Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la nerminh74 » 13 sep 2012, 23:46

edinjo-bih je napisao/la:slazem se sa dvaneskom, nebrojeci izgubljene bogdanovica, omica i preldzica to je ono najbolje sto imamo.
svi pominju bogdanovica, ali ja njega apsolutno nevidim kompaktibilnim sa teletovicem jer bi obojica htjela loptu u najvaznijim situacijama a teletovic je daleko zreliji nego on + veoma je nedisciplinovan
stvarno neznam kako bi se uklopio u tim
na zalost smrdljiva p.izdurina od one prodane duse sto se zove preldzic bi nam legao kao samar budali, ali za prosutim (u ovom slucaju pokvarenim) mljekom netreba plakati
sto se tice omica jos gajim nadu da bi mogao zaigrati za maticnu zemlju, ako ne on onda mirza begic
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 14 sep 2012, 00:13

nerminh74 je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:slazem se sa dvaneskom, nebrojeci izgubljene bogdanovica, omica i preldzica to je ono najbolje sto imamo.
svi pominju bogdanovica, ali ja njega apsolutno nevidim kompaktibilnim sa teletovicem jer bi obojica htjela loptu u najvaznijim situacijama a teletovic je daleko zreliji nego on + veoma je nedisciplinovan
na zalost smrdljiva p.izdurina od one prodane duse sto se zove preldzic bi nam legao kao samar budali, ali za prosutim (u ovom slucaju pokvarenim) mljekom netreba plakati
sto se tice omica jos gajim nadu da bi mogao zaigrati za maticnu zemlju, ako ne on onda mirza begic
Nermine, po informacijama iz Slovenije koje imam, vece su sanse da Begic zaigra. Losija opcija meni licno, ali opet dobra stvar za nas. Vidjecemo. :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 sep 2012, 00:25

storm_raider je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Nermine, po informacijama iz Slovenije koje imam, vece su sanse da Begic zaigra. Losija opcija meni licno, ali opet dobra stvar za nas. Vidjecemo. :)
iskreno i ja bi vise volio omica, ali begic je vec provjeren cvrst centar + centri traju duze jer kasnije sazrijevaju tako da begic moze da igra barem 5-6 godina za reprezentaciju (mislim da je dovoljno ostario i izbacio bubice iz glave da je vaznije odmarati i tulumariti nego se odazvati rodnoj grudi), taman vrijeme da kikan ostari i ojaca, da vidimo na cemu smo sa kuzmicem, nurkic i sehic da se razviju i stasaju u prave igrace
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 sep 2012, 08:14

nerminh74 je napisao/la:
Nermine, rekao sam nakon kvalifikacija, ne bih dao Masica i Persu za 10 Preldzica, takvi nam ne trebaju, ma koliko bio kvalitetan, trule jabuke treba odstraniti, tako neka ide i smrdi Turcima. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 14 sep 2012, 08:51

Molim boga da sa Turcima upadnemo u grupu. :mrgreen:

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 14 sep 2012, 09:52

vidim, vec se uveliko vodi polemika oko rostera za eb i naravno oko sesira itd.
definitivno bi nam dobro doslo neko kvalitetno pojacanje. ali treba vidjeti, kakve ce sezone imati mladi igraci.
iskreno vjerujem, da bi mitrovic mogo eksplodirat i pokazat da je stvarno vanserijski suter. nihad ce vjerovatno takodje puno napredovati u predstojecoj sezoni, kao i kikan. za sinanovica cemo vidjeti. koliko znam, nema klub (ili?). za njega ce minutaza u sljedecoj sezoni biti kljucna. povratkom bavcica i gordica, cemo vec dobiti na sirini.
a sada, da li tu bili ratkovica (prvi put cujem za njega) i savovic, pojma nemam. mozda bi nam dobro dosli a mozda ne.
koliko ce sazrijeti nurkic i kuzmic, cemo takodje da vidimo. po meni nurkic ima nevjerovatan potencijal i mogo bi jako brzo napredovati.
za ove ostale, tipa begic itd, o njima iskreno ne razmisljam.

