FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la staragarda » 09 sep 2012, 22:07

posto je sumirano kolo i nastup nasih igracica volio bih jos jednom da pohvalim FKR i sjever...stavrno odlicno..brojnost,piro,izgled tribine,gostovanja..sve sami plusevi i to protiv relativno neatraktivnih protivnika..steta sto rezultati kluba ne prate tribinu...mogu mislit kako bi to izgledalo da smo napravili par pozitivnih rezultata..sjever se naravno pokazao kao prava stvar i nadam se da nastupi balerina nece u ljudima ubiti optimizam koji vlada na sjeveru...ko naleti na neki video tribine juce, nek zakaci ;)
sutra sjednica upravnog odbora...valjda ce letit glave i stolice :twisted: :twisted:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 10 sep 2012, 01:06

staragarda je napisao/la:
amchy je napisao/la:I mi smo se neposredno nakon ispadanja iz PL preseravali kako nam je poniženje igrati u Mionici, Gabeli itd... Pozivali se na utakmice sa Zvezdom, Dinamom, Hajdukom, osvajanje srednjoevropskog kupa pobjedom protiv Atalante iz Brgama itd... I onda su uslijedili porazi, borba za opstanak i na kraju ispadanje u kantonalnu ligu. Vratili smo se naredne godine i tek kada smo naučili da rezultat ne dolazi od tradicije, te da su jedan Gošk ili Zvijezda danas bolji klubovi od Iskre ili recimo Slobode jer igraju PL postali smo stabilan prvoligaš. Namjerno pišem stabilan prvoligaš jer za PL mi nemamo kvalitet kao uostalom ni Vi. Zato pazite da Vam se ne desi da Vam se bahatost obije o glavu, te da završite u borbi za opstanak ili još gore kao i mi ne završite u Kantonalnoj. Bišćani najbolje znaju o čemu govorim. Ponižavanjem ekipa iz manjih sredina samo odmažete svom timu jer ih svugdje dočekaju na nož a tada nema igre, znam to iz iskustva.Kako ste startali nigdje nećete do bodova a i kući su počeli kiksovi.......
lupas i filozofiras...iskreno uz svo postovanje prema vama recimo..vi Slobodi niste ni do koljena ni u jednom segmentu..a pogotovo da se poredimo sa goskom i vecinom PL...ni gosk ni zvijezda nisu bolji klub od Slobode...ne igraju se lige od prije 5 godina...valjda tolko znas...i niko nikoga ovdje nije omalovazavo..i prestanite da s.e.r.e.t.e o tom nekom omalovazavanju...jel trebalo da se nadamo porazu na Tusnju protiv capljine..naravno da ce ljudi biti optimisticni...capljina je igrala bunker mrtvi..mi smo dali autogol i tacka..da je capljina neka ekipa..e pa nije...ono sto su pokazali je smijesno...naravno moj kub je jos smijesniji ispao...i ne mudrujte o bahatosti...Sloboda je gigant za ovu ligu i bice...kao i za onu smijesnu PL...ispadali su i juve i river plate..jedan rendzers je takodze u 4.ligi..jel to sad neki skotski prvoligas ili talijanski bolji od ovih gore..KLUB JE VELIK ONOLIKO KOLIKA ARMIJA NAVIJACA STOJI IZA NJEGA..KLUB I NAVIJACI SU JEDNO BICEklub bez navijaca moze uzet sve na svijetu al je 0...

