[youtube][/youtube]
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ZEKO U HOLANDIJI
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Umjesto Crne Gore - Srbija, umjesto Ukrajine - Crna Gora a umjesto Poljske - VB. To vec lici na nesto.iskratel je napisao/la:
1. Španija, Francuska, Rusija, Makedonija
2. Litva, Grčka, Slovenija, Crna Gora
3. Njemačka, Hrvatska, Italija, Poljska
4. Gruzija, Finska, Ukrajina, BiH
.
A može sve i VB zajebat situaciju, jer su bili plasirani direktno zbog toga što su bili domačin OI.
A kao što sam več rekao. Ne gleda se samo što si završio u grupi kao prvi. Gleda se omjer pobjeda svih momčadi koje su išle dalje. I 5 ili 6 momčadi u kvalifikacijama bilo boljih od BiH. Možda če se i čak desit, da bude BiH u 3. šeširu, ali jako težko.
Nas je problem sto ce se vise gledati rezultati zadnjih 18 mjeseci a ne samo kvalifikacije. Medjutim to i jeste posteno. Jedino je za Engleze malo glupavo jer su bili domacini OI a inace ih nebi ni bilo tamo ali eto.
Dakle i dalje ostaje moja zelja Makedonija, Slovenija i Njemacka/Hrvatska iz prva 3 sesira
Nešto razmišljam o ekipi za ljeto. Neka me neno ispravi ako griješim, ali mislim da bi ovo trebala biti ekipa od nekih 15 igrača.
1. Wright, Ratkovica, Pašalić
2. Đedović, Gordić, ? (Možda Jagodić)
3. Mašić, Peršić, ? (možda Mitrović)
4. Teletović, Savović, ? (nadam se ne Bavčić)
5. Kikanović, Kuzmić, Sinanović
uz ove momke još mi samo Suton i Stević padaju na pamet
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
- LiliumBosniacum
- Kontakt:
Ja bi ovdje radje vidio Nurkica.Pauleta je napisao/la:Nešto razmišljam o ekipi za ljeto. Neka me neno ispravi ako griješim, ali mislim da bi ovo trebala biti ekipa od nekih 15 igrača.
Lako se može desiti upravo to, što si napisao. Ali ako je baš pošteno, neznam. Da netko završi kao 3. u svojoj grupi i onda još dodje u 2. šešir, to nije baš pošteno. A uspjeha Srbija nema. Nije ih bilo na OI, a na EP11 završili su kao 8. Onda 2. šešir više zaslužuje Njemačka, koje je bila na prošlom EP 9., a kvalifikacije završila kao 1. u svojoj grupi bez ijednog poraza.kengur je napisao/la:Umjesto Crne Gore - Srbija, umjesto Ukrajine - Crna Gora a umjesto Poljske - VB. To vec lici na nesto.iskratel je napisao/la:
.
A može sve i VB zajebat situaciju, jer su bili plasirani direktno zbog toga što su bili domačin OI.
A kao što sam več rekao. Ne gleda se samo što si završio u grupi kao prvi. Gleda se omjer pobjeda svih momčadi koje su išle dalje. I 5 ili 6 momčadi u kvalifikacijama bilo boljih od BiH. Možda če se i čak desit, da bude BiH u 3. šeširu, ali jako težko.
Nas je problem sto ce se vise gledati rezultati zadnjih 18 mjeseci a ne samo kvalifikacije. Medjutim to i jeste posteno. Jedino je za Engleze malo glupavo jer su bili domacini OI a inace ih nebi ni bilo tamo ali eto.
Dakle i dalje ostaje moja zelja Makedonija, Slovenija i Njemacka/Hrvatska iz prva 3 sesira
Ova pravila FIBE, trebala bi biti detaljna, da se točno zna. Kao recimo što ima FIFA. Znači FIFA ranking i kvalifikacije. Pa se točno zna kako če neko završiti.
