Znao sam od nekog je moro naslijed onaj sutNEZALAGANJE je napisao/la:Jeste!grgr je napisao/la:Ja imam samo jedno pitanje da li je mitrovic sin , Miroljuba mikija mitrovica ?
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
raul-zakon je napisao/la:Ovo što Aco i Novosel pričaju, 3-4 nova igrača, bi li to mogli biti: Pašalić, Gordić, Savović i Omić?
I još jedno pitanje. Ima li IKAKVE šanse da za nas zaigra Begić ili Bogdanović?
Hvala unaprijed i molim da se suzdržite od drskih odgovora.
Bogdanovic gine za Hrvatsku!!
Mirza Begić ne ide nigdje.
:
Neka dodje Omic i nemamo nista protiv, ostavicemo vam Begicaiskratel je napisao/la:Mirza Begić ne ide nigdje.:
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Ni Omić neče iči nigdje.
[youtube][/youtube]
Begić je bio i najbolji igrač što se tiče blokada u Litvi2011
[youtube][/youtube]
iskratel je napisao/la:Ni Omić neče iči nigdje.
[youtube][/youtube]
![]()
ce da vidimo!!Samo vracamo svoje,nista ne zelimo vase!
NA tvoju zalost Slovenac moracete jednog da pustite, pa birajte a Omič nije Omič nego Omić kao i Begić 
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
- storm_raider
- Kontakt:
Begic i Omic nece igrati za Sloveniju, ali se bojim da Omic nece ni za nas. Sto se tice vase reprezentacije, da nema Bosanaca ne bi vas bilo.iskratel je napisao/la:Ni Omić neče iči nigdje.
[youtube][/youtube]
![]()
Ustvari, da nema Bosanaca, ne bi vas bilo uopste.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Kad čovjek pomisli, da čemo normalno popričati malo o košarci i igračima, uvjek dodje neko takav sa tim bezveznim forama. Šteta.
- storm_raider
- Kontakt:
Ma ne, malo dobrog bosanskog humora, nije valjda da se nisi navikao do sada. Steta ako nisi.
Sto se tice kosarke, rekao sam ti sve, samo cinjenice. Ja se nadam da nismo izgubili Omica, pa cemo vidjeti.
Da li ti imas neke informacije konkretne sto se tice slucaja Begic-Omic?
Sto se tice kosarke, rekao sam ti sve, samo cinjenice. Ja se nadam da nismo izgubili Omica, pa cemo vidjeti.
Da li ti imas neke informacije konkretne sto se tice slucaja Begic-Omic?
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 11 sep 2012, 10:45, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.
-
RajKoothrappali
- Kontakt:
I onda ti počneš ozbiljnu priču rečenicom "xy igrač neće sigurno igrati za vas, kao i ostali xyz igrači iz BiH". Možete imati samo jednog naturalizovanog igrača u rosteru, ali ne, vi ih nafatate 3-4 i onda momci ne igraju nikako. Imate Begića, Rizvića, Omića i htjeli ste još i Nurkića. Oni i da imaju svi pravo igrati istovremeno ne mogu, jer ste se prenatrpali na toj poziciji. Smiješno je da glumite neku silu, a istovremeno zakidate drugu reprezentaciju koja bi itekako imala koristi od SAMO jednog od tih igrača (možda od Rizvića više i ne), ali polako se staje i tome u kraj. Imate svoje razne braće Lorbek, Murič, dragič, pa neka vam igraju, ionako čitav roster vam se sastoji od 3 familijeiskratel je napisao/la:Kad čovjek pomisli, da čemo normalno popričati malo o košarci i igračima, uvjek dodje neko takav sa tim bezveznim forama. Šteta.
Pozdrav za Sloveniju
Omić je podpisao ugovor sa Olimpijom za 4 godine. Isto tako je dobio poziv za igranje u našoj reprezentanciji (gdje je več igrao za U-18 i U-20) da igra na Eurobasketu 2013.
A sa Begićem ništa novo. On je u sastavu naše reprezentance i to je to.
A sa Begićem ništa novo. On je u sastavu naše reprezentance i to je to.
iskratel je napisao/la:Mirza Begić ne ide nigdje.:
iskratel je napisao/la:Ni Omić neče iči nigdje. :
zato što se pakšu
neka se gnoje u sloveniji
a haman ti nisi skontao priču iz posta iznad ... možeš imati samo jednog naturalizovanog igrača u rosteru ...
Nije to baš neki problem. Može se srediti, kao što se več sredilo i prije. Umjesto, da je igrač naturalizovan, postane košarkaš Slovenije. Ovo odlučuje FIBA. I ako bi mi htjeli nešto takvo, mislim, da ne bi bilo baš problema to postiči.možeš imati samo jednog naturalizovanog igrača u rosteru ...
-
RajKoothrappali
- Kontakt:
1. Kao vi to možete ali ste veliki altruisti pa nećeteiskratel je napisao/la:Nije to baš neki problem. Može se srediti, kao što se več sredilo i prije. Umjesto, da je igrač naturalizovan, postane košarkaš Slovenije. Ovo odlučuje FIBA. I ako bi mi htjeli nešto takvo, mislim, da ne bi bilo baš problema to postiči.možeš imati samo jednog naturalizovanog igrača u rosteru ...
