KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Bas je ovo sve divno. Ostao je Bule, tu je naravno njegov neuspjeli mentor Fudo. I tako sve unedogled. Covjek se ne sikira vise kakvu ce sezonu ovaj klub da ima, jer znas. Uvijek ista prica, mladi, mladi i onda naravno ispunili smo cilj. Nas cilj je plasman u Ligu 6, pokusat cemo ovo, pokusat cemo ono. Ali, dobro razumijem i Bukvu, nema covjek gdje sta da radi. Pa bolje i raditi ono sto ne znas, nego biti na ledini. Realno.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
- Kontakt:
Direktorska fotelja u KK Bosna ,ne možeš je usniti ni u najluđim snovima.Vrhunska plata(barem je do sada bila) za naše uslove,odgovornost nikakva.Sve što trebaš da uradiš je da kukaš po medijima četiri godine kako ti niko ne želi pomoći - grad,kanton,vlada,država itd.Isprobani način optuživanja drugih za vlastitu nesposobnost.Vjerujem da svaki pravi navijač kluba večeras tuguje zbog ovoga izbora.
04. 09. 2011 - Alytus
Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
-
- Kontakt:
Idemo redom 
Bukva je odlican covjek ali sigurno nije za direktora. KK Bosna treba da tezi smanjenju dugovanja i da ulaze u OP KK Bosnu. Bosna treba da ima 10 igraca + 5 juniora ( koji su zavrsili juniorsku sezonu) kako bi kompletirala roster. Tu bi se ustedilo dosta novca i taj novac bi trebali ulagati u OP KK Bosnu kako bi OP KK Bosna mogla dovoditi kvalitetne igrace u pionirima, kadetima i proizvoditi igrace za prvi tim. To je nesto kratko od mene.
Dosta je bilo teroriziranja od Skenderije. KK Bosna prelazi u Zetru i zvanicno bi trebali uplatiti 15 000 KM za neka 3 mjeseca. Trebalo bi do kraja Novembra dobiti dozvolu od opstine Novi Grad da dopuste montaznu dvoranu u bivsoj Titinoj kasarni. Tako bi Bosna rijesila sve probleme oko dvorana.

Bukva je odlican covjek ali sigurno nije za direktora. KK Bosna treba da tezi smanjenju dugovanja i da ulaze u OP KK Bosnu. Bosna treba da ima 10 igraca + 5 juniora ( koji su zavrsili juniorsku sezonu) kako bi kompletirala roster. Tu bi se ustedilo dosta novca i taj novac bi trebali ulagati u OP KK Bosnu kako bi OP KK Bosna mogla dovoditi kvalitetne igrace u pionirima, kadetima i proizvoditi igrace za prvi tim. To je nesto kratko od mene.
Dosta je bilo teroriziranja od Skenderije. KK Bosna prelazi u Zetru i zvanicno bi trebali uplatiti 15 000 KM za neka 3 mjeseca. Trebalo bi do kraja Novembra dobiti dozvolu od opstine Novi Grad da dopuste montaznu dvoranu u bivsoj Titinoj kasarni. Tako bi Bosna rijesila sve probleme oko dvorana.
sta je OP, ako mislis na omladinski pogon, onda pitanje koji omladinski pogonThecoldfear je napisao/la:Idemo redom
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Da je otisao Bukva morali bih i ostali,posto niko nece da gubi radno mjesto ,nista od toga.Ovdje samo moze neko sa lovom da uleti i da rastjera sve redom.