A moje želje za skupino su ovakve: koliko može manje momčadi iz ex-yu. Zašto? Želim, da budu ljepo po svim našim gradovima sa puno navijača, a ne da recimo naša grupa dobije momčadi sa najviše navijača, a ostali gradovi momčadi, koji ne slave baš po puno navijača. Ali ako več treba, onda nek bude Hrvatska sa nama u grupi u Celju.
Zašto ne Bavčić??????Pauleta je napisao/la:Nešto razmišljam o ekipi za ljeto. Neka me neno ispravi ako griješim, ali mislim da bi ovo trebala biti ekipa od nekih 15 igrača.
Igrao je odlično za repku za sada, 2.10 visok, igr aodbranu ima skok, bio odličan na EPu????
Bavčić bio odličan na EP? 
Ne kazem ja da je ovo posteno, nego pokusavam da predvidim kako bi FIBA to mogla da odredi. Mozemo i mi lako biti u petom sesiru, ko zna ? Treci sigurno ne.iskratel je napisao/la:Lako se može desiti upravo to, što si napisao. Ali ako je baš pošteno, neznam. Da netko završi kao 3. u svojoj grupi i onda još dodje u 2. šešir, to nije baš pošteno. A uspjeha Srbija nema. Nije ih bilo na OI, a na EP11 završili su kao 8. Onda 2. šešir više zaslužuje Njemačka, koje je bila na prošlom EP 9., a kvalifikacije završila kao 1. u svojoj grupi bez ijednog poraza.kengur je napisao/la:Umjesto Crne Gore - Srbija, umjesto Ukrajine - Crna Gora a umjesto Poljske - VB. To vec lici na nesto.iskratel je napisao/la:
.
Ova pravila FIBE, trebala bi biti detaljna, da se točno zna. Kao recimo što ima FIFA. Znači FIFA ranking i kvalifikacije. Pa se točno zna kako če neko završiti.
A moje želje za skupino su ovakve: koliko može manje momčadi iz ex-yu. Zašto? Želim, da budu ljepo po svim našim gradovima sa puno navijača, a ne da recimo naša grupa dobije momčadi sa najviše navijača, a ostali gradovi momčadi, koji ne slave baš po puno navijača. Ali ako več treba, onda nek bude Hrvatska sa nama u grupi u Celju.
Turska se jedva kvalifikovala a mozda i njih "poguraju". Vidjecemo.
Za mene je on bezveze igrač. Nisam stručnjak i nemoram biti u pravu, ali gledao sam ga godinama u Bosni i u reprezentaciji i uvijek mi je bio Bože sačuvaj. Jedina njegova dobra partija je protiv Hrvatske na prošlom EP i svi ga dižu u nebesa zbog toga.Batko je napisao/la:Zašto ne Bavčić??????Pauleta je napisao/la:Nešto razmišljam o ekipi za ljeto. Neka me neno ispravi ako griješim, ali mislim da bi ovo trebala biti ekipa od nekih 15 igrača.
Igrao je odlično za repku za sada, 2.10 visok, igr aodbranu ima skok, bio odličan na EPu????
Begović, Burić, Stanković
-
edinjo-bih
- Kontakt:
http://www.****/sport/kosarka/koji-i ... eurobasket" onclick="window.open(this.href);return false;
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Hajde fataj se fudbalaFCS je napisao/la:Bavčić bio odličan na EP?
HZ_ilidzaa je napisao/la:Hajde fataj se fudbalaFCS je napisao/la:Bavčić bio odličan na EP?Bavcic je za mene bio 150% iznad ocekivanja
Igrac za prljavi posao je svakome potreban,pa tako i nama Bavcic!
