Fudbalska reprezentacijaiskratel je napisao/la:Pa niko ne kaže da nije.Ali može se promijeniti. Kao što sam več rekao, ima sve uslove, da postane Slovenski košarkaš.
A što se tiče Avanza i ostalih. Igrat če za reprezentancu, ali ne želi ništa imat sa našim košarkarskim savezom (KZS), upravo zbog Avanza. Ma da se i odluči nekim slučajem, da neče da igra za naše. Onda sretan mu put.
Drugo neznam šta da kažem.
Ali kao što je več sam rekao, kada je on bio mlad, nije ga htio ni jedan bosanski klub. Zato je otišao u Sloveniju, jer su vidjeli potencial u njemu. Igrao je tamo, sve više bio bolji, igrao i za mlade, a onda postao pravi košarkaš za člansku reprezentancu.
Ali naravno, ima to puno takvih primerja. Dodju ljudi u Sloveniju, jer neznaju šta bi s njim u zemlji kojoj se rodio, tamo skoro živi cijeli život i postane ono najbolje što je moguče. A onda hop. Sada ga mi želimo natrag. Zašto ga niste htijeli, kada je bio mlad? Zašto mu niste pružili prilike, bili s njim. A tada Slovenija postane opet zločesta zemlja, jer je ponudila takvom igraču, da nastupa za Sloveniju. Ma to je puno takvih primerja iz čitave ex-yu zemlje.
Slovenija ima uslove, ima ljude , ima sve. Dok ne poraste, ni jedan ne želi ni čuti za njega. A onda kada je to to, onda Slovenci zao narod i bla bla. I koliko bosanskih i ostalih igrača imamo u bilo kojem kolektivnom sportu, da krademo i neznam što več.
-Samir Handanović
-Mirnes Šišić
-Josip Iličić
-Armin Bačinović
-Zlatko Dedić
S time da Dedić ne bi ni imao mjesta u našoj reprezentaciji.
Ne znam kakav je osjećaj gledati reprezentaciju svoje zemlje za koju igraju Bosanci,kakav je to užitak,ja bi se teško uživio u nastup BiH ako bi pola ekipe bili Slovenci