Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Citizen-X
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Citizen-X » 10 sep 2012, 00:48

seljakluk na tribinama bljak....
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 10 sep 2012, 00:56

Serena servira za ostanak u mecu
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 10 sep 2012, 01:03

tresu se ruke nema sta :lol:

EDIT

back to match :mrgreen: 8-)

edit kakav volej serene u paraleli .... :shock:
Zadnja izmjena: Citizen-X, dana/u 10 sep 2012, 01:06, ukupno mijenjano 1 put.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 10 sep 2012, 01:05

Serene kraljice :lol:

Bilo bi fino da je dobije Azarenka mislim da nije nikad :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 10 sep 2012, 01:06

opet je serena nasuka na slajs :lol:

jbo ti nadala za ovu :lol:

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 10 sep 2012, 01:09

Crna kraljica bijelog sporta - alal vera šinko.... bit mrtav u mecu i doci u prednost to mogu samo najbolji.....

sad Aza lagano dudla brejk i predvidjam bruku suza :mrgreen:

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 10 sep 2012, 01:17

hehehehehhehe :)

pogadjam pobjedu, brejk, suze u pm :lol: :lol: :lol:
Zadnja izmjena: Citizen-X, dana/u 10 sep 2012, 01:18, ukupno mijenjano 1 put.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 10 sep 2012, 01:17

Bezveze je izgubila Azarenaka, da je pobjedila sigurno bi bilo zasluženo.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 10 sep 2012, 01:20

GaziHusrevbeg je napisao/la:Bezveze je izgubila Azarenaka, da je pobjedila sigurno bi bilo zasluženo.
uz onakvu nasilnu dernjavu nikad nije zasluzeno.... na stranu dobra igra al ono je u najmanju ruku sramota...

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 10 sep 2012, 01:22

Serena objasnila. Azarenka ovakvoj Sereni može samo kvalitetno vezati pertle na patikama, ništa više. :mrgreen:

15. GS titula, mislim da su Evert i Navratilova sada malo zabrinute. :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 10 sep 2012, 11:20

Odgledao sam samo prvi set i žalim zbog toga kada sam vidio rezultat.Meč je izgleda bio odličan.
Dere Serena sve redom,samo da je povreda kakva ne zezne i osvojit će ona još podosta Grand Slamova.

Kao što već ranije napisa,očekujem pobjedu Noleta 3:1 nad Škotom.Ne može Škot dva puta zaredom da dobije Noleta,to je za njega naučna fantastika.Ako me Ferrer zeznuo za čak jedan gem,onda očekujem da pogodim sa ovih 3:1. :mrgreen:
You'll never walk alone.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 10 sep 2012, 12:03

Serena! 8-)

Danas finale, 50-50 sigurno.
Ja kazem Novak, ali bi volio da to bude Andy. :mrgreen:

Imao ga je u Australiji, a danas je jos bolji.
Puno ce zavisiti od pocetka meca, ako udje defanzivno vjerujem da ce juriti rezultat, mora krenuti kao u finalu Wimbledona i OI.
Bit ce odlican mec to je sigurno.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 sep 2012, 12:12

formance je napisao/la:
Ne znam zašto bi trebali polemisati oko zanimljivosti i ljepote, jer to su subjektivne stvari svakog pojedinca. Dakle, ako je tebi nešto zanimljivo, ne mora značiti da je i meni, kao i obratno. Ja u tenisu ne tražim ljepotu (ona je samo bonus), već kvalitet. A kada se jedan igrač vrhunski prilagođava drugačijim uslovima, ogledali se oni u prilagodbi na podlogu ili vrijeme, onda se to mora cijeniti. Ako se neki igrač ne može adekvatno prilagoditi tome, onda je razlog njegova limitiranost. Vrlo jednostavno.

Ti si očito izmislio novu definiciju tenisa po svom nahođenju. Niti tenis zahtjeva savršene vremenske uslove, niti treba određivati snagu vjetra da bi se meč mogao odigrati, niti treba ići u krajnost pa igrati po kiši ili ped fudbalskom publikom. Stvar je u prilagodbi drugačijim uslovima, to je suština tenisa. Nigdje u pravilima ne piše da se igra samo po sunčanom vremenu, niti bi trebalo, jer tada bi totalno otišli izvan domena ovog sporta i svega što on predstavlja. McEnroe, Lendl i Connors (da ne spominjem igrače prije njih) igrali su po zagušljivim dvoranama bez klima uređaja, po vjetru, morali su ostajati budni po čitavu noć, jer nisu imali novca da plate recepciji da ih probude u dogledno vrijeme, igrali su po tepihu, prirodnim i dosta nekvalitetnim podlogama sa drvenim reketima, a uz sve to nisu bili ni približno plaćeni i zaštićeni kao današnje zvijezdice, pa se nisu žalili.