- Papastathopoulos
- Kontakt:
pa zar su morali radi toga biti u prvom sesiru ?nerminh74 je napisao/la:to je ona sto nas je uneredila i na EP i na pripremnim utakmicama za ove kvalifikacije i koji su prosli u drugi krug kvalifikacija na EP, a inace igraju na jos vecem novou ovu igru koju smo mi poceli igrati sa acomPapastathopoulos je napisao/la:ma fiba je svakako odavno otisla u neku stvar, tako da me ne bi cudilo da zavrsimo u zadnjOm sesiru....a posto je finska (WTF !?) bila u prvom sesiru prilikom izvlacenja kvalifikacijskih grupa, sve je mogucecak i da se paragvaj ugura u evropsku zonu
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
kanite se sesira, kacketa, fesova i ostalog....nije vazno to.....
i da nas stave u prvi sesir zapala bi nas francuska iz drugog
vazno je da se napravi fina ekipa sa par pojacanja, uigrana, raspolozena i tako to.....
sesire i ostale modne detalje ostavimo postovanom Emeriku.
i da nas stave u prvi sesir zapala bi nas francuska iz drugog
vazno je da se napravi fina ekipa sa par pojacanja, uigrana, raspolozena i tako to.....
sesire i ostale modne detalje ostavimo postovanom Emeriku.
- maximusdecimus
- Kontakt:
da, bili su 9. na Eurobasketu 2011., prvih 7 nije igralo kvalifikacije, pa je normalno da ce biti u prvom šeširu. mi smo bili 17. na istom turniru i zato smo drugi šešir u kvalifikacijama. ne vidim kako bi ti to odredio da mi budemo ispred njih u šeširu. to što ti podcjenjuješ Finsku koja nas lagano uzima u zadnje vrijeme samo pokazuje koliko nisi upućen u europsku košarku..Papastathopoulos je napisao/la: pa zar su morali radi toga biti u prvom sesiru ?
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ja se zahvaljujem sto si mi objasnio neke stvari, al nema potrebe da mi govoris da se ne razumijem u kosarku..maximusdecimus je napisao/la:da, bili su 9. na Eurobasketu 2011., prvih 7 nije igralo kvalifikacije, pa je normalno da ce biti u prvom šeširu. mi smo bili 17. na istom turniru i zato smo drugi šešir u kvalifikacijama. ne vidim kako bi ti to odredio da mi budemo ispred njih u šeširu. to što ti podcjenjuješ Finsku koja nas lagano uzima u zadnje vrijeme samo pokazuje koliko nisi upućen u europsku košarku..Papastathopoulos je napisao/la: pa zar su morali radi toga biti u prvom sesiru ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
- maximusdecimus
- Kontakt:
nisam rekao da ne razumiješ košarku, nego da nisi upućen u trenutni omjer snaga u Europi...nema ljutnjePapastathopoulos je napisao/la: Ja se zahvaljujem sto si mi objasnio neke stvari, al nema potrebe da mi govoris da se ne razumijem u kosarku..