Sve je to divno, krasno i bajno. Ali, ali. Bosna trenutno ima covjeka koji treba da bude glavni, a to nije u stanju. To bi isto bilo kada bi ja sada otisao da budem doktor. Sto nisam niti cu ikada moci biti. Bosna trenutno u rosteru ima 10 - 11 vanjskih igraca, vise ni ja ne mogu da pohvatam, kad samo vanjski igraci dolaze. Sve to na stranu, ali Omladinski pogon. Pa to je za zatvora. Hej, pravis klub u klubu. Gdje, sta kako. Fuad Bajraktarevic je predsjednik OP KK, a u Upravnom odboru KK Bosna. Ima li tu sukoba interesa, ima li tu ista? Kakva Zetra, to je presmijesna dvorana za kosarku i na prvu ce dobiti nogu odozgo. Sto je najtuznije, ovaj put je Bosna vecim dijelom upravu i zalosno je da su se dobili termini za treniranje ujutro u 9 i popodne u 3 sata.Thecoldfear je napisao/la:Idemo redom
Oni su trebali ili krenuti ispocetka kao Sloboda ili pokusati naci rjesenje ove situacije. Najtuznije je gdje god dodjes svi ti kazu Bukva je direktor Bosne, ne daj pare tamo. To mene najvise boli.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Tačno ne znaš šta je gore. Da KK Bosna odjednom nestane i ode u nepovrat , ili da ovako lagano umire, bukvalno stenje...
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
- Kontakt:
Sve je to divno, krasno i bajno. Ali, ali. Bosna trenutno ima covjeka koji treba da bude glavni, a to nije u stanju. To bi isto bilo kada bi ja sada otisao da budem doktor. Sto nisam niti cu ikada moci biti. Bosna trenutno u rosteru ima 10 - 11 vanjskih igraca, vise ni ja ne mogu da pohvatam, kad samo vanjski igraci dolaze. Sve to na stranu, ali Omladinski pogon. Pa to je za zatvora. Hej, pravis klub u klubu. Gdje, sta kako. Fuad Bajraktarevic je predsjednik OP KK, a u Upravnom odboru KK Bosna. Ima li tu sukoba interesa, ima li tu ista? Kakva Zetra, to je presmijesna dvorana za kosarku i na prvu ce dobiti nogu odozgo. Sto je najtuznije, ovaj put je Bosna vecim dijelom upravu i zalosno je da su se dobili termini za treniranje ujutro u 9 i popodne u 3 sata.
Oni su trebali ili krenuti ispocetka kao Sloboda ili pokusati naci rjesenje ove situacije. Najtuznije je gdje god dodjes svi ti kazu Bukva je direktor Bosne, ne daj pare tamo. To mene najvise boli.[/quote]
Kriv je trener i rukovodstvo kluba zajedno sa Bašom jer nemaju plan i program za naredne 2 ili 3 godine. Znas li zasto je nastao OP KK Bosna ? Zato sto su racuni od KK Bosne bili zatvoreni 3 mjeseca i time stvorili probleme.Djeca nisu trenirala 2 mjeseca i naravno vecina se razbjezala u Sparse i Realway. Sve bi bilo drugacije da je Bosna privatni klub pa bi onda vidio da li mogao da mazes drugima ocima. Bio bi ti momentalni otkaz. Npr, Sparsi mogu za 1 dana dovesti mladog igraca a Bosni treba 5 dana. KK Bosna nista ne ulaze u omladinski pogon. KK Bosna je pravivla velike gluposti npr doveli bili Sarajlica za 40 000 KM a svog najboljeg juniora Majstorica slali u Bosnjak da igra. Sarajlic imao platu 5 000KM i nakon jedne godine ispario i tu si izgubio oba igraca + izgubio 100 000 KM.
Oni su trebali ili krenuti ispocetka kao Sloboda ili pokusati naci rjesenje ove situacije. Najtuznije je gdje god dodjes svi ti kazu Bukva je direktor Bosne, ne daj pare tamo. To mene najvise boli.[/quote]
Kriv je trener i rukovodstvo kluba zajedno sa Bašom jer nemaju plan i program za naredne 2 ili 3 godine. Znas li zasto je nastao OP KK Bosna ? Zato sto su racuni od KK Bosne bili zatvoreni 3 mjeseca i time stvorili probleme.Djeca nisu trenirala 2 mjeseca i naravno vecina se razbjezala u Sparse i Realway. Sve bi bilo drugacije da je Bosna privatni klub pa bi onda vidio da li mogao da mazes drugima ocima. Bio bi ti momentalni otkaz. Npr, Sparsi mogu za 1 dana dovesti mladog igraca a Bosni treba 5 dana. KK Bosna nista ne ulaze u omladinski pogon. KK Bosna je pravivla velike gluposti npr doveli bili Sarajlica za 40 000 KM a svog najboljeg juniora Majstorica slali u Bosnjak da igra. Sarajlic imao platu 5 000KM i nakon jedne godine ispario i tu si izgubio oba igraca + izgubio 100 000 KM.
