Izuzetno sam prijatno iznenadjen igrom koju su odigrali nasi momci.Odlicno je to izgledalo na terenu protiv nejakog Velsa.
Za razliku od prethodnih meseci ovo je fenomenalno,ali opet ima nedostataka i vise nego sto sam rezultat pokazuje.
Par je razloga ovolikog rezultata je ocajan Vels,pa uzivo odavno nisam gledao nepismeniju reprezentaciju sa boljim imenima.Bale trci po terenu kao muha bez glave,valjda zeli da nadomesti indolentnost ostalih fudbalera,nista nije pokazao.Ramsey u nedostatku kreacije mora da se vrati pred svoj gol po loptu da kreira akciju i onda opet da trci kao navijen u zavrsnicu napada.Pa nema sanse da moze u tom ritmu celu utakmicu da igra.Odbrana zbunjena totalno,cim nema Collinsa kao lidera te odbrane i ostali se ponasaju kao raspustena banda.Kada tome dodamo i Collemana koji mi se nikako nije svideo kako vodi sa klupe reprezentaciju dobijemo ono sto sam par puta spomenuo pred pocetak kvalifikacija a to je da je Vels najlosija reprezentacija grupe.Sasvim opravdano.
Drugi razlog je sto je Mihajlovic konacno skapirao stvari,brza igra,brza igra i samo brza igra.Cim se uspori napad mi tu nemamo neke ideje,zbog toga je mnogo lepse kada se Tosic udvaja od strane fudbalera Velsa jer tada i on shvata da ne moze proci pa produzava loptu.Cim on ima 1 na 1 sa bekom znaj da ce da ga lomi i u velikom broju slucajeva izgubi loptu ili se zabije negde pa uspori napad.
Treci razlog je izuzetna,ali izuzetna borbenost,ni ono odavno nije vidjeno,Kolarov,Bane,Ignjovski,gore Markec,Tadic...svi su izginuli za svakom loptom.
Svidja mi se ovaj put reprezentacije.Nadam se da ce Mihajlovic sada da ispravi greske koje su bile sinoc,da ce uvideti da nam ipak pored 6 komada nedostaje klasicni centarfor ili da bar Markeca gurne celu utakmicu u spica a ne da njega stavlja na krilo,a Djuricica u centar.Isto tako nadam se konacno vracanju Kuzmanovica u reprezentaciju,treba nam on.Treba nam sredisnja kreacija,ne mogu to Fejsa i Ignjovski kreirati iako su fenomenalno odigrali sinoc u defanzivi.Dakle sa jednim klasicnim napadacem i sa igracem koji ce u oba pravca biti itekako od koristi na mestu centralnog veznjaka ovo ce biti jos bolje.
Stojkovic na golu izuzetno los.Ova utakmica i utakmica sa Skotskom dva sveta.Gol i pored odlicnog suta definitivno ide njemu na dusu,katastrofalan zivi zid a pri tome i on lose postavljen,lopta jeste imala boze sacuvaj putanju ali ipak moglo je mnogo vise da se uradi.Ispucavanja sacuvaj me Boze.

Konacni dojam je da smo sinoc mogli i bez golmana igrati,jer em Vels nije osutao ka golu ozbiljnije,em ono sto je Stojkovic odigrao mogao je i bilo ko sa tribina Karadjordja.
Kolarov fenomenalan,izuzetno borben,odlican u defanzivi,odlican u napadu,jedna izuzetno nadahnuta utakmica.
Ivanovic isto tako odlican,do ludila je doveo njihovu levu stranu sto defanzivno sto ofanzivno.
Nastasic me odusevio sinoc,kakva lakoca smirenost,sve laganica.Kako je samo onde kod linije okrenuo Churcha cini mi se, u prijemu lopte.U tandemu sa Bisevcem odlicno deluje,ako budu ovako igrali taj tandem ne treba menjati bez obzira sto na klupi imamo jednog Subotica pa cak i Lukovica.