Gledaj realno,ovo sto si napisao za tradiciju Slobode,navijace itd si upravu ali moras znati da tradicija ne igra bitnu ulogu,jer sto je bolji klub po imenu,u ovoj ligi protivnici imaju motiv vise,ali prije svega bodovi se ne nose tradicijom.Sto se navijaca tice,svi bi vi voljeli da Sloboda uzima bodove,ali treba biti realan pa reci da vam nesto ne stima u ekipu,ma da vas ima 100 hiljada,kad je ekipa losa,losa je.A kad vec ne mozes porediti Iskru i Slobodu,ja msm da ne mozes porediti prije svega italijanski,skotski,argentinski fudbal s nasim,pa tek onda Slobodu i gore navadene klubove.Zato obavite razgovor sa odgovorim za ovakvu situaciju,vrsite pritisak da ostavke podnesu,pustite price politicke i da vam bacaju prasinu u oci u fazonu stici cemo mi njih,lako cemo mi u ovoj ligi i slicno.Rudar ima taj problem godinama,veoma slicna situacija kao i u Slobodi,cak je Rudar i financijski jaci od Slobode,imaju jace firme iza ledja ali kada u upravi gledaju samo da sto vise pokradu,i da igraju igraci ciji ce stari ubaciti vise keša u novcanik on ce i igrati,ni Rudar ni Sloboda nece u Premier Ligu za 100 godina :)
Rudar Kakanj !!!

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 10 sep 2012, 01:08

Dokurcilo vise ovo rijesavanje problema na miran nacin, sve nesto govorimo igracima kako treba da igraju srcem ovo ono umjesto da se fino napravi ono sto su i horde uradile prije par godina.. Jasmin nas pravi budalama godinama vec, jos sad onaj debil lijepo plakate sa majicom Fukare Tuzla pa jesul ljudi slijepi il sta?

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 10 sep 2012, 01:11

Boli me **** za politiku ne igra Jasmin na terenu, one picke igraju na terenu, ne moze mi niko reci da ne mogu bolje, mogu bolje 100% nece da se trude.

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 10 sep 2012, 01:17

MakeTZ je napisao/la:Boli me **** za politiku ne igra Jasmin na terenu, one picke igraju na terenu, ne moze mi niko reci da ne mogu bolje, mogu bolje 100% nece da se trude.
Pa da pokazemo zube trudili bi se..

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 sep 2012, 08:50

MakeTZ je napisao/la:Boli me **** za politiku ne igra Jasmin na terenu, one picke igraju na terenu, ne moze mi niko reci da ne mogu bolje, mogu bolje 100% nece da se trude.
Mene ne boli za politiku, jer je politika u Tuzli usko vezana za sport. Politicki je postavljeno rukovodstvo i to od Jasmina Imamovica, ako ne kontas mogu ti prenjeti njegove rjeci.
Zato ga i treba kriviti.
Treba kriviti bilo koga ko bude nacelnik, a ponasao se prema Slobodi i sportu u Tuzli na ovaj nacin.
Dokle god ne shvate nerad i omalovazavanje tuzlanskih svetinja, treba ih otjerati u stotinu p i z d i materina!
I ovog Jasmina Imamovica i bilo kojeg drugog.
Sto se mene tice nek nam bude nacelnik Sejdic Finci :mrgreen: , samo neka popravi stanje!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 10 sep 2012, 09:08

Vi kad ste ispali iz PL trebali ste sve pohlupat po Tz :mrgreen: , a i sad ako se pocnete pravit kakve proteste necete se izvuc iz ove situacije, jer su svi digli ruke od Slobode a i vi se nista ne bunite pa taj ko je otjerao Slobodu u nizi rang misli da vam je dobro tu, evo vec je 5 kola vi imate 7 bodova a i dalje šutite.