@Thecoldfear, te stvari koje ti pises ja sam prezivio iznutra. Tako da savrseno znam o cemu se radi i kako su nesposobni doticni ljudi.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Neno, bio je konkurs, što se nisi ti prijavio?
Zato sto niko nije imao sanse pored ovakve Uprave da se probije. A uostalom, ja sam trenutno zauzet nekim drugim stvarima.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
prema mojim informacijama, niko se nije ni prijavio.
svi smo mi zauzeti nekim drugim stvarima, a znamo kako bi drugi trebali raditi svoj posao.
a ja sam čuo da si ti bio uključen u rad kk bosna prije par godina, da si upravo dobio priliku da se dokažeš na djelu, probiješ se i realizuješ ideje iznesene po internetu, ali da je to bilo presmješno (spominjao se neki jedan A4 papir kao plan marketinga), pa da si nakon toga postao veliki forumski neprijatelj. jel to patka?
svi smo mi zauzeti nekim drugim stvarima, a znamo kako bi drugi trebali raditi svoj posao.
a ja sam čuo da si ti bio uključen u rad kk bosna prije par godina, da si upravo dobio priliku da se dokažeš na djelu, probiješ se i realizuješ ideje iznesene po internetu, ali da je to bilo presmješno (spominjao se neki jedan A4 papir kao plan marketinga), pa da si nakon toga postao veliki forumski neprijatelj. jel to patka?
U biti prijavilo se 18 kandidata, ali su bili nedostojni tog mjesta. To sta sam ja radio i kako sam radio nije na tebi da ocjenjujes. A zasto sam postao "forumski neprijatelj" je samo radi gluposti ljudi koji su pricali da ce Bosna postati prvak za pet godina. A nisu zeljeli otvoriti oci pred realnom situacijom koja se desavala. Vidim da se raspitujes, pa samo upitaj te koji ti to govore, je li Opacak idalje krilo ili je playcikac je napisao/la:prema mojim informacijama, niko se nije ni prijavio.

Kad me vec tegle za jezik...
Prije otprilike 2 godine poslano. Cisto da se vidi ko je koga molio i ko je htio da neke informacije ne idu na internet. Ja sam svoj zadatak obavio, napravio profil KK Bosna koji broji preko 5.000 prijatelja, oko 3.500 slika, vise od 2.000 linkova objavljenih. I to mnogo rada je ulozeno u sve to, a nista nisam trazio za to. Medjutim, kada je pocela ozbiljna prica, gospoda je pocela spominjati probni rad od 6 mjeseci. Ma nemoj molim te. A njihova zelja je bila da se informacije doziraju i da oni upravljaju time sto se napise.zdravo neno,
iz kk bosna smo zamoljeni da te kontaktiramo sa prijedlogom da pomogneš klubu oko ponovnog ozivljavanja interesa za KK Bosnu i košarku u Sarajevu.
koliko sam ja shvatio, žele raditi na tome da okupe navijače i simpatizere oko web stranice/ facebook grupe isl. i treba im neko ko bi to mogao malo voditi, upravljati, nadzirati...
primjetili su tebe i nekoliko naših forumaša da ste dosta aktivni i ulažete dosta pozitivne energije u svom pristupu diskusijama o klubu, pa smatraju da bi najbolje bilo da se ljudima koji su vec zainteresovani i orjentisani na bosnu prepusti da vode promotvne online aktivnosti.
javi mi ukoliko si zainteresovan, pa da im to prenesemo da možete probati da se organizujete da se vidite.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....