Bisevac Nije me bas odusevio kao Nastasic ali ipak u tandemu sa njim odlicno deluje.Nije imao neke greske,siguran dosta ali valjda od njega sam navikao na dobre partije pa me i ne iznenadjuje sve to za razligu od malog Nastasica.Odlicno se nadopunjuje sa njim a taj tandem opet odlicno pravi trougao sa Ignjovskim odnosno lepo se nadopunjuje sa bekovskim tandemom Kolarov-Ivanovic.
Ignjovski Svugde ga ima,ako treba kvariti igru na petercu protivnika on ce biti tu,ako treba izaci na tribine da pokvari igru i tamo ce ga biti,odlicna defanzivna partija u tandemu sa Fejsom,ali kao sto rekoh gore njihovom ofanzivom nisam zadovoljan.
Fejsa On je bio malo blazi od Ignjovskog,nije puta lutao sa pozicije i pokrivao je izlete Ignjovskog.Lepo je to bilo ali nisam siguran da li nam je on za prve postave.
Tosic je uvek isti,on ce probiti 10 puta odbranu i napraviti priliku,ali ce 10 puta dovesti do toga da mu se pozdravlja keva.Igrac koga svi navijace vole sto ga imaju u reprezentaciji,a opet i koga svi psuju jer previse pegla loptu.Ipak neka njega uvek je koristan.
Tadic Uradio veliki deo posla ali opet nije to onaj nivo na kome ja zelim da ga vidim.Daleko je od klupse igre koju on pruza.Mozda je razlog tome sto iskreno ima neku nedefinisanu poziciju poluspica u reprezentaciji.Dosta se izvlaci na desnu stranu i sa Tosicem pravi "guzvu" na toj strani,jos kada se prikljuci Ivanovic tri igraju deluju tamo.To je rekao bih jedna ispravna zamisao Mihajlovica,jer stvaranjem te guzve desno otvara se autoput po levoj strani za Kolarova i Markeca gde mogu da rade sta hoce.
Markovic me takodje odusevio.Steta sto nije postigao gol da krunise igru sinoc.Vrsi konstantni pritisak na odbranu tera jednostavno njihove igrace da predaju loptu nasima.Imao par puta lepe zamisli ali nazalost nisu sprovdene u delo do kraja sto do njega,sto do saigraci koji nisu to lepo ispratili.
Djuricic Pocetak nije bio obecavajuci.Ali ipak sve mu se otvorilo kada je postigao gol.Nekako je delovalo mlak,iznosili su ga Velsani lagano ali kao sto rekoh kada je postigao gol tada se i on dosta rastrcao na terenu.Problem je sto je ovo za njega sve novo,jos nije naviknut ni na poziciju ni na reprezentaciju.Bice on jos bolji u nastavku.
Sulejmani Nije mi bas bilo drago sto je usao.Obicno svi treneri pri ovakvim rezultatima vade rovite igrace,a Mihajlovic uvodi bas takvog.Vidi se u njemu da je jos "mrtav" da nema snage i da ne ulazi 100% u duele,ali ipak postigao je gol,dobra partija.
Mijailovic Malo pokazao za malo vremena,dobro ce mu doci ipak jos ovih par minuta u kvalifikacijama za iskustvo.
Lekic zeli da se dokaze.Oteo je 2-3 lopte blizu naseg kaznenog prostora i odma' trk prema napadu.Imao jednu ekstra zamisao kada je pokusao da je sa 60-ak metara gurne u prostor za Markeca ali spreci odbrana Velsa to nekako.Za trud ide cista desetka.
Realno gledajuci zadovoljan sam igrom,itekako rezultatom i ponasanjem cele ekipe na celu sa Mihajlovicem.Kada pogledamo ove dve utakmice mora se biti zadovoljan prema prikazanoj igri i odnosom bodova.Sasvim je realno da smo uzeli 4 boda iako ostaje velika zal sto nismo pobedili u Skotskoj sada bi to bilo jos lepse.U oktobru imamo Belgiju kuci i Makedoniju u gostima,sada bih i ja kao Mihajlovic bio zadovoljan sa 4 boda.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))