2. FIBA odmah mijenja pravila i vrši ustupke čim Slovenija trepne
ako je omic vec igrao za mlade reprezentacije i drzavljanin je slovenije, onda se ne racuna kao naturalizovani igracRajKoothrappali je napisao/la:1. Kao vi to možete ali ste veliki altruisti pa nećeteiskratel je napisao/la:Nije to baš neki problem. Može se srediti, kao što se več sredilo i prije. Umjesto, da je igrač naturalizovan, postane košarkaš Slovenije. Ovo odlučuje FIBA. I ako bi mi htjeli nešto takvo, mislim, da ne bi bilo baš problema to postiči.možeš imati samo jednog naturalizovanog igrača u rosteru ....
2. FIBA odmah mijenja pravila i vrši ustupke čim Slovenija trepne![]()
A i prvi klub, za kojeg je bio registrovan, je bio Slovenski klub. Znači Omić ima sve uslove, da postane Slovenski košarkaš i ne naturalizovan igrač. Tako, da FIBA ne bi ništa menjala pravila.
Nama se ne kaže bezveze birokracijska država. Pravila i papiri su naš specialitet.
Nama se ne kaže bezveze birokracijska država. Pravila i papiri su naš specialitet.
Slovenac, ali ima jedna kvaka u svemu ovome. Da ste Omicu dali pasos prije 16. godine ne bi bio naturalizovani. Ovako nazalost jeste
...Alen je rekao neki dan u izjavi za vase medije dokle god budu Avanzo i ostali unutra nece igrati za Sloveniju...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Pa niko ne kaže da nije.
Ali može se promijeniti. Kao što sam več rekao, ima sve uslove, da postane Slovenski košarkaš.
A što se tiče Avanza i ostalih. Igrat če za reprezentancu, ali ne želi ništa imat sa našim košarkarskim savezom (KZS), upravo zbog Avanza. Ma da se i odluči nekim slučajem, da neče da igra za naše. Onda sretan mu put.
Drugo neznam šta da kažem.
Ali kao što je več sam rekao, kada je on bio mlad, nije ga htio ni jedan bosanski klub. Zato je otišao u Sloveniju, jer su vidjeli potencial u njemu. Igrao je tamo, sve više bio bolji, igrao i za mlade, a onda postao pravi košarkaš za člansku reprezentancu.
Ali naravno, ima to puno takvih primerja. Dodju ljudi u Sloveniju, jer neznaju šta bi s njim u zemlji kojoj se rodio, tamo skoro živi cijeli život i postane ono najbolje što je moguče. A onda hop. Sada ga mi želimo natrag. Zašto ga niste htijeli, kada je bio mlad? Zašto mu niste pružili prilike, bili s njim. A tada Slovenija postane opet zločesta zemlja, jer je ponudila takvom igraču, da nastupa za Sloveniju. Ma to je puno takvih primerja iz čitave ex-yu zemlje.
Slovenija ima uslove, ima ljude , ima sve. Dok ne poraste, ni jedan ne želi ni čuti za njega. A onda kada je to to, onda Slovenci zao narod i bla bla. I koliko bosanskih i ostalih igrača imamo u bilo kojem kolektivnom sportu, da krademo i neznam što več.
A što se tiče Avanza i ostalih. Igrat če za reprezentancu, ali ne želi ništa imat sa našim košarkarskim savezom (KZS), upravo zbog Avanza. Ma da se i odluči nekim slučajem, da neče da igra za naše. Onda sretan mu put.
Drugo neznam šta da kažem.
Ali kao što je več sam rekao, kada je on bio mlad, nije ga htio ni jedan bosanski klub. Zato je otišao u Sloveniju, jer su vidjeli potencial u njemu. Igrao je tamo, sve više bio bolji, igrao i za mlade, a onda postao pravi košarkaš za člansku reprezentancu.
Ali naravno, ima to puno takvih primerja. Dodju ljudi u Sloveniju, jer neznaju šta bi s njim u zemlji kojoj se rodio, tamo skoro živi cijeli život i postane ono najbolje što je moguče. A onda hop. Sada ga mi želimo natrag. Zašto ga niste htijeli, kada je bio mlad? Zašto mu niste pružili prilike, bili s njim. A tada Slovenija postane opet zločesta zemlja, jer je ponudila takvom igraču, da nastupa za Sloveniju. Ma to je puno takvih primerja iz čitave ex-yu zemlje.
Slovenija ima uslove, ima ljude , ima sve. Dok ne poraste, ni jedan ne želi ni čuti za njega. A onda kada je to to, onda Slovenci zao narod i bla bla. I koliko bosanskih i ostalih igrača imamo u bilo kojem kolektivnom sportu, da krademo i neznam što več.
izgleda nema natalitetiskratel je napisao/la: Slovenija ima uslove, ima ljude , ima sve.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.