Bili su spremni da se po čitav dan dobacuju na šljaci, a onda na travi da preko 100 puta izađu na mrežu i nadigravaju se. Da ne govorim o ograničenim pauzama između poena, korištenju peškira i svega ostalog. Ali bili su svjesni da je nema fajde žaliti se, sve je to tenis i sve to čini ovaj sport onim što on jeste.
Potpuno druga stvar je što su današnje zvijezde razmažene i naviknute da im sve bude kako oni hoće. Smeta plava šljaka, smeta vjetar, šta treba, da samo udaraju po loptici, to očekuju ?!

Igralo se i prije po vjetru, igrat će se i u budućnosti. Kada se jedan David može prilagoditi i onako odigrati prvi set, zašto ne bi mogli i ostali ?! Problem je dakle u njima, a ne u vremenu. Upropastili su skokove zbog praznih floskula tipa koeficijent vjetra, treba da to urade i sa tenisom ?! Neka hvala, dovoljno su ga upropastili.
Zasto u krajnost!?? Je li krajnost ako sudija zahtjeva da se ni muha ne cuje kada se teniser sprema za servis!?? Zasto se ODUVIJEK zahtjevala tisina!??

I sta predstavlja veci problem za tenisere, buka na tribinama ili vjetar!??

Mislim da si sa ovim doveden pred zid i da si moras priznati nedosljednost :mrgreen: . Ako zagovaras igranje po jakom vjetru, onda trebas zagovarati igranje po kisi i pred fudbalskom publikom, pa neka se onda igraci prilagodjavaju :mrgreen: . Jer vjetar je po tenisere gori od bilo cega.

Tenis je sport koji zahtjeva fokusiranost i filigransku preciznost, pa je stoga potrebno obezbjediti adekvatne uslove igracima. Naravno da se moze tolerisati sitna kisa, vjetar i buka do dozvoljenih granica. Za sada postoje neka nepisana pravila koja podhitno treba jasno naznaciti.

I da, tenis nikad nije bio bolji. Imamo zadovoljstvo pratiti najjacu cetvorku u istoriji tenisa. Pitanje je kada ce se ponovo okupiti ovako paklena ekipa.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 10 sep 2012, 12:52

Opet si počeo brkati pojmove i meni nabijati na nos nedosljednost. Po kiši je nepotrebno igrati, jer se rizikuje povreda igrača. Fudbalska publika nema veze sa prilagodbom udaraca drugačijim uslovima. To je krajnost u koju ti konstantno ideš pokušavajući da budeš u pravu.

Kiša će smetati svima, fudbalska publika svima, ali vjetar neće. Ako se jedan igrač prilagodi vremenskim uslovima, onda mogu i ostali. Ili ne mogu, jer su limitirani. Vrlo jednostavna stvar, koju sam objasnio u prethodnom postu, ali ti i dalje ideš po svom.

Teniseri su profesionalni koji su plaćeni za ono što rade. Jedna od stvari koje moraju biti svjesni jeste da je prilagodba drugačijim uslovima suština ovog sporta bila ona u kontekstu vremena ili podloga. Ionako su počastvovani što igraju na homogeniziranim podlogama gdje imaju mogučnost sa istom igrom dominirati na svim podlogama, pa kad se desi nešto ovako tek onda vidiš njihove realne mogučnosti.

Niti je ovo najbolji tenis, niti je ovo najjača četvorka, niti igraju u najtežim uslovima, niti pokazuju najveći kvalitet. To kome nije jasno, treba raščistiti stvari sam sa sobom, pa tek onda govoriti o tome.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 sep 2012, 13:15

Nekad se neko uspije prilagoditi, a neko ne.... Sve zavisi od mnoštva faktora... Nečija igra to dozvoljava, a nečija ne... Nego večeras ako Marej ne dobije ja bih mu sklonio sve oštre predmete, tablete, i konopce iz blizine....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 sep 2012, 13:51

formance je napisao/la:Opet si počeo brkati pojmove i meni nabijati na nos nedosljednost. Po kiši je nepotrebno igrati, jer se rizikuje povreda igrača. Fudbalska publika nema veze sa prilagodbom udaraca drugačijim uslovima. To je krajnost u koju ti konstantno ideš pokušavajući da budeš u pravu.
Konkretno pitanje da mi ne vrludas sa odgovorima :mrgreen: ...