sto se zrijebanja tice, mislim da je trenutno jako tesko procijeniti istinksi kvalitet kavilifikovanih reprezentacija, tako da se tesko moze reci, sta bi nam najbolje odgovaralo. naravno, ekipe poput spanije, francuske itd bi dobro bilo da se izbjegnu. a ovo ostalo je sve tu negdje.. ima ekipa koje su mozda objektivno bolje, a vise nam odgovaraju i obrnuto..
sto se tice reprezentacija uz regiona, volio bih izbjeci srbiju, jer ce oni biti ili beton ili katastrofa. za ocekivati je i jedno i drugo. al mislim da malo imamo kompleks i da bi nam protiv njih bilo jako tesko, cak i da budu u katastrofalnom izdanju. a ovi ostali bujrum. ne trebamo strahovati od nikoga.

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 14 sep 2012, 11:32

Kao što nermin kaže, nismo više antipatična reprezentacija, pa su vellike šanse da većina od ovih nabrojanih zaigra za nas. Velik dobitak bi bio Savović. Gledao sam ga nekoliko puta i mogu reći da je momak velika igračina, a i statistiku smo mogli vidjeti. Crna Gora nam je dala dozvolu da pregovaramo s njim, tako da sad to zavisi samo od njega. Kad je riječ o Omiću, momak je u zavadi sa Slovencima i izjavljivao je da bi zaigrao za nas, međutim, teško je vjerovati današnjim medijima, mnogo laži se protura, pa se više ne zna ni šta je istina. Rijetki su danas koji se mogu pohvaliti da objavljuju samo provjerene stvari. Ako ćemo relano gledati, Slovenci bi se radije odrekli Begića, tako da su tu i veće šanse. Što se tiće Mitrovića, momak je sigurno dobar šuter, imao je veliku tremu i moglo se primijetiti da je toliko pazio da ne pogriješi, da je šut bio u drugom planu. Posljednja utakmica je pokazala da se opustio i da može puno. Pokazat će on puno toga ove godine u Grčkoj. Kuzmića bi trebali zvati, u prvoj utakmici za Unicaju(vs Manresa) pokazao je svoj raskošni talenat, statistika 16pts i 11 reb. Njega bi svakako morali uvrstiti. Povratak Bavčića će biti veliki plus. Al opet ni taj sastav nije toliko presudan, ono što je najvažnie jeste taj novi pobjednički mentalitet, bez prevelikih oscilacija. Aco daje tu motornu snagu ekipi, momci su dobili na sampouzdanju i ne vidim nikakvu prepreku da aBd na ovom prvenstvu ne odemo korak dalje.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

teletovic12
Kontakt:

Post Postao/la teletovic12 » 14 sep 2012, 12:06

ma sve u svemu bice tesko aci izabrati 12-oricu

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 sep 2012, 12:08

upravo tako @ teletoviću, znam da sam gledao jednom prilikom intervju, u kojem se ozbiljno računa i na Nurkića na centarskoj poziciji, pa ajd ti budi pametan, slatke muke.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 14 sep 2012, 15:48

ja ne bih zvao ni potkovicu ni begića ni nikog, dodao bih ovom već postojećem rosteru pašalića i gordića umjesto buze i vrapca, te eventualno bavćića 'mjesto avdibegovića i to je to, ovi momci su izborili EP i zašto da neko kupi kajmak umjesto njih???
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 sep 2012, 15:50

slažem se @kokuze
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 14 sep 2012, 15:55

kokuz je napisao/la:ja ne bih zvao ni potkovicu ni begića ni nikog, dodao bih ovom već postojećem rosteru pašalića i gordića umjesto buze i vrapca, te eventualno bavćića 'mjesto avdibegovića i to je to, ovi momci su izborili EP i zašto da neko kupi kajmak umjesto njih???
Pa ček,onda je i Avdibegović izborio evropsko,zašto bi neko pokupio kajmak umjesto njega :?
Odgovor na tvoje pitanje je:Zato što su bolji od njih i sa njima će BiH imati veće šanse za prolazak grupne faze.

