Rekonstrukcija stadiona u BiH

libje
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la libje » 12 sep 2012, 23:12

Društvo izvinite al zanima me informacija da su počeli PONOVO kopati na terenu u Zenici?
Navodno još traže ZGLOB lika iz videa ispod!!! :D :D

[youtube][/youtube]
--------------- Neuer -----------------
Lahm---Boateng---Martinez---Alaba
---------- Schweinsteiger ------------
-------Thiago ------- Götze-----------
---Robben ------------------ Ribery---
--------------- Lewa ------------------

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 12 sep 2012, 23:17

Ja kako sam vidio, reflektor desno od istoka vise nije radio nego sto jeste ..
Vjerovatno sve sijalice rade ali je i ono bilo dovoljno.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 12 sep 2012, 23:24

endem_ je napisao/la:Kako ce ovo tek biti mocan stadion kada se jug u sjever nadograde i natkriju kao zapad. Nadam se da ce se i to nekada desiti :?:
Slusam neku vece nacelnika Smajlovica koji rece nesto kao ove godine ce sajini zmajevi igrati pred 15 hiljada navijaca a ubrzo pred 30 hiljada".
Znam izbori su al taj covjek je ovo sve uradio i do sad bez icije pomoci(mislim na NS,uefu,drzavu) tako da mislim da bi nesto moglo biti od toga.

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 12 sep 2012, 23:36

kinder_jaje je napisao/la:
endem_ je napisao/la:Kako ce ovo tek biti mocan stadion kada se jug u sjever nadograde i natkriju kao zapad. Nadam se da ce se i to nekada desiti :?:
Slusam neku vece nacelnika Smajlovica koji rece nesto kao ove godine ce sajini zmajevi igrati pred 15 hiljada navijaca a ubrzo pred 30 hiljada".
Znam izbori su al taj covjek je ovo sve uradio i do sad bez icije pomoci(mislim na NS,uefu,drzavu) tako da mislim da bi nesto moglo biti od toga.
On je potpis'o i "utalio" se u svaki dio stadiona sto je pravio mojim parama i parama svih ostalih zenicana . Ne do Bog da on opet bude nacelnik, samo to mogu reci..a stadion ce se gradit', vjerovatno po turkicevom planu po fazama ko god da dodje..

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 13 sep 2012, 12:32

Huso ce biti nacelnik a ti ga mozes samo lagano ;)
Sta ste vec poceli tu predizbornu kampanju...tvojim parama, ma jel...kako ?
Ajde mi objasni, gdje su tu tvoje pare ?
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 13 sep 2012, 13:11

romeo je napisao/la:Huso ce biti nacelnik a ti ga mozes samo lagano ;)
One pare što od svake plate odu u milion nakih poreza ali šta to zna neko ko u životu nema 3 dana staža.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 13 sep 2012, 13:26

De, nemojte skretati s teme, pogotovo ne na politiku!

Dakle, Bilino je renovirano i završeno, sve smo vidjeli, odlično izgleda. Ono što se u narednim godinama može učiniti jest povećati kapacitet za cca 8 - 10 tisuća. Ali, i ovako je fenomenalno, a u neka bolja i sretnija vremena se i to može napraviti.
Dakle, 1 dobar i kvalitetan stadion postoji. Ako se tu pribroji još i Pecara na kojoj bi se također mogli poduzeti određeni estetski zahvati, to su 2 stadiona. Jedan odličan, drugi vrlo dobar.
No, što je sa ostalim stadionima?!
Banjolučki gradski stadion je također u nekoj fazi rekonstrukcije, sjeverna tribina je izgrađena, ostale dvije tribine su dotjerane i uređene, travnjak je u redu koliko sam vidio na slikama i preko TV-a. Planira li se graditi južna tribina ili će ostati kako je sad postojeće stanje?!
Stadion na Tušnju se polagano gradi (jedna tribina u grubom dijelu dovršena, ostalo ide laganini), a valjda ce i on kroz koju godinu doživjeti završetak. Lijepo izgledaju tereni napravljeni pored istoga, što je za pohvalu.
Gradski stadion u Prijedoru je također bio u rekonstrukciji zadnjih par mjeseci, pa ako ima netko iz Prijedora da postavi slike te istočne tribine i općenito što je sve urađeno na objektu od unutrašnjih zahvata.
Na sarajevskim stadionima koliko sam upoznat, ništa se ne radi po tom pitanju. Provincija radi, Sarajevo miruje :mrgreen: Koševo treba samo (hm, ovo samo kod nas se uvijek iskomplicira) ušminkavanje i unutrašnje uređenje, ali to se stalno obećava a ništa ne bude po tom pitanju.
Grbavica bi mogla biti bombona, kao i Bilino, ali ili nema zainteresiranih po tom pitanju (u što sumnjam), ili su novci u pitanju (moguće, ali i to se da srediti sa svježim privatnim kapitalom), ili je do Grada..
Olimpicov stadiončić je solidan, s obzirom koliko je posjećen , taman za 1. Ligu.
Na Bijelom Brijegu se izgleda ne radi ništa konkretno, ona visoka zapadna tribina strši poput planine u istom stanju kakvom je i bila sedamdeset i neke čekajući bolja vremena, sa suprotne strane je stajanje, iza golova trava i borovi. Radili su se i neki pomoćni tereni (kao i u Tuzli), pa je i to neki pozitivni pomak. Da su političari u gradu pametni (ko što nisu) i da su čelnici oba Mostarska kluba pametni (ko što nisu), dogovorili bi dugoročni program i plan izgradnje jednog gradskog stadiona (da li na postojećim stadionima ili ne, sasvim nebitno), pa makar ga gradili i 10 godina, a ne ovako bezveze imati ogromne troškove i na jednoj i na drugoj strani. A bojim se da će se prije roditi novi Aleksa Šantić nego što će Mostar dočekati takvo nešto.

