FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

MakeTZ
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la MakeTZ » 11 sep 2012, 15:49

Fuad Baraković podnio ostavku

Fuad Baraković od jučer nije više član Upravnog odbora FK Sloboda. Nekadašnji predsjednik kluba, veliki simpatizer, odlučio je da se povuče.

"Razlog je definitivno zdravstvene prirode. Ne mogu neke stvari gledati ravnodušno. Neke stvari nisam mogao promjeniti, počeo sam se sikirati i onda odlučio da podnesem ostavku", kazao je Fuad Baraković.

Njegov odlazak je prvi veći udarac za Upravni odbor Merseda Kovačevića. Sportska javnost Tuzle očekuje ekspresan povratak u društvo najboljih, ali sudeći po dosadašnjim rezultatima i učinku Upravnog odbora taj cilj će ostati sanak pusti.

----------------------------------------------------------------------------------

Enesu Mešanoviću konstantno stižu prijetnje

Jutros je objelodanjena informacija kako je Ekrem Ibrić izabran za novog predsjednika Općinskog nogometnog saveza Tuzla. Na posljednjoj sjednici Skupštine ONS Tuzla za Ibrića je glasalo 14 delegata, dok je za protukandidata Enesa Mešanovića svoj glas dalo 10 delegata.
“Hvala na čestitkama, ali ćemo pričekati verifikaciju. Ovo je prvi put da FK Sloboda ima čelno mjesto u ONS Tuzla”, kazao je Ekrem Ibrić.

Saznajemo kako je namjera čelnih ljudi Slobode bila da mjesto u ONS Tuzla preuzme kadar iz tog kluba. U Skupštini ONS Tuzla sjede Dževad Šećerbegović, Mersed Kovačević i Denis Karić, članovi rukovodstva kluba sa Tušnja.

Međutim, Enes Mešanović kaže kako je on predsjednik ONS Tuzla i da izbor Ekrema Ibrića za predsjednika ONS Tuzla nije legalan.

“Na Skupštini koja je održana 30. augusta ja sam dobio 12, a Ibrić 11 glasova. Takvu odluku je verifikovao Komitet za stabilizaciju NS Federacije BiH uz saglasnost Komiteta za normalizaciju N/FS BiH. Imam odluku koju je potpisao Muhamed Begagić. Međutim, Salih Delić i Midhat Arnautović su uticali na predsjedništvo Skupštine pa je zakazana nova sjednica. U međuvremenu je vršen strašan pritisak na delegate koji su 30. augusta glasali za mene, pa su ljudi u strahu promijenili svoje odluke. I meni su slali prijeteće sms poruke, a sve sam to prijavio policiji. U NS Federacije BiH ima dokaz da sam predsjednik ONS Tuzla, a detaljnije o svemu ovome ću govoriti na press - konferenciji”, rekao je za **** Enes Mešanović.

I ranije je bilo sličnih situacija u ONS Tuzla, ali i prilikom imenovanja u NS Tuzlanskom kantona. Očito je kako nogometu u TK treba “međunarodna supervizija” ili još jedan Komitet za normalizaciju.

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 11 sep 2012, 16:01

RUDARSKA2 je napisao/la:u FK PROLETER iz TUZLE igraju napadaci EMIR BORIC bisi igrac SLOBODE i ZELJEZNICARA momak rodjen u TUZLI i ADNAN SMAJLOVIC bivsi igrac SLOBODE i mlade reprezentacije BIH poznat kao velika radilica na terenu !!

BORIC je u dva kola postigao 5 GOLOVA za PROLETER , a SMAJLOVIC je postigao 3 GOLA u dva kola , moje licno misljenje je da su ova dva igraca puno kvelitetniji od npr MUMINHODZICA ,SEMIRA MUSICA ... I IMAJU MJESTA U SLOBODI !!! JOS KAD UZMETE U OBZIR da su igrali vaznu ulogu u PUNO JACOJ SLOBODI od ove danas i davali golove onda je jasno da KOVACEVIC IMA PRED NOSOM IGRACE ZA KOJE NE MARI ,nazalost !!!

EMIR KASAPOVIC za nasu ligu strasan napadac trenira samostalno TUSNJU i niko ni da ga pogleda , a svi znamo koliko KASAP moze pomoci SLOBODI ... toliko zvucnih imena i igraca boljih od mnogih koji danas nose crveno crni dres , A SVI SU ZANEMARENI I ZABORAVLJENI ...