po prvi put od osnivanja KS BiH imamo siru (ne siroku) bazu igraca i mogucnost izbora pokojeg izvrsnog i dosta solidnih igraca (kakve slatke muke) sto je velika zasluha haruna i jos nekoliko ljudi iz saveza, pa da krenem od pocetkaedinjo-bih je napisao/la:http://www.****/sport/kosarka/koji-i ... eurobasket
na 1 imamo "zeku" wrighta, adamovica i naletelica, a evo se javno poceo pominjati i ratkovica za kojeg mislim da su sanse 50-50 da zaigra za nas
na 1/2 (combo) imamo gordica i pasalica sa tim da gordic vise tezi dvojci, a pasalic jedinici
na 2 imamo djedovica (i ako moze na 3), mitrovica i donekle kaplana (vidjecemo kako ce odigrati ovu sezonu) i potencijalno mladog vrabca (vidjecemo kako ce se razvijati)
na 3/2 imamo masica, persica, miletica i velikog potencijala buzu (jedini cista 3), a on ima veliku sansu da za 2-3 godine da zakuca snazno na glavni ulaz reprezentacije
na 4 imamo kralja teletovica i bavcica, a sada izgleda da su sanse za savovica 51% da ce zaigrati za nas i izuzetno je vazno da sva trojica su polivaletni igraci koji mogu igrati i sa spolja i unutra (neki vise neki manje u nekoj kategoriji) i sto je vazno mogu po potrebi pokriti poziciju 5
na 5 imamo kikanovica, sinanovica, kuzmica (za kojeg vjerujem da su mu isto 50-50 sanse da igra za nas) i mladog nurkica za kojega stoji isto sto sam napisao za buzu + tu je jozo brkic koji mozda i dobije ciste papire
ovdje namjerno nisam pomenuo baegica i omica jer su za njih najmanje sanse da zaigraju za nas i ako zaigraju bice samo jedan od njih
po mom skromnom misljenju po TRENUTNOJ formi i uz veliku nadu da ce se savovic i ratkovica ipak odluciti za nas i aBd svi budu zdravi i bez povreda a uzevsi u obzir da se mogu povesti 12 igraca i uzimajuci u obzir zasluge roster bi trebao ovako izgledati
1. wright, ratkovica, pasalic
2. djedovic, gordic
3. masic, persic
4. teletovic, savovic, bavcic
5. kikanovic, sinanovic
ovih 12 je najvjerovatnije i najbolje sto mozemo imati i oni ce sigurno igrati bolju odbranu (ali ne ocekujem drastican napredak jer to nije acina filozofija) narucito wright koji bi sada igrao 20-25 minuta zatim i teletovic radi barem 10-tak minuta odmora po utakmici, napokon cemo imati kvalitetne zamjene i dobru rotaciju igraca, jos vecu dubini i siru lepezu napadackih opcija, takodjer ocekujem da ce se minutaza kikanovica smanjiti na 20-tak minuta, a sinanovica na 10-tak, a da cemo barem 10-tak minuta igrati sa dvije cetvorke bas radi pomenute polivaletnosti igraca na toj poziciji sto znaci jos brzu igru i ova ekipa ce imati potencijal (zavisno ako zdreb nebude bas ocajan) za prolazak 2 kruga
e sada i tu postoji dosta varijacija na temu npr. ako dobijemo omica/begica onda bi mjenjao sinanovica jer bi morali odmah iskorstiti da zaigraju za nas sto bi onda povecalo minutazu tog igraca nasuprot sinanoviceve ili zato sto ramljak jos nije definitivno izgubljen za BiH i ako bi se pokazala sansa da zaigra za nas onda bi on sigurno zamjenio persica, a sto mi stvarno nebi bilo drago jer persic je stvarno dobar i pozrtvovan momak, ali je zbog manjka visine na poziciji 3, gore navedena ekipa je najtanja pa bi nam ramljak itekako dobro dosao
takodjer postoje razne kombinacije ukoliko savovic i/ili ratkovica ipak odbiju da adamovic uleti na mjesto pleja ili ako mitrovic bude imao izvrsnu sezonu pa da se gordic spusti na pleja, a mitrovic na 2, ...
uglavnom na nama (sto se ovdje tice 10-tak vjernih i stalnih forumasa, ali i naravno siroj javnosti) sada ostaje prvo da vidimo raspored u novembru, zatim da pratimo i bodrimo nase momke u njihovim klubovima i da se molimo da ih zaobidju povrede i na kraju da vidimo ko ce pojacati reprezentaciju pa da onda vidimo sa cim cemo izaci na EP i cemu se imamo realno nadati, mada mislim da nas ceka svjetla buducnost, pogotovu kada vidim mlade nade + ako uspijemo zadrzati 2-3 za sada neopredjeljenih
ali za sada NAPRED BOSNO I HERCEGOVINO
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
edinjo-bih
- Kontakt:
slazem se sa dvaneskom, nebrojeci izgubljene bogdanovica, omica i preldzica to je ono najbolje sto imamo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.