Dakle, stadioni se renoviraju, krpaju (kako gdje), pitanje je samo para i vremena.. A nekad ni pare nisu sasvim dostatne, uvijek se tu nađu različiti interesi kojima je teško udovoljiti. A sebičnosti i pohlepe nikad nije manjkalo na ovim prostorima.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 13 sep 2012, 13:33

Marsal je napisao/la:
romeo je napisao/la:Huso ce biti nacelnik a ti ga mozes samo lagano ;)
One pare što od svake plate odu u milion nakih poreza ali šta to zna neko ko u životu nema 3 dana staža.
Sta ce mi staz, u mene babo drzi privatnu firmu, imamo kesa kao blata :mrgreen:
Ne pametuj mi, dovoljno sam ja skolovan da shvatam neke stvari i da ti ih podobro objasnim, ako hoces malo ozbiljniju pricu. Nego, dokurcila mi je ta Dzonlic fraza sa njegovim i nasim parama ;)
Porez ces ti uvijek placati i to je tako...sada, sto "vi" za svaku investiciju nadjete za pravo da pricate kako se to trose vase pare i vi bi da odlucujete, mozete okaciti macku o rep.
Stadion ce se graditi, jer je potreban ovoj drzavi i .
Ko ce imati koliki tal u tome, to ce valjda neko od nadleznih da istrazi, e ne kojekakvi forumasi.
Bit je stadion i potrebe, a ne za svaku sitnicu okretati na politiku i skupljati jeftine politicke poene.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 13 sep 2012, 13:34

Hvala Bogu da i stadion u Srebreniku počinje se raditi.. tj zapadna tribina..

Zvanična info:
Informaciju o aktivnostima na izgradnji „Gradskog stadiona“ i stvaranja minimalnih uslova za dobivanje licence za odigravanje premijerligaških utakmica O.F.K. „Gradin“ u Srebreniku. Ukupna investicija za ovu svrhu za zapadnu tribinu iznosi 411.000 KM dok je za sanaciju istočne tribine potrebno 40.000 KM, što čini sve ukupno 451.000 KM. Ovom Odlukom ovlašćuje se načelnik da može raspisati tender za izgradnju zapadne i sanaciju istočne tribine, tako što će se rebalansom budžeta izdvojiti 50.000 KM u 2012.godini, a da se preostali dio plati u 2013.godini i to u četiri jednake rate. Također, aplicirat će se za ovaj projekat i kod viših nivoa vlasti kako bi se što lakše zatvorila ova finansijska konstrukcija.
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 14 sep 2012, 09:31

Nešto čitam, da želi Sarajevo opet zimske OI. Kandidatura može več za 2022. Htijeli su več za 2014, ali treba se puno uraditi. Ali i več se radi, žele uložiti 150milio€ u sporstki centar. Onda se može i očekivati, da se stadion Koševo znatno renovira. Vi ste sa time više poznati, pa ako ima ko više informacija o tome. Po najviše nove skakaonice i dvorane.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 14 sep 2012, 11:50

gdje si to čito ?
DRUG NEBI TI PUNCA

Rekordmeister
Kontakt:

Post Postao/la Rekordmeister » 14 sep 2012, 12:57

Imal sta do Recaro sjedalica? Uskoro utakmica sa Borcem a nikakve price o sjedalicama??

