Rekonstrukcija stadiona u BiH

azizmpj
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la azizmpj » 10 sep 2012, 11:35

M4kaveli je napisao/la:Drzavna televizija a najgora.
Zna li neko kada ce doci onaj telemach i da se sve to popravi vise ?

ljudi u telemahu nisu sposobni naci drugo rjesenje osim ''s'' kablova na svojim sabirnicama, tako da svaki kanal ima smetnju i los kvalitet a kamoli da organizuju amatersku televiziju a o nekoj dobroj ili da ne govorimo, a prenos utakmice je za njih naucna fantastika!

telemah je samo obicni provajdercic ko i telecom srbije, bhtelecom, hshkbnet i ostali !!!!
Zadnja izmjena: azizmpj, dana/u 10 sep 2012, 11:48, ukupno mijenjano 1 put.

azizmpj
Kontakt:

Post Postao/la azizmpj » 10 sep 2012, 11:44

Alucard je napisao/la:Nije bitno na kojem ste kablovskom operateru jer svi oni od sebe daju digitalni signal ali za slučaj zvani BHT to nema nikakve veze niti koristi jer ovi iz BHT-a daju svoj izvorni signal u analogu i slika ide loša/lošija zbog stare, dotrajale opreme. Dovoljno je samo uporediti sliku sa OBN-a, TV1, Face TV-a sa BHT-om i sve je jasno. Kvaliteta slike se dosta razlikuje a sve te manje privatne televizije imaju noviju, kvalitetniju opremu od državne BHT.

Svi koji će gledati utakmicu protiv Latvije na TV-u nemaju se čemu nadati po pitanju gledanja Bilinog Polja u novom, napucanom ruhu. Možda će biti primjetna mala razlika u osvjetljenju zbog novih i jačih sijalica na reflektorima ali opet će to sve izgledati katastrofalno jer slika na BHT-u je jadna. Kontrast u qurcu sa primjesama blura, jadno! Ovo važi za sve one koji imaju HD (720/1080p nije važno u ovom slučaju) televizore i koji preko svojih kablovskih operatera primaju digitalni signal i kojima je nekih 80% kanala super no u ovom slučaju BHT postaji još gori jer signal BHT-a nije onaj pravi, izvorni digitalni. Nevjerovatno je kako smo na izmaku 2012 godine a državna televizija i dalje nema namjeru da prije svega poboljša kvalitet signala/slike pa onda ako može postepeno i sadržaj. Mi sa BHT-om smo trenutno u 80-im godinama i BHT će se morati digitalizirati do 2014 zbog EU pravila, eh sad, pitanje je dal će opet tražiti sadake tako što će zahtjevati odgodu na još godinu dvije, ili će lobirati za neku donaciju da im neko/neka strana zemlja pomogne. Eto toliko smo odnosno naša državna televizija u banani. :/

imaju projekat sa melezicima koji ce raditi digitalizaciju javnog RTV servisa, toliko ja znam!

a mislim da moja tv i mojaweb tv imaju opciju da preuzimmas onu kvalitetu koju oni dobiju kao input, kada preuzimaju s vana nesto ili kad neka druga firma (najcesce ova sarajevska koja radi areni i facetv-u sd i hd prenose) ....mislim ne znam skroz kod starog mi je moja tv a kod mene hs analogna ...ali preko neta gledam skoro sve tekme u hd.
Zadnja izmjena: azizmpj, dana/u 10 sep 2012, 11:49, ukupno mijenjano 1 put.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 10 sep 2012, 11:49

Moram priznati da me je malo razocaralo Kosevo opet protiv Grcke. Nemogu da vjerujem da ne dodze makar 5 hiljada ljudi u tolikom gradu. Malo je ruzan osjecaj i igracima na nolikom stadionu igrati pred 1000 ljudi.
Hebiga ako se takve stavri u Sa ne priznaju neka daju manjim sredinama tu organizaciju, ljudi bi se obradovali u manjim gradovima to bi im bio highlight.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 10 sep 2012, 12:02, ukupno mijenjano 1 put.

High

Post Postao/la High » 10 sep 2012, 11:52

Večeras je popravni za sve u Sarajevu, i na Koševu će biti najmanje 5 milja.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 10 sep 2012, 11:56

Svi na ISTOK!!! Bolje je kada smo zbijeni svi, bolja je atmosfera..

NAPRIJED ZMAJEVI...... :D :D
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 10 sep 2012, 13:25, ukupno mijenjano 1 put.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 10 sep 2012, 13:24

dinoze je napisao/la:Moram priznati da me je malo razocaralo Kosevo opet protiv Grcke. Nemogu da vjerujem da ne dodze makar 5 hiljada ljudi u tolikom gradu. Malo je ruzan osjecaj i igracima na nolikom stadionu igrati pred 1000 ljudi.
Hebiga ako se takve stavri u Sa ne priznaju neka daju manjim sredinama tu organizaciju, ljudi bi se obradovali u manjim gradovima to bi im bio highlight.
da je barem bilo 1000, ono sto sam ja mogao pobrojati jer sam bio tu, nije bilo sigurno ni preko 500...

