Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Pale_Companion » 02 sep 2012, 00:08

ništa posebno danas, Fortuna je čvrsto stajala i nije dopuštala puno prostora, a mi nismo iskoristili ono malo šansi što smo ih stvorili. Koji peh za de Jonga, sjajno je puknuo onaj volej ali je golman odlično reagovao. Fortuna je izgleda bila prezadovoljna sa bodom, igrali su jako zatvoreno na svome terenu što mi je pomalo išlo na živce...

Opet tanko u ofanzivi, premalo lopti u prostor za de Jonga, Arango dobar ali ne može on sve sam, Herrmann neprepoznatljiv, Hrgota se pogubio kad je ušao, Hanke gleda samo da se riješi lopte ne gleda uopće gdje je gol.
Danas je prvi put Favre probao sa 4-2-3-1 formacijom, i na momente to uopće nije loše izgledalo... Ima ovdje još dosta posla za Favrea da pronađe dobitnu kombinaciju za ofanzivu jer je ovo još uvijek nedovoljno za bilo kakve ozbiljnije podvige...Ali sezona je tek počela, mašina se zahuktava pomalo...

Žao mi je što Borussia nije uzela ovdje puni plijen jer se Fortuna nije neka klasa, šteta za neiskorištene šanse... Također mi je žao što igra i jednih i drugih (ali pogotovo domaćina) nije bila na nivou jednog derbija
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 02 sep 2012, 18:23

zaboravih napomenut da nas je na kraju transfer roka napustio Yuki Otsu koji je prodan u Venlo...za koliko para nije poznato...nek mu je sa srećom...
Agieren statt reagieren

Klare

Post Postao/la Klare » 02 sep 2012, 20:18

Mislio sam da je posudba, al' čini se da od ovih Japanaca slabo hljeba ima.
Iako naizgled veliki talenti, ipak kao da u glavama fali, eto jedan od rijetkih je Kagawa, a ovo ostalo golo, golo.
Dobar potez. ;)

Za jučerašnjom utakmciom ne treba žaliti, a kad Favreovi čuvaju nulu, malo primljenih golova tad su još uvijek na dobrom putu. Vrijeme za zabrinutost je tek kada se to promijeni.

Ovdje se dosta kritikovao i de Jong, međutim u onoj utakmici LP vidjeh nešto što drugi nisu, jeste da je dosta jak na lopti, za svoju konstituciju dosta trči, dosta radi, mekan dodir i naravno od ranije poznata skok igra.
Samo još rada sa ovom ekipom, o ostalim je već dosta toga(pravilnog) rečeno.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 02 sep 2012, 20:39

Klare je napisao/la: Ovdje se dosta kritikovao i de Jong, međutim u onoj utakmici LP vidjeh nešto što drugi nisu, jeste da je dosta jak na lopti, za svoju konstituciju dosta trči, dosta radi, mekan dodir i naravno od ranije poznata skok igra.
Samo još rada sa ovom ekipom, o ostalim je već dosta toga(pravilnog) rečeno.

bravo, ubo si u sridu totalno... jučer je po mom mišljenju odigrao dosad najbolju utakmicu u dresu Borussie. Jako puno je radio, trčao, jako puno dobijenih duela... samo treba malo strpljenja s njim, ja sam i dalje apsolutno uvjeren da će navijači imati jako puno radosnih momenata s njim ;)
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 sep 2012, 16:59

utakmica drugog kola DFB -Pokal-a između Fortune i Borussie definisana je kao derbi 2.kola i bit će prikazana live na ARD-u.
Agieren statt reagieren

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 06 sep 2012, 17:01

Pale_Companion je napisao/la:utakmica drugog kola DFB -Pokal-a između Fortune i Borussie definisana je kao derbi 2.kola i bit će prikazana live na ARD-u.
Dzaba kad su na HS kablovskoj sve zivo ukinuli, ukljucujuci sport klub(ove), dsf i ard ccc
Za zivot cijeli!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 sep 2012, 16:09

Die Spieltermine im Überblick:

7. Spieltag: Sonntag, 7. Oktober, 15.30 Uhr: Borussia – Eintracht Frankfurt

8. Spieltag: Samstag, 20. Oktober, 18.30 Uhr: Werder Bremen – Borussia

9. Spieltag: Sonntag, 28. Oktober, 17.30 Uhr: Hannover 96 – Borussia

10. Spieltag: Samstag, 3. November, 15.30 Uhr: Borussia – SC Freiburg

11. Spieltag: Sonntag, 11. November, 17.30 Uhr: Greuther Fürth – Borussia

12. Spieltag: Samstag, 17. November, 15.30 Uhr: Borussia – VfB Stuttgart

13. Spieltag: Sonntag, 25. November, 17.30 Uhr: FC Augsburg – Borussia

14. Spieltag: Mittwoch, 28. November, 20 Uhr: Borussia – VfL Wolfsburg

15. Spieltag: Samstag, 1. Dezember, 15.30 Uhr: Schalke 04 – Borussia

16. Spieltag: Sonntag, 9. Dezember, 15.30 Uhr: Borussia – FSV Mainz 05
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 09 sep 2012, 14:59