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 10 sep 2012, 10:31

Iskreno nama netrebaju legende , vec perspektivan mlad menadžer koji je pun elana i zelje za rad koji ce od Slobode pokusat da napravi uspjesan poslovni biznis. Koji bi svojim imenovanjem na funkciju predstavio nam neki plan rada i poslovne poduhvate koje bi pokusao da sprovede kroz Slobodu. Ako ta osoba ime vjere u sebe i ono sto radi i pritom voli Slobodu radit ce volonterski sve dok njegov plan nebude poceo da donosi novac. Max dvojicu legendi treba stavit u upravu cisto radi njihovih imena i nekih veza koje bi olaksale menadžeru na celu kluba posao. Mislim da bi ponovo trebalo trazit da se stadion uknjizi na Slobodino ime, sastavit novi staut kluba i ucinit Slobodu građanskim klubom a uticaj politike izbacit iz kluba. Uvest clanske karte u klub koje bi svakom clanu dalo pravo da glasa za izbor presjednika,naravno te clanske karte bi se godisnje placale. Recimo imate kare A kategorije za ove budžovane i B kategorije za obicnu raju. Jednia razlika bi bila recimo kad je mala procentualna razlika na izborima onda pobjeđuje onaj koji ima vise A glasova. Losa uprava i presjednik uvijek se mogu skinut referendumom. Otvorit marketning agenciju u sklopu kluba koja bi iskoristavala Slobodino ime za marketing i donosila novac u klub.To bi moglo veoma jeftino da funkcijonise uvijek imat 4,5 pripravinka koji bi tu volonterski radili da odrade pripravnicki i jos dva iskusnija marketara koji bi se pobrinuli da to odlicno funkcijonise.Uz ovo sve otvorit fan šop i patentirat ime Sloboda i ko god odštampa sta i prodaje na pijaci il u nekom butiku il vec gdje sa imenom Sloboda tuzit i pare uzimat za odstetu i samo da se u tom fan šopu prodaju stvari vezane za Slobodu. Moze se dosta uradit stvari al ovo je previse posla za nase legende bolje uliziat se Jasminu u dupe ako nebude isla laganin otic,ako sta ko da para podijelit koju platu i to je to. Ko god ceka drzavu opštinu kanton da mu pomogne taj se nije dobro proveo, a to je Sloboda osjetila na svojoj kozi, i sigurno mi necmo uspjeti dok se nepocne pravilno radit. Ovo je neko moje misljenje sto neznaci da je dobro ima mnogo pametnih glava u ovoj Tuzli ,kantonu koji bi mnogo bolje mogli da smisle ideje i da ih provedu a nazalost nemaju prilike

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 sep 2012, 10:44

TRUST je napisao/la:Iskreno nama netrebaju legende , vec perspektivan mlad menadžer koji je pun elana i zelje za rad koji ce od Slobode pokusat da napravi uspjesan poslovni biznis. Koji bi svojim imenovanjem na funkciju predstavio nam neki plan rada i poslovne poduhvate koje bi pokusao da sprovede kroz Slobodu. Ako ta osoba ime vjere u sebe i ono sto radi i pritom voli Slobodu radit ce volonterski sve dok njegov plan nebude poceo da donosi novac. Max dvojicu legendi treba stavit u upravu cisto radi njihovih imena i nekih veza koje bi olaksale menadžeru na celu kluba posao. Mislim da bi ponovo trebalo trazit da se stadion uknjizi na Slobodino ime, sastavit novi staut kluba i ucinit Slobodu građanskim klubom a uticaj politike izbacit iz kluba. Uvest clanske karte u klub koje bi svakom clanu dalo pravo da glasa za izbor presjednika,naravno te clanske karte bi se godisnje placale. Recimo imate kare A kategorije za ove budžovane i B kategorije za obicnu raju. Jednia razlika bi bila recimo kad je mala procentualna razlika na izborima onda pobjeđuje onaj koji ima vise A glasova. Losa uprava i presjednik uvijek se mogu skinut referendumom. Otvorit marketning agenciju u sklopu kluba koja bi iskoristavala Slobodino ime za marketing i donosila novac u klub.To bi moglo veoma jeftino da funkcijonise uvijek imat 4,5 pripravinka koji bi tu volonterski radili da odrade pripravnicki i jos dva iskusnija marketara koji bi se pobrinuli da to odlicno funkcijonise.Uz ovo sve otvorit fan šop i patentirat ime Sloboda i ko god odštampa sta i prodaje na pijaci il u nekom butiku il vec gdje sa imenom Sloboda tuzit i pare uzimat za odstetu i samo da se u tom fan šopu prodaju stvari vezane za Slobodu. Moze se dosta uradit stvari al ovo je previse posla za nase legende bolje uliziat se Jasminu u dupe ako nebude isla laganin otic,ako sta ko da para podijelit koju platu i to je to. Ko god ceka drzavu opštinu kanton da mu pomogne taj se nije dobro proveo, a to je Sloboda osjetila na svojoj kozi, i sigurno mi necmo uspjeti dok se nepocne pravilno radit. Ovo je neko moje misljenje sto neznaci da je dobro ima mnogo pametnih glava u ovoj Tuzli ,kantonu koji bi mnogo bolje mogli da smisle ideje i da ih provedu a nazalost nemaju prilike
Lijepo receno!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 sep 2012, 11:40

