 drugoplasiranih selekcija jer imamo daleko najbolju gol razliku od čak +13. Postigli smo 21 a primili 8 golova piše bportal. ba.
Sada idemo nagađati kakav bi razvoj događaja mogao biti u posljednjem kolu kvalifikacija, s tim što ćemo na startu računati da bi naša U-21 reprezentacija osvojila tri boda protiv Njemačke, koja su nam u ovom trenutku itekako potrebna. U tom slučaju, naš tim imao bi 22 osvojena boda, odnosno 16 u zbiru najboljih drugoplasiranih selekcija i još malo bolju gol razliku. No, kakva bi situacija mogla biti u ostalim grupama, analizirat ćemo u nastavku, s tim što ćemo rezultate u ostalim grupama prognozirati na način koji bi najviše odgovarao našim nadama za plasman u baraž.
Grupa B
Švedska u posljednjem kolu igra sa trećeplasiranom Ukrajinom koja ima 17 bodova i u slučaju pobjede, Ukrajina bi mogla dohvatiti drugo mjesto u grupi. U tom slučaju, Ukrajinci bi napravili dodatnu pometnju, jer bi imali 20 osvojenih bodova, a kada im se oduzmu bodovi protiv posljednje selekcije u grupi što je u njihovom slučaju Malta, imali bi 16 osvojenih bodova, tj. oduzimala bi im se 4 boda, s obzirom da su tokom kvalifikacija remizirali sa Maltom odigravši 2-2. Kada se pogleda njihova gol razlika, i na tom polju drobro stoje jer imaju gol razliku od +12, koja bi evnentualnom pobjedom protiv Švedske bila dodatno popravljena tako da bi se Ukrajina mogla lako svrstati među 4 najbolje drugoplasirane reprezentacije. U tom slučaju, nama bi više odgovarala pobjeda Švedske, naravno računajući i našu pobjedu protiv Njemačke, jer teško da bi Šveđani mogli imati bolju gol razliku od naše. Možda i najbolja varijanta bio bi remi ove dvije selekcije, sa kojim bi imali zaista minimalne šanse da uhvate jednu od četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Naša prognoza u ovom susretu je ipak pobjeda Švedske.
Grupa C
U grupi C ne moramo oduzimati bodove drugoplasiranih selekcijama. Ovdje je Armenija druga sa 14 osvojenih bodova što je prema računici "oduzimanja bodova", bod više od naše reprezentacije. Ali, ovdje bi posao za nas mogla odraditi susjedna Crna Gora. Naime, Crnogorci na domaćem terenu dočekuju Armeniju i u slučaju njihove pobjede, naš tim bi pretekao Armence na tabeli najboljih drugolasiranih reprezentacija. Naravno, još jednom dodajemo, samo uz pobjedu protiv Njemačke. U tom slučaju bi nam odgovarao i remi Crne Gore i Armenije, jer bi mi tada imali 16, a Armenija 15 osvojenih bodova. Nadamo se da će Crnogorci dati sve od sebe, u ovim kvalifikacijama osvojili su 10 bodova, vjerujemo da je vrijeme za nova tri. Ipak, naša prognoza ovog susreta je remi.
Grupa D
U grupi D, mnogo toga je jasno. Srbija je prva sa 15 osvojenih bodova i uz domaći bod protiv Makedonije, osigurala bi prvu poziciju. Sa druge strane, Danska ima 13 osvojenih bodova, kao i mi kada nam se oduzmu bodovi protiv San Marina. Danci u posljednjem kolu dočekuju Sjevernu Irsku i za očekivati je njihovu pobjedu, no, to nas ne bi trebalo brinuti previše, jer ćemo u slučaju istog broja bodova, gotovo sigurno imati bolju gol razliku od Danske, što nas u ovom slučaju svrstva ispred njih. U ovoj grupi tipujemo na pobjedu Danaca protiv Sjeverne Irske.