U petak su za svoje repke zabili Xhaka i Arango (slobodnjak 8-) ) , svi koji su igrali su prošli bez povreda što je najbitnije

Karte za domaće utkmaice prtiv Marseja i Fenera su rasprodane prije nekoliko dana... Te dvije utakmice će raditi Kabel1 i moći će se besplatno pogledati
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 13 sep 2012, 01:35

Navodno će u subotu protiv Der Cluba partner u napadu (polušpica) de Jongu biti Ring ! Jedva čekam da vidim kako će to izgledati, imam dobar osjećaj ;)
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 14 sep 2012, 14:19

kako mi na qurac ide ovaj Bild to nisu istine... već zadnjih mjesec dana putem svojih članaka žele unijeti nemir u redove Borussie... Seru o tome da postoji razdor između Favrea i Eberla, oko transfer politike... stalno pljuju po De Jongu kao najvećem promašaju Bundeslige i slično... klasične neistine i mogu slobodno reći provokacije se pišu, na koje se lakovjerna masa lovi... ccc

sutra će biti jedna vrlo teška i neizvjesna utakmica sa malo golova (eto nešto i za kladioničare)... Nurnberg je odigrao odličnu partiju protiv BvB-a i vjerujem da isto to mogu ponoviti na Borussia parku... Mislim da će biti 0-0 ili 1-0... nisam nešto uvjeren u pobjedu, vrlo lako bi mogao remi da bude... yebeno teška tekma će da bude, no uostalom takva je svaka u najboljoj ligi svijeta ;)

navodno Favre je veoma zadovoljan kako je Xhaka odigrao na 10-ki za Švicarsku protiv Albanije te postoji vrlo izgledna mogućnost da će Favre započeti meč u 4-2-3-1 formaciji sa Xhakom na poziciji 10-ke ... Der Club će vrlo čvrsto i kompaktno stajati u defanzovnoj zoni tako da će biti potrebno da se ide preko krila ubačajima za de Jonga ili da Xhaka pokuša provući neku loptu kroz odbranu u prostor za nizozemca...

slika
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 15 sep 2012, 17:49

kakva utakmica, teško je napisati šta je sve bilo ...

prije svega katastrofalno suđenje, nisu svirana dva penala za gladbach i jedan za nurnberg, i još tona sitnih pogrešaka ovog qurca od sudije...

Borussia je jako loše izgledala u prvih pola sata, to su gosti iskoristili i zabili dva gola iz prekida na našu grešku...potom se Borussia budi i igra dosta dobro...

Pa koji je peh de Jong ja to još nisam vidio... pogodio dvije stative ali uspio je da zabije napokon svoj prvi gol za Borussiu... koja šteta što nije ušla ona prilika pred kraj , Luuk je maestralno reagirao ali nažalost pogodio je okvir gola... ono da je ušlo bi bio defintivno gol kola, pogledajte obavezno...

CLuberi su yebeno opasna ekipa, svi će imati velikih problema s njima to je sigurno, momci odlično stoje na terenu i bore se ko lavovi, ali danas defintivno nisu zaslužili pobjedu, remi bi bio najrealniji ishod...

šteta za ovaj poraz nije nam trebao... imat će Favre ovdje još dosta posla jer očigledno je da neke stvari ne štimaju...nadam se da neće trebati još puno vremena da se poslože stvari i da se ekipa uigra i da počne funkconisati onako kako navijači od njih očekuju...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 15 sep 2012, 19:36

ova me tekma danas podsjetila na onu sa Kiewom na Borussia parku kad smo iz naših grešaka lako primili golove a falilo je i doze sreće da se dobije...

Favre mora prestati igrati zonsku odbranu kod prekida i početi igrati čovjeka na čovjeka, a ne bi bilo loše da sa malo Ter Stegen trzne kod prekida i da ćešće krene da ju boksa...
Agieren statt reagieren

Klare

Post Postao/la Klare » 15 sep 2012, 19:52

3 gola nije malo, kako god da su primljena nimalo ne valja.

Favre još luta, traži dobitnu kombinaciju, a recimo Brouwers je vrlo dobar stoper, ovog Domingueza nisam gledao, možda još nije spreman za ove uslove :? , da li se se odmah počinje forsirati zbog uloženih novaca :? , uglavnom mislim da ne bi bilo loše s njim pričekati još koju sedmicu.

O de Jongu sam rekao, odličan mladi napadač, ogroman potencijal..., a većina ljudi sluša medije, tako da će većini biti takvog mišljenja, što naravno i nije uredu.