znači, istina je.
iskreno, kad bih ja zapošljavao nekog da mi vodi PR, a on se protivio tome da ja doziram i upravljam onim što se piše, nabio bih ga nogom u guzicu. isto bih uradio i kad bi mi taj pripravnik objašnjavao kako treba da otvorim oči i vodim i ostale aspekte posla.
što se tiče probnog rada, ljudi završe medicinu, pa stažiraju po dvije godine. Nema ozbiljne firme gdje nema probnog rada. Postirati linkove na Fb je jedno, a dolaziti na posao svako jutro je drugo. Iz tog zahtjeva o probnom radu vidim samo ozbiljnost uprave (koja me iskreno iznenađuje, kad znam kakvi su sve ljenguze prodefilovale i kakvi su rezultat postignuti).
Uglavnom, iz toga mi se čini kao da si dobio priliku da se dokažeš i pomogneš, ali si ti odmah htio da budeš i direktor i trener, pa su ti se zahvalili. Naravno, nisi jedini, niti je to nešto čudno u našem društvu. Kod nas bi svi odmah da upravljaju i određuju kako se radi, a niko ne bi počeo sa dna, pa stvarno kroz iskustvo naučio kako se radi.
Tebi taj poziv diže ego, a ja iz toga vidim da si ispao papak, pa pljuješ ljude koji su ti pružili ruku i spustili se na taj nivo da pitaju za pomoć i sad to javno objavljuješ na forumu. Da sam na njihovom mjestu, sličnu grešku ne bih ponovio, tj. ne bih više nikad tražio savjet ili pomoć od navijača. Skraćeno, ako su imalo pametni, ti si guzicom zatvorio vrata za sve ostale.
Na kraju, istina je da nije moje da ocjenjujem koliko uspješno je bilo to što si radio. Mnogo bolju ocjenu dala je publika i prazna dvorana prije dvije godine, jedanko kao i prije tri ili četiri godine i kao danas. Što će reći, tvoj učinak je bio neprimjetan, niko nije ni znao da radiš nešto, nije ni čudo da su htjeli prvo da ideš na probni rad.
Da me ne bi neko pogrešno razumio, daleko od toga da ja mislim da se u KK Bosna radi super posao. i tu rezultati sve govore.
Cemu ta prica oko "montazne" dvorane uopste? Bosna nema novca da pokrije osnovne tekuce poslove i da skrpi pristojan roster, a kao spominje se neka montazna dvorana i slicno.Thecoldfear je napisao/la:
Mozes li nas uputiti, posto vidim da imas informacije, vzano za to? Hvala.
Ukratko moj pogled na ovu ocajnu situaciju u klubu.
Grad Sarajevo treba postati vecinski VLASNIK ovog kluba. Cisto jer je Bosna suvise bitan brend za ovaj grad. Grad Sarajevo treba postaviti svoju prinudnu upravu, koja bi pokusala koliko toliko da stabilizuje situaciju, uz neki srednorocni plan da se za neke 2-3 sezone vrati klub u regionalnu ligu. Povratak u regionalnu ligu je od krucijalne vznosti jer samo tim cinom se moze opet, koliko toliko, vratiti paznja na Bosnu.
Ovo trenutno stanje je nepodnosljivo. Ovo je situacija kada je klub na aparatima za odrzavanje u zivotu, u stvari u stanju vegetiranja.
Ima tu jos par situacija kako bi se moglo pokusati rijesiti ova pretska i premucna situacija, ali mislim da bi ovaj prvi prijedlog trebao biti prioritet. trenutne strukture u klubu trebaju na sve moguce nacine pokusati izlobirati,a moguce je, da se ovo sprovede u djelo. E sada, pitanje je da li je to ovim trenutnim u interesu, jer bi 99% njih ovim cinom izgubilo pozicije u klubu.
slazem se, samo kada bi grad sarajevo postojao i ono sto se trenutno naziva gradom sarajevo je vise manje kordinaciono vjece opcina stari grad, centar, novo sarajevo i novi grad sa skoro nikakvim ovlastima, sva moc lezi u kantonu sarajevoVamos je napisao/la:Cemu ta prica oko "montazne" dvorane uopste? Bosna nema novca da pokrije osnovne tekuce poslove i da skrpi pristojan roster, a kao spominje se neka montazna dvorana i slicno.Thecoldfear je napisao/la:
Mozes li nas uputiti, posto vidim da imas informacije, vzano za to? Hvala.