IDEMO TRAZITI OVE IGRACE DOVEDU , SVAKAKO IMAMO KRATKU ILI NIKAKVU KLUPU ...
Problem je u tome sto ti igraci vise ne vjeruju slobodi i ljudima oko slobode, sto im je svaki put sloboda ostala duzna neke pare, sto su oni vise puta proglasavani kao prekobrojni i nepotrebni slobodi jer nisu imali mjesto od tatinih sinova, i sto sad ljudi sad sigurno nece doc za kikiriki.
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 11 sep 2012, 16:02

Jel se ovo raspadamo ? Vidim spominje se i odlazak nekih igraca :? jesu to one legende koje zele vratit sjaj Slobodi ili pomazu lokalnom diktatoru da je ugasi i osnuje novi tim ?? Jbt kad se sjetim svrsavalo se dolaze nam Meske,Secer u klub,a sad se vidi njihovo pravo lice..obicne igracke Imamovica..popisam se na ove legende ! ;)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 11 sep 2012, 16:16

Oni su obicne pijanice...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 sep 2012, 16:35

Izdajice, Jasminovi poltroni! Ima li sta u javnosti sta preduzimate osim ko biva kazni?
Legende, popisam se na legende ako pokopaju Slobodu u kojoj su postali "legende" !
Jedine legende su navijaci Slobode i FK Sloboda. Sve ostalo je smece!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 11 sep 2012, 17:38

cujem iz prve ruke , mnogim igracima je prekipilo i vjerovatno se ocekuje raspad sistema ovih dana , ovi sa strane spavaju po dvojica na krevetu i mnoge obecane stvari nisu ispunjene , prepusteni su sami sebi jos sad im grad i navijaci okrenuli ledja , ma u klubu vlada tuga prava ...

ipak ovi igraci postuju navijace , kleknu pred nas kao pred bogove , JA IPAK KRIVCE TRAZIM U OVIM TRULIM LEGENDAMA !!!!

UPRAVA NAPOLJE !!!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 11 sep 2012, 17:47

Solarni kolektori na Tusnju :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 sep 2012, 17:59

zla2 je napisao/la:
RUDARSKA2 je napisao/la:u FK PROLETER iz TUZLE igraju napadaci EMIR BORIC bisi igrac SLOBODE i ZELJEZNICARA momak rodjen u TUZLI i ADNAN SMAJLOVIC bivsi igrac SLOBODE i mlade reprezentacije BIH poznat kao velika radilica na terenu !!

BORIC je u dva kola postigao 5 GOLOVA za PROLETER , a SMAJLOVIC je postigao 3 GOLA u dva kola , moje licno misljenje je da su ova dva igraca puno kvelitetniji od npr MUMINHODZICA ,SEMIRA MUSICA ... I IMAJU MJESTA U SLOBODI !!! JOS KAD UZMETE U OBZIR da su igrali vaznu ulogu u PUNO JACOJ SLOBODI od ove danas i davali golove onda je jasno da KOVACEVIC IMA PRED NOSOM IGRACE ZA KOJE NE MARI ,nazalost !!!

EMIR KASAPOVIC za nasu ligu strasan napadac trenira samostalno TUSNJU i niko ni da ga pogleda , a svi znamo koliko KASAP moze pomoci SLOBODI ... toliko zvucnih imena i igraca boljih od mnogih koji danas nose crveno crni dres , A SVI SU ZANEMARENI I ZABORAVLJENI ...

IDEMO TRAZITI OVE IGRACE DOVEDU , SVAKAKO IMAMO KRATKU ILI NIKAKVU KLUPU ...
+ sto u Slogi iz Tojsica igra Senad Mujic,dao 5 golova u 3 tekme,za sve nase napadace trenutno on je KLASA ;)
Mujic voli Slobodu opasno i zao je momku sto se to desava..ja sam sa likom bas neki dan pricao...neke stvari kad mi je rekao zijanio sam se ...ima nekih igraca za koje nisam ni vjerovao da su takvi bili ebiga..dobro nebi ih spominjao ipak nije uredu radi Mujica i td...Mujic bi rado dosao, ali on je crna ovca za nas, jer lik nas je tuzio ebiga jer niko da mu vrati njegovo, a ima porodicu...kaz e zove dole da se dogovore i javi se Kovacevic i on trazi njega da pricaju, a ovaj kaze nema Kovacevica ahahaha...mislim hajde razumijem nije se Kovacevic zaduzio vec Sabovici, ali ebiga ipak treba vidjeti isplatiti dugove ovih kretena koji su napravili ranije
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 11 sep 2012, 18:45