A današnje izdanje nisam gledao, no u Nurnbergu se nameće Japanac Kiyotake, radi se o odličnoj kupovini, gledao sam preglede iz prva dva kola, dosta je agilan, a Nurnberg miriše na iznenađenje, kompaktni sa odličnim trenerom, no svakako da je ovaj rezultat hladan tuš za sve simpatizere i navijače Borussie, valjda bude bolje, šteata bi bilo da nakon odlično urađenog posla sa transferima tako i ne bude, a i dalje mislim da će Borussia obezbijediti Evropu, a za ovu sezonu dovoljno 5-7 mjesta, malo da se konsoliduju redovi.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 15 sep 2012, 19:54

Dominguez je odlican stoper, razbijao u Atleticu, u boljoj ligi i mislim da ce se odlicno on adaptirati na Njemacku.
Kvalitet sigurno, samo je pitanje prilagodbe na Njemacku.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 15 sep 2012, 20:13

Dominguez je odličan mladi stoper,ima i još puno potencijala za napredak ali danas nije baš bio na nivou. Njemu očigledno traje još proces prilagode, uostalom kao i ostalim novajlijama... No danas je u odbrani najlošiji bio Daems, ne bih nikad vjerovao da ću to reć (nakon prošle sezone) ali vrijeme je da Wendt dobije šansu i da kapiten malo odmori...

Kiyotake se dosada odlično pokazao, zabio sjajan gol za 3:2, mali je brz i ima odličnu tehniku...jako dobra kupovina za samo 1 mil eura

Favre je nedavno dao zanimljivu izjavu u kojoj je rekao da ne vjeruje da ova ekipa može ponoviti rezulatate iz prošle sezone i ostvariti plasman u LP jer ovoj ekipi trebat će još vremena. Ova je sezona za njega kada ce on pokušati izgraditi novi tim... Nadam se da se ovom izjavom nisu obeshrabrili sami igrači, no poznato je da je Favre diplomirani psiholog i komunikolog pa možda želi nešto više postići sa ovim izjavama...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 17 sep 2012, 17:04

koja šteta što ova lopta nije ušl u gol, još ne mogu prežaliti

slika
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 sep 2012, 14:58

Danas je ekipa otputovala za Cipar, Favre nije poveo De Jonga, Aranga i Daemsa :!:

Kaže Favre duga je sezona, igramo na tri fronta i nemoguće je igrati sa istih 13 igrača stalno tako da je potrebno da se rotira, a ovaj trojac će da malo odmori... Šansu vrlo moguće će dobiti Mlapa, Wendt a možda i Younes...

Zanimljiva odluka Favrea, nadam se da mu se ovo neće obiti od glavu, jedva čekam ovaj meč...
Agieren statt reagieren

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 19 sep 2012, 18:03

Pa et jbg u napadu hanke I ring po stranama hermann I hrgota I et... Nego pale imali kakve sanse da hrgota zaigra za nas... Ima li iko da kaze onom moronu sa telecim pogledom odakle je hrgota?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 sep 2012, 19:22

Uh kako me je Favre ovom danasnjom odlukom iznervirao ne mogu opisati rijecima...Mislim da bi se trebao ugledati na Hannover, a najvise me nervira sto odredjene ekipe naprave odlicnu zalihu, a zatim dodju izrodu kao Mainz prosle sezone i izmisljaju toplu vodu.

Limasol nije nimalo naivna ekipa i on tri vazne karike ostavlja kod kuce, i tako protivniku daje vece sanse za povoljan rezultat. Gladbach ukoliko planira proci grupu mora sutra pobjediti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 20 sep 2012, 00:09

ja realno vjerujem da mi i bez njih trojice možemo sutra pobjediti, jer imamo ono što dugo sezona nismo imali :arrow: široku klupu i kadar... tako da favre ima mogućnosti da ove sezone ovako sebi šta dopusti... i ako nemožemo dobiti AEL onda nemamo šta tražiti u Evroti...

ali opet neće biti nimalo jednostavna utakmica, ciprani nisu nimalo naivna ekipa...

@gruezi

mislim da ima realne šanse da zaigra za nas, jer se malac još uvijek nije izjasnio za koga bi nastupao u A selekeciji, sada nastupa za U19 Švedske... Mislim da će ovdje najbitniji faktor koga prvi pozove u najbolju vrstu, svejedno da li Švedska, Hrvatska ili BiH... A mislim da je dečko veliki talenat i da će u budućnosti biti odličan igrač, najviše iz razloga što će ge Favre utrenirati, a svi znamo da on igrače samo pospješuje... Trebalo bi ga pozvat što prije, pogotovo zato što može odigrat krilne pozicije(desnu) te polušpica/špica !!!
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.