Sta vise sputava kvalitetnu razmjenu udaraca, graja u publici ili jak vjetar!??

U Argentini se znao odigrati fantastican mecu u DC pred gotovo fudbalskom publikom, dok je to u uslovima jakog vjetra prakticno nemoguce.
Kiša će smetati svima, fudbalska publika svima, ali vjetar neće. Ako se jedan igrač prilagodi vremenskim uslovima, onda mogu i ostali. Ili ne mogu, jer su limitirani. Vrlo jednostavna stvar, koju sam objasnio u prethodnom postu, ali ti i dalje ideš po svom.
Nece kisa smetati svima. Losi uslovi za igru uvijek idu na ruku slabijem igracu. Sjeti se OI i klizavog terena koji je izgledao kao da se igra po kisnom vremenu. I sta se desilo? Isti taj Berdih je ispao protiv nekakvog Darcisa. Takvim igracima bi ITEKAKO odgovaralo da igraju po kisi, jer je to jedan od nacina da savladaju neuporedivo kvalitetnijeg protivnika.

Fudbalska publika!?? Zasto bi smetala svima!? Mislim da je Bagdatis izjavio da uziva kada je publika ukljucena u poene. Slicno se moze reci za Argentince.

Treba dopustiti kisu ili u najmanju ruku ukljucivanje publike u poene. Graja sa tribina nikad ne moze biti stetnija od jakog vjetra. Nema sanse.
Teniseri su profesionalni koji su plaćeni za ono što rade. Jedna od stvari koje moraju biti svjesni jeste da je prilagodba drugačijim uslovima suština ovog sporta bila ona u kontekstu vremena ili podloga. Ionako su počastvovani što igraju na homogeniziranim podlogama gdje imaju mogučnost sa istom igrom dominirati na svim podlogama, pa kad se desi nešto ovako tek onda vidiš njihove realne mogučnosti.
Gdje pise ovo boldano!?? Sustina tenisa igra po razlicitim vremenskim uslovima :shock: !??

Tenis je sport kao i SKI skokovi koje si ranije pomenuo. Za kvalitetnu igru je potrebno ubezjediti lijepo vrijeme i aposlutnu tisinu. To je takav sport, nikakav 'survivor' niti nesto tome slicno.
Niti je ovo najbolji tenis, niti je ovo najjača četvorka, niti igraju u najtežim uslovima, niti pokazuju najveći kvalitet. To kome nije jasno, treba raščistiti stvari sam sa sobom, pa tek onda govoriti o tome.
Za mene je ovo najbolji tenis i nisam jedini koji tako misli.
Ovo je najjaca cetvorka i nisam jedini koji tako misli.
Igraju u najboljim uslovima sto je svakako plus za ovaj sport. Za fudbal se recimo ne bih slozio. Modernizacija ima vise stete nego koristi. Na tenis modernizacija ostavlja pozitivne efekte.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 10 sep 2012, 14:26

Ma ja bih donio "zakon":ne možeš organizovati "GS" ako nemaš pokriven bar jedan teren.Dao rok 3 godine i tačka.Ko UEFA i FIFA sa svojim "standardima" i "pravilima".Pa se ti jbi
"Indija,Pakistan..."

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 sep 2012, 15:14

soba 39 je napisao/la:Ma ja bih donio "zakon":ne možeš organizovati "GS" ako nemaš pokriven bar jedan teren.Dao rok 3 godine i tačka.Ko UEFA i FIFA sa svojim "standardima" i "pravilima".Pa se ti jbi
Upravo tako. Oba polufinala su bili smijurija od tenisa. Kao da gledas mene i moju ekipu kada igramo tenis :mrgreen: :lol: !

Valjda veceras nece biti vjetra. Bila bi velika steta. Ne znam za vas, al' meni je duel Marej - Berdih bio nepodnosljiv za gledanje, kao i recimo fudbal kada je teren oranica natopljena vodom :roll: .

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 10 sep 2012, 15:20

Jadni oni nisu navikli na vjetar i slicne uslove. Treba im krov na svakom turniru staviti.

Tenis se uvijek igrao na vjetru, to nije cest slucaj, ali kada je tako onda se jednostavno moras prilagoditi, druge nema.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 10 sep 2012, 15:24

Ma najbolje bi bilo da se onda čitava sezone igra u zatvorenom, nema kiše, niti vjetra, niti sunca.

A onda bi se vjerovatno neki žalili kako su reflektori prejaki ili kako klima prejako radi u slučaju rezultatskog zaostatka. :lol:
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.