Grupa E
Španci su u ovoj grupi već osigurali prvo mjesto, a na drugom se nalazi Švicarska koja ima 14 osvojenih bodova, prema računici koju smo već objasnili, to je bod više od naše reprezentacije. U posljednjem kolu, Švicarci dočekuju posljednju Estoniju koja ima svega jedan bod, tako da je za očekivati njihovu pobjedu, što znači da ćemo Švicarce na listi najboljih drugoplasiranih reprezentacija, teško prestići, oni bi u u slučaju pobjede imali 17, a naša reprezentacija 16 osvojenih bodova.
Grupa F
Naš selektor, Vlado Jagodić izjavio je kako bi u slučaju plasmana u baraž, za protivnika najviše volio dobiti Portugal. Gledajući tabelu i raspored utakmica u grupi F, Portugal ima velike šanse da se nađe u baražu. Portugalci trenutno imaju 14 osvojenih bodova, ali u posljednjem kolu gostuju Poljskoj koja je treća sa 10. Pobjeda Portugalaca ne bi baš bila dobra za nas, jer ih ni teoretski ne bi mogli stići, ovako bi najbolje bilo da Poljska i Portugal remiziraju, čemu se mi ne bi protivili. Ipak, zbog pozicija na tabeli a i uloge favorita, ovdje prognoziramo pobjedu mladih Portugalaca.
Grupa G
Kada ste na listi najboljih drugoplasiranih reprezentacija vidjeli da je Turska trenutno druga sa 15 osvojenih bodova, vjerovatno ste pomislili da ih ne možemo stići. No, evo i jedne vijesti koja bi nas mogla obradovati. Turska je svoje kvalifikacije završila. U ovoj grupi preostalo je samo da svoje utakmice odigraju Mađarska - Lihtenštajn i Italija - Irska. Italijani su već obezbijedili prvo mjesto, kao i Turci drugo. Računica je jasna, pobjedom protiv Njemačke, sigurno ćemo prestići i Tursku.
Grupa H
Ovo je možda i najzanimljivija grupa. Ako ste se barem na trenutak ponadali da su Norvežani zbog velikog broja bodova, čak 16 odigrali svoje kvalifikacije kao i Turci, prevarili ste se. Norveška je drugoplasirana reprezentacija sa najvećim brojem bodova. Ali, ono što za nas može biti zanimljivo je činjenica da je Engleska u ovoj grupi prva sa 18 osvojenih bodova. I, pogađajte. U posljednjem kolu, Englezi na domaćem terenu dočekuju Norvešku. Za plasman u baraž potreban im je samo bod, bod bi vjerovatno odgovarao i Norveškoj koja bi se sa 17 bodova gotovo sigurno "ugurala" među četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Ipak, nadajmo se "fair playu" i naravno pobjedi Engleske. U slučaju naša tri boda i pobjede Engleza, pretekli bi i Norvežane od kojih imamo dosta bolju gol razliku.
Grupa I
Grupa I nas ne treba brinuti. Francuska je kao prva sa 21. bodom davno osigurala plasman u baraž, dok drugoplasirani Slovaci gotovo da nemaju šansu. Imaju svega 12 bodova, što je najmanje od svih drugoplasiranih selekcija a i najlošiju gol razliku, tek +4. Slovaci u posljednjem kolu dočekuju Kazahstan i teško da bi pobjedom mogli napraviti nešto više od časnog oproštaja od kvalifikacija. Ipak im je za plasman u baraž potrebno čudo.
Grupa J
Holanđani su u ovoj grupi prvi sa 19 osvojenih bodova. Druga je Škotska koja se nalazi u sličnoj situaciji kao i naša reprezentacija, ima 13 osvojenih bodova i dobru gol razliku od +8. U posljednjem kolu gostuju Austriji, u slučaju eventualne pobjede imat će 16 bodova na svom kontu ali će se teško smjestiti ispred Jagodićevih izabranika koji imaju bolju gol razliku.
Na kraju ćemo se usuditi da prognoziramo rezutate preostalih utakmica, s tim što ćemo ih ipak prognozirati na način koji bi donekle odgovarao našoj reprezentaciji.