Btw,čudno mi da vidim da se spominje Bogdanović kao moguće pojačanje BiH na evropskom kad lik igra regularno za Hrvatsku.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 14 sep 2012, 16:44

Ma kakav Bogdanovic, taj je veci Hrvat od pola Hrvata. Ne znam ni odakle ta prica, to nije ni opcija.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 sep 2012, 16:53

Moze li mi neko reci je li E.Ovcina zavrsio karijeru i ako jeste u kojem klubu...?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 14 sep 2012, 19:12

Sabinho je napisao/la:Moze li mi neko reci je li E.Ovcina zavrsio karijeru i ako jeste u kojem klubu...?
Ja koliko znam da je zadnjih godina nastupao u Njemačkoj ,ne znam da li je završio.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 sep 2012, 19:58

Sabinho je napisao/la:Moze li mi neko reci je li E.Ovcina zavrsio karijeru i ako jeste u kojem klubu...?

Njemacka,imao povredu, ali se vraca ubrzo na teren.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 14 sep 2012, 20:55

jao kuda vodi rasprava kada se neprati kako treba. ja sam naveo bogdanovica (kao i omica, preldzica) vise u smislu da su uz teleta-gordica-djedovica-kikanovica-wrighta-savovica-ratkovicu-... najbolji sto bi ova drzava mogla da ima, i nista vise. a to da je veci hrvat od pola hrvata nije tacno jer je momak bio na okupljanju nase kadetske repke gdke su mu rekli da nije dovoljno dobar plus ja sam ga licno slusao na TV-u tj gledao kako on kaze da bi rado igrao za BiH ali da je vec potpisao certifikat da ce igrati samo za hrvatsku (to je znaci bilo nakon sto su ga nasi ocijenili kao tarabu, i onda skontali da su pogrijesili..).

ali nazad na temu!

PS: da sam nesto bas korisno napisao nebi se niko nadovezao :?

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 15 sep 2012, 10:23

edinjo-bih je napisao/la:jao kuda vodi rasprava kada se neprati kako treba. ja sam naveo bogdanovica (kao i omica, preldzica) vise u smislu da su uz teleta-gordica-djedovica-kikanovica-wrighta-savovica-ratkovicu-... najbolji sto bi ova drzava mogla da ima, i nista vise. a to da je veci hrvat od pola hrvata nije tacno jer je momak bio na okupljanju nase kadetske repke gdke su mu rekli da nije dovoljno dobar plus ja sam ga licno slusao na TV-u tj gledao kako on kaze da bi rado igrao za BiH ali da je vec potpisao certifikat da ce igrati samo za hrvatsku (to je znaci bilo nakon sto su ga nasi ocijenili kao tarabu, i onda skontali da su pogrijesili..).

ali nazad na temu!

PS: da sam nesto bas korisno napisao nebi se niko nadovezao :?
Vidis, ja sam ga isto tako gledao gdje kaze da mu je samo Hrvatska uvijek bila opcija i da to nikad nije bilo upitno. Balavac, sa 17-18 godina je tad bio. Hajde, nazad na temu. :)

@gazda, lijepo si napravio ovaj video, ali kao da ga nisi zavrsio majka mu stara. :D
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 15 sep 2012, 11:44, ukupno mijenjano 1 put.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 15 sep 2012, 10:30

Mislim da mi moramo imati roster od 15 igrača i to na svakoj poziciji po 3 igrača. A kojih će 12 upasti to direktno ovisi o selektoru, kao i mogućim povredama i formi igrača!!!
Ne smijemo se dovesti u situaciju da računamo na prvog a otpišemo drugog pa se prvi na pripremama povrijedi a drugi neće da se odazove il smo ga otpisali...
Ja da sam na Acinom mjestu držao bih 15 na okupu i prijavio 12 zadnji dan (deadline) za prijave rostera!

Desiće se da neko neće sanirati povredu kao što to nije sad uspio Bavčić, pa će se desiti da neko u pripremama obnovi povredu (ne daj Bože jel?) - ali te opcije ne smijemo isključivati.

Evo najbolji primjer su kvalifikacije, kad pod košem nismo imali rotacije gdje smo protiv Gruzije bili prisiljeni sa Nurkićem igrati. Kuzmić je otišao zbog nemogućnosti veće minutaže jer je Aco planirao rotirati Kikanović-Bavčić-Sinanović-Teletović...a ispostavilo se daje rotirao samo Kikanović-Teletović!

Puno je tu faktora koji utiču na roster, i da se godinu unaprijed odričemo nekog to je više nego luksuz!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.