Interesuje me da li igra kod vas Nezic,inace igrac iz Gradacca znam da je na prelaznom roku presao u Slobodu al me interesuje da li dobija sanse kakav je il je na klupi? Pozz iz gradacca i brz povratak u elitno drustvo!
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 11 sep 2012, 18:54

situacija u i oko kluba nije nikako dobra i sluti da ce se katastrofalno zavrsit....mnogo toga ce biti jasnije poslije livna mada od tog gostovanja nista ne ocekujem osim poraza 1 0...moglo bi to sve kulminirat poslije tekme dole...al da ne trcimo pred rudu i sacekamo rasplet situacije....poruka za legende....MOLIM VAS,NE POMAZITE NAM VISE :roll: :roll: ...jos davno sam pisao al mi mrsko sad trazit..kakav crni meske,kakav secer..patokari obicni koji recenice sastavit neznaju..ono ce nekog izvest na pravi put :lol: :lol: ....smijesno mi je a place mi se :( ....mislim da treba jos jednom probat sa protestima al sad bas u organizaciji Fukara a ne nekih internet i fejs navijaca.....dovoljno je nas 300 da dignemo grad...ostali ce se po inerciji prikljucit masi
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 11 sep 2012, 19:12

Nah1d je napisao/la:Interesuje me da li igra kod vas Nezic,inace igrac iz Gradacca znam da je na prelaznom roku presao u Slobodu al me interesuje da li dobija sanse kakav je il je na klupi? Pozz iz gradacca i brz povratak u elitno drustvo!
Igra u prvom timu ..meni ne ulijeva povjerenje, izgleda mi nekako bojažljivo, još je sav sitan. Ne može kontru da istrči, nema brzine. Sve u svemu, srednja žalost. U 2 ligi može igrat' kako tako, u PLBiH, nema šanse da bi mogao. Ali, to je moje mišljenje.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 11 sep 2012, 22:00

JTS je napisao/la:
Nah1d je napisao/la:Interesuje me da li igra kod vas Nezic,inace igrac iz Gradacca znam da je na prelaznom roku presao u Slobodu al me interesuje da li dobija sanse kakav je il je na klupi? Pozz iz gradacca i brz povratak u elitno drustvo!
Igra u prvom timu ..meni ne ulijeva povjerenje, izgleda mi nekako bojažljivo, još je sav sitan. Ne može kontru da istrči, nema brzine. Sve u svemu, srednja žalost. U 2 ligi može igrat' kako tako, u PLBiH, nema šanse da bi mogao. Ali, to je moje mišljenje.
nije los nezic , dok se jos malo uklopi mogao bi biti od velike koristi ... momak ima kvalitet !!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 sep 2012, 22:36

Samo protesti, neka pamti Tuzla da se neko borio za Slobodu. Ako ih bude uci ce u istoriju!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 sep 2012, 22:45

Fuad Baraković od jučer nije više član Upravnog odbora FK Sloboda. Nekadašnji predsjednik kluba, veliki simpatizer, odlučio je da se povuče.

"Razlog je definitivno zdravstvene prirode. Ne mogu neke stvari gledati ravnodušno. Neke stvari nisam mogao promjeniti, počeo sam se sikirati i onda odlučio da podnesem ostavku", kazao je Fuad Baraković.

Njegov odlazak je prvi veći udarac za Upravni odbor Merseda Kovačevića. Sportska javnost Tuzle očekuje ekspresan povratak u društvo najboljih, ali sudeći po dosadašnjim rezultatima i učinku Upravnog odbora taj cilj će ostati sanak pusti.

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 12 sep 2012, 07:28

PROTESTI !!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 12 sep 2012, 09:08

PROTESTI!!!

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 12 sep 2012, 10:59

Pa mesketov je Proleter boli njeg briga sta vam je ljudi on je dosao u Slobodu da pokrade para i imate tri sanse da pogodite gdje ce te pare ici ? Unistili su NK Tuzlu sad ce i Slobodu a mi samo sjedimo kod kuce neka tako i treba ;)

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 12 sep 2012, 13:59

Vratite Adnana Likića :)
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

19Tuzla87
Kontakt:

Post Postao/la 19Tuzla87 » 12 sep 2012, 17:22

PROTESTI

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 12 sep 2012, 17:28

PROTESTI!!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.