BiH - Njemačka 1
Švedska - Ukrajina 1
Crna Gora - Armenija X
Danska - Sjeverna Irska 1
Švicarska - Estonija 1
Poljska - Portugal 2
Engleska - Norveška 1
Slovačka - Kazahstan 1
Austrija - Škotska 2
U ovom slučaju, tabela najboljih drugoplasiranih reprezentacija izgledala bi ovako:
1. Švicarska 17
2. Portugal 17
3. BiH 16
4. Danska 16
8. Turska 15
9. Armenija 15
10. Slovačka 15
Prema prikazanoj tabeli, naša reprezentacija našla bi se u baražu, no, sve su ovo samo nagađanja. Iskreno se nadamo kako će se slično i desiti pa da će se naši mladi "zmajevi" zaista naći u baražu. Računica je jasna, naša reprezentacija bi u slučaju pobjede nad Njemačkom imala velike šanse za baraž. Ali, ako uz trenutnu tabelu, odnosno prgnozirane rezultate Armenci savladaju Crnu Goru kao gosti, a Norvežani uzmu bod na gostovanju kod Engleske, u tom slučaju naša reprezentacija ne bi bila među četiri najbolje. Ali samo u slučaju da to uspije i Armencima i Norvežanima zajedno. Ali isto tako može se desiti da Portugal ne pobjedi u Poljskoj, što bi odgovaralo nama, jer bi na tabeli najboljih drugoplasiranih reprezentacija prestigli Portugal.
Kombinacija je mnogo, a ono za sada najbitnije je da naša reprezentacija sutra pobjedi Njemačku. Utakmica sa Njemačkom počinje na Koševu od 17 sati piše bportal. ba.
Evo Njemci dosli da nam daju 3 boda...
Nisu poveli cetvoricu glavnih....

Sigran sam da ce njemci igrati sa pola snage , ipak je to nasa prijateljska zemlja
A imao je ko i nazvati selektora svaba da malo manje pritiscu gas
3-1 za nas
Nisu poveli cetvoricu glavnih....
Sigran sam da ce njemci igrati sa pola snage , ipak je to nasa prijateljska zemlja
3-1 za nas
Zadnja izmjena: gringobih, dana/u 09 sep 2012, 16:41, ukupno mijenjano 2 puta.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
- Principatus
- Kontakt:
Bolje je da ne igraju. Hoce da testira ove iz "drugog reda".voltron30 je napisao/la:Više bih volio da su u punom sastavu nego ovako. Švabo je Švabo 'bem li ga, ovi iz zamjene će sada još više gristi i htjeti pobjedu.Pale_Companion je napisao/la:http://www.kicker.de/news/fussball/nati ... sehen.html
Nijemci dolaze u Sarajevo bez Holtbya, Jantschkea, Beistera i Rode-a, četvorice standardnih igrača... Selektor Njemačke kaže da želi isprobati neke druge opcije u ovoj utakmici...
Sad je sve na nasim igracima, da sa borbom uzmu ovo sto im se nudi.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Momci u tisini odradjuju lavovski posao i stasavaju kao igraci. Nekada treba i ovo napisati , svaka cast strucnim stabovima koji su izvrsili odabir i pripreme igraca. Ipak nije sve tako crno u fubalskom savezu.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
-
AÐ_Official
- Kontakt:
Svabo ne bi dao svom rodjenom ocu tri boda a mislis da ce nama?...gringobih je napisao/la:Evo Njemci dosli da nam daju 3 boda...
Nisu poveli cetvoricu glavnih....![]()
3-1 za nas
Da Bog da ti upravu bio, al to je daleko od istine, ko danas zna za sažaljenje i prijateljstvo u nogometu ?gringobih je napisao/la:Evo Njemci dosli da nam daju 3 boda...
3-1 za nas
Kako bolan ne bi, pa vidis da su ljudi dosli da ih oderemo.. samo sto nisu rekli eto natrtite nas..dajemo vam 3 boda..AÐ_Official je napisao/la:Svabo ne bi dao svom rodjenom ocu tri boda a mislis da ce nama?...gringobih je napisao/la:Evo Njemci dosli da nam daju 3 boda...
3-1 za nasMi, naravno, mozemo pobijediti al' cemo morati mnogo znoja proliti i par zuljeva nabit.
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.
Trenutno korisnika/ca: jasmin10, Normus90, RacioEmocionalan, torbica i 73 gosta.