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 14 sep 2012, 13:18

iskratel je napisao/la:Nešto čitam, da želi Sarajevo opet zimske OI. Kandidatura može več za 2022. Htijeli su več za 2014, ali treba se puno uraditi. Ali i več se radi, žele uložiti 150milio€ u sporstki centar. Onda se može i očekivati, da se stadion Koševo znatno renovira. Vi ste sa time više poznati, pa ako ima ko više informacija o tome. Po najviše nove skakaonice i dvorane.
Kakva crna olimpijada, ulje nam bolan 3 marke, za 'ljeba mi necemo imat do 2022.
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 14 sep 2012, 13:20

bagrcavi je napisao/la:gdje si to čito ?
http://www.rtvslo.si/sport/zimski-sport ... -oi/291422" onclick="window.open(this.href);return false;

Imaš i video u ovom prilogu, gdje govori vođa obnove olimpijskih objekata Slavko Maleć gdje se i vidi shema odnosno projekat skakaonica.
A več 2016 žele imati neku FIS takmičenje.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 14 sep 2012, 13:28

classic je napisao/la:
iskratel je napisao/la:Nešto čitam, da želi Sarajevo opet zimske OI. Kandidatura može več za 2022. Htijeli su več za 2014, ali treba se puno uraditi. Ali i več se radi, žele uložiti 150milio€ u sporstki centar. Onda se može i očekivati, da se stadion Koševo znatno renovira. Vi ste sa time više poznati, pa ako ima ko više informacija o tome. Po najviše nove skakaonice i dvorane.
Kakva crna olimpijada, ulje nam bolan 3 marke, za 'ljeba mi necemo imat do 2022.
:D :D :D

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 14 sep 2012, 13:28

iskratel je napisao/la:
http://www.rtvslo.si/sport/zimski-sport ... -oi/291422" onclick="window.open(this.href);return false;

Imaš i video u ovom prilogu, gdje govori vođa obnove olimpijskih objekata Slavko Maleć gdje se i vidi shema odnosno projekat skakaonica.
Radit ce se malo ubrazno i vec 2014 postoji velika mogucnost da gledamo neki od FIS takmicenja. Velica uslova je vec stecena, ostaje jos samo koliko sam ja svatio covjeka da se rasvjeta uraditi na svim bitnim stazama, promjenje trosjedi, dvosjedi, i staze srede... ;)

Vidjet cemo, Bjelasnica ima veliki kapacitet a moze biti velika prekretnica po pitanju svega, jer ja mislim da ako se ovo uspije do 2014, vjerovatno bi se i na Igrmanu pocelo nesto konkretno raditi... Jahorina je do bola sredena, Bjelasnica je jos u rekonstrukciji, jedino Igman crna rupa..

"@classic" - Sa takvim razmisljanjem necemo se nikada ni pomaknuti sa mjesta....Zapamti, nisu politicaki krivi, vec ljudi koji ih biraju, podrzavaju... ;)

High

Post Postao/la High » 14 sep 2012, 13:32

Daj Bože...
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 14 sep 2012, 13:45

DzoleZeljo je napisao/la:
iskratel je napisao/la:

Radit ce se malo ubrazno i vec 2014 postoji velika mogucnost da gledamo neki od FIS takmicenja. Velica uslova je vec stecena, ostaje jos samo koliko sam ja svatio covjeka da se rasvjeta uraditi na svim bitnim stazama, promjenje trosjedi, dvosjedi, i staze srede... ;)

Vidjet cemo, Bjelasnica ima veliki kapacitet a moze biti velika prekretnica po pitanju svega, jer ja mislim da ako se ovo uspije do 2014, vjerovatno bi se i na Igrmanu pocelo nesto konkretno raditi... Jahorina je do bola sredena, Bjelasnica je jos u rekonstrukciji, jedino Igman crna rupa..

"@classic" - Sa takvim razmisljanjem necemo se nikada ni pomaknuti sa mjesta....Zapamti, nisu politicaki krivi, vec ljudi koji ih biraju, podrzavaju... ;)
Več 2014 kažeš? Treba če onda to iči gledat. Tada če biti točno 10 godina, odkada sam bio poslednji put na Jahorini. :D
I koji rang takmičenja se ovo želi? Svetski kup? Od početka verovatno koji Evropski kup ili nešto slično.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 sep 2012, 14:06

Romeo, molim te bez politike i prognoza o tome ko će biti načelnik i ko ima kakvu demagogiju.
ovdje diskutujemo o sportu.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 14 sep 2012, 15:05

Sad je red malo KOŠEVO da se sredi...Šta bi s onim stolicama za zapad'??? To se nešto opet odgadja...
::::SAMO ČELIK::::

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.