Danas sjednica UO Slobode: Kojim će igračima reći “adio”?

Nezadovoljni zalaganjem pojedinih igrača, pa i rezultatom protiv Čapljine, u Slobodi su odlučili načiniti rezove.

Za danas je zakazana sjednica Upravnog odbora na kojoj će uglavnom biti riječi o rezultatskom posrtanju. Prema najavama predsjednika Merseda Kovačevića, na popisu je veći broj igrača čijim će odlaskom, ako tako odluče, biti ostavljen prostor za mlade domaće snage.

Kako sada stvari stoje, otkaz bi mogao dobiti Muamer Nezić čija su mjesečna primanja u Slobodi 1.000 maraka, plaćen mu je stan i hrana.

Drugi bi mogao biti Matijas Pejić, s primanjima oko 1.200 uz plaćen stan i hranu. Ima mišljenja da bi mogli otkazati i Philu Jacksonu koji igra za 800 KM i plaćenu hranu i stan. Međutim, u Stručnom štabu smatraju da Jackson dobro odrađuje svoje obaveze, protiv Čapljine je da gol i bio najopasniji strijelac, te že tražiti da ovaj igrač ostane na Tušnju.

Otkaz prijeti i Mirzi Mešiću, koji je ostao na Tušnju za 1.200 maraka, plaćene troškove, a obećan mu je posao po isteku ugovora, te socijalno osiguranje za suprugu i njega. Mešić je odigrao dvije utakmice, a navodno rijetko dolazi i na treninge. Nismo uspjeli kontaktirati Mešića da bismo provjerili ove informacije.

Ne zna se još vrijeme održavanja sjednice UO (13 ili 18 sati), s obzirom da se održava i izborna sjednica Općinskog nogometnog saveza Tuzla, gdje Slobodini čelnici namjeravaju ishoditi delegiranje svojih kadrova. (tl)

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 10 sep 2012, 11:50

Care sto si ti naporan idi malo baci drkicu, radi nesto utusi, seljak je dobar i posten covjek dok seljacina je onaj ljakse sa lancugama i slicno i ako ti neko kaze seljak sto se vrijedjas, meni kazu da sam seljak pa se nisam nikada uvrijedio.[/quote]

Da citiram sam sebe posto kompleksasi i dalje spominju da neko vrijedja seljake i slicno, kada ti neko kaze da si seljak ne treba da se vrijedjas jer seljak je osoba koja posteno zaraduje za zivot. Naucite tematiku ili promjenite pricu sa ovom da mi navijaci Slobode vrijedjamo seljake je vec izlizana i glupa. P.S Seljak nije uvreda.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 10 sep 2012, 12:16

Nadam se da neće "otjerati" Pejića, dobar je to igrač. Što se tiče Nezića i Mešića, neka ih otjeraju. Isto mislim i za Šileta (Mirza Musić), Semira Musića i Jusufovića. Za ostale bih volio da ostanu (Omić, Cerić, Babala, Jaha, Muminhodžić, Jackson).
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 10 sep 2012, 12:45