Ukratko moj pogled na ovu ocajnu situaciju u klubu.
Grad Sarajevo treba postati vecinski VLASNIK ovog kluba. Cisto jer je Bosna suvise bitan brend za ovaj grad. Grad Sarajevo treba postaviti svoju prinudnu upravu, koja bi pokusala koliko toliko da stabilizuje situaciju, uz neki srednorocni plan da se za neke 2-3 sezone vrati klub u regionalnu ligu. Povratak u regionalnu ligu je od krucijalne vznosti jer samo tim cinom se moze opet, koliko toliko, vratiti paznja na Bosnu.
Ovo trenutno stanje je nepodnosljivo. Ovo je situacija kada je klub na aparatima za odrzavanje u zivotu, u stvari u stanju vegetiranja.
Ima tu jos par situacija kako bi se moglo pokusati rijesiti ova pretska i premucna situacija, ali mislim da bi ovaj prvi prijedlog trebao biti prioritet. trenutne strukture u klubu trebaju na sve moguce nacine pokusati izlobirati,a moguce je, da se ovo sprovede u djelo. E sada, pitanje je da li je to ovim trenutnim u interesu, jer bi 99% njih ovim cinom izgubilo pozicije u klubu.
da neidem previse u politiku, ovo je namjerno uradzeno kako neke sada partije koje su bili na vlasti nebi na izborima izgubilo veoma prestzno biracko mjesto i sa tim vlast, zbog toga su striktno odbijali i distrikt
aBd neke nove stranke ce ponovo graditi grad a slabiti vlast kantona u istom, ali za sada vlast je u kantonu, a taj nije u stanju (niti je zainteresovan) biti vlasnik i opet ciniti grad vlasnikom necega po meni je pogresno, daleko je bolje suvlasnistvo sa nekim
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
- Kontakt:
Na današnjoj presici Šaba u najavi sezone rekao da se nada da će za godinu dana biti bolje. :lol:U prevodu ničemu se nemojte nadati,agonija se prolongira do daljnjeg.
04. 09. 2011 - Alytus
-
- Kontakt:
Bosna ima montaznu dvoranu samo treba dobiti dozvolu tj treba joj prostor koji se nece placati
Dala je Zetra jedan prostor ali uz nadoknadu ali primarni cilj je traziti dozvolu u kasarni koja se ne koristi. Ovo bi se trebalo rijesiti do novembra tj barem se nadam.

Mislim da za dil oko montazne dvorane ulazi i Univerzitet Sarajevo. Barem je nama tako rekao rektor Caklovica.Thecoldfear je napisao/la:Bosna ima montaznu dvoranu samo treba dobiti dozvolu tj treba joj prostor koji se nece placatiDala je Zetra jedan prostor ali uz nadoknadu ali primarni cilj je traziti dozvolu u kasarni koja se ne koristi. Ovo bi se trebalo rijesiti do novembra tj barem se nadam.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
pa bivsa marsalka sem djela americke ambasade koji je prodan, prepisana je na univerzitetu sarajevo, mada mi nije bas to jasno jer je ipak rijec o bivsoj vojnoj imovinineno#4 je napisao/la:Mislim da za dil oko montazne dvorane ulazi i Univerzitet Sarajevo. Barem je nama tako rekao rektor Caklovica.Thecoldfear je napisao/la:Bosna ima montaznu dvoranu samo treba dobiti dozvolu tj treba joj prostor koji se nece placatiDala je Zetra jedan prostor ali uz nadoknadu ali primarni cilj je traziti dozvolu u kasarni koja se ne koristi. Ovo bi se trebalo rijesiti do novembra tj barem se nadam.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.