DdIiNnOo
Kontakt:

Post Postao/la DdIiNnOo » 10 sep 2012, 13:29

slika
Čelik do bagro

DdIiNnOo
Kontakt:

Post Postao/la DdIiNnOo » 10 sep 2012, 13:37

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 6662_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Čelik do bagro

deenniiVCF
Kontakt:

Post Postao/la deenniiVCF » 10 sep 2012, 13:40

slika

Sta je s ovim lijevim klupama, samo tri postavili :S valjda ce to u toku dana montirati :D bilo bi zanimljivo da mogu samo Pape,Piplica i Baljic sjedit xD
.Amunt Valencia !!!

Jer to Je čast i sudbina i KRV Zeničana LJUBAV VELIKA ...

DdIiNnOo
Kontakt:

Post Postao/la DdIiNnOo » 10 sep 2012, 14:24

slika
Čelik do bagro

deenniiVCF
Kontakt:

Post Postao/la deenniiVCF » 10 sep 2012, 14:28

slika

Vec ?? :S
.Amunt Valencia !!!

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 10 sep 2012, 14:34

Tako je bilo pola terena,rijesit ce se to,vruce a nije se taj dio puno zaljevao ;)
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 10 sep 2012, 15:04

Znam da ce se Zenicani sad nac uvrijedjeni u mom postu al' mislim da nije ok da se prekriju grbovi Borca na stolicama, a ostane grb Celika na semaforu.
Ili prekri sve ili nemoj nista zar se stide Borca ili sta vec.
Na kraju ocekuju da neko iz Banja Luke navija za nas, ne radi se to tako glavesine iz saveza.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

deenniiVCF
Kontakt:

Post Postao/la deenniiVCF » 10 sep 2012, 15:08

propuh je napisao/la:Znam da ce se Zenicani sad nac uvrijedjeni u mom postu al' mislim da nije ok da se prekriju grbovi Borca na stolicama, a ostane grb Celika na semaforu.
Ili prekri sve ili nemoj nista zar se stide Borca ili sta vec.
Na kraju ocekuju da neko iz Banja Luke navija za nas, ne radi se to tako glavesine iz saveza.
Da je na klupama grb Celika isto bi se prekrio,kao sto radi i HNS kad igraju na Maksimiru,prekriju grb Dinama.
A sto se semafora tice , stadion je Celikov tako da :))
.Amunt Valencia !!!

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 10 sep 2012, 15:09

deenniiVCF je napisao/la:slika

Vec ?? :S
Takav je Maksimir skoro sav bio nakon nekog vremena,jer nisu imali ljudi vremena da puste da se trava adaptira na podlogu...Pa je sad Maksimir super ,tako da ovo nista nije...A što Emir rece pa pola terena je takvo bilo prva 2-3 dana...PREDOBRO JE OVO SVE IPAK ISPALO
::::SAMO ČELIK::::

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 10 sep 2012, 15:11

Stadion je Bilino Polje koji se nalazi u Zenici.Klub koji igra u Zenici je Celik.Celik koji je godinama u krizi,koji nema para i kojeg raja slabo prati i koliko cesto izlazi u Evropu svi znaju za taj klub.Eh radi tog je ostao grb Celika,da se malo reklamira i da se cuje za taj klub.Mogli smo i na zapadu skinuti one crne stolice od kojih je napisano Celik.Sto se Borca tice,on nema nikakve veze sa ovim gradom a pogotovo sa stadionom.Uredu dali su nam stolice,al sto drugi moraju znati za to,prekrij i nek se ne vidi.I nema potrebe da se vidi.Isto sto Hrvatska reprezentacija kad igra na Maksimiru stavi grb Hrvatske preko onog Dinamovog tako smo i mi uradili.Pa mozda da je i Celikov grb,sigurno bi se prekrio ;)

Usput nisi me uvrijedio,jer meni to ni iz djepa ni u djep al jednostavno tako je ;) ;) Ustvari smetale bi klupe da je ostao grb Borca. ;)

Usput onaj ko ce prestati navijati za reprezentaciju upravo radi ovih stolica,jer smo prekrili grb on nije dobar nikako.
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 10 sep 2012, 15:18

Ako bude i čelikov grb na stolicama koje dodju, bice prekrivan. kao sto neko rece, isto je i u maksimiru. Sto se tice semafora, do sada je celikov grb prekrivan sponzorima saveza, tako da vjerujem da ce i sada biti tako..
ne mogu da vjerujem kakvim stvarima se ljudi opterecavaju i gdje sve traze teorije zavjere..
Pravda za flash-a!!!

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 10 sep 2012, 15:19

Prekriven je upravo zbog borca, jer će oni imati neugodnosti od svojih navijača.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 sep 2012, 15:30

Sve je spremno za utakmicu to je najvaznije. 8-)

:arrow: http://static.klix.ba/media/images/vije ... 5.5_xl.jpg
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.