Kada govorite o drugim sredinama, morate imati bar malo respekta. Iz vas izbija mahalski bijes koji pokazuje vašu malograđanštinu i nivo kulture daleko ispod prosjeka onih koje ovdje prozivate da žive u vukojebinama i igraju na livadama.
Svakom ko je jednom u životu prošeto kroz Tuzlu zna da se daleko lakše diše npr. u Brezi ili Cazinu. Težak vazduh dovodi do teške opijenosti od koje vi nećete doći sebi dok ne hlupite u prvu Kantonalnu, pa npr. popušite u Prokosovićima.
Spustite se na zemlju i rešpektujte svoje protivnike. Ništa Tuzla nije grad više od Bugojna ili Čapljine, o Bihaću da i ne govorim ipak je Bihać za Vas zapad.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 10 sep 2012, 13:00

savatihotece je napisao/la:Kada govorite o drugim sredinama, morate imati bar malo respekta. Iz vas izbija mahalski bijes koji pokazuje vašu malograđanštinu i nivo kulture daleko ispod prosjeka onih koje ovdje prozivate da žive u vukojebinama i igraju na livadama.
Svakom ko je jednom u životu prošeto kroz Tuzlu zna da se daleko lakše diše npr. u Brezi ili Cazinu. Težak vazduh dovodi do teške opijenosti od koje vi nećete doći sebi dok ne hlupite u prvu Kantonalnu, pa npr. popušite u Prokosovićima.
Spustite se na zemlju i rešpektujte svoje protivnike. Ništa Tuzla nije grad više od Bugojna ili Čapljine, o Bihaću da i ne govorim ipak je Bihać za Vas zapad.
Odj*bi.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 10 sep 2012, 13:20

Probisvjet je napisao/la:
Mene ne boli za politiku, jer je politika u Tuzli usko vezana za sport. Politicki je postavljeno rukovodstvo i to od Jasmina Imamovica, ako ne kontas mogu ti prenjeti njegove rjeci.
Zato ga i treba kriviti.
Treba kriviti bilo koga ko bude nacelnik, a ponasao se prema Slobodi i sportu u Tuzli na ovaj nacin.
Dokle god ne shvate nerad i omalovazavanje tuzlanskih svetinja, treba ih otjerati u stotinu p i z d i materina!
Sto se mene tice nek nam bude nacelnik Sejdic Finci :mrgreen: , samo neka popravi stanje!
Pa vidim da te boli u svakom postu spominjes Jasmina Imamovica.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 sep 2012, 13:48

MakeTZ je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:
Zato ga i treba kriviti.
Pa vidim da te boli u svakom postu spominjes Jasmina Imamovica.
Zato sto je papak, krkan i seljacina iz Islamovca kod Maoce i zato sto ne zna cijeniti Slobodu! Jel istina? Koju je zadnju utakmicu bio na stadionu ili u Mejdanu?

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 10 sep 2012, 14:53

JTS je napisao/la:
savatihotece je napisao/la:Kada govorite o drugim sredinama, morate imati bar malo respekta. Iz vas izbija mahalski bijes koji pokazuje vašu malograđanštinu i nivo kulture daleko ispod prosjeka onih koje ovdje prozivate da žive u vukojebinama i igraju na livadama.
Odj*bi.
Upravo sam pisao o vašem mahalskom ponašanju i izražavanju. Ti si samo još jedan primjer zašto ste tu gdje jeste.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 10 sep 2012, 14:56

savatihotece je napisao/la:
JTS je napisao/la:
Odj*bi.
Upravo sam pisao o vašem mahalskom ponašanju i izražavanju. Ti si samo još jedan primjer zašto ste tu gdje jeste.
Odj*bi x2

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 10 sep 2012, 15:09

Da li je bila sjednica,jel bilo otpustanja ????

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 sep 2012, 15:13

ne znam zašto ste navalili na Tuzlake, pa mi (mislim na VELEŽ) smo istu golgotu prolazili kao što oni danas prolaze, pustite ih neka se konsoliduju, mnogi su nam podmetali klipove, ali smo se opet hvala bogu uspjeli vratiti...

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.